Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GTX580-asból volt 3Gb-os, bár sajnos nem az volt az alap, pedig maga a gpu megérdemelte volna (GF110-es Teslám van (C2075) ami jó játékra is azon azért overkill a 6gb vram a dx11-es játékokhoz az elődje GF100-as is volt ennyi vrammal)
Későbbi GTX690-esekből is lett 2x4gb kivitel, igaz ritka (nekem egy Grid K2-esem van hasonlóan 2db GK104 + 2x4gb ram) Tehát a GTX680 is megérdemelhetett volna 4gb vram-ot alapból mert pl skyrim moddolt texturákal kifut a 2gb ramból hiába erős a gpu hozzá. Ilyen szempontból a 660Ti 3Gb-os verziója szerintem jobb volt.
Az első gen titan 6gb-al jött ki (kepler-es féle, nekem az 5gb-os csonkolt tesla K20c van)
Maxwell-es Titan is 12Gb-os volt. (M40-es teslám van ami ugyan az és jól tartja magát)
7970-esből volt 6Gb-osom, bár az igazán a több monitor miatt lett annyi gondolom.
Persze nem álltalános de a lényeg hogy fizikailag lehetséges volt, viszont akkoriban nem volt ami kihasználja ezért került rájuk kevesebb.
Időtállóbb az eleve több vram. De azt se felejtsük el hogy a mai kártyák amúgy is előbb fognak megdögleni bonyolultságuk és minőségbeli problémák miatt minthogy 6-8+ évig használjuk őket.
Szóval szerintem a nagyobb kategória megérdemel több ramot, ha hosszú távra tervez valaki akkor a fullos kártyákból a nyesett ramos eleve rossz választás. A gyengébb kártyáknál fullhd-re meg szerintem 8gb-nak húznám meg a minimumot. Nincs annál rosszabb mint amikor kifut a vramból a játék és dögöc pedig a gpu menne mint az állat, lásd FuryX ami szerintem igen jól sikerült dx12 játékokra de megöli a 4gb vram hiába hbm-es.A másik dolog hogy játékok nekiállnak takarékoskodni a vrammal vagy elkezdenek más módszerrel textúrákat gyártani amik takarékosabbak és inkább a gpu-t terhelik mint a vram-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Pontosabban csak egy adatot, mégpedig az alkalmazott kódolást, ami egy elég fontos tényező.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf 17 FX707 Gamer laptop! I7 13700H / 32GB / RTX 4060 / 240HZ 17Col kijelző!
- AKCIÓ! Asus B150M i5 7400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX 570 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Honor X7 128GB Fekete / Új kijelzővel / 27%-os ÁFÁS Számlával / 12 hónap Jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest