Aktív témák
-
szucsi
őstag
Huhh. Megoldódott.
kicsit aggódtam, mert trehány alak lévén véletlenül az update-re kattintottqam uninstall helyett. Kicserélte a drivert erre: Intel 82xxBA UltraATA Storage Controller - 244B
Hoppá, ez meg mi?
aztán uninstalloltam, újraindult, és DMA 2-be pakolta a secondaryt.
Köszi! -
bzoley
veterán
-
szucsi
őstag
BIOS-ban akkor ne pisztergáljak?
várjá, drivert az eszközkezelőben, de melyiket?
van egy Intel 82xx Bus Master Ide Controller, egy Primary és egy Secondary channel, esetemben a legutolsóval van a bibi, de úgy látom minhármat le lehet szedni. Vagy ez ugyanaz a driver? akkor viszont hol szedjem le?
[Szerkesztve] -
szucsi
őstag
Helló!
UDMA probléma, help pls.
Plx482448 XPSP2
Beállítottam az eszközkezelőben, hogy ''DMA if possible'', de újraindítás után is PIO-módban fut.
mit csináljak? -
Dilikutya
félisten
UATA controller eltávolitása után a rendszer csak az utolsó működő konfiguráció kapcsolóval indul el, a vinyó egymagában van masterként a primary IDE-n, az optikai a másikon van. le vannak húzva most épp, de sokra nem megyek vele, mert ha eltávolitom a vezérlőt, addig ugysem indul el, amig az utolsó működő állapottal el nem inditom, abban meg benne van...
-
Lord Zero
addikt
dilikutya, minden optikai meghajtót huzigálj le az adott ide-ről és aztán (mint már ajánlották) távolítsd el a deviceok közül, majd reboot és újraismerkedés
semmi gond nem lesz, fel fogja ismerni -
L3zl13
nagyúr
válasz
Dilikutya #21 üzenetére
Szvsz meg gyakran fordítva igaz.
Egy vállalatnál rakás hibaforrást ki lehet szűrni központilag. (Meghatározott programok, védettebb hálózat, group policy ...) Míg otthon ezek nincsenek, vagy nem nagyon várható el a szimpli usertől, hogy megoldja őket.
Nem mintha én felraknék minden patch-et. Talán blastert meg sassert raktam utoljára oszt ennyi. -
L3zl13
nagyúr
Próbáld meg, hogy eszközkezelőben eltávolítod a megfelelő ide vezérlőt. (Esetleg az egész ide vezérlőt.) És aztán újraindítod. Újrafelismerés után lehet, hogy megjavul.
Valamint volt valami ilyesmi bug is XP-ben, amit ha jól tudom SP1-ben javítottak, szóval ha nincs fönt, akkor ajánlott feltenni. (Vagy akkor már talán SP2-t... )
De lehet, hogy javytó patchet is le lehet tölteni rá külön.
Alaplapi driverek újra telepítése is segíthet továbbá. -
Jetengine
csendes tag
a 98 ugyan nem pipálja ki, de ha kipipálom, akkor műxik is a proci nélküli másolás! Az a gyengus xp ugyan alapból pipát tesz, de másoláskor gyakorlatilag lefagy a gép, a proci meg melegszik, mint állat! Ennyit az xp dma kezeléséről!
-
Dilikutya
félisten
Na akkor kérdezek egyet ide én is:) adva van az alaplapom, amin ATA100-as vezérlő van, van ugye a Maxtorom, ami ATA133-as (UDMA5-öt tudná), viszont lassú mint a dög, és az eszközkezelő-ben nem tudom állitani az UDMA-2, csak az UDMA2 van ott választható, igy a vinyón is csak az ATA33 aktiv. BIOS-ban nézelődtem, ott beállitottam UDMA5-re, de semmi változás. a ''vegyél 80 eres kábelt'' szerű hozzászólásokat hanyagoljuk, elvileg ATA66/100-as kábelen van a vinyó
-
tildy
nagyúr
A dma: direkt memória hozzáférést jelent.
Lényege: hogy az utasítások kiküldése az i/o egységek felé nem használja a processzort.Hanem a proci lemond a címsín és az adatsín használatáról, és ezzel tulajdonképpen a dma leveszia processzor váláról a terhet.Egyébként kétféle megvalósítást alkalmaznak vele:burstus átvitelt, és cikluslopást. Nagy mennyiségű adat gyors periféria alkalmazásával történő átvitelére lett kitalálva.
uhh meg is nézem a tételem , jókat írtam-e:)
Igen érdemes.
[Szerkesztve] -
Oprendszertől függetlenül érdemes megnézni a beállítást én szinte minden Win-en túl vagyok és van amikor beállítja van amikor ua. win nem állítja be. És még ajánlott a Merevlemez lemezkezelő-ben az IDE csatornál manuális beállítása is. Tapasztalataim szerint minimális a gyorsulás de akkor is ne a win akarjon állítgatni.
-
Sensut
őstag
OK, köszi. De történt egy olyan is, hogy a CD-RW -re be volt állítva a dma és olvasáskor néha akadozott, vagy úgy hajtotta a cd-t, hogy omlott meg a ház. Kivettem a dma-t, ez többé nem fordult elő, azonban íráskor elég nehezen olvasta be az üres lemezt. Ez egy LG 24x író, szerintem kell fogaja a dma-t. De lehet olyan, hogy a másik CD-ROM dma-ja miatt csinál ilyet? Teszem hozza, hogy az utobbi dma-val rendesen müködik, sőt tapasztaltam, hogy jobban is, mint nélküle.
A két CD egy portra van kötve: író master, olvasó slave a másodlagos porton.
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Xp asszem alapból hasznája, 98-nál meg külön kell beállítani, a többi OP-ról nemtudok, nem használtam őket. Viszont érdemes beállítani, ha nincs, mert sebességbe sokat számít.
-
Sensut
őstag
Az a gondom, hogy nem tudok eligazodni ezeken a DMA (direct memory access) beállításokon. A HDD-m, a CR-RW-m és a CD-ROM mind kompatbilis a beállítással, de némelyik Windows bepipálja, mások meg nem. Tulajdonképpen mi a lényege ennek az opciónak? Mi történik, ha bepipálom? Érdemes vele foglalkozni?
Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Facebook és Messenger
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest