Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Pofonegyszerű beugrót kínál HBM4E-hez a Rambus
- Tápos kibeszélő offtopik
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
K.O.
tag
Valaki?
-
K.O.
tag
Meg tudnátok mondani, hogy ezen a lapon Sound Storm integr. hangkártya van-e, és ha az van akkor milyen. Mert az Abit nf7 és nf7 s-en is Sound Storm van mégis az nf7-s-nek jobb a hangja.
-
krisz_23
csendes tag
Köszi Kalandor!
De érdekes, mert a biosban, ha manuálisan állítom be, akkor kiválaszthatom a 400-at is(asszem %-ban kell megadni, és akkor a gép kiírja, hogy az Mhz-ben mennyi).... -
krisz_23
csendes tag
Hi,
Másik topicban már megkérdeztem, de érdemleges válasz nem jött.
Akinek A7N8X-es lapja van(nem X-es), 400-asra beállított ramokkal, annak bootoláskor mit ír ki a ram sebbességére? -
marcee
addikt
Ezért említettem a honlapjukat, én kifejezetten ezért szeretek a Mistral-nál vásárolni, mert a web-es árlistájuk az ''ügyviteli szoftverből veszi az adatokat''. Ergo ami azon szerepel az van. Ilyenkor megy a telcsi, hogy tegyék félre, oszt futás.
Az árlistát nemhiszem, hogy elbaxnák. -
szucsi
őstag
Az a baj az összes ilyennel, hogy ha felhívod, azt mondják, persze, gyere oda, aztán ott derül ki, hogy -X, mert vagy fingjuk nem volt róla, vagy azt gondolják, hogy fingod sincs róla, hogy az két különböző darab. Az újságban meg ilyenekkel nem vacakolnak. Egyébként melyik cégnél láttad?
-
marcee
addikt
válasz
Fátum Doki
üzenetére
Ezt nem ismerem, de egy cimbimnél A7N266-E 1.5éve tesz jó szolglatot az integrált vga-jával. Nálam meg a sima A7N8X és akkor már csak ezt a két tapasztalatot kell összeadni...:D
-
Fátum Doki
csendes tag
Héló! ASUS A7N8X-VM - ismeri valaki? Elsősorban az integrált VGA miatt venném meg, ami egyelőre kielégítő lenne a jelenlegi TNT2 után (jövőre majd vmi izmosabb VGA). Korábban egy AOPEN AK79 G MAX volt tervben, de rossz tapasztalatokról számolt be az eladó. Köszi, Doc.
-
szucsi
őstag
Nincs türelmem végigbogarászni a sok hozzászólást, meg különben sem érteném a felét, meg ki tudja mennyit változott azóta a piac.
A kérdésem egyszerű, remélem a válasz is.
Akkor tulajdonképpen hány féle ASUS által gyártott, címben megjelölt n2-es lap is van?
Mert látni árlistákon -X, non-X, és DELUXE változatot.
De gyanítom, hogy ami mellé nem írnak DELUXE-ot az -X.
Szóval van olyan, ami nem -X, de nem is DELUXE? - mert nekem olyasmi kellene, a hangorkánra ui. nincs szükségem.
Köszi! -
Aram
tag
Emberek!
Mégis hogyan kell akkor beállítani a 10-es és 10.5-es szorzókat ASUS A7N8X alaplapon, illetve A7N8X-X alaplapon?
Valaki, akinek ilyenje van és be tudja állítani, az mondja el, hogy hogyan csinálja!
Előre is köszi!
Aram -
marcee
addikt
Új Bios!
File Type BIOS
File Name C18B1007.zip
File Size 226642 bytes
Version C1007
Date 2003/10/09
Download 882 BIOS Update Step
Description
Improve system stability with Hynix and PSC memory modules.
A7N8X2.0 simához:
[L]http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=A7N8X[/L] -
jimmyb0y
tag
Én a 2500+ os bartonomat 1.75 V on járatom 2300 Mhz en(ami 3400+ nak felel meg) és így 56 fokos max terhelésen a proci. Kérdés: Nem durva ez egy picit, nem fog károsodni a cumó? Vagy visszavegyem? :) Nem szívesen tenném :D
-
Aram
tag
ÉRDEKESSÉG:
Barátom A7N8X-én (2.0) szintén nem lehet beállítani 10-es szorzót. Emberek segítsetek, ez mitől lehet? :)
Futott itt minden, ami szem szájnak ingere, lassan, de biztosan kialakul a végső órajel.
Bár ez a 2300 MHz furdalja az oldalamat egy kicsit. Lehet, hogy egy komolyabb hűtéssel még megpróbálom... ;]
Egyelőre ennyi. -
Aram
tag
1700+ Athlon XP, most 200*11-en, azaz 2200 MHz-en megy benne. Nagyon üt!
Szintetikus tesztek lefutottak 210*11-en is (2310 MHz :)) Próbáljátok ki otthon Single Channelben a gépeteket. Semmivel sem lesz lassabb mint Dualban...
Aram -
Kirbly
aktív tag
hay! nekem is ilyen lapom van es nagyon jol muzsikal :) meg annyira nem nagyon tuningoltam, bar a 2200+-os tbredem 2000 MHz-en megy benne, es semmi baj nincs vele.nem ertem miert fujnak annyira erre a lapra, nekem bejott. ha majd tuningolod meg hasonlok, akkor orommel varom a tapasztalataidat :DDD
-
Aram
tag
Na srácok... (és hölgyek :) )
Második felvonása kezdődik életem nForce korszakának. Az első egy A7N8X Deluxe volt, de azon túladtam, most viszont egy A7N8X-X lap lett a kiválasztott. Komoly reményeket fűzök hozzá annak ellenére, hogy nem tud DC-t. Persze ennek megfelelő teszt-előzménye volt, mégpedig egy Abit NF7-es lapban, ahol összehasonlította nekem barátom, a DC kontra SC memóriakezelést és a teljesítménykülönbség a nullához konvergált...
Na majd, ha összerakom, elválik mit tud az olcsó nForce!
Üdv! -
Lujo
csendes tag
Ezek a szorzóállítási hibák fennállnak az ASUS A7N8X-deluxe 2.0
verziónál is? -
Legolas
senior tag
Nekem olyan problémám lenne, hogy a 2400+ om rendesen megy 133-as 166-os Fsb-n de ezektől eltérő értéken nem boootol be. Nem vagyok egy nagy tuning mester, szóval, lehet, hogy rosszul állítottam be valamit. 333-as Samsunk memóim vannak. és 166-ról 1175-re állítottam az fsb-t a szorzót ennek megfelelően lejjebb vettem (nem túlhajtani akartam igazán csak egy kis ramsávszél növelést) ramidőzítéseket lejjebb vettem, de nem bootolt be. Gondolom a ramjaimnak ennyit azért vinni kéne.
Más: Láttam a lap rajzában, hogy van egy jumper amelynek egyik állásában 133/166 fsb másik állásában 200 fsb van írva. Azzal kell valamit csinálni tuningnál? -
-
aVik
csendes tag
Tfh. 200*11-en bekapcsolom, majd átállítom 223*10-re, és reboot, akkor megy szépen, de ha késöbb kikapcsolom, akkor utána nem kapcsol be.
Egyébként azóta teszteltem egy kicsit, és kiderült, hogy nem az FSB-hez van köze, hanem a proci eredő sebességéhez: 2300 felett kikapcsolt állapotból nem indul el. Most pl 228*10-en van, és minden OK vele, de 210*11-en nem kapcsol be a gép...
Két 400 W-os táppal is kipróbáltam (persze külön-külön :)), Mercury és Acorp, de mindkettővel ez van. Nem hiszem, hogy kicsi lenne. -
aVik
csendes tag
Hali!
Új szerzeményem a mobo, cpu, ram. Szépen lehet is húzni őket, 223*10,5=2344-en és 3-3-2-2T időzítéssel megy atomstabilan. A gondom csak az, hogy 208-as FSB felett nem hajlandó bekapcsolni a gép. Ha beállítom 200-ra, reboot, és utána nyomom feljebb, akkor minden OK, de kikapcs-bekapcs után már egyszerűen nem fut le a POST. Találkoztatok már ilyennel? (most 200*11,5 van beállítva)
Ja, az alaplap V2.0, Bios: 1005, CPU: AQZEA (asszem ezzel jól jártam :) ) -
jimmyb0y
tag
Hát szerintem meg ne csodálkozz,hogy hibázik... 1700+ as procit 9.5 * 200 on húzol hát... :) Csodák azért nincsenek
-
jimmyb0y
tag
Jajj véletlenül becopyzódott a szöveg... Nem akartam újra írni sorry...Szar a CPU diode annyi AIDA szerint... A cpu 58-60 körül van.. De mi lesz nyáron? :) Megpróbálom,hogy bekötöm a 2 8cms házventit előlre meg hátulra és megnézem mi az eredmény... Meg megnézem 1.675 ön 1.7 helyett valamint levett házoldallal... Kíváncsi vagyok mennyit számítanak ezek...
-
jimmyb0y
tag
Nekem a problémám a következo.. Lecseréltem a procimat, most egy Amd Barton 2500+ van benne és az alap freki(1.65V) helyett 1.7V on hajtom 3000+ on.. Tehát nem kap sokkal több feszt csak picivel és van rajta egy elég bika venti(coolermaster Aero7+). A gondom az,hogy max terhelésnél(3dmark2003 ha fut mondjuk egy órája) a homérséklet 64 fok körül van. Fagyni nem fagy de nem sok egy picit?(ASUSA7N8X alaplap) Mi lesz nyáron ? Szerintetek visszábbvegyem? Vagy nyáron ha mutat 70 fokot még azis elmegy?
-
jimmyb0y
tag
Nekem a problémám a következő.. Lecseréltem a procimat, most egy Amd Barton 2500+ van benne és az alap freki(1.65V) helyett 1.7V on hajtom 3000+ on.. Tehát nem kap sokkal több feszt csak picivel és van rajta egy elég bika venti(coolermaster Aero7+). A gondom az,hogy max terhelésnél(3dmark2003 ha fut mondjuk egy órája) a hőmérséklet 64 fok körül van. Fagyni nem fagy de nem sok egy picit?(ASUSA7N8X alaplap) Mi lesz nyáron ? Szerintetek visszábbvegyem? Vagy nyáron ha mutat 70 fokot még azis elmegy?
-
törölt tag
Na úgy látszik megoldódott a proci melegedése. Kicseréltem a rézmagos Titánt egy coolink U2VS-re. Kb.3100-3200 fordulaton (itt még elviselhető a hang) 80-100%-os terhelésnél 38-41 fok. Ha föltekerem akko 35-38 fok (mag). Ja és most megy 2500@3200-on stabilan! Eddig itt újraindult.:C:C
-
marcee
addikt
Ezt már én is írtam feljebb, hogy néhány szorzó nem megy. Nekem a legfontosabb a 10 és a 10.5 lenne.
-
Tommmy
tag
-
Márk
senior tag
válasz
üzenetére
A Bios-ban nálam is 1,65V van beállítva feszültégnek, azonban az Asus PC probe szerint 1,696V-ot kap a proci. A hőmérséklet értékeid teljesen normálisak, nálam nyáron nagy melegben terhelés alatt 57°C-os volt a procim egy Thermaltake Volcano 9-es procihűtővel 3000-es fordulatszámon, de semmi fagyás, újraindulás nem volt. Szerintem ne aggódj.
-
ks790718
csendes tag
A7n8x-x vs. a7n8x kérdéshez: nem sok értelme van szerintem a dualDDR-nek athlon xp-s procik esetén, mivel max 3.2GB/s-re képes az architektúra szerint a proci, ezt pedig a ddr400 as (pc3200)-as ram is tudja. A dualDDR-ben elvileg 6.4GB/s-t tudna, de minek? Esetleg akkor látom értelmét, ha 333-as, vagy gyengébb ramod van, akkor lehet hogy jelentkezik némi sebességnövekedés memóriakezelés terén. (2.7GB/s *2). Javítsatok ki ha rosszul tudom.
-
Hatamoto
tag
válasz
Hatamoto
üzenetére
Hát bakker, itt csak a heggesztőposztoly segít meg a forró ólom. Utóbbi annak a fülébe, aki így kinyomta a picra a kisz drágaszágunkat! :((( A 2003.01.04 előtti mobok csak 2600-ig gyűrik az xp-ket, a bartont meg egyáltalán nem hajlandóak 12,5-nél magasabb szorzóval hajtani. (fenti asus.com.tw-s link). :C
-
Tommmy
tag
-
Hatamoto
tag
Üdv!
Votl erre a problémára egy külön topic, de sajna már nem találom. A 2500+ bartont az a7n8x 1002-es bios verziótól támogatja. (bővebben: [L]http://www.asus.com.tw/support/cpusupport/cpusupport.aspx[/L]). Ha sikerül bios frissítéssel megoldani a dolgot, akkor dobj egy mail-t vagy egy hozzászólást plíz, mert én is bartonra akarok váltani és érdekelnek a fejlemények! :) -
Tommmy
tag
Adott egy ASUS A7N8X v2.0 és egy Barton 2500+-os Cpu. A procit nagyon lehet húzni, csak nem ebben a lapban. Másikban kipróbáltuk, minden ment ezerrel!
Szóval a 2500+-ost jelenleg 180x12,5-ön hajtom. azért 180, mert a memóriám 333mhz-es és ez nem bír 360Mhz-nél többet!
A problémám, hogy nem bírok 12,5-nél nagyobb szorzót beállítani. Ha 13x értéket állítok, akkor a lap visszakapcsol 5x-re.
Havernál minden ment frankón, 14x szorzóval!!!! Nállam miért nem??? -
törölt tag
Senki nem olvassa ezt a topicot? Vagy egyszerűen csak nem tudtok mit mondani a problémámra?
ungawa -
törölt tag
Senki nem olvassa ezt a topicot? Vagy egyszerűen csak nem tudtok mit mondani a problémámra?
ungawa -
Kirbly
aktív tag
Igaz, nem tamogatja a dual-t, de ugy erzem h azert a minimalis teljesitmenytobbleter nem is kell masik lap. kertem kolcson sok ramot es hasit a ''butitott'' -x-es lap, h alom nezni:D. ha nem lenne egy ilyen gagyi gef2 mx400-am akkor raengednek egy 3dmarkot, de igy nem sok ertelmet latom.
-
Neptun
csendes tag
Hali!
Szóval most vettem egy A7n8x-x es lapot. Mellé pedig rendeltem a sulineten keresztül 2x256 400-as ramot. Ezek szerint felesleg volt, mert az -x-es lapok nem támogatják a dual channelt? Ez mennyire tuti? -
törölt tag
Problémám a következő:
adva van egy lap: A7N8X Deluxe 1.06
egy agy: Barton2500+
Memória: 2*256MB DDR400 Samsung (Dual)
Táp: Q-tec 400W duplaventil.
agyhűtő: Titan T5DT vagy valami ilyesmi rézmaggal
házhűtő: noname 8cm, 3000rpm
Az egész alapon megy, nincs húzva (ugyanis van még egy gyöngécske HDD és egy gyöngécske VGA) viszont a BIOS értékeinél az agy (vagy nevezzük egyszerűen csak procinak?) rendszeresen 1,71V-ot kap. Már manuálisan is beállítottam az 1,65-öt, de semmi. Egy kicsit sokallom hőfokot is. Nevezetesen ez annyit jelent, hogy terhelésen (pl.: movix használatánal 55-56 fok, a maghőmérséklet ( felszín: 45-46). Ja, volt alatta síma paszta, és ezüst is, no eltérés.
Mit gondoltok, miért ilyan magas a fesz? -
Kirbly
aktív tag
nini talaltam vmit :) ha vki nagyjabol el tudna mondani mik vannak itt leirva megkoszonnem! kosziiii! :)
-
Hatamoto
tag
-
Hatamoto
tag
Biosban engedélyezve, nincs ütközés, driverek feltelepítve a gyári CD-ről. Bios még szűz, nincs frissítve. :DD
-
Hatamoto
tag
Üdv!
Elég lámaság, de xp alatt nem tudom megszólaltatni az a7n8x-em alaplapi hangkártyáját? Vajon miért? Lehet, hogy át kell dugni azt a zsinór izét a régi hangkártyából abba a kerek nyílásba ott hátul? :P Na jó, ez vicc volt, de tényleg: mi lehet a gáz?
THX for your help! -
Kirbly
aktív tag
re! tanacsot szeretnek kerni! megeri uj lapot vennem ha van egy a7n8x-x-em, vagy inkabb tegyek bele egy bartont meg sok ramot? es milyen videokarit ajanlotok hozza? elore is koszi!
ui: tuningolhato a -x-es lap? -
erdoke
titán
Szerintem a hőmérséklettel lesz baj, visszajöttek a melegebb napok, te pedig sokat játszol.:) Két esetet tudok elképzelni:
1. Nincs jól rárakva a procira a hűtő, túl sok v. túl kevés a paszta, nem fekszik fel rendesen.
2. Nagyon zárt a házad, és nincs elég házventid.
Első esetre javaslom, hogy szedd le (esetleg egy hzzáértővel együtt) a prociventit, és figyelmesen rakd vissza.
Második esetben vegyél 2 db házventit, az egyik elöl alulról fújjon befelé, a másik a proci magasságában v. kicsivel fölötte hátul szívjon kifelé.
A BIOS-ban megpróbálhatod kicsivel föntebb vinni a lekapcsolási hőmérsékletet is, mondjuk max. 80 fokra.
Sípolni nem szokott kikapcsolás előtt? (Bár sok lapon a figyelmeztető értéket engedi a kikapcsolási fölé állítani:F) -
Pashosh
csendes tag
Plííííz!
Nekem a következő gépem van: AMD 2500+ (nem húzott), ASUS A7N8X Delux, Samsung 400MHz 2x256Mb, Connect3D 9600 PRO, SilentBreez II, 300W táp.
Két hétig jó futott a gép játékokkal is, tegnap viszont már 5-10 perc játék után (Medal of Honor, Ryman) kikapcsol és csak többszöri próbálgatás (illetve pár perc múlva) tudom visszakapcsolni és kezdődik az egész előről…
(elejétől fogva hőmérsékelt a BIOS-ba erőssen változó néha akár 70 fok felett a PcProbe-on stabilan 58 fok, és amikor felvettem a hőmérsékleti adatokat a PcProbbal akkor se (most se) mutatott hirtelen kilengést).
Mi lehet a gond (mivel tudom megnézni mi a gond), mit csináljak?
Segítségeteket előre is köszönöm!!! -
Kirbly
aktív tag
hey all! van vki akinek a7n8x-x-je van? es esetleg tuningolja is? erdekelnenek a tapasztalatai! elore is koszi
-
GigabyteFan
aktív tag
A7N8X R.I.P. ... az asus befejezte a gyártását már csak X-X lesz hehehe
-
Kirbly
aktív tag
Szoval ne torjem a fejem uj lapon, nem annyira rossz ez a -x-es csoda se? Mert en csaka dual ddr miatt vennek masikat, de ha csak 5-10%-ot javit akkor inkabb egy bartont veszek bele meg sok ramot. Vagy jobban jarok egy masik lappal?
-
UHHH
őstag
Nekem is ilyen vasam van, es nagyon jol megy! Csak kellene bele egy Barton.:) Bar az 1700+ is megy benne 2400+ -t.
-
Kirbly
aktív tag
A ket szelsot ugy ertem h a kozepso slot kimarad
-
Kirbly
aktív tag
Hello mindenkinek! Lenne egy kerdesem, nem tudja- e vki, h az Asus A7N8X-X-es lapokbol elocsalhato e a dual-ddr tamogatas? Mert azt hallottam vhol, h ha a ket szelso ramslotba teszem a memoriakat akkor tudja ez a lap is a dual-ddr-t. Igaz ez? Elore is koszi!
-
Lujo
csendes tag
Köszi
és milyen videokártyát ajánlotok hozzá?
én ATI readon-ban gondolkodom (9600)
pl Club 3D Readon 9600
bar egy kicsit soknak tünik az ára
Mit ajánlotok? -
Sergio
csendes tag
Szerintem tök jó párosítás! (mármint a Bartonnal)
Nekem is ASUS A7N8X v2.0 alalapom van, teljesen elégedett vagyok vele. Atom stabil (pedig húzva van a proci rendesen), full jó Bios menü, ász elrendezés, sok-sok extra funkció! Én csak ajánlani tudom!!! Nem cserélném le semmire!
Helyedben mindenféleképpen Bartont vennék!! Egyrészt van benne +256Kb cache, így 512kb van benne. Ezzel szemben a másikban csak 256! A Bartont fel tudod tuningolni (főleg ebben a lapban) egy 3000+ szintjére, de ha jó szériát fogsz ki akkor akár 3200+-ra is!
Így lesz egy 3200+-os Cpu-d 512Kb másodlagos gyorsítótárral! mit akarsz ennél jobbat???
ha a másikat választod, minden bizonnyal azt is tudod tuningolni, de +256kb cache-t soha sem tudsz majd bele tenni!
Szóval ASUS A7N8X v2.0 + barton 2500+!!! ez az én javaslatom. -
Lujo
csendes tag
Sziasztok!
Egy pár kérdésem lenne, örülnék ha tudnátok válaszolni.
Most akarok vásárolni számítógépet.Amit kinéztem:
AMD ATHLON (Barton) 2500+ vagy 2600+ proci (333 FSB)
ASUS A7N8X DELUXE 2.0 alaplap
Akinek van tapasztalata irjon már pár szót erről a párosításról.
Kicsit beparáztam, mert egyes forumokon eléggé leszolták az ASUS-os alaplapokat, stabilitási gondokra hivatkoztak.
Ehez a konfigurációhoz milyen videokártyát ajánlotok?
Még egy kérdés
Mi a különbség az AMD ATHLON XP 2600+ 8 model és a 10 model között.
Válaszotokat elöre is köszönöm
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Premier dátumot kapott az Atomic Heart negyedik, egyben utolsó kiegészítője
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- MSI Crosshair 16 i7-14700HX 14. gen 16gb ddr5 + RTX 4060 (140W) + 240Hz QHD+
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest