Hirdetés
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megérkezett az új, M4-es iPad Air
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
Kistom
csendes tag
Sziasztok.
Most készülök gépet venni és pont ASUS a7N8X deluxe alaplapot és Radeon 8500Le-t. Tán nem kéne??? Egy kicsit elbátortalanodtam, a cikk olvasása után. Valaki kifejtené bővebben, hogy mi a probléma a két eszköz müködésével kapcsolatban. Általános dolog? -
róland
veterán
Ezt olvasd el:
''The AGP 3.0 specification provides a smooth upgrade path to AGP 8X. The
mechanical bus specification remains the same. AGP 8X speeds and capabilities are
achieved by taking advantage of some previously unused pins, but in a manner that
facilitates the support of AGP 8X cards in existing AGP 2X and 4X systems, as well
as new systems that fully leverage the 8X interface. NVIDIA AGP 8X graphics
solutions will be able to detect the AGP level of the host system, and automatically
configure the AGP interface to run in 3.0 mode (at 4X or 8X speeds), or in 2.0
mode (at 2X or 4X speeds). Therefore, a new NVIDIA graphics solution will be
fully capable of 8X speeds, and will be completely compatible with 2X, 4X, and 8X
systems. The NVIDIA-based cards will automatically deliver the maximum speed
supported by the host system.''
Itt a link is:
[L]http://www.nvidia.com/docs/lo/2188/SUPP/AGP8X_92502v1.pdf[/L]
Ha jól értelmezem, automatikusan érzékeli, hogy milyen AGP szabvány szerinti VGA-kártyát használsz. Tehát nem lehet gond a régebbi kártyákkal sem. :DD -
róland
veterán
A hangrendszerének az alapja egy Realtek ALC650 Audio Codec. Állítólag jól szól. Sajnos nekem még nincs meg a gépem, de valószínű, hogy én is ilyen alaplapot veszek. :DD
-
TitiRii
senior tag
hmm ez aggaszt:
1 x AGP Pro/8X (1.5V only)
ha nekem 4x akkor most gebasz?
remélem nem, péntekig kiderül,akkor lesz cpu is véve hozzá
ez viszont megnyugtata:Silicon Image® Sil 3112A Controller with 2 ports
Support RAID 0/1 :) már csak valami átalakító kéne(abit nf7-s tulajok,senki nem akar megválni tőle?:)
ezt meg még most sem értem :
Realtek® ALC650 6CH w/built in HP amplifier
Integrated APU(Audio Processor Unit) SoundStorm?/ Dolby® Digital (AC-3) Encoder
akkor most ez hogy is van? az apu mikor dolgozik? :DDD
thx az infot du folytatom, már igy is el fogok késni -
róland
veterán
Egy link az APU-ról (Audio Processing Unit):
[L]http://www.nvidia.com/view.asp?IO=apu[/L]
és egy másik a SoundStormról:
[L]http://www.nvidia.com/view.asp?IO=feature_soundstorm[/L] -
TitiRii
senior tag
hy all
bocs a kérdésekért, nincs időm végig olvasni, rohanom kell suliba,(de igérem bepotlom)
szóval boldog tualaja lettem egy asus a7n8x delux gold uay nak :)))
pár láma kérdés:
a soundstorm akkor az most mi? mert rá van irva ,de mégis realtek hangchip van rajat(T -s a chip) hogy tudom használni az ''apu'' t?:))
mivel nincs még hozzá memom, milyet érdemes bele rakni?(2*256 ben gondolkodom),és mi van akkor ha egy 3. is veszek majd késöbb mellé? akkor hogy fog müködni az a hires dual ddr?(főleg ha az egy 512modul lenne netán)
van ezen a csodán sata,kaptam szép piros kábeleket is hozzá,abit nf7-s nél álítolag adnak egy átalakítót amivel ides cuccokat is rá lehet aggatni az sataára, ráadásul raid be.Asus hoz semmi ilyet nem kaptam :)))a kártya elött meg után is vagy 1-2 cm van :) majd elolvasom csak most rohanok
by -
zetecR
addikt
Autonál nem tudom, de Agresszívnél 133-ra állítja alap esetben az FSB-t, mert szinkron üzemben sokkal gyorsabb a rendszer, mint asszinkronban. Az lenne az ideális, ha szorzózár-mentes lenne a procid, és akkor szinkronban a memmel feljebb tudnád nyomni az FSB-t. Mondjuk akár 200-ig, de ahhoz meg kell pasztázni a North-bridge hűtőjét, meg valószínűleg meg kell oldani a chipset fesz-állítást (VDD mod), mert alapon kevés neki az 1.7V, BIOS-ból meg nem lehet állítani az A7N8X-nél. Akkor akár 220MHz FSB-t is elérhetnél.
A memóriaidőzítésnél meg az a jó, ha bármelyik érték minél kisebb, a leglátványosabb az, ha 2.5 helyett 2-n menne a memóriád, de minél magasabb frekit használsz, annál inkább kell növelni az értékeket, mert instabil lesz a rendszer.
Ha van időd, az a legjobb, ha beállítod jó agressívre, és rögtön memtesztezel. Ha végigmegy: OK. -
Kenter
csendes tag
Sziasztok!
A7N8X alaplapom van brand DD400 RAM-al (ASUS honlap szerint támogatott).
A problémáém az, hogy ha a BIOS-ban Auto-ra állítom a felismerést a frekvenciára 133-at ír ki a bootolásnál, ha By SPD-re akkor 200-at.
Ez normális? Nem kellene az alaplapnak felismerni a típust is.
Az AIDA és egyéb tezstelőprogramoknál a mem összehasonlító eredmények rendre kevesebbet jeleznek mint a PC3200 modulok esetében.
A RAS CAS értékeket mire kell optimálisan állítsáni. Most 8, 3,3,2.5.
Előre is köszi.
Kenter -
Crazyn
csendes tag
A 2200+-os XP jobb a 2100+-nál? Megéri azt a +3000Ft-t?
-
UHHH
őstag
Megjelent valami uj BIOS, PCB 2.0 -s reviziohoz, van valakinek ilyen alaplapja? a BIOS file C18B1002.BIN nevre hallgat.
''A7N8X BIOS C1002 for PCB revision 2.0 and later only.''
Megneztem az AsusUpdate mit szol hozza, de nem ajanlotta fel a frissitest, ezek szerint nekem biztos valami 1.x -es reviziom van. :)
Egyebkent a sima A7N8X -re nem lehet mylogo-t tenni? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
Crazyn
csendes tag
Az A7N8X Deluxe és az SB Audigy Platinum megférnek egymás mellet? A soundstormot le lehet tiltani nem???
-
danzi
tag
Valaki nem allitott a jumpereken, hogy billentyuzettel be lehessen kapcsolni a masina't?
Nekem neha lock a billentyuzet... space-szel bekapcsolom a gepet, akkor neha nem megy tovabb a post-nal, es kiirja, hogy unlock keyboard... ilyenkor a reset se segit, kikapcs, tap kikapcs, vissza, es akkor jo.... :O -
zetecR
addikt
Über BIOS-szal lehet állítani, de csak dísz. Ténylegesen nem csinál semmit...
Ha FSB atomstabil, az jó, de nem szabad összetéveszteni az asszinkron működéssel, mert én is hajtottam már a memóriámat 139/208MHz-en, és stabil volt. De szinkronbal valószínüleg nem lenne az.
Többen megcsinálták már, és frankón működik 220+-as FSB-nál is.
Nekem egy szorzózáras 2100+ Palominom van per pillanat, úgyhogy nincs csúcson a rendszer :) (FSB:139), a jövőhéten akarom lecserélni hasonló TBredre. Na, majd azt megfing@tom :D. -
KL
tag
Kösz a linket. Elég gánya megoldás, ennek én tuti nem állok neki.
Bízok a szerencsémben, mert elég sokan írják, hogy atomstabil 200 MHZ FSB-n, és ha mégsem, akkor hallani valami tört BIOS-ról, amivel már lehet állítani a feszültségét a chipnek.
Te hogy járatod az alaplapod? Milyen cuccod van? -
zetecR
addikt
http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.php?s=858fe2886880f8a3a4bf3b9727d5ef7b&threadid=167297
170-180 MHz-hez már le kell szedni a bordát és rendesen bepasztázni a NB-coolert, így el tud menni 190-195-ig, de a 200-hoz sajna meg kell emelni a chipset-feszkót, különben fagyizik... -
Turmoil
senior tag
A RAM annyival megy, amennyit beállítasz neki. Ha SYNC-re teszed, akkor FSB (x2) lesz. 133-as FSB esetén 266, 166-os FSB esetén 333-as, 200-as FSB esetén 400-as DDR van pariban.
A BySPD a memória gyári adatait olvassa és használja, ez a default frekvencia viszonylag laza (de biztosan stabil) időzítésekkel.
Az Athlon procik is DDR buszt használnak, tehát szinkron hajtva a CPU-NorthBridge és a NorthBridge-RAM sávszélesség közel azonos lesz és ez így OK, a memóriát lehet magasabb frekvencián járatni, de nem ér sokat, sőt, néha lassabb lesz a konverzió miatt.
A TBred-B Athlonok jól bírják az FSB emelést, egy eredetileg 133*15-ön futó 2400+ nálam tökéletesen, feszültség-emelés nélkül elfut 200*10,5-ön. Az alaplap bírná a 250-es FSB-t is, a memóriám már kevésbé, de majd egyszer kipróbálom, hogy hol a határ FSB terén. -
AsusMan
csendes tag
Sziasztok4
Lenne egy kérdésem az ASUS A7N8X Deluxe alaplap + AMD A XP 2000+
2*256 MB BRAND DDR 400 (1. és 3. foglalatban) Duál???
Mik az optimális BIOS beállítások a legjobb teljesítmény érdekében?
Akárhogy kísérletezek, vagy nem indul el, vagy a tesztprogramok nem azt az eredményt mutatják ami a hw-től elvárható lenne.
Hogy tudom ellenőrizni / állítani a duál DDr-t.
Köszi a segítséget! AM -
danzi
tag
ha meg fagy, akkor emeljétek a ram feszkóját... a ref érték ugyis 2.8...
ez megoldotta a random reboot syndrome-t :D -
zetecR
addikt
A 2000+ FSB-je 133MHz, ha DDR333-as memóriával használod, akkor aszinkron üzemben 166x2=333MHz-en megy a memória. 2600+-tól van 166-os FSB, ott már szinkronban tudod hajtani a 333-as memóriát.
Ezzel a procival azt tudod csinálni, hogy ha szorzózár-mentes, akkor adsz neki manuálisan 10x szorzót, 166-os FSB-t és akkor mehet szinkronban a memóriáddal. -
twine
veterán
Valaki el tudná magyarázni nekem elég szájbarágosan,hogy a biosban milyen beállitásokkal tudnám elérni,azt hogy a proci 2000+ként tehát alapon menjen,a memoria pedig 333-on?szerintem valahol itt lehete a gázom,csak az a problémám hogy egyre erösseb a gyanum hogy itt valami hibás és nem én vagyok (annyira) hülye! :(( szoval hogy most az hogy bootoláskor 166mhz-et ir ki a memo orajelének ezt nem értem hogy ez most igy jo e vagy valamit állitani kellene! De hogy mit azt nem tom :(( szoval hogy azt látom hogy van ott olyan hogy sync akkor megy gondolom szinkronban!akkor viszont 133mhz-et ir ki a memora tehát ha ezt valahol nem tom hol 2szerezi akkor 266! De nem arrol volt szo hogy ezek az xp-k tudják a 333-at? ha tudják hogy tudják?
és ha nem akkor hogy tudom a memomat aszinkronban 333-ra birni? vagy vagy ha by spd-n van akkor már elvileg 2szerezi és 333-on indul el a memom?és az alaplapőom lenne szar? azért inditja mindig ujra a gépem?de nagyon sürünkb 2percenként! a 3dmakot nem is tom futtatni az elsö tesztnél kilök a windowsba :(( -
Bally
senior tag
#65-ös hozzászólásomat visszavonom, mert rájöttem, hogy nálam aszinkronban ment fsb/CPU!!!
(hiába pár napja van csak AMD-m :( ) -
twine
veterán
:((sajnos nekem már minden atora van állitva!Amugy a ramnak bootoláskor nem a 333mhz-et kellene kiiria?
-
Bally
senior tag
Háát sajnos az nforce2-es chipsetek(legalábbis 2 szervizes szerint) eléggé hadilábon állnak a ramokkal, van ami nem is megy benne, van amivel most fagyogat.
Próbáld meg így:
Minden egyes ram álítást visszavaszel minimumra, vagyis memory timing asszem optimal, nem tudom ASUS-nál mi van, meg nálam attól ''javult meg'', hogy a *CPU FSB/Dram ratio*-t auto-ra tettem, s így minimum *timing*-gel 266Mhz-esnek ismeri fel :( tehát valszeg ramcsere lesz belőle, de addíg legalább már nem fagy. -
twine
veterán
segitsééééééééééég!
Épp tegnap vettem egy ilyen lapot,egy xp2000+-al meg egy 512megás 333-as ddr-t! a kérdés pedig az hogy mindez miért nem akar müködni nekem? folyton ujraindul,kikapcsol stb! mikor boot-ol a gép, a memoria orajelére 166mhz-et ir ki fehér betükkel!Ha netán ez lennne a gáz segitsetek légyszi bios beállitásokban,hogy mit és mennyire,ezekhez az alkatrélszekhez,mert megörülök!
És elnézést hogy ilyen hülye vagyok hogy nem birom magamtol beállitani!:(( vagy mégis,csak valami szar lenne? -
sárdna
csendes tag
Ahoj!
Felraktam a 1002A biost tudom ajánlani mindenkinek, végre müxik benne a Q-fan fícsőr:) csak ne felejtsétek el átdugdosni a venti csatikat. -
Crazyn
csendes tag
Ja: a dual DDR hogy müxik, hogyha mondjuk 3*256 van benne?
-
Crazyn
csendes tag
Azért írtam 2*512-t, mert ugye ahhoz, hogy a dual channel-nek értelme legyen, 2 moduil kell. Amúgy főleg játék, de filmkódoláshoz is használom, meg szeretek egyszerre nagyon sok dolgot futtatni.
Pénz nem túl sok van, mert venni akarok egy Thermaltake Xaser III házat is, meg vennem kell winchestert is meg cd írót, meg egy videókártyát is.
Most egy P4 1.6A van P4S333-ban 512 PC2700-as memóval. Ez a gép megy szüleimnek, az új proci, mem, alaplap és ház meg nekem. -
Crazyn
csendes tag
Szerintetek megéri 2*526Mb memót venni bele, vagy elég 2*256Mb PC3200-as DDR?
Audigy-vel használja valaki? -
Crazyn
csendes tag
Hali.
Én is most akarok ilyen alaplapot venni. Procinak egy 2400+-os XP-t gondoltam 2*256Mb PC3200-as DDR memóval.
A kérdésem az lenne, hogy az alaplap mennyire szereti (vagy nem szereti) a radeon 8500-at, és hogy mennyire tuningolható? -
zetecR
addikt
válasz
Krisz@1975
üzenetére
Mivel egy SpireFalconrockII hűtőm van, ami teljesen halk, arra gondoltam, hogy a házt szellőztető ventit dugom a proci-venti csatira, és azt tudnám szabályozni.
De az istennek nem jön fel az Asusprob-ban ez a kis ''fülecske''...
Egyébként nForce2 alatt van 1/2sec is, A7V8X alatt a legkisebb asszem 4/8 volt. -
Norbyte
tag
Sziasz.
Hogy alakul a dual channel üzemmód ha tele van pakolva mind a három (3) memória slot? Visszakapcsol ilyenkor single módba? -
Krisz@1975
tag
Igaz nekem p4-m van,-(de az öcsémnek most szeretnénk egy ilyen lapot becserkészni)-de én nem mernék q-fan-t használni AMD proci melé.Még a p4 mellé is zavar hogy nem igazán kapkodja magát ha hőingadozás van.Nem beszélve arról hogy ha újraindítom(P4PE) a gépet bele tellik egy órába is mire észheztér az opció.
-
róland
veterán
Na a bővebb információkból se lehet sokmindent megtudni: ''Enhance the sensitivity of sensor IC.'' - azaz Fokozza az érzékelő IC érzékenységét. Hát ez nem valami sok. Eméljük nem csak ennyi az újítás. :))
-
MC_Duke
csendes tag
Nekem szintúgy gáz van vele!
Direkt ASUS GFMX440-et vettem, mert azt reméltem, hogy ASUS - ASUS, nVidia - nVidia jó párosítás, de szerintem összeakadnak.
Vagy a VCardot rakom fel, vagy a hangot, a kettő együtt nem megy!!!
Please help!!!!!! -
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
Nem akar felmenni 98 alá a modem és a hangkártya driver. Már nagyon ideges vagyok, az Asusnál gyakorlatilag semmi info róla... :((
-
danzi
tag
nem tudom, nekem 1.002 final a biosom, ezzel nincs gond, viszont a 2x512 samsung 333-assal se megy a haver peldanya... :0
-
béla12
tag
Pedig nagyon is megy vele. Ha megnézed az Asus lapját, akkor láthatod, hogy ezt a modult javasolják hozzá. Még még másik 8-at. Ja és nekem is ilyen van hozzá.
Viszont valaki elárulhatná, hogy a gyári driverekkel miért felkiáltójeles az eszközkezelőben az egyik alaplapi erőforrása? Oprendszer XP prof, bios 1001g. Amúgy nincs vele gond, csak zavar. -
danzi
tag
Me' nem fog menni azzal???
Amugy eleg erdekes, hogy az pcrpobe neked 39-et mutat az MB-re... surgosen csinalj valamit, mert nekem 32-nel nem ment feljebb soha... :)
mbm5-re valami peccs kell, hogy menjen nforce2-es lapban, viszont
van pcprobe-bol ujabb, mint ami a cd-n van, amugy driverbol en is a cd-n levot hasznalom. -
sárdna
csendes tag
Sziasztok!
Én az asus oldalán lévő drivert használom ami ugyancsak 1.16 de állítólag ez nem pontos számozás:))))
érdekes módon 41 fok(probe) fölé nem sikerül tornáznom a hőmérsékletet. Sajna az mbm5 meg nem igazán kooperativ :( (semmit se hajlandó mutatni)
az alaplapi flash is érdekes volt. Amig fenn volt az usb-s egérkém valahogy nem volt hajlandó működni, ja és a régi bios mentését valahogy teljesen elfelejtette:(
Byzzz -
danzi
tag
naja, 3 giga... nem hiszem hogy az 1 giga sok lenne... Amugy valaki leirhatna, hogy mijen driverket hasznal hozza...
en XP -re csak a cd-n levo 1.16-os (?) drivert nyomtam fel hozza... -
danzi
tag
JHelenleg az a helyzet, hogy az 1002-es final BIOS-szal ma' legalabb az 1-ik 512-es modullal nem kekhalalozik el, es telepites utan nem indulgat ujra az XP... de ha a masik 512-es modul is bent van, akkor siman kekhalal ma' telepiteskor... :(((
-
danzi
tag
Hm... nem tudom, nekem meg meg 1 kollegamnak az eredeti G-s BIOS-szal nem mukodik az 512-es 400-as SAMSUNG DDR ram... :(
-
emstityu
tag
Sziasztok!
Egy haverom kérte a segítségemet az új A7N8X lapjával kapcsolatban.Ma vette a srác a cuccot és nagyon nem működik együtt a 8500-as Radeonjával.Azt hiszi hogy a deszka mivel nVidiás nem szereti az Ati-t.A vga biztos hogy jó (eddig jó volt) a deszka meg 5 órás.Kipróbálta az összes drivert amit otthon talált és mindegyikkel nagyon lassú volt 3D-ben.A 3D Mark 2001-ben már a második tesztnél kilép az elsőben is csak szenved.Szerintem hülyeség ez az Ati-nVidia dolog de én se tudtam neki tanácsot adni hogy mit csináljon.Van valami ötletetek? -
danzi
tag
Na tegnap leszedtem a NorthBridge bordajat, es alakentem exustpasztat, ha mar szereltem, a Volcano 9 es a proci kozott is lecsereltem a szilikonzsirt...
A NorthBridge nem ment 31 fok fole, pedig eddig volt 36-38 fokos is, igaz, nem ment annyit a gep, de ugy velem, erdemes volt! ;)
DanZi -
danzi
tag
Az Asus POST REPORTET az egy noi hang, aki beszol, hogy faszan lement a post teszt ;) es mindezt a hangkartyan teszi. Sokminden esemenyt be tud pofazni, pl ha leall a cpu cooler, stb... Sott, a hangokat fel is lehet venni egy segedprogrammal, es az eredeti pofazasokat ki is lehet cserelni ;)
-
danzi
tag
nekem az lenne a kerdesem, hogy Linux alatt csinaltatok e mar ijennel valamit... ?
nekem csak a tar.gz van meg, mert debianhoz nincs csomagban driver, ott viszont a make elszall az alabbi hibaval:
cc1: Invalid option `-falign-functions=4'
de az nvaudio lefordul csak az nvlan nem.
A masik a 3Com alaplapi lan, ahhoz van forras a cd-n, de azt leforditva
sehogy se sikerult betoltenem.
:( -
realist
őstag
The ASUS A7N8X doesnt include Soundstorm, only has 1 ethernet port, doesnt have firewire, doesnt have SATA, doesnt include the Gameport with extra USB ports on a breakout board, and does not include ASUS POST Reporter. The Deluxe model is the same as the regular model except it boasts a full featured MCP-T including Soundstorm, firewire, USB 2.0, DualLAN, and SATA with RAID 0/1 support.
Mi az az asus post reporter?:( -
realist
őstag
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy mi a külömbség ezek közt:
Asus A7N8X, nForce2-S
Asus A7N8X Gold DeLuxe, nForce2-ST
Egy olcsó bolt is jó lenne...:)) -
Geri26
csendes tag
Udv!
Mostanaban szeretnek gepet cserelni, es nem vagyok biztos benne milyen alaplapot erdemes most venni.Processzor tekinteteben mar dontottem, Athlon XP 2000+, 2100+. Eddig az nforce2 fele hajlottam, leginkabb azert mert hosszutavu (2-3 ev) megoldast szeretnek, es ugy tudtam, hogy ebben a kesobbi AMD procik is menni fognak.Ugy tervezem, 1 ev mulva veszek egy uj procit, es azzal megint elleszek egy darabig...aztan megint elolrol:).Azonban most ugy hallottam, hogy a KT400-as lapokba is belerakhatokak lesznek majd az ujabb procik. Errol mit tudtok.Muszaj nekem 22000 Ft(KT400) helyett 30-35000-et kiadni? Mar ha kapok valahol.Neha jatszom, egyebkent pedig rajzolok (2D-ben, Autocad). 3D-s rajzhoz kellene...azert nem tul komoly rajzokhoz...30-50 alkatreszig.
Kosz. -
danzi
tag
ASUS A7N8X Deluxe/Gold-UAY
AMD Athlon XP 1700+ (1466 Mhz) JIHUB vagy mijen stepping code ;)
de nem veszem le rola a
Thermaltake Coolmod 9 Volcano hutot ;)
Samsung 1x256 MB 333 DDR RAM (majd cserelem 2x256 400-ra)
Szoval a konfig ez, a hutoventi kozepesen porog, ezt lehet allitani, es jelenleg a proci 36 fokos es 11x166 on megy 1,6 helyett 1,65 volton. A vicc az, hogy a Hot CPU testerrel 2 perc utan 38 fokra ment fel, es ott megallt, ezert 5 perc utan a tesztet megallitottam.
Jelenlegi eredmenyek:
SiSoftware Sandra
Test Status
Parallel Test Execution : No
SMP Test : No
Total Test Threads : 1
SMT Test : No
Dynamic MP/MT Load Balance : No
Processor Affinity : No
Standard No Runs : 64000 / 640
Processor(s)
Model : AMD Athlon(tm) XP
Speed : 1.83GHz
Model Number : 2212 (estimated)
Performance Rating : PR2655 (estimated)
Type : Standard
L2 On-board Cache : 256kB ECC synchronous write-back
Front Side Bus Speed : 2x 166MHz (332MHz data rate)
Features
SSE2 Technology : No
HTT - Hyper-Threading Technology : No
Performance Tips
Notice 5008 : To change benchmarks, click Options.
Notice 5004 : Synthetic benchmark. May not tally with 'real-life' performance.
Notice 5006 : Only compare the results with ones obtained using the same version!
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
SiSoftware Sandra
Test Status
Parallel Test Execution : No
Rendered Image Size : 860x570
Processor(s)
Model Number : 2210 (estimated)
Performance Rating : PR2654 (estimated)
Features
MMX Technology : Yes
SSE Technology : Yes
EMMX - Extended MMX Technology : Yes
3DNow! Technology : Yes
Extended 3DNow! Technology : Yes
Performance Tips
Notice 5006 : Only compare the results with ones obtained using the same version!
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
Float iSSE Cache/Memory Results Breakdown
2kB Blocks : 15054MB/s
4kB Blocks : 15913MB/s
8kB Blocks : 16355MB/s
16kB Blocks : 13753MB/s
32kB Blocks : 11413MB/s
64kB Blocks : 10662MB/s
128kB Blocks : 6978MB/s
256kB Blocks : 5762MB/s
512kB Blocks : 1065MB/s
1MB Blocks : 1009MB/s
4MB Blocks : 999MB/s
16MB Blocks : 1032MB/s
64MB Blocks : 1001MB/s
Data Item Size : 16-bytes
Buffering Used : No
Offset Displacement Used : Yes
Test Status
Processor(s)
Model Number : 2210 (estimated)
Performance Rating : PR2654 (estimated)
Internal Data Cache : 64kB synchronous write-back
Features
SSE Technology : Yes
EMMX - Extended MMX Technology : Yes
System Chipset
Model : ASUSTeK Computer Inc Unknown (01E0)
Max. Bus Bandwidth : 2656MB/s (estimated)
Performance Tips
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip. -
danzi
tag
Nos, megyeget a draga... tettem bele eppen csak 1002-es BIOS-t, ami beta 003, de nem vettem eszre mondjuk tobb menut a BIOS-ban, es nem is kerestem egyelore leirast, hogy mit tud, de allitolag 200 tol 250 ig 1-esevel lehet allitani az FSB-t.
1700+ os Tbred B procim van, ami ugy nez ki, hogy nem szorzo lockos, habar havernek ijenje van, es aszongya nem tudott szorzot allitani... en most 11x133 helyett probaltam 10x133-on hajtani, es 1500+ oskent ismeri meg az alaplap es a wcpuid is. Igaz az enyem me'g nem ment feljebb ;) de havere 11x188 on ketyeg ;)
tovabbi tapasztalatok kesobb...
DanZi -
törölt tag
Szia Emberek!
_Most_ hol lehet kapni a lapot? Ha nagyker, az sem baj :)
Koszi,
&rew -
danzi
tag
en ma bontottam ki itthon, es minden alkatreszet megpusziltam megszagoltam, kiolvastam 3x a kis konyvet, csak epp a vitrinbe tehetem, mert csak holnap lesz procim meg ramom... de aze' csak orulok GECOOOOO :))))))
Csocsi -
keoni
tag
Hali! Remélem még nézi vki a topicot. A kérdésem a köv. nVidia chipsetes alaplappal (mint a a7n8x is) könnyebben ficereg az nVidia VGA vagy nics sok köze a két dolognak egymáshoz ergo ''csak névrokonok''. Illetve hogy uez ATI-val vezethet-e némi ''összeférhetetlenségi'' gebaszhoz? tnx keo
-
fügike
senior tag
Mél ment.
-
fügike
senior tag
ASUS A7V8X+LAN StA DDR ATX 3év!! 26 900
ASUS A7V8X/GLAN/1394/SATA/GD ATX 3év!! 33 900
ASUS A7N8X+LAN StA ATX 3év!! 28 900
Na! Küldök mélt!:) -
Aram
tag
Hali!
A CHS állítása szerint januártól lesz itthon a lap.
Aram -
fügike
senior tag
Lannal 29+sarc a nagykerben.
-
mumus
csendes tag
Mikor lesz már nálunk is??????? :0 :0 :0
Ha már nálunk is van akkor hol keressem??
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Bontatlan HP és Lenovo Toll 2.0
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest