Hirdetés
- Nem lesz gyors megoldása a VGA-hiánynak az NVIDIA szerint
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megérkezett az új, M4-es iPad Air
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Chapell
aktív tag
Tessék, itt van rajta a dobozon a 400 FSB Ready, és nem ráragasztott :)
[L]http://www.tar.hu/sziki99/DSC00057.JPG[/L]
[L]http://www.tar.hu/sziki99/DSC00058.JPG[/L] -
LordX
veterán
válasz
nokamiki
üzenetére
Van teóriám is arra, hogy miért van mindenhol csak FSB333 máshol a dobozon :))
Volt annó a régi reverzió: Csak 333-as FSB. Azt született az újabb, de Asusék csak a chipet cserélték ki, a lap és a doboz maradt. Csak utóbbira ráragasztották még ezt a cimkét, mert így olcsóbb... -
Chapell
aktív tag
Bescanneljem az alaplapomat? Akkor majd látjátok :D
-
nokamiki
senior tag
válasz
GigabyteFan
üzenetére
Akkor léygszives ajánlj nekem egy csúcs, gyors és megbízható Gigabyte lapot!
-
GigabyteFan
aktív tag
szenvedtek itt a verziókkal ... ha Gigabyte-ot vennétek nem lenne ilyen gondotok... ugyanis ők csak akkor dobták piacra a lapokat amikor már jól működtek és nem a juzerral basznak ki mint asus meg abit ..
-
nokamiki
senior tag
Hali!
Annyi lenne a kérdésem, hogy hol kapok 2.0 Ultra 400-as A7N8X-lapot!
A Mag*comp árul?
Vagy hol nézzem meg? -
GuMipOkE
senior tag
Van valakinek nagyfelbontású képe/fotója erről az A7n8x -ről?
-
katonaz
csendes tag
Sikerült bekonfignom, hogy négy hangszóróval menjen.
[L]http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True[/L]
Innen letöltöttem a codec drivert, install, majd beállítva a 4 hangszórós üzemmódot lőn csoda. A hátsó hangfalak a line-in csatlakozón jönnek ki.
A konfigolásnál meg lehet adni 6 csatornás (5+1) üzemmódot is, ekkor a mikrofon bemenetet is elhasználja. -
venember83
nagyúr
Hi!
Egy tesztben olvastam, hogy csak akkor lehet, vagy erdemes egyaltalan atkapcsolni Dual-ra az nforce2-es lapoknal, ha hasznalja a user az integralt vid.kartyat. Ez hulyeseg!!!Vagy nem? Mi van ha a lapon nincs integralt vidkartya, akkor Dual=ertelemtlen? En ezt nemtom elhinni!!! Na mindegy, remelem itt sok nalam okosabb ember lehulyez, mert ilyen tesztnek hittem, s egyaltalan elolvastam. Remelem...
Koszi a valaszokat! -
katonaz
csendes tag
Lehet, hogy nincs igazam, de az A7N8X-X mintha nem támogatná a Dual-DDR-t. Az összes többinél (A7N8X, -VM, és DeLuxe) a leírások külön hangsúlyozzák:
Dual-Channel DDR400 Support
The 128-bit TwinBank DDR Memory architecture doubles the DDR 400 (PC3200) bandwidth. System bottlenecks are eliminated with balanced architecture and peak bandwidth up to 6.4GB/s.
Míg a -X változatnál:
DDR400 (PC3200) Support
A7N8X-X supports 400 MHz FSB Athlon XP which provides exceptional performance for 3D gaming, digital media, and office productivity.
Mindenesetre kipróbáltam az összes mem pozíciót (mind a 3-at), és mindig csak Single módban megy a mobo.
Sajna ez nekem gyanús.... -
zetecR
addikt
válasz
najnhend
üzenetére
Ha vad tuningos vagy, akkor az ASUS-ból inkább Rev2.0-át nézzél. Az 1.04 feletti revek elvileg BIOS frissítéssel tudják a 200MHz szinkron FSB-t, de kétséges, a 2.0 tuti.
Ha NF-7, abból is érdemes NF7-S 2.0-át nézni, mert az Abitnál korábban is volt lehetséges alaplapi chipsetfesz-állítási lehetőség, a 2.0 már helyből adja a 200MHz FSB-t.
MSI-t nem ismerem. -
Chapell
aktív tag
Hi all, lenne 1 problémám a deluxe a7n8x deszkámmal. Ha auto-ra állítom az IDE eszközök felismerését, akkor kb 1 perc, mire mindent megtalál, iszonyt lassú. Ha viszont manualra állítom, akkor ugyanennyi idő után nem talál 1 IDE eszközt sem. :(
-
najnhend
tag
Hali! Plíz segítsetek!!!
Nem tudok dönteni a következők között: Abit NF7, ASUS A7N8X, MSI K7N2
Én az ASUSra tippeltem, azért írtam ide,szerintetek melyik a legjobb?
Ja, és mi a jobb, ha 2x256MB vagy ha 512MB RAM megy bele?
Danke! -
Attila69
tag
Dok ! Hyper g-nek ne mondj hülyeséget ha nem vagy benne biztos.Van a fekete slot,közvetlenül mellette egy kék és tölük távolabb még egy kék.A fekete az 1-es mellette a kék a 2-es és külön a széle felé a 3-as.Duálban így kell betenni a ramot: 1-3 vagy 2-3.Tehát ha a feketébe teszel akkor a töle távolabbi kékbe kell még vagy egyszerübb azt megjegyezni hogy a két kékbe kell tenni (2-3).
-
Starsky72
addikt
a raid vezérlőt még mindig nem tudja kikapcsolni senki?
-
HiperG
addikt
Hát a 2200+ om tbred-a, de RIUGA és azt halottam hogy ez selejt széria, ezért ráfogok valamit és kicseréltetem J***B-re vagy A***B -re, de inkább utóbbit szeretnék.
Most nem egészen értem melyikbe kell tenni a dualos működés érdekében.
A tomshardwaren a két kék foglalatba tették, és a proci meletti foglalatot üresen hagyták. -
HiperG
addikt
Hi!
Nemsokára valszeg becserélem a mostani alaplapom egy szimpla A7N8X-ra.
Szeretnék revision 2.0-t vagy későbbit venni, milyen az ellátottság ezen a téren?
A mostani 1db 512megás ddr333-at becserélem 2x256 ddr400-ra, ugye a két db kék foglalatba kell helyezni a memóriákat?
Látom sokan tanácsolják hogy érdemes rakni a northbridgere pasztát, ugye emiatt nem kell kivenni az alaplapot? :)
Nem mintha nem tudnám ezt megtenni de jó tudni :DD -
Legolas
senior tag
Sziasztok! Engem is ez a hang dolog érdekelne. Az én lapom nem deluxos. Mi a különbség a sima 6 csatornás audiója és a delux soundstormja között. Most mindkettő tudja az 5.1-et, vagy csak a delux?
-
Starsky72
addikt
szevasztok
első kérdésem: hol lehet a raid vezérlőt kikapcsolni, hogy ne keresgélje a driveokat bootoláskor?
második: miért zúg a hangkártya, amikor mozgatom az egeret? -
Mik^
tag
Udv Mindenkinek!
Egy olyan problemam van, hogy win98 elso kiadassal az nvidia ethernet, es az audio sarga felkialtojeles. Win98se-vel megszunik a gond... Driver hibara gyanakszom, mas is talalkozott ezzel a jelenseggel?
Kossz!
Mik -
Arpi
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült már kicsalogatnia a nem deluxos Asus A7N8X ver 1.6 alaplapból az 5.1-es hangzást XP alatt???? Creativ dt 2200-as hangfalaim vannak, legfrissebb bios, legfrissebb nvidia sound driver; xp hang részénél bekapcsolva az 5.1, hangerő advanced options bekapcsolva, hogy 5.1 legyen. Csak az audio driverhez adott nvidia hangteszt fut le szépen(megszólal minden), mindehol máshol STEREO(game, film,mp3 stb.).Hol a bibi?Mit nem csináltam még meg?
PLEASE HELP ME!
Üdv Árpi.
Ui: Futuremark 2003 sem akarja használni a hangot... -
fugu5
csendes tag
Visszavittem, mert a goldmemory hibásnak találta mindkét modult (!!!), de mondtam is, hogy ebben én sem hiszek, teszteljék le ők is. Inkább adtak másikat azzal, hogy hátha csak nem jó a laphoz az a fajta memória. Winbond volt, Samsung lett, és azóta nem volt fagyásom. Egyébként a winbond is szerepel ennek a lapnak az ajánlott memóriái között.
-
fugu5
csendes tag
Hát tévedtem, amióta ramcsere volt, egyszer nem fagyott ki a gépem :DD
-
fugu5
csendes tag
Én most cseréltem el a Winbond ramokat Samsungra, remélem segít. Mondjuk nem nagyon hiszek benne, hogy ez a konfig valaha normálisan fog működni :(
-
PB 22
tag
Köszike. Mindjárt.... REV 1.06
Kösz a segítséget, mostmár ezt is tudjuk.
Amúgy előzőekhez hozzádumálva a mádörböd jó.
Igaz, hogy kicsit nehezen állítottam be és valószínűleg nem tökéletesen,
de az én céljaimnak már megfelel. Amúgy meg az ember mindig tanul
újat, ami segít. Mint én ma. -
fugu5
csendes tag
Az első két PCI slot között van egy címke, hogy melyik revision. As ASUS felirat környékén keresd.
-
PB 22
tag
Szeva!
Kérdésem volna. A7N8X Deluxew lapom van, és BIOS témákban
mindig ezt a rev 1.000xx jelzéseket olvasom. OK hogy fontos, de mi ez??????
AIDA
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa Award
Award BIOS típusa Phoenix-Award BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet ASUS A7N8X Deluxe ACPI BIOS Rev 1002.A
Rendszer BIOS dátuma 02/25/03
Video BIOS dátuma 02/12/12
BIOS gyártó
Cégnév Phoenix Technologies Ltd.
Termék információ http://www.phoenix.com/en/products/default.htm
Ez mit jelent???? Milyen REV az én BIOS-om???? Segítsetek.... Segítsetek..... -
kamikaze boci
őstag
Országomat egy AFPanelért! A t. tulajdonosokat kérdezem: a nevezett alaplapon van AFPanel csatlakozó? IPanelhez kellene....
-
fugu5
csendes tag
Na, akkor csatlakoznék egy ''miért fagy'' jellegű kérdéssel...
A környezet: A7N8X (1.6) legújabb BIOS-szal, AMD AthlonXP 2500+ (Barton), 2x512 MB Brand DDR400. És fagy, és fagy, és fagy... :( Változatos kékhalál-parádé félóránként win2000 segítségével. A memória 200MHz-en megy, a proci az alap 166-on (húzni nem merem, mert nem értek hozzá, és nincs pénzem újra, ha elbaszom). Memória beállítást megpróbáltam úgy, hogy Agressive legyen, de bármilyen, 200-tól eltérő frekvencián nyomatom a ramot, bootoláskor (a fekete alapon szürke progressbar után) kékhalálozik a win2k. Mit lehet ilyenkor tenni? -
Keitaro
addikt
Hopp, én is idejövök, hogy ne kelljen újat nyitnom. A7N8X deluxe tulajoktól kérdezném, hogy mennyire jó hangbevitelre minőségileg? Mert ettól függ, hogy SoundStorm vagy egy Aureon/Audigy lesz. Nem kell profi minőség, de egy videokazi hangját szépen le tudja digizni. Szerintetek jó erre vagy inkább hangkártyát mellé?
-
Ryaren2
csendes tag
danzi! Hogy sikerült Debian alatt leforgatnod az nvaudio-t??? modconf-al utána be tudtad tenni?? melyik driver-t használtad??? milyen kerneled van?? és kipróbáltad-e már?? kérlek szépen segíts mert 3 napja próbálom felrakni....
Mostanra addig jutottam hogy a modconf vagy modprobe vagy insomddal beakarom rakni az nvaudio-t akkor lefagy egyszerűen a gép csak a reset segít..
:( :( :( :( :( :( :(
az nvnet megy viszont... Segííts kérlek szépen!! -
Márk
senior tag
Sziasztok!
Van egy jó hírem! Az. hogy az ASUS kiadott egy BIOS-t az A7N8X rev. 1.06 és régebbi revíziójú lapjaihoz, amellyel most már támogatja hivatalosan a 400 MHz FSB-jű Athlon XP 3200+ procikat is. Letölthető az ASUS webhelyéről.
Forrás:[L]http://www.asus.com/news/2003/20030517.htm[/L] -
-
Ketama
aktív tag
Üdv!
Lenne egy q-fan kérdésem. A7N8X deszkám van, és most tettem a házba egy spire házventit, ami 2800 rpm körül teker. Ezt szeretném q-fannal lassítani, de nem csinál semmit. Biosban engedélyeztem, 10/15 ratioval és pwr fan csatira van dugva, 1002A bios. Ötlet valakinek? -
madpayne
csendes tag
Szeva !
Beszálnék a témába egy kérdéssel.
Valaki csinálta már ezt a mokolást?
Az északi hisz fesz emelésre gondolok?
Mert én neki akarok majd rugaszkodni csak kellene egy két visszajelzés hogy kinek hogy sikerult es hogy megéri-e a kockáztatást!
Léci aki már csinált ilyet jelezzen valamit!
Köszi! ;]
ja asus a7n8x delux 1.xx -em van. -
zetecR
addikt
Szinkron memóriabeállításhoz emelni kellene a chipset feszültségét, amit az A7N8X esetében nem lehet BIOSból (NF7-nél például van ilyen opció, de az már tuningnak számít...). Pár száz forintnyi elektronikai alkatrészből egy kis moddolós vénával meg lehet oldani, és akkor semmi gond szépen megy szinkorn 210-ig legalább.
Egyébként csak olyan 190-ig tudja hibátlanul a szinkront. -
Márk
senior tag
Kedves lanyoo!
Azt hiszem félreértettél. Én nem akarom az FSB-t 200 MHz-ig húzni. Arról beszélek, hogy az Athlon XP 3200+ már állítólag 400 MHz-es FSB-t fog használni (2×200 Mhz). És ezt a a lap már állítólag nem támogatja, annak ellenére, hogy a BIOS-ban minden beállítható lenne hozzá(szorzó, FSB, AGP freki, a PCI freki meg mindig fix 33 MHz az FSB-től függetlenül)
Tisztelettel:
Munkácsi Márk -
lanyoo
tag
Nekem ilyen alaplapom van, es csak 100/133/166 MHz FSB-t lehet neki allitani a gyari BIOS-szal. Ez azert meglepo, mert ezen kivul mindent aprolekosan lehet valtoztatni ami tuninghoz kellhet, de az FSB leszukiti a lehetosegeket. TBred-B-t 166*12,5-ig sikerult huzni, 166*13-on mar baj van.
l. -
Márk
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a régebbi nForce2-es lapok (pld. ASUS A7N8X rev.1.06-ig), miért nem támogatják a 400-as FSB-jű Athlonokat?
Mert ugye az FSB a BIOS-ban állítható 211 MHz-ig, tehát itt semmi gond, az AGP freki is rögzíthető fix 66 MHz-re, sőt a PCI frekit is fix 33 MHz-en tartja a chipset az FSB-től függetlenül.
Tehát elvileg minden adott ahoz, működjenek a 400-as FSB-jű Athlonok. -
tkry2k
csendes tag
Hi mindenki!
Pécsen egy szervízben dolgozom, és van egy A7N8X Delux szériánk. Az a baj az öszessel, hogy csak a Winbond memóriával megy!!! Se Samsung, se Kingston. Volt valakinek ilyen problémálya? Ez már kb. a 15. A7N8X Deluxos alaplap amit teszteltünk, és csak Winbond. Ha valakinek van tapasztalata akkor létsz írjatok a következő e-mailcímre: tkry2k@vodafone.hu
Üdv: tkry2k -
béla12
tag
Na, valaki árulja már el, hogy kell eltüntetni a felkiáltó jelet. Most lehet, hogy én vagyok a nagyon béna, de sehogy nem jön össze. Pedig már letöltöttem mindenféle alaplapi drivert amit találtam. (mivel más topicban azt írták, hogy ez segít. Már biost is cseréltem. (1002a) Vagy csak a letiltás marad. Tényleg nem csinál semmi galibát, csak nagyon idegesít. (főleg, hogy nem tudom megoldani) Még egy kérdés: Az abit féle sata->ide átalakító működik az asus-nál is? Ha igen, akkor van-e eladó és mennyi? És érdemes-e oda kötni az írót, vagy csak a gond lesz vele?
-
Crazyn
csendes tag
Az odáig oké, hogy lehúzom róla, a gond ott kezdődik, hogy rá sincs dugva! A házamban már másfél éve nincs egy kurva speaker sem, erre megveszem ezt a fasza alaplapot és rá van ''integrálva'' egy rohadt speaker (az a kis hengeres fajta). Azt nem sok kedvem van lehúzni az alaplapról, mert sztem faszán rá van az is forrasztva a nyákra, mint a kondik meg miegymás.
Egyéb 5let? -
Crazyn
csendes tag
Nem tudja valamelyikőtök, hogí lelehet-e tiltani az alaplapi speakert? rhadtul idegesít, hogy minden szarér pittyen egyet.
-
Márk
senior tag
válasz
Krisz@1975
üzenetére
Kicsavo!
Az a lényeg, hogy a Rev. 2.0-tól kezdődően az alaplap támogatja a 400 MHz FSB-t is!
Forrás:[L]http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7N8X[/L] -
Kistom
csendes tag
Sziasztok!!!
Jártatok már így??? Tegnap megvettem egy Asus a7n8x Deluxe alaplapot, bekapcs. BIOS. (nem állítottam semmit)És mikor ki akarok lépni lefagy, aztán utána se kép,se hang! Ma visszavittem és azt mondják, hogy ők se tudják mi a hiba. Valószínű alaplapcsere lesz!!! -
Lomos
aktív tag
válasz
Krisz@1975
üzenetére
Hi!
2 napja szereztem 1 ilyen lapot, es az meg rev 1.xx . Szerintem ez olyasmi lehet, mint a BH6nal az 1.1 meg 2.0 meg mittomen meg mik voltak...
a kulonbseget nem tudom neked megmondani :( -
Krisz@1975
tag
Hy Mindenki!
Szeretném megkérdezni, tudja-e valaki mi ez a sok asus revision a lapok között?
Szeretnék egy ilyen lapot venni de nem találok doksit a revision külömbségekről!
Asusnál bios letőltésnél is írja hogy melyik bios melyik reviziós laphoz jó.
Ha tudtok valami okosat válaszóljatok.
Köszi:) -
Kistom
csendes tag
Szóval akkor nincsen baj a két cuccal(ASUS A7N8X Deluxe;Ati Radeon 8500LE) együtt. Csak a topc eljén olvastam erről.
Viszont lenne még egy kérdésem:
A fenti alaplaphoz érdemes venni 400Mhz-s memoriát, vagy elég bele a 333-as is? -
Crazyn
csendes tag
Még valami eszembe jutott: megéri az a +20000Ft a 2500+-os Bartonra? Ha azt akarnám tuningolni, akkor ahhoz is elég lenne a 370MHz-es DDR?
-
Crazyn
csendes tag
Ja! Akkor mi van, ha 3 db 256Mb-os PC3000-es Hyper-X memót rakok az alaplapba?
-
TitiRii
senior tag
nya szal sux hogy az aput (vagy soundstorm? ez még mindig nem világos) csak az spdif out illetve in en használhatom, egyébként realtek hang :))mert ha nekem 3 ram modul dual ba megy akkor a matematika tudásom alapjaiban reng meg :)) (mármint hogy a 3 az 2 :)) bár ez értelmezés szempotya)
egyébként nagyon aranyos kis lap :)
épp azon morfondirozok minek van még rajta pci? hisz 2 lan, rakat usb sata meg i3452354534 port is van rajta,nem beszélve a hang kártyáról,mi más kell még egy gépbe?:) (na jó egy digi kártyát amin fm tuner is van meg hws mpeg2 dekoder azé még elfogadnék :)
na majd irok hogy mit sikerült alkotni a lappal
tényleg nincs valakinek eladó házimozi erölködöje amin van spdif in ?:) -
TitiRii
senior tag
na re
szal migyá neki állok végig olvasni a topicot,
senki nem aján fel nekem egy sata-ide átalakítót?:) -
Ploszi
senior tag
nincs probléma a 2 eszköz együttműködésével, nekem gyönyörűen megy :)
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Path of Exile (ARPG)
- Nem lesz gyors megoldása a VGA-hiánynak az NVIDIA szerint
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung kuponkunyeráló
- Projektor topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 6400MHz CL32 PATRIOT VIPER VENOM DDR5 kit egyben eladó! GAR/SZÁMLA!
- Corsair 32GB KIT DDR4 4600MHz CL18 Vengeance RGB RT - 12 hónap garancia
- SK Hynix 16GB és 32GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- HyperX Predator 2x16GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Mushkin 2x16GB DDR4 3200MHz - Új, bontatlan - Eladó!
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250M i5 6600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1650 4GB BITFENIX DeepCool 400W
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- 1000 W HP DPS-800GB-A szerver tápegység
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB CM MasterBox MB520 TT 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest