Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Micro Four Thirds
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
VR6-Fan
veterán
válasz
VaniliásRönk #13202 üzenetére
igen én is erre gondoltam hogy hogy az lemaradt hogy nálunk nincs 512 alatt élet, am NV chipset tényleg egy tárgya dolog....
nem nagyon hiszem hogy elő tudnád csalogatni, nem feltétlen kell az egséz vinyonak meghalnia, elég ha egy olyan szektro hal meg amin win indító fájl van.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
VaniliásRönk #13199 üzenetére
no nem bántani az NV-seket
de szvsz jelen esetben tényleg jobb lett volna egy 3850-es vagy egy 9600GT...(van már 30 alatt is) föleg annak fényében hogy elég érdekes felépítése van a 8800GS/9600GSO-nak...
tomiee85:ami Vaniliás mond okoság a chipsettel, vagy a vinyod feladta a közdelmet...
-
-
VR6-Fan
veterán
válasz
#65675776 #12918 üzenetére
csak egy eltévejedet kérdés, mert kissé már porosak az emlékeim az A64-es(és ezáltal az egész mai AMD felépítésről..) amit mi "FSB"-nek hívunk az a CPU belső órajele amiből külömbőző szórzókkal állítható elő a CPU külső órajele/HTT órajele/és eredeztethető a ramok órajele?
-
-
VR6-Fan
veterán
válasz
VaniliásRönk #12896 üzenetére
nekem azért valahogy nem garantált az a 3200MHz, vagy csak én vagyok béna...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
VaniliásRönk #12832 üzenetére
ami tényvolt hogy a húsos fém hátsó hötűtartó panelom nem volt sík miután levettem, 8 hóig frezzer volt rajta na most egy gyári hütős úgyan olyan panel meg sík volt, hogy is van ez
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Lacpac #12829 üzenetére
most is úgy meg a freezerem hogy a fekete kupak lent van, szvsz Abittal is javultak így a hőfokok de nem lett tökéletes, de gariba kis okoskodásal elcseréltem egy corsair VX550-esre
Rage47:kapd le a fekete kupakot, és frissits bios-t.
VaniliásRönk:én a kis pöckök talpát is megreszeltem(azt a széles részt) úgy is nagoyn feszes volt
-
VR6-Fan
veterán
válasz
petyuska74 #12815 üzenetére
jó!
és a hütő is jó hozzá föleg ha nem tuningolsz
bár ezt már mondták
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Csiborbogár #12573 üzenetére
hát ha az alapot csak órajelre érted de 2V-t pakoltál neki, akkor igen. vagy ha eleve sütőben tartud a géped, amúgy meg nem.
Blero2:jah aha, és ha nem jól pasztázta akkor miért lenne melegebb a hütő, talán mert nem jó a hő átadás a kupak és a hütő talp közt..?
-
VR6-Fan
veterán
válasz
FireKeeper #12457 üzenetére
jó igen az más kérdés hogy szép és jó egy szabály, de nem feltétlen kell betartani.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
bakosgabor57 #12371 üzenetére
500 pont benne van a szórásba
futothatot valami másik (VGA) terhelő alkalmazás...kaksid le..
-
VR6-Fan
veterán
válasz
bakosgabor57 #12367 üzenetére
de van, okozhatja túl melegedés, egyszerü driver bug(driver bug miatt is lehet kevesebb pont), insabilitás...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12341 üzenetére
privátban már elmondtam a véleményem(alá is támasztotam a kedvedért), szvsz ez így nem koser és nem is Abit akárki akárit mond.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12326 üzenetére
nekem a te beállításod nem vált be.. igazából még nem volt időm játszani vele, meg ha rá kerül a ninja akkor lesz az igazi(ill ki kéne már cserélnem a chipset hütőt..)
Picco:nem kezdödik az enyém nagyobb és pont
és grat a rangodhoz! -
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12323 üzenetére
Abit-ban is úgyan így szarozik csak ott 1,6V-vel se stabil 2,8GHz-n itt legalább 3GHz-n 1,42 elég(bioszban 1,4)
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12321 üzenetére
ez nem függ össsze a PWM-el
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12290 üzenetére
hüm nem tudom az enyém végre megy mit az állat(jó most már erre tényleg kéne egy kompi..) de 1,44V nem akar stabil lenni 3,2GHz-n vagy is orthos 9-es prion hibát dob, de nem indulgat újra stb...
xardas:ohhh ego bocs
Thrawn:grat, nem is tudtam hogy ilyen irányba törtél előre
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12255 üzenetére
szed le a hütést fényképezd le mi vna alatta. ha bejön a gyanum akkor elfogsz szörlnyülködni
amúgy mennyit meg hogy nézted orthossal a procid? enyém valamiért nem akar stabil lenni 1,44V-vel se 3,2-n, igaz 3,5 a vége...de talán kis hütés moddal még lehetne húzni...
[OFF]
Picco: volt ánusz lapom(több is...) amire konkrétan emlékszek az az a8n5x-em elég jól össze rakot kis lap volt, 2 nagy hibája vlt nem lehet chipset feszt emelni(->273-nál FSB wall)
és kissé szét ment benne a proci tápáramkör...amúgy 2 héttel megjelenés után 20k volt.[/OFF]
xardas:mit ne lássak meg?
(ha nem kell tuning mostanság jó választás az olcsó asus)
-
VR6-Fan
veterán
válasz
traction #12253 üzenetére
ezt olvasd el ha még nem teted meg, ésszel emeljél feszeket és stabil lesz, stabilitást meg nézzel valami progival.
cowboy_bebope elvakult vagy de elég rendesen, én meg kellöen megutáltam az Abitot, egyik 19 a másik... a külöbbség ott van hogy nekem picivel nagyobb a rálátásom...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12246 üzenetére
nem nem természetes, látam a tesztet de arról nem tesznek említést mivel a borda és a fetek közt..
az én porcim meg a 3,5GHz-t támogatja igen erősen
jah beleraksz egy phenomot adsz neki 1,3V-t és felszál a füst..
amúgy tévedsz nem a proci mér félre hanem a lap.
de nyilván mindenkinek az a jó ami új és neki van.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12244 üzenetére
Picco:az S939 korszakban középszinte abszulot nyertesek voltak.
szedtél már szét Abit hütést? akkor talán megérted miről is beszélek(bár remélem szakítotak már azzal a kellemes szokásukkal..)
igen szar, bár javulás van most nme a chipset a fűti a PWM-eket hanem a PWM-ek a chipsetet, óriási
tapogatál már meg Abit lapot 1,6V CPU fesznél jah meg persze az említet lapot(én igen 790FX lapot is..) és szerinted melyik volt meleg?, szvsz engme amúgy se mozgat meg mert úgy is kap hütést, és az abiton is modolni kell(ene) a hütést.
te magad montad hogy 53 fokos a tok hőd és 20-24 fokos a mag hőd.....
szvsz amég nem tudnak egy rendes bios-t meg írni is tiszteségesen suportálni a CPU-kat addig nincs miről beszélni...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12241 üzenetére
-biosk tágyák
-hütés szintén
-táp ellátás nem jó
-instabilakamin jó lenne javítani, venti vezérlés/instabilitást, bár az annyira nem számotevő/élettartam
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12237 üzenetére
hát azért egy AMD-ben még mindig jobban bizok mint egy Abit-ban
szvsz az Abit nem is gyárt túl jó lapokat...
4 fázisu táő ellátást mivel magyarázod?(jah hopsz az M2+-os lapnál is ami phenomo támogat, de a 125W TDP elég hamar leamortizálja a lapot, és akkor még feszt nem is emeltél a phenomnak. bios-t írni nem tudnak...) szedtél már szét Abit hütést?
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12227 üzenetére
mond azt hogy nincs igazam?
miért ne vegyek? épp most is az vna és semmi bajom vele, se az elözöekkel...
Picco:és majd egy év múlva érdemes lesz Abit lapot venni ,addig mind két oldalon két chipset generáció lesz addig..
VaniliásRönk:X48-juk sincs, szvsz szarik az intelre is és egyes egyedül csak VGA-kat fog gyártani monopoliummal -
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12225 üzenetére
lap topikjába kissé indulatosan kifejtetem már róla a véleményem, ergo abit-ot még azért nem vennék mert nem túl stabil a cég háttere...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #12199 üzenetére
ezt azért illik megugrani
holnap meg giga lapba kiváncsi vagyok végül hol lesz stabil talán még egy 100-as lehet amúgy benne levegővel.
-
VR6-Fan
veterán
jó a 780-as chipset kb egy szinten van a 770-essel és már SB700-as.
inkább GTS vagy már 30k alatt lehet fogni 9600GT-t(persza ha nem az ember zsebéről vna szó akkor könnyű beszélni..)
Shoo:ha normális garival rendelkező cuccot veszel (lehetöleg tesztelj megvételkor) akkor nem lehet gond
-
VR6-Fan
veterán
válasz
gonger #11942 üzenetére
Szia!
ha vna egy kis időd és nem feltétlen kell mindenből új, akkor kerese egy alapfeszen 3gigás E63/400 vagy valamilyen nem FSB wallos E4XXX-et. ami megy 3gigát aztán csokolom és akkor a procit már meg is usztad 20k alatt.. táp szerintem hangos lesz... ramokból ajánlom az ultrát.
ne vegyél E2XXX szériát, szerintem. ha vesszel arra is vonatkozik a fenti szöszenet, és ott még nagyobb a szórás tuningnál...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
pisti88+ #11672 üzenetére
általába mindig a legfrissebb/legtuningosabb biosz-t rakom fel.
van Win alól, a telepítő cd-ről Flsah menu
legstabilabb bios szerintem a 21-es, legtuningisabb nesa szerint meg a 16-osde remélem azt tudod hogy az proci hőmérséklete érdekes anomliákat mutathat(nem mérik jól az Abit lapok a BR magos procik hőmérsékletét!)
-
VR6-Fan
veterán
válasz
DeltaPower #11665 üzenetére
freezeres vagyok de nem ajánlom mert elégé keret tördelő, vagy hyper vagy az újabb 212-es(+2k).
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Huba25 #11640 üzenetére
házi teszt topikban még van pár eredmény..
-
VR6-Fan
veterán
válasz
04ahgy #11569 üzenetére
nekem kn9-s van iszonyatosna instanbil lett(nincs fél éves)
nem kezeli jól a hpmérőket.igaz az 550-es chip nem annyira tűzes(jó 1,4V-nél már az , igaz ami rajta vav borda még egy kisebb procival is elbánna
) 390-es FSB-nél van vége...
G1-es BR 3151-et ment a G2-es meg 3451-et benne, várom a giga 770-es ds3-om lapomat
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Blacki #11567 üzenetére
AMD alá nem eröltetnék NV chipse lapot, az előző h.sz.-be linketl DS3-at venném 20k vagy 30k ért a 790-es DS4-et.
nem vennék már AM2-es lapot csak pluszosat, ramból meg csak a Phenom támogat 1066-os ramokat. nem ismarom azt a ramot de nem lehet rossz.
syntech infinity-n gondolkodnék hütés képpen, de az se rossz amire te gondolsz.
3400MHz meg lenne azt kb az összes tudja, de pár oldalal visszább valakinek ment 3700-et is egész stabilan. szvsz én gondolkodnék még egy 5000+ BE-en csak ahoz nagyob szerencse kell hogy vigye stabilan 3400-et, bár 1,5V-vel elég jó hütéssel jó lapban nem lehetlen.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Jmedve #11558 üzenetére
Szia!
kb AMD órajel -400MHz és úgy felel meg az intelnek, ha 5000+ abból BE-t vegyél(hütő nem jár hozzá!!) és egy normális lapot hozzá pl ilyet (DS3-at) és normális ramokat ezt a procit 3-3,2GHz-re pik-pak fellehet húzni ott egész rendes teljesítménye van már.
GC-EvElyN-:lehet bele X2, van is nekem egy ami kell
Blacki:mint a kettő BE(Black edition) annyit jelent hogy szórzó zár mentes(tudsz felfelé szórzót állítani) az OME azt jelenti hogy dobozsincs hozzá, szvsz gyári hütőt nem adnak hozzá alapból. én az olcsobat venném de elötte utána néznék hogy melyik OPN kodot érdemes keresni a tuning miatt. ill egy tiszteséges lap se árhozzá ha tuningot akarsz, ja meg egy jó hütés.
-
-
VR6-Fan
veterán
válasz
cowboy_bebop #11505 üzenetére
én 3,5-nél járok eddig, igen mind G2-es, probálj minél fiatalabbat vadászni(ha kicsit vissza olvasol meg találod az eredményem és az OPN-em)
stabil tuningot meg sajnos nem tudok kissé instabil lett a lapom..., ergo 3GHz-n egyből fagy tök mindegy mi mennyi...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
TomBoy1986 #11487 üzenetére
nekem csak az a furcsa hogy +300MHz minek kelett majdnem 0,05V plusz fesz, hiszt ezt az én G1-esem is tudja(2300@2600) alapfeszen stabilan, egy jobbna válogatot G1 ill már G2-es procinak meg simán kelene tudnija 1,25V.
-
-
-
VR6-Fan
veterán
még se hibás a 4400+-os procim
csak már teljesen össze férhetetlen az Abit lappal(gari..)
de vettem egy 5000+ BE-t
opn: AD05000IAA5OS
CAA9G 0746FPEW
W152472K70296W-vel kezdődő 3. soros G2-est látot már valaki?
-
VR6-Fan
veterán
akkor nem mér jól csak nagyából úgyan úgy mint a G1-nél
csesze + az Abit
jó nekem írt 123 fokot is meg többet is, amúgy asszem 70 fok felet meg még enm volt a procim kupakja...
TomBoy1986:szvsz 1,9V-t én is adtam a procinak... mentis gond nélkül idl52 fok volt... de 65nm-en levegővel felesleges mert csak csökkent a tuning potenciál. -
VR6-Fan
veterán
válasz
TomBoy1986 #11420 üzenetére
[link] jó lenne pl bekerülni az AMD 4GHz+-os kluba
-
VR6-Fan
veterán
válasz
TomBoy1986 #11418 üzenetére
dumáltam már vele, ő se tudja, de egy véleményre jutotunk, soha többet Abit
holnap szerintem gazdagabb leszke egy 5000 BE-vel megprobálok valami jobb verziot keresni, remélem este hideg lesz
-
VR6-Fan
veterán
válasz
TomBoy1986 #11414 üzenetére
egyszrüen megoldotam a dolgot mivel most már nem S939 így elve kilőve a cnq
RM meg a feszültségek finimítása után tökéletesen müködöt...abit lapok a G2-es BR-ek hőmérsékletét hogy márik?
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Borokafa #11411 üzenetére
miért nem ajánlot
?
suti_88:a cnq asszem 3 profilt használ(minimal/avg7* szórzó asszem/és max) és %-os terhelés függvényében állítgatja az órajeleket(ill a szórzokat és a feszt). azt hogy játék alatt megfogja e vagy sem megtudod nézni szépen egyszere monitorozod a cpu terhelést és az órajeleket, nekem pl fordult elő nagoyn sokszor az hogy játék alat nem kellett 2,9GHz menn ia procimnak teszem azt csak 2,6-on akkor ott ment(igaz én RM-et használtam már, de szvsz cnq-val is látam már ilyet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest