Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigrincs
tag
válasz
Dreamcaster
üzenetére
Köszi a választ Dreamcaster!
Ezek szerint ez tiszta ügy ha lehet akkor S939-es procit és alaplapot kell beszerezni!
Ami viszont továbbra is kérdéses számomra! Hogy alaplapból mi az amit érdemes beszerezni, a fentieken kívül!
Mert ha megnézek egy árlistát, akkor ott eléggé nagy a szórás!
Bár szakértő tanácsok szerint alaplapból érdemes ASUST vagy ABIT-ot venni!
Én egy kicsit az ABIT-ban csalódtam, aminek a legfőbb oka az, hogy alaplapi ventillátor meg az egyik USB port meghalt . Az alaplapi ventillátorból már a harmadikat raktam rá 1,5 év alatt! (ez eléggé bosszantó!)
Szóval ha nézem az ASUS lapokat akkor a különbség számomra nem óriási az ár viszont 15-50e-ig szór (durván)!
Azt is hallottam hogy alaplapból nem érdemes túl drágát venni mert a gyorsaságot legfőképpen a RAM és a CPU határozza meg.
Szóval ha valaki ajánlana egy jó alaplapot (előzőekben már leírtam hogy mire kellene a gép), akkor azt megköszönném! -
Dreamcaster
senior tag
Bug - hiba. (Tehát hibázik)
Értelem szerűen S939 az ujabb, integrált duál MEM vezérlővel és ez jo dolog.
Igen, sztem is párosával érdemes a RAM -okat használni., a legjobb amit tehetsz, hogy eladod az 512 -t vagy veszel még 512 -t.
Az, hogy nincs mindenhova odairva a lapokhoz, hogy S754 vagy S939 az egyszerű hanyagság, de ha felkeltette érdeklődésedet a lap, könnyen kiderítheted.
[Szerkesztve] -
Tigrincs
tag

A bugzanak alat nem tudom hogy pontosan mit értesz!
De ha jól értem akkor talán azt jelenti hogy max 2 memóri egységet javasolt a lapba rakni!?
A másik kérdés ami felmerült bennem hogy S754 - S939...
ha jól látom akkor pl., a 3,2G-s prociból van mindkettő!
Egyébként pontosan mit jelent a pricik és az alaplapok tekintetében S754 - S939?
Bár azt látom ohgy ez meghatározza az alaplapot, de az árlistákban amit böngészek valamelyikhez oda van írva van amelyikhez meg nincs!? -
-
Tigrincs
tag
Bár nem most nyitottam a topicot, meg nem is volt nagy értelme a megnyitásának, de mivel látom hogy még létezik és a dolog hogy lecseréljem a gépemet egyre jobban foglakoztat, ezért hát leírom a kérdésemet.....
Egyébként a mostani konfigurációmat is, az itteni vélemények és tanácsok alapján állítottam össze kb 1,5 éve.
Az idő viszont halad és ha nem váltok időben akkor már egy fillért sem fog a régi gépem érni, most még talán van valami értéke amit beforgathatok az új gépbe!
.
Szóval a kérdésem az hogy milyen optimális konfigot ajánlotok!?
Amiben gondolkodom az valami ASUS (64) alaplap, 3,2 (64) procival meg valami 1G körüli 400MHZ es RAM.
Igazából munkához kell, úgy hogy igazábóla stabilitás és az erő is fontos lenne....
A legnagyob kérdést számomra aszt hiszem az alaplap jelenti....
mert mivel nem vagyok vér profi, nehezen tudom eldönteni hogy azért drágae a lap mert jó vagy csak mert olyan dolgok vannak benne amiket nme használnék ki....
Szóval ha valakinek van kedve tanácsot adni akkor azt megköszönöm! -
Erikah
csendes tag
Sziasztok!
Kb 3 hete vettem meg az ABIt KV8 MAX3-as alaplapom ill hozzá az Athlon 64 3200 procit.
Azóta folyamatosan szaraxik a memóriával.3 egyszerre mindig hibázik(Biosban visszalettek állitve a RAM-ok 400-ról 333-ra ez se segitett-hibázik)
Állitolag 2 512/400-as müxik rendesen,de nálam ugy se jó ill. szeretném kihasználni a 1.5 G lehetőséget...
Légyszives segitsetek melyik alaplap lenne hozzá megbizhatóbb mert nagyon paff vagyok tőle
Köszike -
myrra
senior tag
miről szeretnél váltani egyeltalán?
2000es celeronról érdemes. de egy 3 gigás rendszerről nincs értelme.
főleg ha 3.9en járatod és van benne egy 500as ram(persze kettőre gondoltam) -
BluEyes
őstag
Lehet,sokan ma nem így látják,de ez a váltás a számítástechnika egy újabb korszakának az eljövetele. Jelentősége pontosan akkora, amekkora a 16-32 bites váltás volt. Kétely csak azért lehet benned, mert a folyamat fokozatosan, kezdetben lassan,majd egyre gyorsuló ütemben fog lezajlani. Onnantól lesz látványos, ahogy kikerül a végleges win 64, és fontos programok új verziói csak 64 biten jelennek meg.
-
Qorthral
őstag
-
Tigrincs
tag
Meg igazából ezek a fórumok inkább arról szólnak hogy milyen technikai problémák akadnak menetközben' (ezek főleg profi felhasználók problémái)
Ami igazából izgalmas lehet egy olyan mezei halandó számára mint én, hogy valóban átütő e változás....
Ezt pedig olyan tudja leírni aki váltott rendszert....
Mondjuk ha leírja valaki hogy milyen gépe volt milyenre váltott, és hogy mik a változások (gyorsabb, stabilabb.....stb)
Ezek az infók röviden tömören sokat mondanak!
Legalább is szerintem!
-
Tigrincs
tag
Na igen látom!

Persze mire az ember végig olvas 4-5 ezer hozzászólást befonja a szemöldökét....., és nem is biztos hogy megvilágosodik!
Na mind ez nem indok hogy fél percenként nyisson új témát valaki. Bár én kerestem, csak ezek szerint nem eléggé!
-
Taltosparipa
tag
-
joysefke
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
nézd meg mennyi hozzászollás mennyi idő alatt, asszem ez elárulja mennyire slágercucc

-
Alvin_ti4200
félisten
-
Tigrincs
tag
Hi!
Ezek a 64' bit-es AMD rendszerek mennyire váltak be?
Megéri váltani? Nagy a sebbesség növekedés?
Létezik a pentiumnak is 64 bites rendszere?
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- Építő/felújító topik
- Lightyear - befektetési app
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen videókártyát?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.