- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
akela91
addikt
Sziasztok. Egy végtelenül olcsó, usb hangkártyát tudtok ajánlani notebookhoz? Sajnos a beépített nem kompatibilis win 8.1-el, és nem szeretne a hölgy vissza váltani win 7-re. Hangminőség akár lehet ugyanolyan gagyi, mint a beépítettnek.
-
olzsy
csendes tag
Szintén ilyen problémával küzdök. Van egy Logitech X540-es rendszerem és laptopról akarom kihajtani de csak két kimenet van a laptopról.
Jelenleg úgy van, hogy laptopról megy ki Usb-n a külső hangkártyához a jel és utána ő osztja ki, de az a baj, hogy nem jön ki az 5.1. Mi lehet a baja?
-
Danok
újonc
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy asus laptopom amihez vettem egy külső hangkártyát meg egy 5.1-es hangfalszettet. Feltelepítettem a drivert és fut is meg a programban szól mind az 5+1 hangszóró normálisan viszont a filmek zenék, játékok nem akarják használni az oldalsó hangfalakat. Mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm. -
liquidmoon
aktív tag
Na kipróbáltam. De semmi... Két kábel összedugva:
1. egyik vége 2 db RCA(piros-fehér), másik stereo jack
2. stereo jack aljzat(amibe bele megy a 1.kábel jack vége, és egy stereo jack dugó, ami megy a notiba
De az erősítő meg sem nyikkan, azt mondja, hogy nincsen digit jel. Pedig az ex asztali gépemmel simán működött, de mondjuk ott volt a gépemnek rendes RCA digit kimenete.
Vmi ötlet? Amúgy a notim Acer 5101-es. -
liquidmoon
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek
, holnap kipróbálom.
-
törölt tag
siman lehet ilyen kabelt venni, vagy veszel egy olyat, aminek mindket vegen rca van, plussz kell meg egy rca-jack atalakito, ilyen egyszeru
nekem is igy mukodik
-
DjKoxi
senior tag
válasz
liquidmoon #11 üzenetére
www.kacsa-audio.hu. Ha elmész hozzájuk v telefonon beszélsz velük csinálnak Neked amilyen hosszút akarsz. És van olcsó és drága minőségi megoldásuk is.
De ha beledugod a sztereo jack-et a másik végén az egyik RCA-n megjelenik a dig jel.
A piroson ami a jobb oldal.
[Szerkesztve] -
-
etilin
aktív tag
válasz
liquidmoon #9 üzenetére
Olyat biztosan lehet venni aminek egyik fele Jask a másik része meg két RCA. Én az Arwill-ban vettem.[link]
-
morfondőr
addikt
Azért van két jackdugó a gépen, mert egyik egy stereo kiment, a másik egy mic/line-in bemenet. De a stereo kimeneten (amelyik hangkari olyan) lehet digitális jelet is küldeni, csak ahhoz olyan erősítő kell. Az én gépem 7.1-et tudna így. Úgy néz ki a kábel, hogy egyik fele 3,5-es jack, a másik meg egy RCA. Ezt bedugod egy digitális erősítőbe, és az szépen lekeveri neked 5.1 v 7.1-ben. És persze a hangártyát be kell állítani a winben, hogy ne analóg jelet küldjön, hanem SPDI/F-et.
-
M3nt0R
tag
up
-
M3nt0R
tag
Most elég hülyének fogtok nézni, de a laptopon 2 dugó van. Egy a mikrofonnak, egy meg a fülesnek/hangfalnak. Ahogy a hangkártyához járó progit nézem, 3 kimenetnek kéne lenni (egy Line in-nek is) szóval egy átlag integrált hangkártya, de félek annak nincs kivezetése. A kérdés az hogy akor így jártam?
Ha megveszem a hangrendszert (Logitech X-530) akkor tudom használni 2.1 egynek is minden további nélkül? Tudom h nagy hülyeségnek tűnik így, de ugyan annyiért kapom ezt meg használtan mintha vennék egy Logitech X-230at. (11e)
Na igen, zene terén én is igényes vagyok, csak ''kedvem'' nincs venni 300e ért cuccot, stbstb. Valamint egy panelba kis szobába nem is hiszem hogy praktikus.
Azt a Creatuve kártyát néztem én is, de sjanos esélytelen hoyg anyagi keretbe belezsúfoljam, meg egyébként is dupla annyiba kerül mint a hangfal maga.
Lehet ennél olcsóbban egyszerűbb 6 csatornás PCMCIA kártyát kapni, Vagy vmi USBs megoldást tudtok javasolni ami jó?
Köszi. -
törölt tag
Az ICH6 az a déli híd típusa, ahoz kapcsolódik az AC97-es kodek, de nem azért 6, mert 6 csatorna. Ilyen notiba azért illik 5.1. Ahogy akolléga is mondta, dugók száma. Ha 4 jack van rajta, akkor 5.1. Ha csak 3, akkor nem.
Egyébként való igaz, ha hangminőséget is szeretnél, akkor SB Audigy2 ZS PCMCIA.
Igényes vagyok a zenére, a tiszta hangra. A cucc nyílván nem stúdiótechnika, szóval sokan vannak, akik ezt is lefikázzák, mert a csöves erősítő és a 300 ezres KOSS füles a jó. De az alaplapi izéhez képest döbbenetesen jó a hangminősége. 20 ezer forint. Szerintem megéri. -
devast
addikt
1, van-e annyi/olyan dugó a notin, amennyi/amilyen kellene? (hiába tudhat a hangkártya 5.1-et ha nincs kivezetése)
2, nézd meg a windowzodban.
3, nézd meg a használati utasításban.
4, Szerintem nincs benne 5.1, de ez csak szvsz, lehet dokkolóval lenne, de ha komolyan gondolod veszel egy ilyet [link] -
M3nt0R
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy laptoppal szeretné 5.1es hangfalrendszert meghajtani, de nemtudom hogy erre alkalmas e a hangkártyája. Lenovo 3000 C100as gép a következő integrált kártyával: Intel 82801FB ICH6 - AC'97 Audio Controller.
A probléma az, hogy nekem úgy tűnik, h ez 6 csatornás kártya (ICH6ból gondolom, meg mellékelt progiból) de nem vagyok egy nagy májer ebben a témában, szal....
Szóval az lenne a kérdésem, hogy használ e vki laptoppal 5.1et, működik e a dolog, mi a legjobb megoldás erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP dokkolók / TPA-B01 / EliteG3 / ZThunderbolt dock3
- HP 14s-dq0xxx /N4020/4/64ssd/14/HD/HU
- Dell Precision 7710 / i7 6820 HQ / 32GB DDR4 / M4000 / 17.3 FHD / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad P50 / i7 6820HQ 32GB DDR4 / 256GB SSD / 15.6 FullHD
- HP ZBook Fury 15 G7 Workstation notebook / i9 10885H / 64GB DDR4 / T2000 / 1TB Nvme
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest