Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Bundi^
őstag
-
^Bundi^
őstag
én s subot a monitortol jobbra a földre tenném/tettem
nekem így bejön
normál elrendezés a hátsók hátul a szésők szélen az elsők elöl;)
a szélsők kicsit kíjebb vannak nincs 1 síkban a szél így 1 dagadt elipszis -t alkotnak a hangfalalk kb
nekem nagyon bejött ez az elrendezés -
penene
őstag
jah, vágom.
Akkor érdemes volt felforgatni a szobát, és odavinni a sarokba.. :-/
Végülis ott is jó.. picit máshogy szól.
De a probléma megoldódni látszik.
Újraraktam windowst, driverek fel, minden beállítás full ugyanaz, mint 2 órája, de szinte meg se szólal a sub ahhoz képest, amit 2 órával ezelőtt produkált..
Vicces...
Fú, de gáz.. hihetetlen.
Na mind1... Visszatekertem fél centit a basson, és akkor már jó.. De nemtom, miért lett picit más a jel küldése az új installal.. Audigy rulZ
[Szerkesztve] -
Pety
senior tag
ebből is látszik hogy nem igazán jó felé indultál el.''2 perc után fáj a fejem''
Akkor szól valami jól szól ha nem fáj tőle a fejed.
Én is most vettem egy P5800-at nem vagyok elájulva tőle,dvd-t nézni jó az 5.1 miatt borzastó doboz hangja van a subnak, zenét inkább B and W hangfalon hallgatom
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
-
penene
őstag
mindenesetre 2 nemtom már mihez kapott hungarocellemezen van rajta a sub a parketta helyett. Ez jó ötlet?
Nem fa parketta, hanem olyan izé.. nemugrik be.De a szigetelés miatt tettem rá hátha ér vmit.
-
penene
őstag
hát, 1* már átjött, bár nem is éreztem hangosnak.
Egyébként minden oldalról van szomszéd, de nyilván a mellettem levő a lényeg. Vele beszéltem többször is, hogy zavarok-e, stb. azt mondta alig van itthon, és csak akkor zavarom ha aludni akar épp..
Szal rendes csávó, épp azért nem akarok neki gondot.
Meg mondjuk amilyen hangerővel hallgatom, nem hinném, hogy olyan durva..
Ha discozni akarnánk haverral, az tenne oda...
És persze ez csak 24 W.. Ezért félek a 210től (ráadásul az minőségibb is)
Most nevetségesen tényleg a felére csökkentettem a basszust, és most érzem annyira, mint amikor a lábam alatt volt. Szal elvileg a szomszédok csak jobban jártak ezzel, kivéve ha több mint 2* annyira hallatszik át, amiért a fal mellé tettem.
Őszintén remélem, hogy nem az ágya van a falam mellett
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Megjegyzendő!!
Szerinted már az is szomszéd nyíró ok, hogy a sarokba tettem a fal mellé, és nem pedig 1 méterre tőle van? (nyilván így még koncentráltabban éri a falat, mivel kb. 5-10 centire van a sarokban (3szögben a térre, ahogy mondtátok, és izomból a sarokra is zúzza)
De amióta ez van, felére kellett vennem a basszust, mert megőrültem...
És nem vicc... Pedig aztán bírom, csak mivel eddig nem volt tökéletesen elhelyezve, így kellett a rányomás, hogy elérjem ugyanezt.. most viszont kisebb teljesítménnyel éri el ugyanezt... sokkal nagyobb hatékonyság. -
kigyi_23
addikt
Én 100W-ből jövök ki ha a mélyet nézem. Sztem is sarokba kell rakni ha gyengének érzed a hangját, de pl. vannak olyan praktikák, hogy tudod irányítni a hangot a szova tárgyaival is.
Pl.: netevtségesen hangzik, de van a virág technika régóta használják és bevált dolog.
Lényege, hogy a saroktba nem fér el a mély, mert csúnyán nézne ki vagy mert van ott más ami miatt nem jó a hely. Viszont nem néz ki szépen a láda a szoba közepén, esetleg a tv asztal mögött marad még hely? akkor oda kell rakni a mélyet hogy hátrafelé nézzen a subcső a cső elé kell rakni egy megfelelő méretű virágot cseréppel és kemény műanyag díszcserép borítássalEz a dőllése miatt lefelé nyomja el a hangot éppen ezért jó, mert a földről visszaverődve fogja betölteni a helyet. Amiatt meg mert kerek szét is szórja és jut a sarokba is éppen elég ami növeli az akkusztikát.
Brutális megoldás jelzem csak családi házban csináljátok, mert kinyírnak panelban a szomszédok az biztos. -
penene
őstag
az ér vmit, ha veszek vmi hangszigetelő cuccot a falhoz a subhoz közel??
Vagy olyat ami 99%ban visszaveri a hangot , nem átereszti
Amúgy így nem teljesen homogén, tisztán érzem, ahogy bénul a jobb felem, ill. érzem, hogy jobbról erősebb dolgok jönnek. Amíg a lábam alatt volt, addig nagyjából hátulról jött (mert asztal alatt hátrament, majd vissza fel).
Szal azért bár durva, de ilyen szempontból nem tökéletes.
[Szerkesztve] -
penene
őstag
ezek után nem merem megvenni a s750et...
-
penene
őstag
wow...
Odaraktam fal mellé a sarokba 2.5 méterre
Eltoltam mellőle mindent, hogy legye helye...
Közben szétvágtam összes zsinórt, mert már össze volt gabajodva minden..
Bekapcsolom anyázva, hogy ha már szétbabráltam mindent, akkor legalább meghallgatom
(front left kilőve, mert most a front right ig ér csak el...... szal a rear leftet raktam a front left helyére, picibb, delegalább stereo legyen.
Nah és... bekapcs...
És lol... olyan basszust nyom, ami eddig csak álom volt ezzel a hangszettel (és csak nyomokban hallottam, ha közelhajoltam, vagy a gép mögé... És most mind jön rám.
Kemény, mindenkinek csak javasolni tudom a sarkot az asztal alá tétel előtt is!!
Bár nyilván helyfüggő, de nekem durván jobban szól így..
Nah akkor szikszalagolás rulZ, csináljunk hosszabb kábelt (7.1 2 nem használt kábeléből)
wehe.
Kérdésem: Így a szomszéd akinek a falához tettem, az jobban meg fog őrülni, mint amikor 1 méterre volt a falától??? Vagy annyira durván nem oszt?
Igazatok volt, ami hátul maradt, az is most előrejön.. A jobb dobhártyám már be is durrant, pedig ugyanúgy hallgatom, ahogy eddig, csak most 3* annyi basszus jön.
És szerencsére a basszus teljesen homogén, de mégis a jobbfelem bénul.. -
penene
őstag
Nah, gratu!
És a földön hova tetted, úgy a sarokba, ahogy a többiek javasolták?
Én sajna nem tudom megcsinálni, mert nincsenek olyan hosszú kábeleim jelenleg, ill. a sarok előtt van egy kisasztal, meg egy fotelszék, aztán azt nagyon le kéne bontani...
Meg szerintem ez a 24 wattos sub akkor már messze lesz (most van tőlem fél méterre a lábam mellett, és gyönyörűen egybefolyik mindennel, ha kiteszem a szélre, ami jó 2-2.5 méter, szerintem már messze lesz.. De végülis van időm, kipróbálom..
Csak mivel a frontok kábelmérete adott (hacsak nem forrasztom, ill. mivel pálkám itt nincs, szikszalagozom át, akkor nem fog elérni, max. a monitoromig.. az meg nem rulZ.. Így se tudom eléggé szétpakolni, ''csak'' 1.5 méterre vannak ..
De azért kipróbálom, jobban szólna-e a sub.de szerintem ilyen kis teljesítménynél nem nagyon jó, többet ér ha közelebb van, de nem sarok. No meg az asztalom olyan asztallapos, nem 4 láb.. aztán az is árnyékol majd... na de próba cseresznye..
Boldog Karit -
szlosi
tag
Én most alakítottam át a szobát
Végre sikerült úgy elrendeznem a 8 hangszórót hogy a szoba közepén mindet hallani!
Szóval a szoba teljessen be van hangosítva
Mostmár csak élvezni kell.......
Penene: Azóta én is letettem a földre és sokkal jobb lett a mély hang!
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Egyáltalán nem.
Tömör izmos basszus.
Persze van egy szint, ami után érzem, h. már erőlködik, jól kell rávezérelni a jelet..
no meg ugye ez 40 hzig bírja, így nem árt akkora jelet is ráküldeni, 100 hoz képest is érezhető a különbség!
Amikor felraktam asztalra, a mély mintha elszállt volna, talán arra mondhatom a pukkogást... pedig hungarocelre raktam, de mégis..szal ott nagyon nem jó.
most ugye asztallap mellett van, ill. az asztalmerevítő, bár az magasabban van, a sub lejjebb van, így kvázi mintha pici sarokban lenne az asztal által, de persze nem ugyanaz.. de valszeg azért is szól jól bizonyos irányokba.... De hátrafele is irdatlanul szól, jó lenne, ha az előre szólna.. Raktam mögé pár atlaszt , és szépen verte vissza a hangot, de vhogy úgy mégse volt az igazi...Aztán hagytam.
De kipróbálom a sarokban, csak a front leftnek akkor kéne +2.3 méter zsinór, de az nincs... ha beválik, akkor majd csinálok. -
penene
őstag
aha, értem. Nyilván most is verődik vissza hang, csak nagy része hátul marad...
Így mondjuk elveszítem a hang 1/4 - 1/3át... (talán annyit nem, bár mögötte brutálisabban szól, mint előrefele)
Amitől félek, hogy a 25 Wattosomat ha hátrébb és oldalabbra viszem 1 illetve 1.5 métert, akkor nem fog kell távolságba elsugározni, mivel ''gyenge'', így meg hogy tőlem 30-40 centire van a lábam alatt, így könnyebb elérni..
No de ki kell próbálni..
S750nél egyértelműen bírja. -
Lui76
őstag
Én még csak elméletben gondolkozom (karácsonykor vehetem csak
használatba ) .
6.1-et kell olyan tetőtérben majd kialakítanom ahol a plafon csak
fél méter széles csík. Azt gondolom hogy a hátsó centert a
plafonról lefelé kell beállítanom, és gondolom a sub majd
a tető ahogy lefut onnan kéne kifelé terjednie. -
szlosi
tag
A 17hozzászólást penene neked szántam csak roszra nyomtam.
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
A subot - ahogy jó régen olvastam - a helyiség akkusztikai középpontjába kell helyezni. Arról már csak foszlányok maradttak, hogy ez a hely ott van, ahol a legjobban ''nyom''. Gyakorlatban ahol hely van
-
ftc
nagyúr
hááát nekem úgy van elrakva ahogy elfért...
egy a monitor felett 2 mellette...2 hátul...2 mellettem kéne lennie,de mivel nem tom mellém rakni olyan 20cm.re van a monitortól lévőktől...a mélyláda csak az asztal alatt fért el...ha van valami jó kis mély effekt akkor az asztal mozog rendesen
sajna a norm elrendezést a szoba gátolja meg ez van amugy egy Creative 7.1-es ha jol emlékszem T7900 -
penene
őstag
hát igen.
Mondjuk nekem a t7900as 25 wattos subom a lábamnál van az asztalnál, mert nem sokkal tudom messzebb vinni, mert kevés a szinór, ill. azt vettem észre, hogymivel csak 25 W, így limitáltan szól messzire... (és itt szólt legintenzívebben)
Viszont azt is észrevettem, hogy így mivel marad a sub mögött kb. 1 méter hely hátrafele (mert a moncsim miatt az asztal nem a falnál van hanem 1 méterrel előtte), és jobbra is kb. 1.5 méterre következik az oldalsó fal, ezért a gép mögé hajolva írdatlan basszus terjeng, és ennek csak egy részét hallom előrefele (de az is durva, csak összehasonlítva).
Ez mitől van, mert túl sokfelé oszlik?
Szóval ezért a sarokba? (de így a saroknál a 2 fal amivel érintkezik az durván terhelve lesz, így ha egyik falnál szomszéd van, akkor az sokkal jobban megőrül, mintha 1 méterre lenne tőle nem? - illetve alsó szomszéd)
(így is beremeg az asztalom, meg a székem, mit csinálna vele az s750???
[Szerkesztve] -
penene
őstag
őő ez a ''nagyszoba''
tele van bútorozva.. De a sarokba tudnék még szorítani neki helyet...
Ahol a monitor van azon az oldalon, tehát ha nézem, akkor jobb első sarok.
nem értettem a mögötte levő 3szögletű légteret... Úgy értetted ha teljesen betolom a sarokba a falhoz, akkor ugye 2 oldala érintkezik (vagy nagyon közel van) fallal, a másik 2 meg néz a légtér felé. Így gondoltad? -
szlosi
tag
Nekem az asztalon van a sub.
Ha leteszem a földre nekem az már túl erős mély meg olyan pukkogós....
Ha az asztalon van akkor szépen kilehet venni minden hangot! -
CortezX
aktív tag
Hy! A dolog egyszerű. Fogsz 1 kábelt aminek az egyik végén egy jack van, a másikon pedig 2 RCA. A jack-et a géped hangkarijába, a 2 RCA-t a TV-d hangbemenetébe. Ha régebbi típusú TV-d van amin nincs bemenet, akkor kell venned egy Scart átalakítót valamelyik elektronikai boltban vagy a Teszkóba
hogy rá tudd kötni.
És az tényleg nem az a topic -
Gabesz87
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, lehet hogy az én problémámmal nem itt ebben a topicban kellene írni, de a téma hasonló!
Szóval, az okés hogy összekötöm a videókari kimenetét a TV-vel, de azt meglehet vhogy oldani (a hangkártya 1ik kimenetlével), hogy a hang is a TV-ből jöjjön? Várom a válaszokat! -
törölt tag
nekem a tv alatt van ''beszoritva'' a subwoofer, szepen szol, erezni is rendesen
egyebkent erositon keresztul szolal meg a hang, es van benne olyan opcio, hogy melyik hangfal hany meterre van toled es lehet az erosseget is allitani, sot ha jol emlekszem meg a magas mely hangokat is lehet hangszoronkent -
penene
őstag
Hali, mi már ismerjük egymást
Izé, 5*5ös helyiségben, ahol a kanapé középen van, a monitor / gép meg ugye közép elöl (1 méterre benyúlva), akkor ott mennyire sarokba a subwoofert?
A sarok sarokba hátra a fenébe?
És tudnál nekem priviben írni egy kis szakmai magyarázatot erre, link is jó.
Szeretnék ebben tájékozódni.
Amúgy este majd megpróbálom berakni full sarokba a subomat, de szerintem a t7900as 24wattos az úgy eléggé messze lesz. Ja meg a frontoknak jackes a bemenetük, szóval eleve esélytelen úgy,mert a másik oldali nem fog elérni, így is necces, mert jó 1.5-1.5 méterre vezetem ki szélre... (de a sub miatt kipróbálom)
Köszike!
[Szerkesztve] -
penene
őstag
nekem az az 1etlen 1 bajom van, hogy olyan nyüves asztalt vettem, aminek nem 4 lába van, hanem 2 oldallapja, ill. keresztben meg 1 merevítő...
Így vagy az asztal alá teszem, és akkor jobbról ugye ott van az asztallap, balról meg ugye én és a lábam, ha meg asztal mellé teszem, akkor meg balról lesz majd az asztallap...
Így legalább nem felém fogja le a hangot, ha lehet így mondani.. mert valamennyire azért fogja, az tuti..
Ha beújítanék s750 ládájára , valszeg hasonló lenne a szitu, csak az ugye nem fér be az asztal alá, így vhova majd oldalra kell tegyem... De akkor meg le kéne cserélni azt asztalt hogy ne olyan asztallapos legyen a 2 láb helyett.... Mert azért az nagyban lefogja a terjedést.
Vagy nemtom. túl messzire sem tehetem a géptől, mert nem ér el odáig kábel..
[Szerkesztve]
Próbáltam középre tenni a 2lábam közé ott sokkal rosszabb volt!
Próbáltam teljesen hátrarakni mert asztalom mögött van még fél méter hely (21es moncsi miatt), ott sem szólt eléggé jól.
Felraktam asztalra, az volt a legrosszabb
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Sziasztok, több féle elmélet, megoldás van arra, hogyan helyezzük el 5.1ünket és 7.1ünket a szobában, pl. a TV-monitor köré.
Én is megvalósítottam 1 félét (körül rakni és lábamhoz a mélyláda), de érdekelne, hogy ti mit tartotok a legjobbnak.
Referencia szet: Creative Gigaworks s750
pl..
Nekem T7900 van, de be akarok ruházni s750be, de a mélyládáját nem tudom, hova rakjam, hogy tényleg jó legyen szobaszinten pl...
Elvileg ugye a mély gömb irányban terjed, de a szoba közepére mégse kéne rakni...
Na de én annyira nem értek ehhez, ezért is gyűjtök infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest