Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rony949
őstag
Sziasztok!
Én is headset vásárlás előtt vagyok és főképp játékra és filmekre használnám (ritkábban hallgatok zenét is). Na most, elég felületesen, ez igaz, de utánaolvastam melyek azok a fülesek, amik elég jól szólnak.
Van három amik közül vacillálok:
SteelSeries Siberia v2 (vagy) v3 - Egyértelműen ez volt az első amelyikre bukkantam. Maguk a pro gamerek is ezt használják versenyeken és annyira szarrá lett promózva ez a füles hogy már a harmadik verzió jelent meg belőle. És akkor ha már itt tartunk. Ezen belül is olvastam olyat hogy a v2 talán jobban szól mint a v3. Ez érdekes. Na de a lényeg hogy állítólag nagyon kényelmes és sokak szerint tényleg nagyon tisztességesen szól (főleg hangkártyával). Viszont a mikrofonja hulladék, ezt mindenhol írták/írják.
Sennheiser PC 320 - Ez végül is azért került a képbe, mert amennyire utána olvastam, csak azt láttam hogy a SENNHEISER A KIRÁLY. És akkor ez felkeltette az érdeklődésemet. Egyébként nem tudok róla semmit.
HyperX Cloud - És itt a harmadik füles amit az egyik ismerősöm ajánlott (nincsen neki, ő is csak olvasott erről), illetve ezután neten is utánaolvasva sok jót láttam róla, de volt olyan ahol kb. egyenlőnek írta le a Siberia-val. És akkor most olvasom itt is hogy nagyon ajánljátok.
És akkor hát a nagy kérdés: Ezek közül melyiket kéne megvennem a legminőségibb hangzásért? (a mikrofon itt most másodlagos, együtt tudok élni egy sistergő mikivel, legfeljebb veszek mellé egy felcsíptethetőset) Mivel már pár embernek le volt itt írva hogy HyperX, arra számítok hogy én is ugyanezt a választ fogom kapni.
DE
Tudni akarom hogy miért. Sajnos nem vagyok szakértő és ezek közül egyik sem volt még a fejemen és emiatt szeretnék biztos lenni abban hogy a számomra megfelelőt választom. (gondolok itt most arra mondjuk hogy az egyiknél a basszus dominál, míg a másiknál a térhangzás remekel) Esetleg ha létezik olyan ember akinek volt szerencséje mindhárom füleshez, az kérem szíveskedjék írni egy félig-meddig részletes választ az 'egy szavas' helyett.Pótkérdés:
Jelenleg még hangkártyával sem rendelkezem és gondoltam ha már beszerzek egy komolyabb fülest és pénzem is van rá, akkor hozzácsapok egy hangkártyát is és akkor közel tökéletes hangminőségben élvezhetem a játékokat.Mily meglepő, ehhez sem értek. De az internet csodával gyorsan megleltem hogy most a ASUS Xonar a menő. Találtam is kettőt amin megakadt a szemem, mindkettő 7.1-es:
ASUS Xonar DSX - Egy 7.1-es hangkártya, néhány finom feature-el, 15-16 ezerért.
ASUS Xonar DX/XD - Szintén 7.1-es, (gondolom) pár plusz feature-el mint a másik, de ez már 20-21 ezerért van.
Na ezen néztem nagyot hogy vajon a DX/XD megéri-e ezt a plusz 5-6 ezret.
Ennyi lenne. Elnézést a kisregényért. Előre is köszönöm a válaszó(ka)t!
-
SharpSA
veterán
-
sting2
addikt
Használ valaki játékhoz(PS4 - Xbox One) Hifi fejest és külső mikrofont hozzá pl : Zalman vagy Modmic?
-
DokiBaxxi
őstag
-
Loha
veterán
válasz
bombibmw #16284 üzenetére
Elvileg leszeded ezt a drivert: Realtek_Audio_Win10_V6017581 és ebből ez teszi fel az ASUS-os kezelőfelületet: \Driver\SonicRadar\SetupSonicPlugins_R2.exe
Ráteheted önmagában is a Realtektől leszedett driverre. -
-
Loha
veterán
válasz
bombibmw #16282 üzenetére
Ha a standard Realtek driverrel használod, akkor ott kellene lennie, ahol korábban mutattam, viszont az ASUS moddolt driverével simán lehet, hogy ott nem jelenik meg, de akkor meg az ASUS-os kezelőfelületen kellene ott lennie.
-
Loha
veterán
válasz
bombibmw #16271 üzenetére
ASUS SupremeFX-nél itt lesz ugyan az:
A Virtual Surround gombbal tudod aktiválni, videó is van, ha nem lenne egyértelmű találod.
swagger55: Neked a normál Realtekes driver mellett meg kellene találnod a fejhallgató virtualizációt ott ahol írtam: #16252
Próbáld ki!Szerintem felesleges 5k -t, vagy többet kifizetni egy alapvetően max. közepes minőségű USB-s hangkarira, meg a hozzá járó szoftverre.
-
SharpSA
veterán
válasz
anytime #16267 üzenetére
Kényelmes, bár nekem néha meg kell találni a jó pozíciót. Viszont nagy füllel rendelkezőknek nem biztos, hogy az.
Sztereó fülesként nem jó, nem arra való. Akkor nincs mély. Talán 2.1 módban...
Nos a pontozás nagyon egyéni. Ami nekem mondjuk 10-es, az neked 5 és fordítva. Meg a hangkártya is nagyon sokat számít, így majd az U7-tel lesz teljes a kép számomra.
Játékra a G35 után térhangzást nézve egyértelműen 10-es a 10-ből, a hang minősége már nem annyira jó. Itt sokat számít a játék kidolgozottsága is, hogy mennyire támogatja a 7.1-et.
Filmre jó, de mivel csak 5.1-es filmjeim vannak, ezért nincs kihasználva a teljes tér és egyébként sem ezen nézek filmet.
Zenét lehet hallgatni vele, de messze van egy zenére szánt sztereó fülestől, inkább az 5.1 vagy 7.1 rendszerek hangja a jellemző.Szifon? Habszifon?
Nincs szifonom, de mégis hova csatlakoztatnád a 4 jacket? Ha csak a frontokat csatlakoztatod, akkor fenomenálisan sz.rul fog szólni... Nem lesz mély, viszont azért talán a SOKOL rádiónál jobban fog szólni.
TV-n ugyanez a helyzet. Mindkettőn csak sztereó kimenet van.
-
profchaos
tag
Sziasztok!
Mikrofonos fejhallgató vásárlása előtt állok és a segítségeteket kérem, mert nem tudok dönteni.
Egy Sennheiser HD 439 fejhallgatóm van most, ezt szeretném lecserélni egy gamer fejhallgatóra.(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, filmezés.(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
~25.000(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes(4) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos(6) Milyen hangzást vársz?
Stereo, virtual 7.1, real 5.1, real 7.1. Jó lenne 5.1 vagy 7.1, de nem tudom ebben a kategóriában mi játszik...(7) Milyen csatlakozású legyen?
Jack / USB mindegy(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC: Egyelőre csak egy integrált hangkártya, de tervezem egy ASUS Xonar DGX beszerzését a közeljövőben.
TV: TECHNICS SA-DX940 házimozi erősítő(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Semmiképp ne villogjon, kinézet, szín mindegy.Ezeket nézegettem eddig ki:
HyperX Cloud II
Razer Kraken PRO
SteelSeries Siberia v2
Razer Kraken 7.1Köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget előre is!!!
-
anytime
őstag
válasz
SharpSA #16266 üzenetére
Koszonom.
Meg ndhany kerdes:
- Mennyire kenyelmes, milyen a viselese?
- Tudom, hogy nem a zenehallgatas az elsodleges felh. terulete, de mennyire jo stereo fuleskent zenere?
- 10 pontos skalan a jatek / film / zene sort mikent pontoznatok?
- Kompatibilis szifonnal? A zene miatt ez fontos lenne.
- TV-revis ra tudom kotni?Koszi,
A -
-
sting2
addikt
Egy ideje kifejezetten a " jobb hangminőség" és a közvetlen jelút megtartása miatt - Erősítőn keresztül fejhallgatózom ha videó játék.
A külső mikrofont (PL : Zalman vagy modmic) ilyenkor a kontrollerekbe (PS4 - Xbox One) kell dugni, hogy haljanak? -
CsonkaImo
addikt
válasz
anytime #16261 üzenetére
spanglee001 kollégának van ha jól tudom, és ő nagyon elégedett vele. Csak kicsit barázdás lett tőle a feje.
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Komolyan szemezgetek a Razer Tiamat 7.1-es fejhallgatóval.
Van itt olyan kedve fórumtárs, akinek van ilyen fejese és tudna írni róla egy rövidke beszámolót?Mi az általános vélekedés róla? Vállalható? A fejest 50/30/20 %-os arányban játékra/filmre/zenére szeretném használni.
Most még csak az alaplapi hangkeltőt tudom használni, de terveim között van egy ASUS Xonar beszerzése is.Köszi,
A -
Mankó
veterán
Logitech g430 esetében csak az USB hangkártya használatával lesz 7.1 hangzás? Anélkül csak sima sztereó lesz?
-
Loha
veterán
Úgy tudom USB-s fülest nem lehet XO-ra dugni, pedig az "olcsó" 5.1-es fülesek mind USB-sek.
Optikai kimenetre lehet, de azok meg nagyon drágák.
Van hozzá Xbox One Stereo Headset Adaptered? -
Mankó
veterán
Tudtok ajánlani xbox one-hoz egy jó és megfizethető 5.1-es fülest?
-
Loha
veterán
Aki a sztereó fülesével és az alaplapi hangkártyájával szeretnék kipróbálni ingyen, hogy mit nyújt pluszban egy virtuális 5.1-es (vagy 7.1-es) füles, az megteheti Windows Vistától felfelé a fejhallgató virtualizáció (Headphone Virtualization) bekapcsolásával, erre találjátok:
Ez lényegében ugyan azt az effektet produkálja mint a virtuális 7.1 -es fülesek USB-s hangkártyája, vagy a Dolby Headphone, CMSS-3D Headphone, Razer Surround, AMD TrueAudio stb.
A lényegi effekt pedig az, hogy a fejhallgatónk ahelyett hogy a fejünkben szólna, kihelyeződik a térben és a fülünktől távolabb fog szólni, mintha egy 7.1 -es házimozin hallgatnánk a hangokat a füles helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest