Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomee007007

addikt

válasz syIex #29026 üzenetére

Először is, azt kell eldönteni az Astro estében, hogy kell-e az X változat, ami kb. 50 ezerrel drágább mint a sima A50 Gen5. Amennyiben csak PC-n játszól, elég a sima A50 Gen5. (ami jelenleg 100ezer körül van akciósan, az pedig már olcsóbb valamivel, mint a Nova Pro), mivel az is tudja a 24-bit-es hangot PC-n. Ha viszont játszol Xbox, PS, Nintendo, stb kozolon is, akkor már elkellhet az X változat, mivel csak az tud konzolon 24 bites hangot (HDMI-in), és tesztelgettem sokat a saját A50X-emet konzolon 16 vs. 24 biten, igen is sokat számít a teljes hangképben.

Ha a hangzást nézzük, akkor azt mondanám, hogy az A50X egyesíti a Nova Pro és a Maxwell minden előnyét egyben, aminek az az eredménye hogy létrejön a leginkább immerzívebb, magával ragadóbb hangzás amit fejesben hallottam. Ennél tényleg úgy érzi az ember mintha benne lenne a játékban, nekem az A50X az egyetlen, ami ilyen mély élményt ad. Hangprofilban a kettő között van, inkább enyhe V karakternek mondanám, egyesíti a Maxwell részletességét a Nova Pro dinamikájával. Erős, tagolt a basszus, részletes a közép tartomány, és tiszták a magas, középmagas frekvenciák.
    Mikrofonban szerintem kategóriaelső, a TB Stealth Air mellett a legkénylmesebb, stabil bár kissé fapados a mobilapp. Aksiidó olyan 18-23 óra, van szimultán BT+2,4 Ghz. Két hátrányát tudom megemlíteni; a kényelmes fülpárnák "ára", hogy gyenge az izoláció, majdnem minden zajt beenged, valamint nem "hordozható" olyan értelemben hogy a BT csak a dokkoló közelében működik.

Összességében, ha az említett két hátrány nem zavar, szerintem megéri a felárat a Nova Pro-hoz képest, bár ha nem kell a konzolos kapcsolat, akkor a sima A50 most pont olcsóbb, csak figyelni kell, hogy ne a Gen4-et rendeld, hanem a Gen5-öt, mert egyébként majdnem egyforma, és sok honlapon nincs feltüntetve, hogy melyik generációs.

Nova Pro-ból jó kérdés, mikor jelenik meg új, figyelem az eseményeket, híreket, de ezek ritkán szivárognak ki. Steelseries, Razer, stb egyik napról a másikra bejelent, és rendelhetővé is tesz új terméket, a Turtle Beach szokta max 1-2 hónappal előbb bejelenteni mint ahogy megjelenik. De ahogy az elmúlt éveket nézem, a gyártók azért 4-5 évig simán futtatnak egy szériát, és még utána is, csak nyilván jön az új modell. Nem hinném, hogy idén jelenik meg új Nova Pro.

Új hozzászólás Aktív témák