Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Majdnem :) Jó helyen jársz, de nem az CD adatfelülete a gond. Az igaz, hogy azt egy pár éve megváltoztatták, hogy gyorsabban lehessen rá írni, de attól még lehet rájuk lassan is írni (az megint más kérdés, hogy mostanában kezdenek megjelenni az olyan CD-k, amik nem igazán írhatóak lassú sebességgel. Pontosabban megírhatók, csak nem lesznek tartósak. Valószínűleg túl gyenge az adathordozó felületük. További magyarázat: lásd lentebb).
A probléma forrása a lézer erősségéből adódik. Ugyanis minél gyorsabban írsz, annál erősebbnek kell lennie a lézernek ahhoz, hogy ugyanolyan minőséget érjen el, mint az 1x-es sebességnél. És egyszerűen nem éri meg a gyártónak olyan precíz lézert belerakni a CD-író-ba ami ilyen széles skálán tudná állítani az erősségét. Ez főleg igaz az alsó és közép kategóriás gyártókra, de például a Plextro sem csinál olyan 48x-osan írni tudó CD-író, ami tudná az 1x-es sebességet is. -
xuldar
addikt
Ha jól tudom, a CD adatrőgzítő felületének az anyaga miatt van. Más a lézer hullámhossza, és nem tudja megfelelően beégetni az adatokat. Na valami ilyesmi az oka (valaki hozzáértőbb nyugodtan kijavíthat, ha nagy hülyeséget írtam:) ).
-
telcom
tag
Sajnos az újabb lg-k általában már nem irnak 4x-esen. :((
-
szepi79
őstag
Próbálj meg felrakni vmi régi CD-író progit. Nekem anno még a 16x Samsung írómhoz először WinOnCD 3.7-et raktam fel, és csak a következő üzemmódokban volt hajlandó írni (megjegyzem tökéltesen, hiba nélkül!) : 1,2,10 :DDD
Aztán a WinOnCD 3.8-al már ''rendesen'' 4,8,12,16. Szóval próbáld ki, nekem bejött. (Ja, a WinOnCD 3.x XP alatt nem műxik, lehetőleg 9x vagy ME alá rakd!) -
eziskamu
addikt
Köszi a tippeket!
-
eziskamu
addikt
Neked milyen lemezekkel csinál ilyet, vagy ez köthető a meghajtó melegedéséhez is?
-
Polesz
addikt
Tényleg az a legújabb, de ha valakinek nincs meg akkor itt a cím:
[L]ftp://ftp.aopen.nl/pub/driver/cdrw/crw2440/2440_f208.exe[/L]
Egyébként meg nem frimware, hanem firmware (magamat javítom).
Valszeg amúgy a meghajtóval lehet valami apró bibi (típushiba), mert nálam is szokott ilyeneket csinálni. Szerintem a lemezazonosítás nem tökéletes. -
eziskamu
addikt
A 2.08-ast használom aminél nincs újabb.
-
eziskamu
addikt
Bocs hogy betolakszom, de az miért lehet hogy az íróm (aopen 24x) néha bizonyos cdket, pl fél doboz sony-t ami 1x-24x szeresen írható nem hajlandó 4*esen vagy 8*osan írni mert az írás elején a nero medium speed errort ír ki viszont ugyanazt a cd-t utánna 24*esen hibátlanul megírja.
-
Bass
addikt
Ennyire egyszerü lenne? Nem értem miért van letiltva alpból de azért köszi szépen.
-
miller
tag
!x-esen = 4x-esen
-
Bass
addikt
Adott egy LG GCE 8481B 48x24x48,minden okés vele csak a legkisebb irási seb a neroban 8x-os namost 99perces vcd-t szeretném minnél lasabban írni és ezért érdekelne hogy meglehet-e oldani a 4x-es írást
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest