- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark2001 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Még a kétmagos Phenom-II- őt sem tettem be.
Tuning
Lap : MSI KA780G
Proci : Phenom-II X2 565 @4009 Mhz
Hűtés : Stock ThermalTake CU-AL
RAM : 4x1GB Corsair XMS2 800MHz DCH CL5 @972MHz
Video : Asus GTX285 def clocks
ATA vinyók, SATA DVD
Hang : X-Fi Fatal1ty Pro
Táp : Chieftec 600W
Ház : ThermalTake M9A 3 test probléma nem megoldható.
-
Régebbi eredmény ez is. Csak most vizsgálódtam hogy mi nincs fent, melyről van szabályos screenshotom. Ezt még így futtattam. Gondolom problémát nem okoz, ha mindegyik track benne van.
Még a 03-06 topikba is teszek majd be (ha lesz időm és a lustaságom is engedi ), asszem azokból is sok full-futás, bár azokon nem is néztem hogy kell-e minden/meddig pontoz a tesztA 3 test probléma nem megoldható.
-
Ismét egy retro teszt az SS7- ben. Proci változott, valamint a Radeon órajelét mérsékeltem 398/351- re, nem akarom megfőzni szegényt, még sok procit kell tesztelnem vele.
Epox MVP3G2 lap
CPU RiseMP6 PR366 @250MHz + S370 hűtő
256MB SD CL2-2-2-5
Radeon 9800Pro
SB Awe64
10GB Fujitsu HDD
LG DVDR, LG CDRW
700W kétkörös Akyga táp, 5V/38A, 12V/32A
Ház nélkül, próbapad
Win98SE
Catalist 5.3, Via hyperionpro_v504aLowEnd eredmény, de a proci ritka/különleges .
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Jöjjön a következő ritkább proci
Tuning
Epox MVP3G2 lap
CPU WinChip2/200 @225MHz + S370 hűtő
256MB SD133 @75MHz CL2-2-2-5
Radeon 9800Pro
SB Awe64
10GB Fujitsu HDD
LG DVDR, LG CDRW
700W kétkörös Akyga táp, 5V/38A, 12V/32A
Ház nélkül, próbapad
Win98SE
Catalist 5.3, Via hyperionpro_v504aA CPUz az FSB- t, szorzót és a RAM órajelet nem jól írja ki. Valós érték (jumperelt) : 3x75MHz, tehát a szorzó 3, FSB 75, RAM=75MHz. A 337MHz kissé irreális lenne, a lap és az SDRAM részéről is .
-
válasz zoltanz #2758 üzenetére
Igazából ezen konfignál csak egy kötelező gyakorlat a 3DM2001, nehéz teszt ennek már, 3DM99 jobban adja. A játékok szempontjából a rendszer 95-98 max a 99- es évig releváns. A K6-III+ - al megy igazán jól, de kitesztelek mindenféle S7/SS7 procit. Majd folytatom, most kitérőket tettem P4 és 486 felé.
Tényleg, ennek apropóján postolom is a különleges P4- ben elért eredményt. Különlegessége hogy Win98 alatt született és ráadásul spec RAM driverrel kiiktatva az 512MB- os korlát, így 2x512MB tuningRAM- al futtatva. Videokártya ugyanaz a Radeon 9800Pro, tehát lehet hasonlítani hogy mennyire más dimenzióba kerültünk .
Tuning
Asus P4P800 lap
Prescott 3GHz@4GHz delidelt
TT SilentTower hűtő
2x512MB Geil Ultra400 kit + Loew driver
AIW Radeon9800Pro video
Creative SB0220 Live+alaplapi hang
Seagate Barracuda 120GB IDE HDD
LG DVDR+LG CDRW IDE optikák
700W táp
Win98SE+UOSP
Ati Catalyst 6.2 Win98/Me (az utolsó mely támogatja a 98- at)A 3 test probléma nem megoldható.
-
Fred23
nagyúr
válasz DarthSun #2759 üzenetére
A minőségi RAM mennyit szokott hozni? Gondolom, csak kicsit, de most hamarosan jön hozzám ez a kit. Tuti 3DMarkokat fogok futtatni vacak, átlagos, és szuper modulokkal.
Ezt a karit meg csak le akartam tesztelni, nyomtam vele egymás után 3 kört, és annyira egyenletes teljesítményt produkált, hogy na! GF2Ti - 5423 (tuning nélkül).
-
Jelent valamennyit, vagy frekire, vagy időzítésre tuningolod, esetleg mindkettőre, ha nagyon kiváló a RAM. Némelyik tuningRAM esetén az SPD- ben szerepel a gyárilag garantált XMP profil is. Ezt beállítva is értékes pontokat hozhat. Alacsonyabb eredendő eredmény esetén 100-200 pontot, erősebb konfignál akár 1000-2000 pont többletet is produkálhat, egy verseny esetén döntő lehet bármelyik.
-
Fred23
nagyúr
válasz DarthSun #2761 üzenetére
Köszi, kábé én is így tippeltem volna, talán csak minimálisan kevesebbet, de ez ugye meg tényleg adott karitól függ. Jó lenne, ha hozna akár csak 180 pontot a 9600SE-m mellett.
Ma érkezett meg, és a gyári driverrel kissé gyengus volt, de Omegával már megkaptam, amire számítottam:
Omega:
Ha megjön a jobb RAM, talán átléphetem a 8000 pontot. De tényleg csak talán, mert nem lepne meg egy 7923 pont sem. -
Fred23
nagyúr
El is felejtettem, hogy ebben a lapban nem állítható a RAM késleltetése; ennyire DELL.
Szóval alaposabban majd egy másik konfigban nézem meg, mit tud a HyperX, de minimálisat az is hozott, hogy ez gyárilag CL2.5, mert a korábbi CL3 volt. Nyertem 29 pontot, ez még akár mérési hibahatáron belül is lehet, de azért még ennek is örülök.Ui.: hogy kereshető is legyen: 9600SE / 9600 SE - 7852.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Fred23
nagyúr
válasz kicsipapucs #2765 üzenetére
A GPU nem látszik teljesen, de a details-nél az fps-ek igen:
64 bit, nem nagyon van mit tenni. Húzhatnám a VGA memóriáját, de megnéztem, és 5ns-es, tehát nem jutnék messzire. Kár lenne kinyírni (ezt is).Alpi.: Minden akkori (2000-2003) kedvencemet szépen viszi 768p-ben, kivéve az első Splinter Cell-t, az csak 800*600. De átnézem a játék .ini-jét, mintha lehetne vele ügyeskedni.
Radeon 9600SE - 7854 ponty.
-
őstag
-
Fred23
nagyúr
válasz kicsipapucs #2768 üzenetére
Pedig elhiheted, nem kell fesz emelés a purcanáshoz, elég egy túl magas órajel. Ha éppen ki nem is nyírod teljesen, képhibás maradhat örökre, tapasztalat. Nem ismerem annyira a lelkivilágát ezeknek a kariknak, de simán lehet, hogy nő a feszültség, ahogy felmelegednek.
5ns-es chipek vannak a VGA-n, vagyis 200MHz-re vannak hitelesítve. Kibírta képhiba nélkül a 225MHz-cet, de azóta már vissza is vettem 222 MHz-re, ez így olyan, mintha 4,5ns-es modulok lennének rajta. Nekem elég lesz.
-
+1, frekiemeléssel is nő a behúzott Amper kissé. Oka a szivárgási áram (a Si rétegek szigetelői egy bizonyos max, gyárilag kimért terhelést bírnak, nem véletlen van megadva a névleges freki), hullámellenállás csökken, nő a felvett Watt is. Természetesen a fesznöveléssel mégjobban nő a TDP. Nekem volt pld olyan alaplap, melyre semmi feszemelést nem adtam az északi hídnak, csupán túl magas FSB- t, simán pusztult, képet sem adott többé.
-
őstag
-
válasz kicsipapucs #2771 üzenetére
Régebbi cuccoknál jelentősebb a hatás. Az újabbak kisebb csíkszélességen készülnek. Viszont azokra is jellemző hogy fokozott terhelésen idővel degradálódik a lapka. Mondjuk 20 év élettartam helyett 10 évig lesz stabil, legtöbb felhasználónak nemigen jelent gondot...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
válasz kicsipapucs #2773 üzenetére
Sacc per kábé , 2009-2010, a 0,045 mikronosoktól már nem olyan jelentős. Éles vonalat nem lehet húzni, a gyártósoron is csak határérték szerint válogatják. Aztán van hogy a nagyobb frekit kibírót is eladják kisebb órajelűnek, ha a piaci kereslet azt diktálja. De ezt már Celeron 300A óta tudjuk hogy szerencse kérdése ki mennyire tuningos példányt fog ki.
Ellenpélda, a 3.5V- os 486 DX4 meg még olyan nagy csíkszélességű hogy 5V- on is elmegy a világ végéigA 3 test probléma nem megoldható.
-
viktor82
őstag
Ez az agp-s konfigot tudtam szerezni :6800Ultra
[ Szerkesztve ]
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
-
Felsőtáp, alsótápos házban, hosszabbítgatni kellett a kábeleket, managementen sem lehet áthúzni, kissé gubancos, de műkszik szépen.
Tuning (csak a CPU- n)
Konfig :
Giga GA-M57SLI-S4 lap - [link]
Athlon-II-X2-245@3483MHz proci / LC-Power hűtő
NV8600GTS video - [link]
2x1GB KingMax DDR2 DCH
Audigy2ZSPPro hang - [link]
Samsung 400GB SATA HDD
Pioneer DVDRW
MTech 550W táp - [link]
Sharkoon VG4W miditorony ház - [link]
WinXP SP3[ Szerkesztve ]
-
válasz DarthSun #2779 üzenetére
Brand gép, nemrég kaptam belőle kettőt - [kép] - [kép]
A Core2Duo alacsonyabb órajelen, @2.6GHz- en, ugyanazon videokártya, lenyomta az Athlon-II- őt rendesen
Valamint a 939- es konfigot is leporoltam, feltettem a próbapadra - [kép] - meghajtottam kicsit a CPU- t és a VGA- t is
-
Fred23
nagyúr
válasz DarthSun #2780 üzenetére
Érdekes, hogy az E6600 ennyivel jobb 3DMark-ban. Tegnap pont azon gondolkodtam, az X2-245-öt össze kéne eresztenem egy E8400-zal. 3DMarkban ezek szerint feltétlenül az utóbbi lenne a győztes.
A kis Geforce 8200-as IGP azzal tudott meglepni, hogy Splinter Cell-ben bőven rávert egy Radeon 9600 Pro-ra, holott 3DMark pontok alapján nem így kéne lennie; szóval ez is csak egy teszt, és nem mérvadó sokszor.
Azt is kiderítettem vele, hogy 1080p-ben húzva se tudja tartani a 60 fps-t Deus Ex (1)-ben, de nagyon közel van hozzá.780G chipsetes lapod nincs esetleg valahol? Azt még le szeretném tesztelni, vagyis a benne lévő Radeon HD 3200-at; 3DMark2001-ben és 2003-ban is. De perpill sehol egy ilyen lap, bár az ágyneműtartóban még nem néztem, ott is van két doboz alaplap.
Te is letesztelhetnéd akár, ha van ilyened, szerintem érdekesek. Jó hasonlítgatni őket régebbi közép- és csúcskarikhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Persze, lenyomta a C2D, mert az A-II-X2 sima AM2 lapban ment, a HT/NB órajelek alacsonyabbak a proci ref értékeinél. AM2+ lapban az Athlon-II nyerne.
+1 : a tesztek nem mindíg tükrözik a játék alatti teljesítményt.
780G lapom van, épp most teszteltem/blogoltam a fentiekkel együtt, de arról már van fent a listában eredmény korábbról @4GHz Phenom-II-X2- vel, most nem tettem ide. Igaz a blogban csak 3.8GHz- en hajtottam, az tuti jó 24/7- re is.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Fred23
nagyúr
válasz DarthSun #2782 üzenetére
Lehet, majd letesztelem, nekem AM2+ lapban van az X2-245, de szerintem a teszted alapján nem lenne elég az AM2+ befogni a C2D-t, túl nagy a difi. Ja, meg gyors RAM-om sincs most a mutatványhoz.
-
Igen, fene tudja, az E6600 ellen sztem még felvehetné a versenyt AM2+ lapban (ott megfutotta a 3.9GHz- et), az E8400 ellen már nem lenne esélye...
Szép kis AM2+ lapod van, nekem abból a sorozatból egy AM3- as van - M4A88TD-V-EVO-USB3 - ebben 4core C3- as 965 Phenom-II . AM2+ - ból még van egy csodaszép GA-MA790GP-DS4H, 955 C2- es procival - [link].A 3 test probléma nem megoldható.
-
Fred23
nagyúr
válasz Alcsi69 #2790 üzenetére
Gondoltam arra a lapra (is), de nem emiatt a VGA miatt. A kis Radeon DDR-t nem fogom húzni soha, kár lenne érte, mert annyira ritka. Ilyen low profile kivitelben szerintem Magyarországon egyedül nekem van.
Persze húzás nélkül is megugrana a pontszám egy erősebb 775-ös procival, de biztosan nem lennék dobogós HWBOT-on. -
válasz Alcsi69 #2790 üzenetére
Vagy egy Asrock 775i65G- t. Bár sztem a P4 is kihajtja bőven azt a kis kártyát. A 775 procierőre is ad pontokat, annyival lenne jobb. Fred meg az LP kártyákat gyűjti direkt.
Az Asrockba is erősebb video ajánlott, a 4CoreDual-SATA2- be is, mindjárt jövök teszteredményekkel.[ Szerkesztve ]
-
Tuning, 775 AGP rendszer
A konfig :
Asrock 775i65G
E6600+Titan lég
R HD3850AGP
2x512MB Corsair XMS DDR400
SBLive 0100
Maxtor 80GB+DeskStar 250GB+Asus DVDRW IDE drivek
DTK 300W
WinXP SP3
Ház nélkül, próbapadA 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Alcsi69
senior tag
Sokféle ilyen lap van, ahogy DarthSun is írta, ott a 775i65g, meg van szintén Asrocktól a 775Dual-VSTA.
Óh, én azt nem tudtam hogy leginkább gyűjtöd. Úgy gondoltam hogy a minél magasabb pontszámra mennél.
Persze hwboton nehéz lenne, ss vagy cascade kellene a procira minimum. Esetleg egy ac-t használó chiller. (mondjuk én eddig leginkább csak 2d benchmarkokat toltam régebbi platformokon, 01-et soha sem próbáltam AGP karival).64 bites XP-t nem próbáltátok? Elméletben jobban szereti a 01.
-
Fred23
nagyúr
válasz Alcsi69 #2795 üzenetére
Ismerem ezeket a lapokat, legjobban egyébként az Asrock 775i65G vonz.
64 bites XP lehet, hogy jó ötlet, ki fogom próbálni! A másik, amit hallottam, az meg a minimál XP, vagyis az oprendszer tehermentesített, kipucolt verziói, akár SP3 nélkül.
DarthSun: HD3850 AGP brutális.
-
válasz Alcsi69 #2795 üzenetére
Azt nem tudtam hogy 64bites XP alatt jobb a 3DM2001, majd lehet rápróbálok.
mondjuk én eddig leginkább csak 2d benchmarkokat toltam régebbi platformokon
- Spoiler - itt a készülő tesztem táblázata - sokféle teszt, és DOS alatt is mérek
(#2796) Fred23 : végigmérem a tesztsoromat az E6600+HD3850- el, aztán jön az E6600 mellett a R9800Pro is, erre a kombinációra mondtad hogy kíváncsi leszel mit mutat. Ugye eddig az E2220 mellett mértem, mert a komponenscserék szerint úgy volt logikus, a hardverkímélés miatt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest