Új hozzászólás Aktív témák
-
TGArtist
tag
Sziasztok! A napokban lettem boldog tulajdonosa egy 50"-os 3D plazma TV-nek. Tegnap előtt vettem hozzá szemüveget, active shutteres. Sikerült elindítanom a TotalMedia Theatre 5 progival a filmeket 3D módban, és a Gears of war3-at próbáltam még xboxon, de mind filmeknél, mind játéknál nagyon durván szellemképesek a háttérben lévő objektumok. Tudja valaki esetleg, mitől van ez? GoW-ban pl. semmit nem látok szinte a háttérből úgy összefolyik, a filmeknél annyira nem zavaró, de azért nem is jó.
Köszi
-
Coyote2000
őstag
válasz
rfjanika #141 üzenetére
Avatar 3D látványa mindent visz, messze a legjobb 3D élményem eddig.
A meséknél kicsit erőltetett a 3D szerintem, a Piranha 3D-jellegű és Nicolas Cage-féle zs-kategóriás filmekben meg amilyen bugyuta a forgatókönyv, annyira kihasználatlan a 3D is. Persze megvan a harmadik dimenzió, de nem egy nagy élmény. Az ilyeneket kár letölteni.Dokumentumfilmek között vannak igazi gyémántok, a Deep Sea 3D pl. egész jól sikerült.
-
Szerintetek aktív projihoz (Epson TW6000) mennyire érdemes márkás (Epson) szemüveget venni? Egy német tesztoldal azt írta, h gondjaik voltak 3rd party szemüveggel... Lehet, hogy az epson 480Hz-es megjelenítése lenne a gond, amit csak a saját szemüvegük tud?
-
-
rfjanika
tag
érdeklődnék kinek melyik film vagy mese nyerte el legjobban 3d-ben a tetszését az otthoni tv-n?
-
Coyote2000
őstag
akkor sajnos két dolgot lehet megállapítani:
1. rossz formátumot töltöttél le, próbáld kikísérletezni, hogy melyiket kezeli a tévéd2. a tévéd túl válogatós. Én konkrétan jártam hasonlóan egy Sony BluRay lejátszóval, amit vissza is vittem a boltba (levásárolhattam az árát), mondván, hogy egyszerűen túl kevés formátumot támogatott.
-
tomkit
csendes tag
Sziasztok!
Milyen videokártya kell ahhoz, hogy PC-ről TV-re, Full HD, illetve 3D minőségben zökkenőmentesen tudjam a filmeket átjátszani.
HDMI 1.4a mindenképpen kell. Játékkal nem nagyon játszok, és a monitorra is elég az 1280 x 1024-es felbontás.
Gépem: E8400 proci, 4 gb 800 Mhz memória, Ati HD3450 VGA.
Ezt akarnám cserélni a HDMI csatlakozó miatt.
Egy ilyen kártya elég lehet a film nézéshez? -
bylow
senior tag
válasz
Coyote2000 #131 üzenetére
Pesze, kb 1 hónappal ezelőtt kinlódtam vele, végig próbáltam mindet, de 1ik sem vólt jó4
értelem szerűen ezért irtam ide a fórumba ezzel a problémával, és kérdéssel, mert ezzel kapcsolatban a tv könyve sem ír semmit. -
p3tik3
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, vásároltam egy LG 47LW4500 típusú 3D LED tv, csatlakoztattam hozzá USB-n keresztül egy külső winchestert. Az mkv 3D filmek közül amit letöltöttem nem mindegyiket játssza le a tv.
Olyan kérdésem lenne, hogy van olyan program amivel áttudom konvertálni azokat az mkv. filmeket amiket nem tudok lejátszani.Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
kerjan1
csendes tag
Köszönöm a választ.Az én lejátszóm tipusa Philips BDP7500BL12
Sajnos a 3D-t nem tudja , talán majd egyszer firmware frissítés után.
Egy ilyen tévét néztem ki Philips 42PFL7606H.Letöltöttem a kézikönyvét
pdf formátumban és ott olvastam hogy a 3D lejátszás USB-n keresztül nem
támogatott.Így inkább mégse venném meg. -
52a52a
tag
BDP 7500-ból két fajta volt az elsők nem játszották az mkv-t.
Az MK2-es tipusok játszák illetve tudják is a 3d-t (Pl: BDP7500B2/12) (B =Black 2.es pedig a loader tipusát jelzi ezek 3d-sek)
Az utolsó sw-k óta játsza az összes 32PFL76X6-os tv-től felfelé (37"-55"-ig) a 3d-t pendriveról és vinyórol is!! -
kerjan1
csendes tag
válasz
Coyote2000 #1 üzenetére
Helló.
Nekem is egy Philips BDP7500 típusú Blu-Ray asztali lejátszóm van, de a 3D-t nem
támogatja, te ezt frissítéssel érted el?
A másik kérdésem az lenne hogy a lejátszó sajnos nem támogatja az Ntfs fájl rendszert
usb-n kertesztül.a Fat32-őre formázott vinyóra meg nem lehet 4Gb nál nagyobb
fájlokat másolni te ezt hogy oldod meg a nagyobb fájlok esetében,darabolással?
A gépet nem akarom összekötni a tv-vel mert engem zavar a gép búgása filmnézés közben.
A Philips tv-d usb-ről lejátsza a 3D-s filmeket? Úgy tudom nem.
A válaszodat előre is köszönöm.
Üdv. -
bylow
senior tag
válasz
Coyote2000 #129 üzenetére
Ki írni nem tom mert nincs BluRay iróm.
A Splas PRO progit már próbáltam, de az nekem sem vólt frankó, fentebb már én is írtam hogy nekem is szét hulott a kép, (nem olvastam még a tied) és le is töröltem.
Most a TotalMedia Theatre 5 nevű progi van fent.
Notiról tudom csak lejátszani: i7 core proci és ATi HD5850-es vga-val.de még az a kérdésem ha így bármelyik progival ki is rakom tv-re HDMI-n keresztül akkor a tv-n kell még kapcsolni 3D-t?
ha igen akkor melyik beállítást kell választani az 5 közül, mert ezek nem SbS formátumú/alakú. -
Coyote2000
őstag
3D lehetőségek: ezek a fájlformátumtól függnek, de 99%-ban SBS filmekkel fogsz találkozni szerintem. A többit aligha fogod használni...
Az ISO fájlok esetében azt javasolnám, hogy írd ki őket BluRay lemezre (ez a legtisztább megoldás) VAGY próbáld a PowerDVD vagy Splash PRO programokat Daemon Tools-on át. Nagyon fontos, hogy a lejátszó ki tudja használni a videokártyádat. Ha Daemon Tools-on át húzod ki a tömörített fájlból a videót, és mindezt a processzorodra bízod GPU segítség nélkül, garantált, hogy be fog szaggatni, és szétesik a kép. Legalábbis én folyamatosan ezzel szoptam, ahogy láthatod a korábbi kommentekben.
-
bylow
senior tag
Na kezdjük az elején!
LG 3D tv. 3D gombot megnyomom, 5 lehetőség közül lehet választani.
-2D-3D (mikor a tv saját maga konvertálja át, akár a tv műsort is)
-egymás alatt (ez mikor ketté van osztva a kép)
-egymás mellet (szintén ketté van osztva SbS) eddig érthető számomra, ám a többi nem-fehér, átlós, négyzetrácsos kép ( ez mikor haszálandó ?
-jobra-balra picit mozgó kép (ez mikor haszálandó ?következő!
Legtöbször találkozom SbS Mkv formátummal, ez tiszta sor hogy hogyan tudom megnézni.(akár 1 külső vinyón rá a tv-re, és a tévé tud kezelni mindent.Ám találtam már több olyat ami ISO fájlba jön, azt Daemon tools-ba fűzöm, és csomó mappa és fájl található. Gondolom e a BluRay.
na de ezzel így semmit nem tud kezdeni a tv, tehát HDMI-n kiküldöm a tv-re.
TotalMedia.Theatre 5 progival. na most ezek után mit kell állítani a progin, és mit kell a tv-n?
legutóbb mikor próbáltam végig zongoráztam minden lehetőséget és sehogy nem adta az élvezhető képet, mindig valami torz volt.Valaki részletesen le írná ezeket, megköszönném.
Ami még fontos lehet a tv tipusa : LG LW4500 3D cinema -
válasz
darthpeet #126 üzenetére
Grr, kellett nekem NV GT520m... A cuda miatt hatékonyabb gyorsításban reménykedtem.
Amúgy a stereoscopic playerből van már 1.7.6 is, azt nem próbáltad? Én egyelőre nem vettem meg semmilyen progit, lévén csak anaglifben tudok nézni, ami túlságosan nem jött be. A powerDVD nem nyerte el a tetszésemet, a próbaverzióval nem sikerült felismertetnem a 3D-bluray tartalmat...
-
darthpeet
csendes tag
Zsolt999 köszi a tippet még egyszer!
Az éjszaka megoldotta a problémát,kivettem az nvidia kártyát,betettem egy ati-t ,gyors driver telepítés és a Totalmedia theatre 5 makulátlanul elkezdte szolgáltatni a 3D-t .
Konzekvencia: mintha a 3D dlp szemcsik tényleg jobban működnének Ati kártyákkal,valahogy a szoftveres háttér is mintha jobban passzolna... -
darthpeet
csendes tag
válasz
zsolt999 #124 üzenetére
Köszi a tippet,feltettem a totalmedia t 5 progit. A rángatás úgy néz ki a múlté.
A probléma,nincs 3D.
valahogy nem találom a megfelelő opciót ehhez a dlp 3d projektorhoz.
a stereoscopic playerben a software pageflipping mód rögtön vitte.
ebben a progiban van valahol ilyen opció? -
darthpeet
csendes tag
Sziasztok!
Egy lehet nem egyedi problémával fordulok hozzátok,a probléma sajnos megoldásra vár mivel több tippem nincs a megoldásra.
3D vetítés eszközei: Benq w710st projektor+ 3d dlp szemüveg +pc(i7870,8g ram,stb)
többnyire mkv formátumú 3d sbs filmek
a projektor felbontása 720p nativ 120hz frissítés
lejátszó stereoscopic player 1.7.1 mindez win7 64 biten
a 3d lejátszás tökéletesen megy a rendszer úgy néz ki stabil,vga kábelen és hdmi-n is.van azonban egy probléma ami sajnos az élmény tönkreteszi:
elindítom a filmet,kiteszem full képernyőre és megy a vetítés 3d-ben,de amint full képernyőre kerül a lejátszó a kép elkezd "rángatózni". véletlenszerűen de sokszor.a 3d-ben úgy jelentkezik mintha az elől lévő dolgok mögött a háttér összerándulna 1-1 pillanatra vagy éppen a kép vízszintesen rándulna egyet.
Nem akadozik,nem fps probléma,egyszerűen összerándul néha a kép.
A szemnek egy idő után nagyon zavaró és sajnos fogalmam sincs mitől lehet.A szemüvegek stabilak ,szemüveg nélkül is látható a rángás.Valahol a pc és a projektor között nem stimmel valami.Mindez csak akkor ha a stereoscopic player full képernyőre kerül.
Driverek,beállítások látszatra teljesen renben.
ami még érdekes,hogy a projektor akkor is simán viszi a 3d-t ha a pc-ről 60hz a frissítés.
Power dvd valamiért nem megy. gondolkoztam ,hogy esetleg a stereoscopic player lenne a ludas? de van amikor nagyon sokáig nem rángatózik.Van amikor meg sajnos nagyon gyakran ....
Kérlek segítsetek! -
-
zsolt999
tag
Én projektoron 3d-zek számítógépen keresztűl (120hz) szemenként 60hz. Csak filmeket nézek, soha nem láttam még, hogy villogna, vagy vibrálna , és nem fáradt el a szemem. A 3d hatással tökéletesen elégedett vagyok. Én is eltöltöttem órákat 3d tv nlzegetéssel a média mark-ban, de a 200cm-es képátlót nem is érdemes a 106cm hez hasonlítani 3d hatás szempontjából.
-
válasz
VateRicsi #116 üzenetére
A projektor, amit kinéztem (Epson TW6000) sok Hz-et tud (480?).
Nem a szemüveg frekije inkább a probléma? vagy azis 480/240Hz-en megy ilyenkor? (ha 60Hz-en menne a szemüveg, akkoris meglenne a kép, uis a vetített freki többszöröse a 60-nak) -
VateRicsi
aktív tag
válasz
t72killer #115 üzenetére
Azért kell a minimum 100-120 Hz, hogy felezve is maradjon 50-60. Ennél alacsonyabb frekvencián működő 3D-ről még nem hallottam. A tévéknél jobb a helyzet mint a monitoroknál, az újabbak 200-240 Hz-en is működnek, tehát minimum 100 Hz-en megy a 3D is. Viszont ahogy feljebb is írtam, abszolút nem vagyok szakértő, ezért nem szeretnék véleményt mondani még arról sem hogy mennyire zavaró a villogás. Az előző hozzászólásomban csak annyit írtam, hogy én inkább használok passzív 3D-s tévét mint aktívat, mert most például a Battlefield 3 biztosan leköt majd napi 3-4 órára. Ennyi idő alatt egy aktív szemüveg legkevesebb 800 ezerszer (!) takarja el a szemet majd ad újra képet, ami biztosan elég fárasztó lehet, még ha nem is érzékelem nagyon a villogást. Persze projektornál nem nagyon van más lehetőség.
-
válasz
VateRicsi #113 üzenetére
Szemenkénti 60Hz-nél is zavaró? Szivesen ruháznék be egy infitec vagy passzív projektorba, de ilyen sajna nincs a piacon emberi áron
.
Egyedül 2projektoros rendszerrel lehet megoldani a passzív sztorit, az meg bonyolult, és nem vagyok benne biztos, hogy a lejátszóprogik ill. a játékokhoz a 3D driverek megfelelően támogatják.
-
capafog23
őstag
Vannak biztonsági másolatos 3d filmeim, meg van egy laptop amin lejátszanám őket, ami rá van kötve egy samsung 3dtv-re. Mivel kéne nekem a laptopon lejátszani a filmet hogy 3d-s képet adjon le a tv-re?
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #109 üzenetére
Szerintem nem csak az a baj az aktív technológiával hogy a vibrálás zavaró. Hosszú távon a másodpercenként pár tucat elsötítétés, vagyis mesterséges vakság nagyon fáraszthatja a szemet. Laikus vagyok, tehát csak a saját véleményem, de napi 1-2 órát sem vállalnék folyamatosan, míg a passzív technológiát akár reggeltől estig lehet használni. Persze ilyen sok időt filmnézésre nem is lehet kihasználni, mert egyenlőre kevés a 3D-s film, de például egy jó játékkal simán el lehet 3-4 órát tölteni egyszerre és akkor már számít. Ráadásul nem tudom hogy az Nvidia Vision 3D kivételével lehet-e játékra használni az aktív 3D-t, de a passzívat tudom, hogy lehet és sok játéknál jól működik a 2D->3D konvertálás.
-
bylow
senior tag
válasz
hdcsaba87 #109 üzenetére
Sötét szobában én mondjuk még nem láttam.de engem akkor is a passzív győzött meg.
Bár azt hozzá kell tennem. hogy én nem azért vettem 3D-t tvt mert milyen lélegzet elállítónak tartanám a 3D -tudásukat. Sőtt szerintem ez a dolog még nagyon gyerek cipőbe jár. Ennek még 2-3 év szerintem minimun kell hogy azt mondjam rá hogy ez már igen. Márkától/mozitól függetlenül ez a véleményem. -
bylow
senior tag
Samsungot NEEEE vegyél 3D-set !!!
Én is ugy indultam neki a tv vásárlásnak hogy Samsung, de azonnal megváltozott a véleményem mikor tapasztalatot szereztem a passzív, és aktív szemüveg különbségével!
Samsung = aktív = vibrál/elemes/nehéz. vibrál. mondom vibrál!!!
Lg = passzív = nem vibrál/nincs elem/ könnyű,kényelmes.
Menj be 1 Media Markt-ba, és próbálgasd ki őket !!! (én majdnem 2 hétig jártam odam)
lehet hogy a faxuk kivolt már az eladóknak de 2-300k ft-ért tudjam már hogy mit veszek !!300k ért szerintem már nagyon jó LG-t kapsz
-
-
válasz
hdcsaba87 #103 üzenetére
Engemis kezd +győzni az aktív technológia, főleg, hogy kiadtak pár kevésbbé megfizethetetlen fullHD 3D projektort (konkrétan az epson TW6000-rel szemezek) és ezek aktívak. Az Infitec érdekel még, viszont ez emberi áron nem kapható.
Ami nem tetszik, hogy a szemüvegeket tölteni kell, és nem tudom, hogy hány évig/feltöltésig bírja bennük az akksi... jobb lenne, ha vmi cserélhető akksis megoldást dobnának piacra.
-
hdcsaba87
aktív tag
Miért ne lenne jó? Változik a 3d szabvány?
Amikor a passzív 3D-t néztem akkor a kép fele 3d-s volt a másik fele crosstalkos. :S Valahogy nem volt összhang.Én a vibrálást általában világos felületeknél szoktam csak észrevenni, de azt el lehet nézni a technológiának.
Szerintem az én tévémen is lehet állítani a 3D mélységet, de majd ránézek még1szer. -
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy miért van az hogy külső merevlemezről lejátszott MKV filmek gyors jeleneteknél beszaggat.Csak gyors részeknél csinálja.Lassú a wincseszter?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest