- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Leírnék néhány tapasztalatot amit az elmúlt időszakban sikerült összegyűjtenem a 3D játék témával kapcsolatban.
Nekem egy LG DM2352D passzív monitorom van a gépemre kötve, tehát nem 120Hz-es aktív szemüveges, hanem a passzív, olcsóbb szemüveges de számomra sokkal elfogadhatóbbnak tartott megoldás. A gépben egy HD7850-es VGA és 64bites Windows 8 dolgozik. Ezen a rendszeren próbáltam az nVidia és a AMD-Tridef megoldását is (a 3D Visiont egy 650Ti kártyával teszteltem) a megboldogult IZ3D-t is feltettem egyszer, de erre nem vesztegetnék több szót, úgy látszik az nem csak nekem nem tetszett, ahogy látom a cég már befejezte a program árusítását..
1. A Vision az én általam preferált játékokat nem tudta értelmesen megjeleníteni, igaz én nem a mai legnépszerűbb FPS-ekkel, hanem inkább autós szimulátorokkal és egyébb arcade játékokkal próbáltam. Sokan dícsérik a Visiont, az nVidia VGA tulajok helyzete szerencsés, mivel használhatják a Tridefet is ha megveszik, vagy olyan monitort vettek amihez járt a tridef alapból. Ha pl. valami nem megy jól Vision-el de Tridef-el igen akkor azt úgy futtatják és kész.
2. Az AMD féle HD3D a Tridef progival az általam tesztelt játékok alatt pl. GTR Evolution, Driver SF, tipikusan Codemasters játékok, F1, Grid, Dirt sorozatok nagyon szép képet ad. Tény, hogy sok játék van ami csak Vision kompatibilis, és az AMD VGA-kkal ez nem megy úgy sajnos, mint az előző esetben.
3. A monitoromban bekapcsolható 2D-3D konverzió nem túl szép az előző két megoldáshoz képest, olyan pótmegoldás, azokra az esetekre ha egy játék nincs támogatva de mégis 3D-ben akarnánk kipróbálni. Az egyetlen előnye, hogy míg az iméntiek rengeteg erőforrást igényelnek, (kb. felére esik vissza az FPS mindkét programmal) ennél ugye a monitor dolgozik a 3D-s képen így ugyanannyi FPS-el játszhatunk mint 2D játék esetén.
4. DualPlay. A monitoromhoz lehet venni (illetve átalakitani is) dualplay szemüveget, amellyel egyszerre ketten játszhatunk split screenben úgy, hogy nem kell lemondani a teljes képernyős meglejenítésről: A 3D mód itt nem térhatást ad, hanem a felezett képeket megnyújtja teljes képernyőre, így mindkét játékos a teljes képernyőn a saját nézőpontját nézve játszhat. Előnye az osztott képernyős játékhoz képest, hogy nem láthatjuk pl. a Dirt Showdown autós játékban ha a másik épp nekünk akar jönni oldalról. Hátránya, hogy a tárgyak elnyújtottan jelennek meg, ha egymás melletti képet nyújtunk szét nagyon szélesek, ha egymás alatt-felettit akkor pedig túl hosszúkásak lesznek az autók, vagy amikkel épp játszunk.
Összességében azt kell mondanom, hogy nem rossz a 3D játék, bár ahogy a filmek esetében is, nálam az első kezdeti lelkesedés után visszaesett a hype, már nem is nagyon kapcsolom be a 3D-t, inkább csak 2D-ben játszom legtöbbször. A microsoft által kitűzött natív támogatás elterjedése jót tenne a dolognak, és akkor nem kéne nézni, hogy melyik új játék támogatott épp melyik oldalon, ráadásul sokkal kényelmesebb lenne ha nem a tridefből kéne inditani ha 3D-t akarok, hanem a menüből egyszerüen átkapcsolok és kész..
Új hozzászólás Aktív témák
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Vegyes szimulátoros kiegészítők
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest