Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fali konzol lapos tévékhez
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #120 üzenetére
Helyzetjelentés, hátha valaki még ilyenen töri a fejét Windows 10 alatt.
Radeonhoz két lehetőség van:
1. Middleware telepítés, ami elvégzi a 3D konverziót. TriDef ill. iZ3D programokat találtam, mindkettő abandonware mára. Utóbbit nem tudtam telepíteni, kék halál lett belőle. A TriDef-ből két verziót is próbáltam (6.8 és 7.4 - virágbolti crack jó mindkettőhöz), elindulnak, de a játékot nem indítják, amivel próbáltam (Metro 2033 Redux).
2. Olyan játék ami natívan támogatja az AMD féle HD3D-t (Crysis 2, Doom 3 BFG, Tomb Raider-ek, Deus Ex: HR, stb.). Ezt még nem próbáltam. -
DoItYourself
addikt
Fölhozom a topkot, mert kicsit megkésve, de most lett időm foglalkozni a dologgal.
Sony aktív 3D TV-hez kötöttem egy PC-t, amiben egy Radeon RX460 videókártya van. Felraktam a friss Radeon drivert, de sehol se találtam benne HD3D beállítást. Ezt már kinyírták a driverből? Próbálkozzak a Tridef-el? -
Cathulhu
addikt
Sziasztok!
Van ra mod, hogy normal 144Hz-es monitort active shutter szemuveggel osszesyncelve 3D-t kapjak? Most hirtelen a gugli nem segitett.
Egyaltalan van ertelme (AMD)? Tizeneve probaltam utoljara piros-kek szemuveggel, akkor driverbol lehetett barmelyik jatekot 3Dsiteni, divat ez meg manapsag? -
Márton
nagyúr
A Dirt 2 támogatja a 3D visiont?
Olvastam egy patch-ről, ez hol van?
Az 1.1-et feltéve még mindig csak kamu (eltolt) 3D-t látok. -
GEIL
addikt
Hali !
A torzult képen lehet állitani...igen.: "Lens adjust" menüt kell keresni a Trinus programoin belül.......ott van több eltárolt beállitás: "Oculus....Vr one....Gear VR...custom...default...cardboard...Generic...dive...homido....freefly"....nekem ennyi van benne...mindegyik finomhangolható...van amelyiknél aktiv lesz egy a b vagy c variáns is.......nekem LG G4-en "VR ONE és option A" ad mérethelyes képet.......játékokat "ablakban" kell futtatni és jó lesz.
-
Márton
nagyúr
Igen, itt a mobilos képen is látható, milyen vékonykák lettek a harcosok
Ezt lehet állítani? Ezt kérdezte Alien is, amire még nem jött válasz.Engem is érdekel a téma, a napokban vettem egy G3-at, de az androidos appok 10-20 fps között rángatnak, a gyro néha ugrik egyet vagy beragad fél secre. Jobb volna a pc-s megoldás, ha valóban hozza a 60 fps-t..
"GTAV.....Unreal Tournament 2004......Dirt3.....NFS"
És ezek real 3D-k, vagy csak 2D-k, esetleg fake 3D-k?
köszi
-
Alien!
senior tag
nekem főként az volt a bajom, hogy ami a teló képernyőjén folyamatosnak tűnt (VR appoknál is), a sisakban kinagyítva szaggatott. Ez egy LG G2/G3 esetében egyből szembetűnő volt. A PC stream-nél meg az volt a gond, hogy semmivel nem tudtam helyes képarányú 3D-s képet küldeni a telóra. A Tridef half-sbs-t tud lökni de összenyomja,a trinus meg elvileg maga csinálná, de hát az kamu 3D. Ráadásul 1,5 éve az utóbbi bődületesen lassú volt. A másik, meg, hogy pocsék a kapott kép minősége: a részletek elvesznek és mosottak a színek QHD ellenére is.
A legutolsó próbálkozásom egy GEAR VR + S7 edge kombó volt, ami sokkal profibb, meglepően jó fejkövetéssel. Itt látható és érezhető a 60fps szinte mindig.De engem itt is zavart a kép. Ha az ember sokat bambul egy szép monitort 3D-ben, utána már ez komoly kompromisszum szvsz.
-
GEIL
addikt
Hm...a lényeg nem is igazán a Mobiltelefonon van, hanem csak a kijelzőjén és ha azon folyamatos a kép akkor annak mennie kell élvezhető sebességgel.....tegnap amit lőttem képet és pont MKX-et probáltam, ott hibátlanul futott mobilon is a kép ugyanugy 60 fps-sel mint a monitoron......siaskba téve a telót az fps semmit nem változik....szoval nemtudom miért volt gondod.....nálam fut minden jól......GTAV.....Unreal Tournament 2004......Dirt3.....NFS-ek.....stb stb...pedig hidd el hogy kényes a szemem mert már a 45 fps is zavar a 60 fps helyett.....
A Trinus progik szinkronizálása viszont kényes kérdés....USB kábellel a legjobb, de nekem szerencsére Wifi-vel is ugyanolyan mert itt van a routerem 3 méterre tőlem...64/8-as nettel, szoval nem érzem az eltérést kábel vagy wifi között.....de amugy Tridef3D-vel is beállitható a szinkronizálás és képkiküldés a Telefonra.
-
Alien!
senior tag
persze vágom, nekem egy 100 eurós [Homido VR] sisakom volt, csak lehetetlen volt 3D-s 60fps-es képet rávarázsolni. Se a Trinus nem volt képes rá, se az Nvidia Gamestream. Valaminek mindig volt nyűgje. Összességében pocsék volt a végeredmény.
-
GEIL
addikt
Ezzel már érdemes foglakozni:
-
GEIL
addikt
Mindenképpen olyan "VR-sisak" kell hozzá aminél állitható a szemek távolsága (szem PD-érték / "lencsék szét és össze") és a fókusztávolság is (lencsék előre-hátra).....ha ez működik akkor a fejre téve a sisakot még úgy is hogy szemüveges vagyok, szépen beállítható a kép.....a látószög átlagban kb 110 fok, ami egy picit kevesebb mint amit mi valóságban látunk.....de teljesen élvezhető és hozza a 3D élményt....főleg egy jó gyroscope-os mobiltelóval aminek nagy felbontású a kijelzője.
Ez neten rendelhető 3D VR sisak mobiltelóhoz.....és 4990 Ft, ez a belépő szint kb....:
Én 1-2 héten belül szerzek egy ilyet, ez kb 10-13.000 Ft de ehhez van kis kézi "bluetooth-s vezérlő" és a sisak lencséi is jobb minőségűek...stb:
-
GEIL
addikt
üdv mindenkinek !
Aki nem akar 300.0000 Ft -ot költeni "HTC vive"-ra vagy 150-200.000 Ft-ot kiadni "Oculus rift-re", de mégis szeretne néha 3D ben játszani PC-s játékokkal.....akkor paraszt megoldásként tényleg működik:
1. PC-re: TrinusVR
2. Mobiltelefonra: TrinusVR
3. "Google cardboard"..... "VR box"....."kínai VR sisak"....stb stb...szóval bármi ilyen olcsó VR "szemüveg" amibe mobiltelefon helyezhető.
4. USB / Wifi kapcsolat a 2 eszköz közöttKipróbáltam, működik és tényleg hozza amit kell....A konfigom simán elég hozzá.....a lényeges hogy a mobilteló legalább FullHD felbontású legyen 2Gb RAM-mal és 4 magos CPU-val.......én egy LG G4-gyel és LG G3-mal probáltam...mindkettő pöpecül vitte a QuadHD kijelzőjével......
-
GEIL
addikt
Na srácok addig keresgéltem meg sz#&ptam vele, amig mindent letörötlem amit eddig gányoltam és feltettem egy "teljes verzió" Tridef 6.4-et......kifogástalanul és gyönyörűen visz mindent...Lego játékok...Need 4 speed játékok...Unreal Tournament 99..2003..2004....Mortal Kombat X.....és zsír minden.....A 23"-os LG 3D monitoron is pöpecül megy, de a nagy élmény a 42"-os 3D LG tv-n van....le akalappal.....fényévekkel jobb mint amit néha nyomtunk, hogy 2D->3D konverzio...
-
GEIL
addikt
szia !
LGD2343p-s monitorom van...ami ugye passziv 3D-s....(mint a LG 3D-m, ami 1,4-es HDMI-el van rákötve a PC-re)
Szóval aztmondod ha ezt a drivert letöltöm és felülírom vele a "monitor drivert", akkor restart után más néven lesz a monitorom, de fogok tudni kapcsolni benne "nvidia 3D vision" dolgot, hogy pl játékokat tudjam játszani 3D-ben ?
(Tridef3D-t dobtam fel 2 napja próbaképpen...de sajnos csak a 14 napos próbaverziót......)
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Ladislaoca #102 üzenetére
Mindenképp azt akarod használni? Én km playert használok 3dhez. Ingyenes és nekem tökéletes. Bár mostanában küzdök az 5.1el én is.
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy szokott-e itt valaki használni NVIDIA 3D Vision Video Playert.
Ehhez a programhoz az Nvidia oldalán a haali media splittert és a FFdshowt ajánlja letölteni.
Ezeket használtam is ehhez a programhoz.
Az vele a problémám, hogy tegnap akartam vele megnézni egy 3D-s filmet és meglepődve vettem észre, hogy nincs hang.
Mi lehet a probléma vele?
Köszönöm előre is a segítséget! -
Alien!
senior tag
válasz
Drachande #98 üzenetére
Én alapvetően a játékokhoz a passzívot ajánlanám neked, egyrészt jóval szemkímélőbb hosszabb távon, másrészt sokkal kisebb a crosstalk. Az utóbbi a játékoknál kifejezetten fontossá válik, mert jóval durvább mélység/konvergencia beállítással fut(hat)nak mint a filmek és az ebből adódó áthallás a passzívon kevésbé látható. A vertikális felbontáscsökkenés miatt ne aggódj, mert így is élesnek fogod látni. Sőt normális nézési távolságból észre sem veszed.
a TV 2D/3D konverzióját felejtsd el, egyszerűen rossz az igazihoz képest. Rengeteg hibával dolgozik, és pocsék a térérzete.
Ha egy játéknak jó a 3D-s támogatottsága, vagy tökéletes a tridef 3d/3dvision profilja, akkor az köröket ver élményben a 2D-s verzióra. Hatalmas érzés mondjuk pl az Alien Isolation világában 3D-ben lófrálni,de a Tomb Raider is egy teljesen más dimenzió. Én minden single kampányt igyekszek 3D-be tolni, a multi más tészta, ott a teljesítményt előtérbe helyezve inkább 2D-ben nyomom.
Kb 40%-os teljesítményeséssel számolhatsz, a Tridefnek van egy Power3D módja, ami minimálisan lassít csak, viszont egyfajta kamu 3D, viszont a játékok többségénél nagyon látványos tud lenni így is.
Jelenleg a 3D-t sajnos a közösség tartja életben, fejlesztői oldalról minimális a támogatottsága, ráadásul se a Tridef, se az Nvidia nem foglalkozik a profilokkal...Az egészet remélhetőleg a VR mentheti meg. További sz*pás, hogy a DX12 állítólag nyakonvágja az utóbbi megoldásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 - 128 GB Midnight Black - Független BESZÁMÍTÁS IS
- Oppo Reno 7 5G 8/256GB 65w töltővel
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest