-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
blakey #39097 üzenetére
Ilyenre gondolsz: FiiO D03K Taishan?
Kicsit húzós az ára...
-
blakey
titán
válasz
geckowize #39096 üzenetére
A TV-hez adtak egy BN39-02189A Y-kábelt, viszont a speaker 3.5mm jack-je nem megy bele a zöld/sárga csatiba, úgyhogy akkor valószínűleg rosszul gondoltam, hogy mire való.
- az bement és kompozit valami komponens (yCbCr) bemenetet egyesít, tehát kép és hang megy be, kifelé nem jön semmi. Optikai-analóg DAC-cal tudod megoldani a hangküldést a TV felől.
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy Samsung UE50MU6102 TV-m, valamint egy Microlab B77 hangszóróm, ezeket szeretném összekötni.
A TV-hez adtak egy BN39-02189A Y-kábelt, viszont a speaker 3.5mm jack-je nem megy bele a zöld/sárga csatiba, úgyhogy akkor valószínűleg rosszul gondoltam, hogy mire való.
Laikus vagyok ebben a témában, tudna valaki segíteni, milyen átalakítót vegyek, hogy a TV-hez hozzá tudjam csatlakoztatni a hangszórót?
-
Cs1csó
titán
válasz
CalibRasta #39093 üzenetére
Milyen oprendszer? Keresd meg a topikját ott biztosan tudnak segíteni.
runner 125
Jól gondolod magasabbra de ez függ, hogy milyen nagy a távolság a fejetek és a kijelző között és az is, hogy mekkora a párna a fejetek mögött. Érdemes lenne letesztelni kezdésnek mondjuk 150 cm-el aztán feljebb vagy lejjebb. Emlékszem voltam olyan szobában ahol teljesen a plafon magasságában volt na az nem volt jó, és persze a kijelző nagyság is bejátszhat. Próbálgassátok.
Ha vagytok 3-an akkor könnyen le tudjátok tesztelni valaki fekszik az ágyon kettő meg emelgeti a tévét
aztán ha aki fekszik azt mondja, hogy ok akkor jöjjön egy mérés.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Hálószobába, ágyból nézve mi a TV-knek az ideális magasságuk?
Az megvan h nappaliba helyezve 110 cm körül illik a középvonalát belőni, de mi a helyzet háló esetén? Gyanítom itt magasabbra kell tenni, hisz az ember fekszik.
Köszi!
-
CalibRasta
tag
Sziasztok!
Van egy LG 55UK6950PLB led tévém ami első simán össze tudtam kötni a számítógéppel. Bonyolultság nem volt benne az HDMI kábelt a két végponthoz csatlakoztatva szépen ment. Sajnos a pc-n csak 1 hdmi van és a monitor is arról ment, így később beszereztem egy DVI csatit, hogy ne keljen össze vissza dugdosni a kábelt, és DVI van még a kártyán és a monitoron is. Viszont azóta behülyült a rendszer vagy valami, mert azóta nem tudom összehozni a gépet és a TV-t. Ha bedugom a hdmi kábelt is a gépbe akkor átvált a gép egy üres asztal háttérképre, és semmi mást nem mutat, hiába fut alatt a film. A tv-n meg persze nem jön jel...ezt csak azóta csinálja mióta a DVI kábellel használtam a gépet. Akkor még felismerte a tv-t is a gép, de azóta valami nem stimmel.ÉS persze vmiket beállított automatán is... Win7 64bit a rendszer. Valakinek hasonló tapasztalat? Esetleg vmi beállítási hiba(akár amit én okozhattam) ami nem találok??
Előre is köszi -
Cs1csó
titán
válasz
VinoRosso #39091 üzenetére
Akkor valamelyik átalakítós megoldást próbáld ki. Ha a monitort a Display Port-tal használod akkor azt ne is bolygasd vegyél DVI - HDMI átalakítót, és persze a tévé szolgáltatótól kérj egy Set Top Box-ot, szerintem akkor is adnak ha amúgy kábeles megoldás van nálatok gondolom mondani kell nekik hogy nincs tuner abban a a kijelzőben amit tévének használnál.
-
Cs1csó
titán
válasz
VinoRosso #39089 üzenetére
A monitorod pontos típusát megadnád? A monitorodon nincs HDMI csati? (ha lenne akkor HDMI-vel az STB-t a display port-tal vag dvi-vel a VGA-t PC-t kötnéd össze)
Ha nincs HDMI - az STB-ken az van - akkor ezek közül kell valamelyik:
- Gembird Displayport 1.1 - HDMI kábel 1m
- Equip HDMI-DVI (24+5) adapter anya/apaAz, hogy melyik a jobb azt neked kell tudni, ha a monitort a PC-vel (VGA-val ) display port-tal kötöd össze akkor legyen a másik megoldás a HDMI - DVI átalakító, vagy fordítva.
orangery23
Ha van a közelben egy tévé szervíz vagy valami hobbi elektronikai bolt akkor menj be a talppal és biztos tudnak segíteni. -
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
egy PC-re kötött monitort szeretnék TV-ként is használni, lehetőleg PC-től függetlenül.A kábelszolgáltatóm a DIGI. Tudna valaki ajánlani olyan STB-t / Tuner Boxot amivel ez megoldható? A monitoron DVI,D-Sub, meg display port van.
-
orangery23
csendes tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni.
Lenne egy tv-m samsung ue40h6400aw
Sajnos nincsen meg a csavar az asztali tartohoz
Tudnatok segiteni,hogy pontosan milyen kell hozza?
Elore is koszonom -
Cs1csó
titán
Üdv nagyon kevés 3D tévét forgalmaznak már csak az Árukerső.hu szerint összesen 13 fajtát. Ami a feltételeknek megfelel az végül is kb. ugyanaz mint amit linkeltél csak az Árukereső.hu szerint már nem forgalmazzák amit én találtam még az is egy Panasonic: Panasonic VIERA TX-58EXW784
Ahogy néztem mindegyikben MVA panel van ami tévézésre kiváló szebb a feketéje ha jól tudom mint egy IPS tévének nem olyan erős a fénye és kisebb a betekintési szöge de a kép ezért kárpótól szemből kell nézni.
Amelyiket jobbnak látja vegye meg, ahogy nézem maga panel ugyanaz lehet ami különbség az a szolgáltatásokban van pl. az egyikben van WIFI a másikban is van vezetéknélküli technológia de más fajta, Mond meg a barátodnak hogy ahol tudja ezeket a tévéket ott kérjen pontos leírást és hasonlítsa össze, apróságokban van csak eltérés de az lehet a számára pont fontos különbség.
-
Cs1csó
titán
Nehéz összehasonlítani, közel hasonló a két tévé bár lehet a 788-ast kevesebb helyen forgalmazták mert az arukeresőn sincs vélemény róla a másikhoz van legalább pár.
Ha más tévé is szóba jöhet akkor leírhatnál pár dolgot, hogy könnyebben lehessen neked ajánlani tévét:
- mennyit szánnál rá? (újonnan kb. 400 ezer)
- új vagy használt?
- 3 D tévé legyen?
- 4K HDRKapásból ezek jutottak eszembe. Ahogy néztem ekkora 4k HDR 3D tévé 400k körül nem nagyon van:
- LG 65UH8507 Panasonic VIERA TX-65CX700EHa a 3D nem szükséges akkor már több ajánlat lenne.
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Szerintetek melyik tv a jobb?:
Panasonic VIERA TX-58EX780E
vagy
PANASONIC TX-58EXN788 UHD LEDTV
Mi lehet a különbség?
Vmint mennyire ajánlott megvenni vmelyiket?Esetleg tudnátok ebben az árban megbízhatóbb/jobb tv-t ajánlani?Előre is köszönöm!
-
Thusor
őstag
Philips 43PSU6201/12 tvje van édesanyámnak. Mai nap vettük észre, hogy az LCD panel felső részén szürke foltosodás jelent meg, amely főleg a világosabb háttér esetében vehető észre. Folyamatosan foltos ez a terület, olyan mintha az LCD panel és az előtte lévő plexi között lenne valami kosz, ami ilyen foltként jelentkezik. Sérülés nem érte a tvt így azt kizárom. Garanciális még a tv. Szerintetek ez mitől lehet és gariba javítják ezt?
-
ontheground
tag
válasz
mgabesz #39036 üzenetére
Nekem is hasonló tv-m van, de sajnos nem tudom a kérdésedre a választ. A router milyen protokollal teszi ki a hálódra a tartalmat? SMB? NFS? Lehet, hogy a fájlnév karakterkódolásával van a baj, valahogy át kéne állítani szerver oldalon valamelyik konfig fájlban.
Más, kicsit off, bár ide is tartozik:
Ha a Navon N32TX470FHDOSW TV-m számítógépre van kötve, és filmet néznék a Media Player Classic-kal, madVR renderert használva össze-vissza kockásodik a kép a sötétebb részeken.
A madVR pedig megkockáztatom, hogy a legtisztább képet adja az ingyenesen elérhető renderer-ek közül, legalábbis eddig ilyen tapasztalataim voltak.
Az EVR, Sync renderer-ekkel, de a többivel sincs nincs ilyen probléma, de azok meg ugye nagyon pontozzák, mossák a kisebb felbontású tartalmakat.
A gép direkt arra a VGA bemenetre van kötve a tv-n, ami PC-nek van kitalálva, nincs képjavítás, újrafeldolgozás. Sajna a HDMI-jein meg van,így az felejtős.Valaki találkozott már ezzel jelenséggel? Akár más típusú tv-vel? Van valami megoldás? madVR-ben mit kéne állítani?
-
azaki99
csendes tag
Reset megvolt.
Ez a firmware update segíthet az ilyen problémákon?
Kicsit utána olvasok és kérdezgetek hogy mi is ennek a menete.
Válaszodat köszönöm! -
azaki99
csendes tag
Sziasztok,ha offtopik akkor bocsánat
Tegnap nyertünk tombolán egy hitachi 40HB6T62- nevű fhd led tv-t.
Tegnap este beüzemelés,képe tökéletes,hangja is.
Mondhatom a régi 10 éves tvhez képest egy álom.
A probléma ma jött elő,ugyanis nem akar betölteni a webes ,,applikáció,gomb" biztos tudjátok yt,google stb.Csak tölt.
Internet biztosan van,próbáltam már kábellel,wifivel,kikapcsolni mindent,áramtalanítani mindent,de nem akarja beadni ez az internetes felületet.
Remélem tudtok segíteni,kihasználnám nagyon ezt a funkciót ebben a tv-ben.Segítségeteket előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
FollowTheORI #39064 üzenetére
Usa brand, ez minket nem nagyon fog érinteni.
-
TCr
veterán
válasz
Hozzánk is jöhetne.
-
Cs1csó
titán
válasz
Látatlanban: MINDENT korábbi tévét üt KIVÉVE az OLED.
-
Jön a Samsung killer TV végre... rtings már teszteli...
-
Levente1991
tag
Sziasztok!
Van egy Hyundai ULS43TS298SMART típusú UHD-s (elvileg) beépített tunerrel ellátott TV-m. Telekom előfizetésem van, beltéri egységen keresztül kapom az adást, kimondottan rögzítésre alkalmas boxom nincsen.
Azt szeretném kérdezni, hogy mit, mivel és hogyan kellene összedugnom ahhoz, hogy a TV-be beépített tuner segítségével tudjak adást rögzíteni? Lehetséges ez egyáltalán? Ha igen, akkor a TV-hez csatlakoztatott USB-eszközre történik a felvétel? Sajnos nem volt még ilyennel dolgom, ezért kérném aki segítene rajtam, hogy papucsállatka értelmi szintjének megfelelően írja le.
Köszönöm szépen előre is!
-
Cs1csó
titán
1.
Nem találkoztam még ilyen hibával.
El kell vinni egy szervizbe nincs mese. A bevizsgálás gondolom nem egy ökör ára és mondanak rá valamit, javítható e vagy sem és ha igen akkor az mennyibe fog fájni és ez alapján döntötök.2.
Passz, kérdés: ki is volt húzva a tévé a konnektorból? Érdemes kapcsolós elosztót használni és hosszabb távollét esetén lekapcsolni az áramot - nem kell a konnektorból kihuzigálni az eszközöket -3.
Nem hinném, bár ez egy 3D tévé úgyhogy plusz hibaforrás lehet. Jelenleg az LG gyártja a világon a legtöbb panelt úgyhogy tudnak valamit én is LG-t vennék. ÁR/ÉRTÉK arányban jobbak a konkurenciánál ezeknél csak túlárazottabb (értsd: nem jobb minőségű) vagy rosszabb minőségű de olcsóbb termékek vannak. Az LG a tévé piacon most olyan kb. mint a NOKIA volt a telefon piacon a 90-es évek végén.Vásárlás előtt ha megtehetitek próbáljátok ki a tévét: milyen a képe, van e pixelhiba stb.
-
yxcv
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeket kérni abban, hogy vajon mi okozhatta szüleim tv-jének problémáját, valamint körülbelül mennyibe fog kerülni a megjavítása. Találtam egy netes, random képet, ami pontosan megmutatja a hiba jellegét:
Egy 3 éves, -ha jól tudom, akkor- LG42LB650V tv-ről van szó, amivel eddig semmi probléma nem volt. Viszont egy 9 napos nyaralás után, mely alatt semmihez se volt csatlakoztatva a tv, bekapcsolás után azt tapasztalták, hogy 7 db fehér folt jelent meg, és elhelyezkedésükben sincs logika. Annyit találtam a hibáról, hogy valószínűleg a háttérvilágítás "kilazulása", "elmozdulása" okozza.
Igazából három kérdésem volna:
1.) Akinek már volt dolga ilyennel, márkaszervízben mennyi idő alatt és mennyiért javítják? (Garancia sajna már nincs).
2.) Mi okozhatta ezt a hirtelen meghibásodást? A 9 nap totálisan árammentes, kikapcsolt állapot utáni hirtelen használat?
3.) Ez LG típushiba? Ugyanis szinte csak ezzel a márkával kapcsolatban találtam ilyen kérdéseket, videókat ilyen hibával. (Azért is érdekel nagyon, mert eddig teljesen meg voltak a készülékkel elégedve szüleim, és Párommal pont most tervezünk mi is szintén LED-LCD tv-t vásárolni.)Köszönöm előre is a segítséget!
-
Full33
csendes tag
Szervusztok!
Kérdésem az lenne, hogy adott egy LG 43UJ6307 TV (2017-es vásárlás) és rákötöttem a PC-re és azon már túltettem magam, hogy általános kijelzőként jelenik meg az eszközkezelőben, de tudna valaki nekem egy korrekt beállítást a menüben pc-re konfikurálva? (gondolom nincs hozzá driver, hogy ne pnp kijelzőt írjon ki?!)
Esetleg kalibrálásban tudna valaki segíteni aki végigment ezen már és boldogan karmát növelne és megosztaná velem?
Jelen pillanatban (MSI 1050TI OC) displayport hdmi kábellel van összekötve, de a színekkel picikét bajban vagyok. Tuti a helyes setup megoldaná a bajom.
Vagy tudtok ajánlani programot házisufnituning, de működőkepés, használható verzióban amivel érdemes álmatlan órákat eltöltenem?
-
SLYM
veterán
válasz
FollowTheORI #39057 üzenetére
Szoftverfrissítés problémát ír rá. De igazából a megoldása érdekelne
-
junior11
veterán
Szia, a tv hibák topikban is rákérdezhetsz. Ez a mai tartósság, megbízhatóság, inkább nem mondok semmit.
-
-
SLYM
veterán
Sziasztok! Sony Bravia KDL-55W756C TV bekapcsoláskor csak lassan villog a bekapcsolás állapotát jelző kék/fehér fény középen. Kép nincs. Valami tipp, hogy ilyenkor hogyan tovább? Köszönöm!
-
válasz
Unlimited #39053 üzenetére
Nem ezért van csak LG, mert csak ők nyomják... azért van csak LG, mert ők vették meg a szabadalmat... más is gyártaná hidd el, ha hozzáférnének a technológiához. LG meg hülye lesz licencelni, vagy kiadni a kezéből... inkább épít még gyárakat (ahogy teszik is a hírek alapján) és szállít panelt mindenkinek.
Nyilván a kínaiak dolgoznak valami másolaton, amit majd valahogy picit megváltoztatnak hogy ne ütközzön a szabadalmakkal és lehessen mindenhol forgalmazni... de erről még csak hírek vannak, sok épkézláb termék nincs.
-
theanimal007
csendes újonc
Köszi de az drága nekem 200-300e ft a plafon többet nem szeretnék tvre költeni.
-
Unlimited
aktív tag
válasz
theanimal007 #39052 üzenetére
Szia! Ezt már én is kérdeztem, de annyit mondtak, hogy az LG 55" Oled tvje, amit érdemes, a többi nem éri meg. Elkezdtem tüzetesebben nézegetni, találtam több tvről is tesztet, ami a kínálatukban van, de valóban egyik sem egy jó vételnek tűnik szerintem. Az oled nekem is tetszik, de egyenlőre még nem az én pénztárcámnak való egy majd fél milliós tv. Már sokkal jobb árban van, mint akár csak 1-2 éve volt, de remélem eléri előbb-utóbb az lcd elterjedettségét és végre kidobja az összes gyártó ezt a semmire való Lcd technológiát. Soha nem volt jó az lcd mozgó kép megjelenítésére, csak nagy rajta a kasza. Eleve a technológi rossz. Ezért nem erőlteti, csak az LG. Lcd panelt minden második ház sarkán tud csinálni bárki. A képminőségen már nem lehet javítani, így minden 1-2 évben raknak rá egy új logót. Most épp az UHD a soros, hogy eladják ugyan azt, amit ez előtt 5 évvel, csak akkor a 3D volt a varázsszó.
-
theanimal007
csendes újonc
Sziasztok Telekomtól melyik tvt érdemes kihozni? Minden márkára nyitott vagyok ha valaki aki èrt hozzá ès van kedve segítene? 55 colostól nagyobb nem kell mert kicsi a szobám 4k uhd hdr a lènyeg a többit olyanra bízom aki ért is hozzá. Válaszokat köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tanuljunk angolul!
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest