Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PishT
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Sajna éppen nem a szóban forgó gép előtt ülök így nem tudom +nézni, hogy biztosra mondjam, mi van a PCI/AGP frekinek beállítva. De szerintem fixek...
Friss op-rendszer is felkerült emiatt (kimaradt a listából), bár előtte is nemrég lett telepítve..
A memóriák is 193MHz-en mentek (azaz 386on). (Amúgy nem tudnám megmondani, miért nem emeltem tovább)
Az lehetséges, hogy esetleg a PS2-es bemenet adta meg magát? bár akkor nem így kéne viselkednie..gondolom én..Köszönet!

-
szab.tam
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Most már lehet hivatalosan is kapni oem software-eket gép nélkül is, de nem telepítheted újra gépcserekor, mert ahhoz ugye dobozos verziót kell venned. Amikor a microsoft oem progikat aktiválod, elküldi az alaplapod adatait. Ha az alaplapot kicseréled, újra kell telepíteni, és ekkor nem engedi aktiválni. Elvileg ki lehet sírni, hogy elégett a lapom, de ez már rajtuk múlik, hogy megeszik-e.
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Kérésed parancs! Konfi beírva...

Azért bírkózom ezzel a lappal, mert sok legál oem progim van, és csak a két microsoftos értéke 100k (win xp pro, office sm buisn.), és az újratelepítésnél, ha más alaplap van benne nem igazán engedi az aktiválást... ezért oem.
Különben már rég vettem volna egy d805-öt, és gyári hűtővel 3600-on járatnám 800-as ramokkal 1:1 szinkronban...
Csak ha mindent cserélnek, (progikat is), már túl sokba kerülne. Így a lehető legjobbat akarom kihozni a meglévő elég komplett rendszerből. -
szab.tam
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Így már OK!

Kicsit megijesztettél, mert holnap kapok egy 3200-es szabadszorzósat. A lapomban ha 166-ról húzok, valahol a stabilitási határ 192-194-nél van procitól függetlenül. Így már csak a szorzóemelés marad. Annak meg az elvi határa a bios 22.5, gyakorlati meg gondolom 13-14 körül lesz.
Hogy ennél, az új procinál hol lesz az fsb határ, azt nem tudom, mert ez ugye alapból 200-on szalad. A via k600 chip nem a tuningról híres, de szerintem csak az fsb emelésre kényes, a proci szorzójának az emelésére nem. Innentől kezdve szorzó, fesz, hűtés, bátorság
kérdése, (nameg, hogy milyen magot fogtam ki?)! Azért lehet, hogy azzal eljátszom majd, hogy az alap 200 fsb-t visszaveszem 195-re. Igaz így majd a ramok is csak 380-on mennek, de szerintem összességében nagyobb proci frekit tudok kipréselni.
Kérdés: egy ilyen csekély mértékű fsb csökkentésnél (eff 20 mhz), érdemes megpróbálni a ramok időzítését visszavenni kis +fesz mellett? -
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Hi!
Hogyan szabályozom,hogy ne menjen 1.75 V fölé?Ja és mi van akkor ha felraktam a szorzót 11*200-ra újraindul a gép,de nem kapcsol be?Restart után csak fekete kép és pislog a monitor LED-je.
A konfigom:ASUS A7N8X AMD Athlon XP (Barthon) 2600+@1917MHz MSI nVidia NX7600GS 512MB/128bit(400MHz/800MHz) 2x256MB+1x1GB Transcend DDR 400 RAM -
Pyton
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy egészségtelen ez a hőfok, ma vettem is tökösebb hűtőt.
Kíváncsi vagyok mennyit tol, valami Speeze nevezetű cucc, elég noname hangzású, de igen olcsó volt és 8 centis ventije van, nem pedig 6, mint most. Valami közük lehet a Spire-hez, mert a dobozon a feliratok és a felszerelési útmutatóban a képecskék ugyanazok, mint a Spire Copperking II hűtőm dobozán. Erről tud valaki valami konkrétabbat? -
DeltaPower
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
ne is mondd nekem tegnap törölték a 3 éve meglévő regemet kb. 500 emaillel a postafiókban, iszonyat mennyiségű adattal az SQLben, ismeretlen ok miatt. azóta 2 levelet is írtam nekik, de nem hiszem, hogy visszaállítanák. eddig válaszra se méltattak, pedig az csúnya lenne, ha 2 nap alatt nem olvassák el az ügyfélszolgálatos postafiókot.
-
(Bundás)
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
[link], még megy az oldal!

total90: hűtéscsere nem árt, bár lehet érdemesebb picit meghúzni a processzort előtte, lehet nem bír semmit se, akkor meg feleslegesen cserélsz...
Ahogy látom mindegyik memória 400 MHz-es, ez jó dolog, más kérdés, hogy több van belőle és nem egyforma márka. Én az 1 GB-ost hagynám benne a tuning teszt erejéig, a többit majd a végén megnézni megy-e. -
Gee_85
csendes tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Helló!
És ezzel a hűtővel 100%-os terhelésen mit remélhetek?Kb hány fokot hoz a konyhára?
Illetve a ventillátora nem hangos?
És ez a progi egyszerüen hihetetlen.35fokosan a procimat még 2500-asként sem láttam,mostmeg 3200-asként ha csak netezek meg idekattintok odakattintok akkor is ennyi.
Nagyon szépen köszi.
üdv -
Pyton
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Úgy tudtam, lehet, na mindegy. Igazából az ''FSB AGP PCI ratio''-val vagyok gondban, az alapérték a maximum, és úgy viszont magas fsb-nél 3D-ben hamar fagyi van, 185 MHz-en már jelentkezik a probléma. Ugyanakkor minden más működik, super pi, cpu stab. warming opcióval, stb...
-
Grabovsky2
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
No... Kicsit utána néztem az alaplapi leírásban és a bioszban, no meg az abitnál.
-Szorzóálitás van az alaplapon.
-illetve az egyik amcsi lapon találtam egy kategorizációt, miszerint a proci nem lokkolt.
Nos nemtom, akkor fog ez kiderűlni, ha összeraktam a gépet.
Amint sikerűlt megírom. -
SVT-40
csendes tag
-
SVT-40
csendes tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Google-ztam egy darabig, de számomra értelmezhetetlen nyelven találtam a hibáról róla infokat azért annyit sikerült kivennem, hogy X-fire-ről irtak meg reinstall.
Elkezdtem gondolkodni és eszembe jutott, hogy nemrég raktam fel az X-firet lehet az zavart be neki. Biztos ami biztos letöröltem és a játékot is ujraraktam, most nem jelentkezett eddig a hiba. Amugy a játék eredeti, tehát azzal nem lehetett gond.
Mindenesetre azért a teszteket éjjel futni hagyom.
Játék közben háttérben futott a Speedfan, készítettem egy képet a CPU feszültség ingadozásáról: [link]
Ez mennyire, jó vagy rossz? -
rudeee
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Értem, habár kipróbálni már valószínű nem fogom, mert eladtam a deszkát a gépből, a többi pedig még várja az új gazdiját.
De legalább már ezt is tudom.
Amúgy kisebb terhelésnél is érezhető a melegedés, pl mikor zenét hallgatok ami minimálisan terheli a procit.
Amit írtál valószínűleg hatásos lett volna. -
DeltaPower
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
zárt ház 47-8fok, nyitott 45-46 fok.
házventim van 2 db 8 centis AC automata fordszabos, a proci mögött a hátlapon, kifelé viszik a levegőt. befelé csak a táp felől jön (plusz a réseken
), mert egyelőre gagyi zárt oldallapos házam van.
ha mázlid van, már 4-5 ezer körül kapsz ilyen Zalmant itt a PH-n. én 4ért vettem. itt egy alus 4ért [link] (nekem is alus van, a rezes még ennél is jobban hűt, csak nehéznek találtam)
amit még nagyon ajánlanék: Scythe Katana CU vagy AL. iszonyat durva hűtés, nyomja a levegőt a lapra is. egyetlen hátránya van: felszerelésnél, szállításnál meglehetősen vigyázni kell, nehogy megroppanjon alatta a proci (ez is baromi nehéz).
[Szerkesztve] -
L!NK->Q3
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
ma nyomattam rá pasztát eddig nem volt( eddig 57fok volt ezért néztem meg a pasztát és sajna nem volt rajta). rézmagos thermaltake hűtő pörög van rajta, rézmagos spirével is 51-2 fok körül volt.
játszani szinte csak q3mal sztam, néha 1 kis cod uo cod2. ha játszom majd meglesem.
milyen hűtőt ajánlanál rá? -
(Bundás)
addikt
IDLE, hát ha leveszi 1000 MHz-re a sebességet nálam 32 °C, alapfeszes tuning mellett 3200+@2400 MHz 46 °C fölött van Alcomp-pal.

Devdi: mi pénzért vesztegették? Akkor most szorzózáras a processzorod van nem?
Gee_85: processzor helyes működése csak stabilitás-teszt alatt derül ki, eddig én Prime95-öt használtam. 1-2 óra alatt kiderül, ha nagyon instabil a gép, ha 12 óráig bírja, akkor már stabilnak mondható. Ezzel az egész rendszered stabilitása tesztelődik, ha hiba van, az nem feltételen a processzoré.
Az általad írt adatok alapján lockos a processzor, ennek nincs köze ahhoz, hogy FSB emeléssel megy 3200+-on. Mivel ez nálad tuti megy (az előző tulaj szerint) ezért állítsd az FSB-t 200-ra, a feszültséget pedig emeld, ha az előző tulaj ennek emelésével érte el ezen értéket. Gondolom AGP/PCI frekvencia fixálás nincs BIOS-ban (AGP/PCI clock néven talán)? Ha nincs, akkor kell lennie CPU:AGP
CI, vagy hasonló beállítási lehetőségnek (nem emlékszem rá pontosan
), itt talán 5:2:1 szerű aránynak kéne lennie, ha nincs AUTO-n. Ezt az FSB miatt növelni kéne 6:2:1-re, bár lehet itt is van FIX. Ekkor elvileg 66/33 Mhz-en maradnak ezen értékek MHz-ben az FSB növelés ellenére.
Ha valakinek pontosabb emlékei vannak ne habozzon javítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kérdése, (nameg, hogy milyen magot fogtam ki?)! Azért lehet, hogy azzal eljátszom majd, hogy az alap 200 fsb-t visszaveszem 195-re. Igaz így majd a ramok is csak 380-on mennek, de szerintem összességében nagyobb proci frekit tudok kipréselni.

(vagy több) és csak azután jöhet a szorzó emelés
), itt talán 5:2:1 szerű aránynak kéne lennie, ha nincs AUTO-n. Ezt az FSB miatt növelni kéne 6:2:1-re, bár lehet itt is van FIX. Ekkor elvileg 66/33 Mhz-en maradnak ezen értékek MHz-ben az FSB növelés ellenére.