Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Armando_19
őstag
-
Armando_19
őstag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Hát először egy TT Vulcano Xaesar 11+al. De az nagyon hangos volt ,és jött a wasser.De TT is vitte.
Megkeresem a screenshotot, 18C volt a cpu, ha nem terheltem!ahogy elinditottam egy winampot, felment 30-ra.
Én se hittem a szememnek.Hazamegyek és megkeresem a képet! -
Armando_19
őstag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Hát én úgy adtam el a bartonom anno, hogy lapostol, hűtőstül ramostul lapostul. nem vettem vissza biosban a beállitásokat.Összeraktam a srácnál a gépet, és 11X240-re volt állitva.Pislogott, hogy ez tényleg megy ennyit?

Pedig eléggé megvolt sarkazva az a CPU. 
-
Armando_19
őstag
válasz
Freeman25
üzenetére
Hát akkor fussunk neki.
a bartonod 3200+ ha 2200mhz-n megy alapból 200-as fsb-vel.(ez csak egy megyjegyzés)
Kérdésekkel kezdjük:Milyen alaplapod van? milyen memória?Milyen hűtés?
A bartonom tuningolhatósága igen változó, van olyan ami alapfeszen megy 2400mhz-n, de esetekben a 2200hoz is feszülségre van szükségük.Nézd meg légyszives biosban hogy tudod e a processzor multiplert változtatni.(szorzó) Ha a memód esetleg nem birja a nagyobb tuningot, érdemes a szorzó emelésével növelni az órajelet.
Ha megvannak az infok, folytatjuk!
-
Armando_19
őstag
Hát lehet hogy nem igazán szeretik egymást dualban.Vannak olyan chipek ami zavarják egymást működését.Lehet megoldást jelent majd neked ha ugyanolyan ramok figyelnek a lapodban.
Viszont ha fejlesztes, akkor mindenképpen vagy LGA775, vagy AM2. PCI-E és DDR2 árak nagyon alacsonyak, és a jó teljesítményű processzorok ára is kezd igen alacsony lenni.Nekem pl hibátlan a d805 teljesítménye 3800on járatva ~ E6600.

-
Armando_19
őstag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Hát igen..Ezek azok az esetek amikor az ember a haját tépi.
Ismerősöd is nagy szaki lehet akkor...Össze vissza megvesz mindent amire aztmondják hogy jó, és utána meg megnyalja a fagyit a saját dilettánssága miatt...Az ilyet embereket nemtudom hogy sajnáljam,mert nemtudhatta, vagy kiröhögjem, hogy mennyire benézte a nagy szakisága ellenére... -
Armando_19
őstag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Hát te a szerencsések közé tartozol.Ha gondolod tudok neked küldeni pár képet, hogy járt haverom a 400W-os codegen tápjával.
Vett egy 6800GS vga-t, és volt mellette egy northwood P4-e.Először csak annyi volt, hogy nem adott túlzottan pontos feszeket, aztán a VGA elkezdett bohóckodni nála.Egyszercsak jött a fekete képernyő.Gép nem indult be többet.Mikor szétszedtem, hogy megnézzem mi a bibi, meglepődve tapasztaltam hogy nem tudom kihúzni a 20pines tápcsatit az alaplapról.Végül kb lefeszitettem róla, és 6 láb bele volt égve a lapba.
Eredmény:
-1db GW 6800GS
-1db Asus lap
Codegen Vs Gép: 2:0
-
Armando_19
őstag
Nem fikázza senki a kingmax memókat, lehet hogy egyszerűen csak nem szeretik annyira egymást az alaplappal. Laponként változhat az ilyesmi.
Az pedig hogy lecseréled a tápod egy ''kisebb'' teljesitményűre nem igaz.
350FSP>480W codegen. Hidd el. Nem a wattok száma a mérvadó, hanem a kondik, stb stb stb.szóval az egész szerkezeti felépitése.Egy ilyen codegen táp lehet nemtud 400Wos létére effektiv 230W-t se leadni..Na mind1. Codegen, Mercury az ugyan az kb.
-
Armando_19
őstag
Az enyém hál istennek tartja az árát.16ért vettem anno, és most sem ér sokkal kevesebbet használtan se.Mondjuk úgyse adom el,tökéletesen elég mindenre amire én használom az elkövetkezendő 2 évben is szerintem.VGA-kon kivül az összes HW egyre kevesebbet fogyaszt, ergo: nincs rá szükség hogy nagyobbra cseréljem!

-
Armando_19
őstag
Itt nem arról van szó hogy ez meg az a táp hány wattos.Nem az hátorzza meg a tényleges teljesítményét.Az is számít hogy hány A van a 12V-os ágon.De nagyon sokmindenből tevődik össze.
Egy 350es FSP sokkal komolyabb mint egy 450W Qtec.
Ha itt laknál közel, mondanám hogy gyere át a tápoddal, és vedd a kezedbe a tied meg az enyém. Éreznéd hogy melyikben van anyag.
Szoszéd srácnak is 350W-os FSP-je van, és vígan szaladgál neki az A64 3700+@3Ghz,2X512 ram, 6800GT,2X200G vinyó, 2dvd író, stb stb stb.
Szóval
Enermax, FSP,Tagan,Chiftek. Ezek közül próbálj választani.
Chieftek 410W szar széria, nem érdemes venni.
-
Armando_19
őstag
Hát én is így nyomtam régen. Én már 15-16 évesen a gépemet építgettem semmi pénzből. Gimnáziumi évek voltak a legszebbek...Az a sok biznisz.. mindent el lehetett adni suliban!

Szóval azt javaslom, hogy kezdj el PH-s cumókkal bizniszelni suliban.Nem csak HW,sokmindent árulnak itt.Hamar összejön a tápra való!
-
Armando_19
őstag
-
Armando_19
őstag
Hát a táp bizony problémás darab. Ha van rá lehetőség, érdemes egy kicsit komolyabba belefektetni. Esetleg egy 400W Enermax,Tagan, FSP,Chieftec.Hosszabb távon is jobban megéri. Nekem 400W Enermax Liberty-m van kb amióta megjelent, és pár konfigot hajottam vele, de eddig jól bírja. Tápban mindenképpen távlatokban gondolkozz.

Amúgy feszeket hogy adsz a procinak? Gondolom hőmérséklettel nincsenek gondjaid sonic tower mellet..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Armando_19
őstag
válasz
myrddral
üzenetére
Hát először is a tápegységgel kellene kezdened valamit.250W lehet kevés. Nekem a régi NV karim csinált ilyen villogásokat, ha bizonyos alkalmazásoknál jobbklikkeltem. Tegyél fel másik drivert, nekem az megoldotta a gondot.
Procinak mennyi feszt adtál amúgy? Nemhiszem hogy abból fogy el a kraft...Everestben a feszültségmérő részen milyen adatok vannnak 5V,12,3V? -
Armando_19
őstag
Hát mostmár olyan vizhűtések vannak elérhető áron hogy hihetetlen. Amit én vettem votl 15K, és iszonyat durvát hűt, és semmi de semmi hangja ninsc. Nem is értem hogy miért nincs mindenkinek vizhűtése...Cserélgetik a coolereket rengetegszer...iszonyat sok pénz. Nekem ehez adtak 2 blokkot, egyik LGA775,másik meg minden másra jó!
Szóval egy darabig nemhiszem hogy veszek hűtőt! 
-
-
Armando_19
őstag
Persze mivel FSB egyenes arányban van a memória órajelével.Hacsak nem aszinkronban hajtod.
a pc2100 az 266mhz szerintem,szóval nem csodálkozok rajta hogy nem ment 400on!
mikor beállitod neki biosban hogy legyen 3200+ az 11X200-ra rakja. Ha csak nem akarsz bivelődni vissza osztott ramokkal, akkor várd meg mig megjön a 400-as ram.
Amúgy ha olyan problémad van, hogy esetleg sok a gépnek a tuning, és nem akar bepostolni, akkor bekapcsolás közben tartsd folyamatosan lenyomva az insert-et. Tutira eljutsz biosig. -
Armando_19
őstag
Az az érték, hogy milyen órajelen stabil az processzoronként változik.
Ha alapjáraton 47-48C, akkor terhelve gondolom megugrál 55-58 körülire is.
Szerintem 60C-ig nem gáz, haveromnak is igy szokott járni napi 8 órában.
A tuningal szép apró lépésekben haladj. Próbáld ki először hogy viszi e alapfeszen 11X200=3200+. Nézz valami stabilitási tesztet.(prime 95 esetleg, erről találsz talán topikot is itt ph-n, hogy hogyan kell használni)
Utána apró lépésekben haladva nézd meg hogy alapfeszen mi a vége, és ha a hőfok prime alatt terhelve nem nagyon szaladgál 60-65C fölé, akkor folytasd.
Ha 11X200 nem stabil, vagy be se bootol vele a gép, akkor tedd fel a feszültséget 1.725-re.(lesznek akik aztfogják mondani, hogy ne ugorj ekkorát, meg hogy legkisebb lépésekben haladj, de szerintem úgy nem igazán lessz betonstabil.)
És úgy folytasd az egészet.
Tájékoztass a részletekről!
-
Armando_19
őstag
Hát amúgy én úgy adtam el az enyémet, hogy lap+proc+memó+ TT cooler. Átvittem sráchoz mert megakarta nézni.összeraktuk és pislogott. otthoni 11X240-es beállitáson hagytam, rázavartunk 1 prime-ot meg memtestet és persze nem dobott ki semmi hibát. Nagyon meleg volt az a proci, sajnálom hogy el kellett adjam... Megtartottam volna szivesen relikviának, de kellett cash sandiegoba...
-
Armando_19
őstag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Hihi. Én egyszer rádobtam 2.0V-t és bepostolt 15X200-on. Szóval lehet nekik feszt adni, de para nagyon.Nekem akkor már viz volt rajta, azért mertem megcsinálni.Miután eladtam, elgondolkodtam rajta, hogy mit kaphatott szegény CPU amig nálam volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szóval egy darabig nemhiszem hogy veszek hűtőt!