Aktív témák
-
cenobit
csendes tag
válasz
Krisz@1975 #41 üzenetére
kicsavo.....már megnéztem apszolult a norton firewall a hibás mert nélküle minden oksin megy..de az xp- tüzfalál inkább nem foglalkozom,,mert az többet árt mint használ...
-
steveetm
őstag
válasz
Krisz@1975 #41 üzenetére
hmmm, és miért jobb az hogy két tűzfalad is fut?
Üdv.: steveetm -
Krisz@1975
tag
Szerintem nem tűzfal!Én az XP saját tűzfalát is és zonealarmot is használok minden port zárva és megy a jojaték.hu!
De még mielőtt mindent elállítgatsz, nem egyszerűbb lenne lelőni a tűzfalakat és ha akkor megy az oldal mégis a tűzfal lesz a ludas:P -
valuka
csendes tag
Kapcsold ki a tűzfalad úgy nézd meg.
Ha úgy jó akkor tűzfal gond, ha nem akkor valószínű JVM. -
L3zl13
nagyúr
Flashget miket ír, mikor megpróbálsz letölteni FTP-ről?
A weboldaluk szerint be lehet kapcsolni FlashGetben a passzív FTP-t, de őszintén szólva én nem találtam meg. Lehet, hogy verziófüggő. Szóval te nézd meg.
Tools/Options/Proxy ott kiválasztod a proxyt (elvileg neked a Direct connect van) és ott kéne lennie egy PASV kapcsolónak. Na nálam ilyen nincs.
Ezt nézd meg FlashGet ügyben. -
Adrian Mole
senior tag
Komolyan mondom, ha a hálózati (biztonsági) dolgokban nem vagy spíler, nézd meg a [L]http://wigwam.info[/L] oldalt. Ott van leírás Nortonról is, de az atguard-ról (norton tűzfal elődje) biztosan. Úgy, hogy nem látom, csak az emlékeimben kutatok, nem fogok tudni step-by-step használati útmutatót adni.
Elvileg kellene lenni helpnek és leírásnak a progihoz egyébként, nem?
Viszont, hátha menni fog:
Szabálylistából kiválaszt flashget. Módosít. Kifelé menő tcp kapcsolat, remote ponton 21. Minden külső ip-re. Ezután mennie kell. Ha nem, nézd meg, hogy a szabályok között a fg szabálya felett van-e olyan, ami bekavarhat (minden tcp kimenő tilt).
A java problémára: nem tudom, hogy hol pontosan, de be lehet állítani biztonságos helyeket a script bloc-nál. Oda kell azokat az oldalakat hozzáadni, amelyek kellenek, de nem futnak java nélkül jól. -
cenobit
csendes tag
válasz
Adrian Mole #29 üzenetére
Megnéztem azt is...de ott 21-es prtról szó sincs..
van 9000-es 5000-es de az meg az upnp....meg még egy pár...dehát a franc se tudja mik azok..netbios...mármint ezek vannak letíltva... -
Adrian Mole
senior tag
Légyszi, nézd már meg a helpjét a Norton Internet Securitynak...
Innentől csak tippelgetek:
Ha elindítod a progit, kell lennie egy beállítások (angolul talán settings, de mondom, hogy nincs előttem, a gépemen) pontnak. Ezen belül egy Egyebek (?) (Advanced ?) almenünek. Ebben kellene lennie egy Firewall (tűzfal) fülnek. Ott lehet állítani a szabályrendszert, hogy öntanuló legyen-e a progi (szépen rákérdez mindenre, hozhatsz létre szabályokat is öntanulósan, stb). Itt lehet a logot is beállítani, megnézni.
A script block egy külön programrész a NIS-en belül. -
cenobit
csendes tag
válasz
Adrian Mole #28 üzenetére
pfffhhh..
öntanuló mód?????
ajjaj na nekem végem van...minden pl..flashgett permit all-ra van rakva..de b@szik letölteni bármit is...kicsit próbáld már meg hogy hova kattintsak mi van odaírva..mert ott tartok hogy viszaviszem a progit..és beletolom a szájába az eladónak..majd karóba huzattom a familiját..élve nyúzok..stb...
bocsi ha kibontakoztam...szóval akkor te sem tod, hogy pontosan hova és mire kattintsak a 21-es dolog miatt.?????legalábis ahogy kiveszem.. -
Adrian Mole
senior tag
Nincs előttem a dolog. De az Internet Security-ban van egy beállítás, ott kell advanced menüben kutakodni. Meg van leírás, help, stb. Fejből nekem nem megy :(
Sajnos ezt a menüpontot jól elrejtették (az előd - atguard - programban ez volt a fő ablak, én is egy hétig kerestem, mire megleltem anno a Nortonban. De ott van valahol. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #26 üzenetére
Ja, és a Norton 2003-nak van script szűrése külön, az előző probléma lehet, hogy ettől van. Állítsd be a megfelelő értékekre.
Ha végképp meg vagy lőve, öntanuló módban szépen ki lehet tapasztalni, hogy milyen program, mikor hogyan..., ennek megfelelően állítsd be. Ha kezdő vagy, ezt érdemes mindenképp.
Ha ez sem megy, a logolásban állítsd be, hogy mindenről írjon feljegyzést, ennek alapján kiderül, hol akad el a dolog.
De lehet, hogy ezt is érdemes megnézni:
[L]http://wigwam.info[/L] -
cenobit
csendes tag
válasz
Adrian Mole #26 üzenetére
az internetbeállításoknál passzív módra van rakva...
csak azt nem tom,hogy hol állítsam be...azt, hogy engedélyezem a 21-es portott????
HOOOOOL,,???????erre keresem a választ lassan 1 hete....mindneki mondja, hogy itt,meg ott...de senki nem mondja meg konkrétan..hogy hogyan is..és hogyan...na kérlek ha tudsz akkor kicsit szájbarágósan mond már el,h hova klikkeljek..stb...köszi. -
-
cenobit
csendes tag
Nem ugyanazt amit már írtam,h microsoft..blabla... DE a helyzett nem ien egyszerü,mert:maga a jojatek.hu oldal jol bejön...s ott lehet válogatni játékok között...s amikor rákattintok az egyik játékra...és kiválasztom a nehézségi fokott...akkor egy kicsi ablakkkeretben rakja ki a szürkességett,,dehát nem egy külön ablakban ahl vannak menük meg ienek.....illetve ennek az ablaknak a tetején lévő..reklámok...tökéletesen mennek..csak az allatta lévő rész ahol maga a játékmező lenne na az nincs..csak a néma szürkesség...
-
L3zl13
nagyúr
Egy ablakban fellépsz a jojatekra.
Majd abban az ablakban megnyitod a java konzolt és nézed ír-e valami hibát mikor a Java nem töltődik be rendesen. -
L3zl13
nagyúr
Ja, ha van ilyen akkor kapcsold be a konzolt is. Ott a hibaüzenetekből talán kiderül valami.
-
L3zl13
nagyúr
Eszközök/Internetbeállítások/Speciális
Microsoft VM. Van ilyen? Be van kapcsolva a JIT fordító? -
cenobit
csendes tag
Nos minden java dolgott bepipáltam..ott..még a letíltott helyekről is...egyszerüen A JAVA ENGEDÉLYEZVE VAN!!!DE nem műxik...az xp-m en minden a legfisebb....
ELL nem tom képzelni mi lehet a probléma....valszeg tényleg nem a tűzfal mert azt lelőttem és akkor is e dolgokat csinálja... -
Agyasima
őstag
itt 1 magyar szerveres:
[L]http://download.terminal.hu/dl.php3?id=6102[/L] -
L3zl13
nagyúr
nem jelenik meg valami, csak szürkeség: Tipikus Java probléma.
Ha XP akkor fel van téve a JavaVM?
Java-nál elképzelhető, hogy valamilyen spec portokon akar kommunikálni. De ez esetben is jó volna tudni, hogy kifelé vagy befelé.
Nézd meg a FW logját, és nézd meg a kifelé menő, és befelé jövő próbálkozásokat.
Valószinűleg írja majd az IP-t vagy domain-t ahová irányul, vagy ahonnan jött a csomag illetve a port számát. Ha ez a jójáték és az ott leírt portokról van szó, akkor engedélyezd az ilyen csomagokat. -
cenobit
csendes tag
Na elmondom konkrétan miről van szó..
a kis testvérem szeretne a jojatek.hu-n játszani...
DE nem rakja ki az asztal képét..bejön meg minden csak az asztalt nem jeleníti meg, meg valami fórumával is ezek a problémák..
hogy nem jellenek meg rajta a dolgok..csak a szürkeség..na mostan a jojatek.hu--oldalon írták, hogy engedélyezzem a 21-es meg a 8080-as meg még vmien 80-as portott,,,mert az a bibi..
Tanulmányoztam én a help menüt meg mindent de ottsem lettem okosabb...
És az options menüben sem találtam olyan dolgott ami ezzel foglalkozott volna... -
L3zl13
nagyúr
Neked a 21-es portot akkor kell megnyitnod a gépen, ha ftp szervert akarsz futtatni. Ennek mi köze a dologhoz?
8080-as port. Proxy-k szokták használni. Szintén nem értem miért kell megnyitni.
80-as port webszerver. Ha nem futtatsz ilyet akkor ezt sem kell megnyitni.
Vagy elnéztél valamit, vagy csak rosszul írtad le.
Lehet hogy kimenő kapcsolatok engedélyezéséről van szó amelyek ezekre a portokra irányulnak a cél szerveren.
FTP-t passzív módban használd. Mert tűzfal mögül általában csak az megy.
Ennyi.
A manual tanulmányozása pedig tényleg nem ártana. -
cenobit
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek.
norton 2003-as firewallt, használok és néhány oldal nem töltődik be rendesen..ilyen volt a startlap is de arra volt megoldás, mert leírták hogy mit csináljak, na mostan ezek után még mindíg van jónéhány hely amit nem tok megnyitni,,kiirja hogy engedélyezzem a 8080-as és 80-akárhányas..kaput..vagy portott és legfőképpen a 21-est!!!
néztem én mindenhól de vagy elkerülte a figyelmemet..vagy nemtom mi lehet mert sehol nem találtam őket és hogy hogyan kell őket egyáltalán engedélyezni...nos ez űgyben kérnék segítséget..
köszi..mindenkinek...
Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest