Hirdetés
Aktív témák
-
shtml
őstag
A legtöbb 1 GHz-es Tua simán elmegy 140, sőt akár 150 MHz FSB-vel is, de elég kevés 1.2 vagy 1.3 GHz-es példány képes ugyanerre. Mivel mindegyik Tua egyazon gyártósoron készül, igencsak valószínű, hogy az 1.3 gigás példányok alap-órajelen futó részei is simán vinnék a 140-050 MHz FSB-t. Legalábbis kevéssé valószínű, hogy az Intel külön kiválogatta a gyengébb példányokat és ezek szorzóját állítota be 12-re vagy 13-ra.
Szerintem egyezzünk meg abban, hogy a feszültség ÉS a hőmérséklet is közrejátszik.
A hőmérsékletről annyit, hogy a processzormag és a hűtőborda felülete közötti hőellenállás értéke egy adott installációnál fix érték. Ezt a fix értéket akkor sem tudod csökkenteni, ha helikopter légcsavarjával fújod a bordára a 25 fokos levegőt. Sőt ez a fix hőellenállás akkor is meghatároz egy elérhető minimum-hőmérsékletet, ha folyékony nitrogénnel hűtöd a bordát. Ezt úgy képzeld el, hogy ha egy 1 kOhmos ellenálláson keresztül hajtasz meg egy villanykályhát, akkor az nemigen fog működni, hiába használsz egyébként 20 mm2 keresztmetszetű vezetékeket.
Amúgy annyiban egyetértek veled, hogy én is félek a vízhűtéstől, eddig nem is használtam. De amint platformváltásra kényszerülök (Athlon vagy P4), valószínűleg át fogok térni a vízhűtésre, még ha eleinte parázni fogok is. -
shtml
őstag
A Tua procikat nem 1.8 GHz-re tervezték, ez jóval a gyári specifikáció fölött van. Ezt az extrém terhelést hosszabb-rövidebb ideig bírják, a tiéd tovább bírta, pzkw processzora a jelek szerint rövidebb ideig. Az pedig sajnos tapasztalati tény, hogy nem szeretik az 50 fokos és efölötti hőmérsékletet, ilyenkor a félvezető rétegek diffúziója felgyorsul, ettől hamarabb mennek tönkre.
Amúgy nekem csak 1,46 GHz-en (11*133) mennek a Tua processzoraim, pedig alapfeszen bírják az 1.6 GHz-et is, följebb meg nem is próbáltam. Nekem ennyi is elég. Ha majd nagyobb teljesítményre lesz szükségem, akkor platformot váltok.
A legtöbb vízhűtés jóval 50 fok alá vinné le. -
shtml
őstag
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Spórolós topik
- ASUS ROG Ally
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Autós topik
- NBA és kosárlabda topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest