Hirdetés

Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz Jancsi #11081 üzenetére

    Na, nagyjából kész a fixi homeless változata, csak nincsenek kerekek.
    A váz az említett sputnyik acélváz, jelenleg festék lecsiszolva, és higitóval lekenve. Mivel 3 hete semmi rozsda nem jelent meg rajta, asszem így marad. Helyenként még van rajta valamicske festék maradvány, szóval tolvajoknak elég riasztó. :)
    Ami bajos vele, hogy a nyeregcső átmérő az 25mm, nem 25.4, így vagy csiszolok, vagy keresgélek.
    A hajtómű az eredeti kéttányéros hajtómű szétkapva, és csak a 44-es tányér van rajta. (50-44 volt eredetileg). Nem négyszög, hanem ékes rögzítésű, de a tengelybe simán belemegy egy négyszögtengely is, éppen ezért csere lesz valamikor.
    Villa ugyancsak az eredeti, orosz menettel, és villanyak átmérővel, így esélytelen bele más. A villanyak el volt hajolva, és picit szorult, nem lehetett körbefordítani. Egy kalapács nyelével, és egy órányi kalapácsolással szépen kiegyengettem, bár messze van a tökéletestől.
    Kormány egyenes, alu, de helyette egy megfordított, lefűrészelt "szarvú" kos lesz.
    Fék előre egy ősrégi weinmann, hosszú benyúlású.
    Láncnak találtam egy kissé kopott Sram pc10-et.
    Így kerekek nélkül jár ~ 7 kilónál, kompletten szintén úgy 10 körül lesz.

    Kerekek terén azon vagyok most, hogy veszek 1 db kész bike+ weekend első kereket (3600 ft, mert ennél olcsóbban nincs meg a felni + küllők és niplik + agy).
    Hátra pedig B+ Action, szegecselt felni, Novatec DO41 SB tárcsafékes, ipari csapágyas első agy, 36 db küllő + nipli és a bmx powa által is említett átfúrt lánckerék.
    Gumik pedig egyenlőre 40-es kenda + belső.

    Holnap du megyek viszek fémtelepre kb 10 kilónyi vasat, alut és egyéb régi nem kellő tiszta fém bringa alkatrészt (racsik, canti fékek). Ha szerencsém lesz el tudok hozni onnan valami használható holmit :D

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Aktív témák