Helló mindenkinek!
Remélem még ez a téma belefér az egyéb kategóriába... Elvégre ez is már mp3 lejátszó... 
Rátérve a témára, autórádió vagy másnéven fejegység vásárlása előtt vagyok. A keret erre 40k.
A két tipus, amit kinéztem:
- Sony CDX-GT300 [link]
- Clarion DXZ558RMP [link]
Mind a 2 tipus teljesen megfelel az igényeimnek, amik a következők:
mp3 lejátszás, tekerőgombos hangerőszabályzó, távirányitó, rds rádió, rca kimenet, DESIGN 
ezek a legfontosabbak... 
Másik hogy nem szeretném cserélgetni. Most megvenni aztán ez legyen fix pár évig.
Olvastam, hallottam véleményeket: JVC-ről (rosszat
), Panasonicot nem ismerem autóhifi terén, Pioneer-t nem akarok (megbizhatóság miatt
).
Választás igy a Sony-ra jutott. Márkanévként nincs vele baj, csak nagyon kétfélék a vélemények. Más fórumokon nagyon sokan nincsenek vele megelégedve, de mégtöbben istenitik. 
Másik érv: Clarion. Ilyen kazettás hifi volt a jó öreg Suzuki-ban, de most meg kellett válnom tőle... Nagyon meg voltam elégedve vele. Hangzása nagyon király, rádiója nagyon tuti volt. Olyan helyen is képes volt befogni a rádiót, ahol nem volt még mobil térerő sem... 
Tehát ez a 2 a főtipus, de szives segitségetekkel más márkák is szóba jöhetnek a kereten belül... 
A segitséget előre is köszi!!!!
Sürgős lenne!!!
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Roxeus
(tag)

Roxeus
(tag)
Csak érvek kellenének a sony ellen, és mellett igazán...
help
UP!

<>jana<>
(senior tag)
nekem volt sony 2db is,pesten csak rádiót tudtam vele halgatni 60k ért
én a sonyt nem ajánlom.se mp3 at se a normál cd-t nemvolt képes folyamatosan lejátszani.

Roxeus
(tag)
Akkor szted legyen Clarion?
Más márkákban nem vagyok otthon...
Csak Clarion, Sony nem autóba való. A Pioneer-ek szerintem megbízhatóak, nekem is egy Pioneer DEH-P3590 van a kocsimban már lassan két éve, még semmi probléma nem volt vele , soha nem akadt a lejátszás.
Diákok és pályakezdő infósok ide: http://tinyurl.com/64m4qma

Lolek
(fanatikus tag)
Sziasztok,
Nekem 2 sony-m volt, és mind a kettő tökéletes volt (és alsó kategóriások voltak)...

bundaas
(tag)
Esetleg Alpine 
Nincs elb@szva,csak másra lesz jó!

Lolek
(fanatikus tag)
Igen az Alpine is jó választás lenne!
Pioneer 3730MP-t ajánlom, nekem nagyon bejött. - Bocs, ez nem távirányítós...de attól még jó.
[Szerkesztve]
“Don’t shoot, I’m Globish.”

Roxeus
(tag)
Sony-ról nagyon kétfélék a vélemények...
Tudnátok mondani pár tipust márkával, árával?
Sajnos egy baj van, hogy nincs lehetőség a kipróbálásra...

bundaas
(tag)
Alpine CDE-9845RR 42 000 Ft

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Alpine, Clarion, Kenwood, Pioneer. Ezek közül válassz! Minden más felejtős.
szerk: Brutál ár/tudás arány:
KENWOOD KDC-W5031
MP3/CD/WMA rádió, 4x50W, RDS/EON, CD-R/RW, 2RCA, levehető lebukó előlap, CD/MD vezérlés, távirányítható
Normál ár: 49.990Ft
42.990Ft
[Szerkesztve]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Még olcsóbb, de nem lebukó előlappal:
KENWOOD KDC-W4034
MP3/CD/WMA rádió, 4x50W, RDS/EON, CD-R/RW, 2RCA, levehető előlap, CD/MD vezérlés, távirányítható, fekete előlap
Normál ár: 29.990Ft
29.990Ft
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano
Jól mondod, ezek az autóba való márkák. Talán még a Blaupunktot és a VDO-t is melléjük lehet venni, nekik is nagyon sok tapasztalatuk van autóhifi terén.
Diákok és pályakezdő infósok ide: http://tinyurl.com/64m4qma

orkester
(senior tag)
Hali!
Sony autós cuccról idáig csak rosszat hallottam. Nálam Clarion megy, ami remekül, megbízhatóan végzi a dolgát.
Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Samsung i8320 H1 (Androiddal is) - http://href.hu/x/fkqy

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Jogos, a Blau lemaradt, de arról azt kell tudni, hogy csak fejegységet érdemes tőlük venni. Hangszórókban felejtősek.
VDO-val nem sok tapasztalatom van, amikor átvették a Philipstől a témát, sok szart gyártottak, de az új szériák állítlag jók már.

Roxeus
(tag)
Akkor a Sony felejtős...
Másik kérdésemben nem tudok dönteni.
A MEGBÍZHATÓSÁG. Nem tervezek cserét 2-3 évig. Addig működjön rendesen! A régi Clarion kazettás volt, de már 5éves és nem húzza a szalagot, igaz csak ritkán hallhgattam róla kazit, főleg rádió ment. Minda a mai napig működőképes a kicsike, de az utóval megváltam tőle.
Akkor a CD-MP3as Clarion mennyire lesz megbízható?

orkester
(senior tag)
Nekem ugyan nem Mp3mas a Clarion, de nyáron már 3 éves lesz és még semmi hiábja nincs...kopp,kopp... 
Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Samsung i8320 H1 (Androiddal is) - http://href.hu/x/fkqy

Coyot
(őstag)
Sziasztok! specton sph1100 as fej mennyit érhet szerintetek?
mod.: ja és már egy éves, minden cuccáva szép állapotban stb...
[Szerkesztve]
Jáájjj

John Carter
(újonc)
Üdv!
Nekem volt Sony-m 2féle is. Én akkor megfogadtam, hogy Sony-t soha többet sermmivel. Bár már ezt mgszegtem, mert a telcsim SonyEriccson, de másban biztos nemfogok ilyet venni. Az alábbi problémáim voltam, hol olvasta a cd-ket hol nem. Hol voltak rádióadók hol nem...
Most 1 M'N'C T-JamX fejegységem van motoros előlap távirányító, mp3. már több mint 1 éve. Tökéletesen megvagyok vele elégedve csak ajánlani tudom!
www.mnc.hu
Üdv: John
ASUS-A8N_SLI, AMD Athlon64 3200+, Gforce 6600GT, 1GB_Memo DDR400, 540Gb Vincsi, Pioneer110D, stb. :D

Coyot
(őstag)
Te se hallotál még ezekről: Zenec, Nakamichi, Mcintosh, Eclipse; igaz itt home-ba max Zenecet kapsz, meg használt Nakamichit
Jáájjj

pweisz
(senior tag)
De nincsenek is milliói otthon mint neked 

x5000
(újonc)
Ha hosszabb időre veszed akkor az a jó megoldás ha bemész egy autóhifi szaküzletbe és vigighallgatod azokat a fejeket amik érdekelnek.
Mindegyiknek a hangja függ attól is hogy milyen hangszórók és erősítők mellé kerül.
Most itt mindenk mondogathatja hogy neki melyik jött be meg melyik szar de te attó nem leszel okosabb, mert mindekinek más van a fej mellett.
Sok gyártónak van olyan darabja ami nagyon szarra sikerült de ebből nem lehet általánosítani.
Igaz van néhány amit minden körülmény között érdemes megvenni csak az nem biztos hogy belefér a 40k-ba(Nakamichi,Zenec,Alpine...)
(Nekem panasonic van és nagyon tetszik a hangja)
CTRL+ALT+RESET

Coyot
(őstag)
Zenec olcsóbb mint a fent említett kenwoodok, és mégis csak csúcskategória 
Jáájjj

pweisz
(senior tag)
Erő a Zenecről hol lehet bővebben olvasni? Valóban elég olcsó, nem egy Nakamichi árkategória, bár lehet annak is vannak olcsó modeljei, csak nem tudok róla.

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Kend a hajadra, ha megvenni és beszerezni sem tudod.
A Zenecet ismerem, és elég sok negatív dolgot lehetett egykor olvasni róluk. A Zenec véleményem szerint nem csúcsabb kategória, mint egy Alpine vagy Kenwood.
[Szerkesztve]

x5000
(újonc)
Hello
Zenecet acr-től lehet beszerezni. Vannak magyarországon is de németektől vagy svájcból biztos lehet behozatni. Az alapot 30k körül 40k ért meg már egész jók vannak és árához képest a hangminősége tényleg csúcskategória, bár tényleg lehetnek gondok vele főleg a gombjai miatt de ha távirányítóval használod akkor az se gond.
Nakamichit elég nehéz ujonnan szerezni itthon de használtan lehet viszonylag jó áron is.
nekem 40k ért ajánlottak egy pár hónaposat ami már tudott mp3at is(Ami a nakamichinél nem ki szó)
Ja és most dobott ki két ujj modellt a naka ami itthon is kapható lesz(remélem). Az egyik 40-50k-s árkat a másik 60-80 körül. Ha minden jól megy
[Szerkesztve]
CTRL+ALT+RESET

x5000
(újonc)
Kenwoodnál mindenképp jobb, az alpine meg kb 2szer olyan drága ami ugyan azt a hangot tudja (most csak a hangminőséget mondom)
CTRL+ALT+RESET

nagash
(fanatikus tag)
Nekem is Pioneer-em van: egy japán verzió KEH-P8650. Ez kazettás fejegység és távirányítós, cd-táras okosság.
Jelenleg szenvedek a cd-tárral, de ez inkább a kókányolásnak (nem az enyém) köszönhető...
Mindenképpen megéri több fejegységet és hangszórót meghallgatni, mert lehet, hogy a te igényeidet olcsóbban is ki tudod elégíteni. Nem mindig a drágább a jobb. Tudomásul kell venni továbbá, hogy a kocsidban tuti másképp fog szólni mint a hifi-falban.
"... Elég volt, menekülj! A döglött légy már nehezebben repül..." Akela

x5000
(újonc)
Ezért menj el a kocsiddal a boltba és ha normálisak akkor be fogják pakolni a kocsidba a fejeket, ami nem nagy munka. És ott lesz igazi az érzet és az alapján dönts.
CTRL+ALT+RESET

nagash
(fanatikus tag)
Természetesen egy rendes, magára valamit is adó üzletben kipróbálhatsz többféle megoldást is.
"... Elég volt, menekülj! A döglött légy már nehezebben repül..." Akela

Gismo
(PH! addikt)
A 2 közül inkább a Clarion-t ajánlanám!
és amellé érdemes normális hangszórókat, erősítőket és mélyládikát venni! DLS,JBL,HERTZ ha sok pénzed van akkor PHASS!! Én mikor eljutok odáig, hogy autóhifit veszek csakis ezen márkák közül fogok választani! De erősen hajlok a DLS felé!

Gismo
(PH! addikt)
Jaja! az M'N'C-vel nekem is jó tapasztalataim vannak! Ahhoz képest, hogy sok helyen elég rendesen lehúzták, azért szépen, tisztán és hangosan szól!
Itt az általunk behifizett vas! Már nincs meg, de a hifi megy majd az Astra(?)-ba! [link]

x5000
(újonc)
Nézd meg az EmPhaser nagyon jók és viszonylag olcsók is. Viszonylag
CTRL+ALT+RESET

Gismo
(PH! addikt)
Háát azért megkérik az árát rendesen!

bundaas
(tag)
Nem akarok kötözködni,de mit keres hátul a polski-ba két ovál 
Sony-val annyi a bajom hogy a hangzása kábé egy pincével van egy szinten. Ha fejegységet akarsz venni tudom ajánlani az Alpine CDE-9850RI. Ára 70K de ennyi pénzért olyat kapsz hogy beszarsz-behugyozol.

Roxeus
(tag)
Nagy kitérő lesz, de benézek holnap (attól függ mikor végezek) valamelyik autóhifiboltba, és meghallgatom a kiszemelteket...
Esetleg tanács a vásárláshoz? Ált. mennyi garancia jár hozzájuk? Van még valami amire érdemes lenne odafigyelni?
Ha teheted kocsiba próbáld ki nem csak úgy a pult alól. Ja azt nem mondtad milyen rendszerhez kell a felegység.

x5000
(újonc)
Szerintem ez a legjobb amit tehetsz
A hangzás nagyban függ attól is hogy milyen hangszórók vannak az autódban+szigetelés+kábelek. Akármilyen jó a fejed de szar a kábelezésed soha nem fog jól szólni.
Ha erősítőt is szeretnél majd akkor érdemes négy rca kimenetes fejet venned(4k preout) minél magasabb feszültségszinttel. És erősítő mellet nem fontos hogy mindenféle extra legyen a fejben(mélyhangkiemelés...)
[Szerkesztve]
CTRL+ALT+RESET

x5000
(újonc)
Ha szar mellé teszed be akkor az alpine se lesz sokkal jobb
CTRL+ALT+RESET
Épp ezért kérdeztem a rendzser komponenseit.

Moddingfan
(senior tag)
Sziasztok!
Na végre egy nekem való topic 
Sony nagyon felejtős, a többség optikájának kritikán aluli a minősége, nálam nagyobb szakértők is óva intettek tőle. Clarion nem rossz, én biztos azt venném a kettő közül, de ha lehet mást választani, akkor Alpine (bár nagyon drága), vagy Kenwood. Nekem az utóbbi van, de még eszméletlen kietlen vidékek dimbes-dombos útjain sem ugrott meg a lemez egyszer se. Csak ajánlani tudom.
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!

Coyot
(őstag)
erre valaki adjon nekem választ
Jáájjj

Moddingfan
(senior tag)
A kábelek tényleg nagyon fontosak, főleg, ha van a rendszerben egy komolyabb erősítő. Az autó akkusztikája is fontos, attól is sok függ, főleg, ha nagy a csomitartó. Hallottam már Yarisban ládát, hááát, mit mondjak, ha nem mutatja a srác, hogy van benne biz Isten meg nem mondtam volna.
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!

Gismo
(PH! addikt)
Keresni nem keres semmit! De elég jó hangja lett a rendszernek, miután bekerültek oda az oválok! Mi vele a bajod?

Moddingfan
(senior tag)
Hátul kötelező az ovál, kell a dinamika miatt, főleg, ha a láda nem megoldható.
Igazad van de sztem megéri inkábbgyűjteni, és ha a csomagtartó nem létszükség akkor egy szép plexi lapot berakatni és abba süllyeszteni a mélyeket. Ha kell a csomagtartó akkor egy szép 30 cm-es mélyládát bepofozni és kész.
[Szerkesztve]

Moddingfan
(senior tag)
Mélyláda alap, ha van hely (nameg keret). Szerintem nincs olyan ovál, ami elérné egy mélyláda szintjét. Nekem a Swiftemben van két, 22 centis ovál , meg egy 30-as ládar láda+ erölködő. A csomitartóban a kötelező kellékeken (eü láda, égő, emelő, stb.) kívül nem sok minden fér el, konkrétan semmi. Valamit valamiért. A pexi lap jó ötlet, de gondolom horror ára van