- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunnyhu
senior tag
Pontosan ezen gondolkoztam, ezekszerint jól, hogy alapvetően erre felrak az ember egy linuxot, és onnantól nem vagy korlátozva a ZYXEL hülyeségeire. Az lenne még a szép, ha utána fel lehetne rakni valami olyan NAS szoftver, ami lényegesen értelmesebb. Lehet kicsit bele kéne ásni magam a linuxba
Sajnos utoljára kb. 30 éve volt vele dolgom.
-
Begi
senior tag
Na csak hogy ne irjak ilyen nagy baromsagokat igy reggel...
Elbeszeltunk egymas mellett, masreszt az a +1 drotos resz meg az en szornyszulemenyem volt.
Egy standard PWM-es venti 4 vezetekes:
1. Tap
2. Fold
3. Tacho (kimeneti jel)
4. PWM vezerlojel.
A PWM-es venti 4. vezeteke a venti fordulatszamanak szabalyozasara szolgal. Egy magas frekvencias vezerlojellel szabalyoznak. A tap allando, igy nincs meg a leallas-elindulas okozta pulzalas, es a zaj.Emellett van a DC ventillator, ami lehet 2 vagy 3 vezetekes.
1. Tap
2. Fold
+1. Tacho
A 2 es 3 vezetekes venti szabalyozhato egy alcsony frekvencias PWM szeru jellel, amit a tap ki-be kapcsolasaval ernek el. De ez azt is jelenti, hogy a ventillator leall-elindul, nincs koztes allapot, igy adodik a pulzalo hang.
A 3. vezetek arra szolgal, hogy a vezerlo tudja, hogy milyen sebesseggel porog a venti.Szerk:
Talaltam egy eleg jo leirast ezekrol. -
bunnyhu
senior tag
Nem akarlak meggyőzni semmiről, lehet az én forrásaim hibásak
Egyébként hogy ne hagyjam el ezt az oldalt: [link]"Nem a ventilátorra jutó feszültség nagyságát, hanem az idejét változtatja, vagyis nagy frekvenciával ki- és bekapcsolgatja a ventilátort. Például 12 voltból úgy csinál 6 voltot, hogy azonos időközönként (1:1 arányban) kapcsolgat ki és be. A 9 volt elérésénél a bekapcsolt és kikapcsolt állapotok aránya 3:1."
Viszont most gondolok jobban bele, mintha a gyári venti csak 3 vezetékes lenne, szóval mindegy mit művelnek vele. LEhet marad a szokásos régi módszer, kap 9V-ot
-
szabics_28
csendes tag
Köszi, szuper lett!
Néztem pedig ezt a leírást de valahogy átsiklottam fölötte...Még egy kérdésem lennne:
Tudom, hogy itt sokan nem szeretitek a Twonkyt, de ezt most hagyjuk figyelmen kívül. Azt tapasztaltam, hogy ha DLNA-n szeretnék filmet nézni, az egyik TV nem tudja felébreszteni a nast. Tudok tallózni a mappák között viszont ha meg akarnám nyitni a filmet azt írja ki, hogy a fájl nem található vagy nem olvasható. Ha pl. telefonnal vagy egy másik tv-vel felébresztem utána gond nélkül meg tudja nyitni ugyan azt a fájlt. WOL engedélyezve van.
Ilyennel találkoztatok már? -
krealon
veterán
"Cserelt mar valaki ventillatort a NAS-ban? Az utobbi idoben egyre hangosabb"
Mivel a doboz ugyanaz, mint az NSA325 v2-e, igy Coolink SWIF 2 80L ajanlhato.
https://prohardver.hu/tema/re_ismerkedes_a_zyxel_nsa325_v2-vel/hsz_3731-3731.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- iPhone topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- Komplett számítógép // i9-10900K // 64GB RAM // GTX1650 // 240GB SSD // 1TB SSD // WiFi // BT
- 2K Szép és csendes Gamer PC - Ryzen 5/16GB DDR4/1TB NVMe/RTX 2070 Super/BeQuiet Gold/RGB/Garancia
- Eladó keveset használt Rode NT-USB+ mikrofon
- Gaming PC I7-7700k, 4x8GB RAM MSI Z270A-PRO ALAPLAP
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest