-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
run4fun
tag
Sziasztok!
Tervben van egy ilyen NAS vásárlása, de kérdeznék előtte.
Leginkább hálózati tárolónak használnám és média szervernek, nagyon minimális torrent feladatokkal.
Lehet batcheket létrehozni?
Amire gondoltam, hogy amikor a számítógépem bekapcsolom, akkor a NAS leállítja az összes seedelési/letöltési feladatot, amikor pedig kikapcsolom az asztali gépet, akkor elindítja őket.
A PC oldaláról nem probléma írni egy-két scriptet, amik futnak bekapcsoláskor/leállításkor, de NAS vajon tudja-e valamilyen módon kezelni ezeket?Köszi!
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Gondolkodom egy NAS326 vásárlásán. Jó volna ha nem kéne állandóan a gépnek mennie, ha filmezni akarok, és a néha előforduló megosztási/hálózati problémákkal szarakodni. A gépben van egy 1 és egy 2 TB-os WD RED, a 2-eset betenném a NAS-ba. Ami érdekel az az, hogy ha a NAS állandóan be van kapcsolva, tétlenség esetén a HDD-t lekapcsolja, vagy állandóan pörög ilyenkor? Csak azért kérdezem, hogy ha filmezni akarok, mindig be kell-e kapcsoljam külön a NAS-t, vagy nem muszáj kikapcsolni?
Érdemes a ventit amúgy lecserélni rajta egy Noiseblocker XC-1-re, vagy ez már nem annyira hangos, mint a 325 volt? Csak olvastam erről. Sosem volt még NAS-om, szóval teljesen kezdő vagyok a témában. Köszönöm előre is. -
Overtaker
csendes tag
Sziasztok!
Figyelmeztetés a legutóbbi firmware update feltelepítésén gondolkodóknak: amióta felraktam nekem nem működik a file manager (ami eleve nem túl felhasználóbarát, de én sokat használtam, mert ez bizonyult a leggyorsabb másolási/áthelyezési módnak a NAS-ban lévő két merevlemez között). Rákerestem a problémára, másnál is előfordult, és állítólag dolgoznak rajta. [link]
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Milyen jelek utalhatnak meghibásodásra?
Jelenleg a készülék a rendszer leállítását végzi. A folyamat kezdete óta eltelt idő hozzávetőlegesen 30 perc, viszont a gépen elhelyezett visszajelzők még mindig akítvak. Netről nem lehet elérni.
Tegnap este, még minden tökéletesen működött, ma már lehetetlen volt lejátszásra bírni, azaz a lejátszás elindul ugyan, de erősen töredezett szakaszos.
A berendezést három hónappal ezelőtt vásároltam.
-
SANKADI
aktív tag
válasz
Lacics25 #1919 üzenetére
Köszönöm !!!!
Tökéletes az elérés. A 80-as portot már régebben forwaldoltam. Így most beírhattam a címet, ebben a formában tettem: http://sajatnev.zyxel.me:80 , működik, ugyanúgy elérek mindent mint a belső hálóból. Annyival biztosítottam, hogy az androidból kitöröltem az alkalmazás által létrehozott adatokat, így persze biztosan kilépett. Azután Wifi ki, újrahívás, hozzáadás (+ gomb), és perfect.Legyen szép napod, köszi, most elküldtek a boltba.
-
SANKADI
aktív tag
válasz
Lacics25 #1917 üzenetére
Igen, látom hogy bajt okoz nekem is, csináltam is ahogy írtad:
Sajnos azonban hiába installáltam újra a zCloud programot induláskor automatikusan beálltja az IP címet:
Nem tudom megmásítani, és ez ugye egy helyi cím, esély sincs hogy kívülről működjön. H akikapcsolom a Wifi-t, mobil netről lefagy induláskor.
Látom Cloud userből neked is csak egyet enged, akkor ott nem velem van a baj. -
Lacics25
aktív tag
-
SANKADI
aktív tag
válasz
Lacics25 #1915 üzenetére
Köszi, nagyon jól működik, még meg is jeleni egy piros szám, hogy új feltöltött kép van ott. Nem emlékszem, hogy ennek az alkalmazásnak írtam volna DNS-t? Kiolvasta volna a zClouddal készíttetet?
Ezzel az alkalmazással ezt ugye csak egy telefonnal tehetemmeg. Azt már kipróbáltam, hogy ugyanaz a jelszó (cloud user) másik telefonra is jó, mert másikat nekem nem enged bejelentkezni, létre sem hozza.
Talán a zcloud lenne jó több telefonra, most jön az, hogy azzal kísérletezem, meghoztad a kedvem. Ujrateszem, hátha most előjön hova írjam a DDNS-t. VAn egy NoIP.com-os, ezt beírtam a roputerbe frissül, meg a mayzyxelcolud programból létrehozott .....zyXEL.me . mindkettő pingelhető. még egy:
Ez mit jelent? Lehet ezt használja a ZyXEL DRIVE? Ha igen nem jó, mert DHCP osztáskor megszűnik a kapcsolat. Köszi a segítséget, szerintem lesz ebből valami, csak finomítgatnom kell. :-) -
Lacics25
aktív tag
válasz
SANKADI #1914 üzenetére
Amikor aktíváltad az azonnali feltöltést, ne a vissza gombot nyomd, hanem megint hamburger menü bal fent!
Említettem előző hsz-ben, hogy nekem most nem megy a nokián. Ezért kicsit beleástam magam a zCloud-ba.
Itt is van mód az automatikus feltöltésre, ráadásul itt lehet választani könyvtárat a képeknek.
A DDNS -t az "address" sorba kell beírni. A felhasználónevet és hozzá tartozó jelszót a NAS felületén állítsd be. Javaslom másik felhasználót hozzáadni, mint amit belső hálón használsz. Ugyanazon felhasználó többszörös bejelentkezése akadást tud okozni.
Ha elakadsz, most egy darabig itt vagyok a gép előtt. -
SANKADI
aktív tag
válasz
Lacics25 #1912 üzenetére
Hát. erre nem tudok mit mondani. Azt hittem az valamilyen kézi feltöltés, letöltés, és nem is gondoltam rá, hogy erre szolgál, így ki sem próbáltam. Nagyon szépen köszönöm a leírást. Mindjárt kérdezek is, most írja hogy azonnali feltöltés, biztosan kilépek ? Vagyis megszakítaná ha kilépnék? . Akkor most tölti a háttérben is, ha nem hívom meg a programot? Persze nem baj ha meg kell hívni, ez a legkevesebb.
A zcloud működik, de csak itthon a helyi hálón. De itthon ha bekapcsolom a HTTP-t akár böngészőből is lehet képeket nézegetni.
Képes a zcloud távoli működésre is? Nem találok lehetőséget DDNS beírására, -
Lacics25
aktív tag
Muszáj kiegészítenem azzal az apró információval, hogy nem mindig azonnali a feltöltés, esetenként a wifire történő csatlakozáskor kezd, valamint az alapértelmezett fotó könyvtárat tölti fel.
-
Lacics25
aktív tag
válasz
SANKADI #1911 üzenetére
Be kell valljam, nem értem a kérdést.
Az alkalmazást megnyitva, bal fent hamburger menü (azt hiszem így hívják)Feltöltési feladat kiválaszt:
Itt látod, hogy ki van kapcsolva. megérintve megtalálja a nas-t, csatlakozik. A kiválasztás után menthető.
A következő képernyő már egyértelmű,
aktíválni az azonnali feltöltést, stb.
Itt látható, hogy létrehoz egy könyvtárat, ahova feltölti a képeket, videókat.
Muszáj megkérdeznem, hogy miért ezzel néztek képeket, videókat?
Szerintem erre KB 1000szer jobb a zCloud.
Írtam, hogy most valamiért nem működik. Nos, Honor 9 és Samsung S7 edge telefonokon szemrebbenés nélkül teszi a dolgát. Ellenben a Nokia 7 plusz készülékemen egyszer csak megállt. Hetekig ment, se szó se beszéd, se frissítés, se semmi nem történt. Még keresem a megoldást. -
SANKADI
aktív tag
válasz
Lacics25 #1910 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Működik a ZyXEL Drive, helyi hálón is, távolról is látom a fájljaimat. De azt nem tudom amit a kérdező is kérdezett, hogy pédául most ha készítek egy képet, automatikusan szinkronizálódik a goolge fiókom "fényképek" felhőbe. Ha kijelölnék a NAS-on egy mappát, hogy tudnám oda szinkronizálni, hogy ha készítek egy képet, automatikusam oda máso
lódjon. Így lenne a dolognak értelme.
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Arra létezik megoldás, hogy a mobilomon lévő képeket videókat automatikusan feltöltse a rendszer?
Mobilnetről vagy wifiről, az mindegy. -
Speederer
senior tag
válasz
bexinho23 #1907 üzenetére
Én megtettem. Túl sok előnyét nem tapasztaltam, de rosszabb se lett.
Elvileg ezek változtak:
Modification in V5.21(AAZF.2)C0 | Jun 21 2018
[Bug fix]
- Fix sys-log issue.
- Fix NFS problem.
- Remove "Hot swapping" related information.
- Modify the schedule time issue.
- Modify default folder setting. -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Érdemes V5.21(AAZF.1)-ről V5.21(AAZF.2)-re frissíteni? Jelenleg stabilan működik a rendszer.
-
válasz
Geresics #1903 üzenetére
Nem a fix IP hiányzik Neked, hiszen az DDNS-sel kiváltható, hanem a publikus IP-cím.
Elsőre én azért megkérdezném a szolgáltatódat (melyik cég is az?), hogy nem vágynak-e arra, hogy publikus IP-címet adjanak Neked, mert akkor a vágyaitok pont találkoznának félúton. Ez ma már a legtöbb szolgáltatónál nem jelent problémát.
MaCS
-
Geresics
addikt
válasz
MaCS_70 #1768 üzenetére
No, kicsit utánajártam a dolgoknak. Megtudtam, hogy nem (csak) én vagyok a béna, hanem azért nem sikerült, mert mobilnetünk van, és arra nem adnak fix-ip-t, csak belső ip-t...
Azt mondták, hogy a VPN-t meg lehet próbálni, hátha...
Tudtok ehhez egy linket adni esetleg, ahol lépésről-lépésre le van írva, hogy mit tegyek? Még sosem csináltam VPN-t, hirtelen azt sem tudom hol álljak neki... -
greenie
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönö a segítséget a router beállítás kapcsán, már működik a távoli elérés. Még egy dologban szeretnék segítséget kérni tőletek: ha távolról belépek a router webes felületére, akkor nem indul el eltöltés. hiába adom hozzá a sort, nem indul el, mintha nem kommunikálna kifele. Ugyanígy azt is tapasztaltam, hogy a firmware frissítést sem tudja elérni. Mit kellene még ehhez beállítanom?
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ford topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest