- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Fujifilm X
- Steam Deck
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
SunMount3r #4898 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
Hiába rakom be csak a CUE-t a Playlist-be, nem bontja ki számokra. Ha ráklikkelek, elkezdi játszani a lemez elejéről, ha "Skip forward"-olom, akkor ugrik a következő számra. De így nem látom a számokat egymás alatt, meg, hogy hol tart, csak az épp aktuálisat jelzi ki.
Aztán most látom, hogy a "Playing Now"-ba legfölül rendesen kibontva berakja a lemezt. De ez nekem értelmetlennek tűnik, azért használom a Playlist-et, hogy mindent onnan kezeljek/indítsak el. Így fölöslegesen kattintgatnom kell oda-vissza a két nézet között.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
alphamooncam #4897 üzenetére
Nekem épp azért kell, hogy megváltoztassa a file-t, mert nem PC-n, hanem egy mp3 lejátszón lesznek lejátszva. De azért köszi.
-
alphamooncam
őstag
válasz
SunMount3r #4896 üzenetére
Az a kompresszor nem olyan minőségű, de Te tudod...
Arról nem is beszélve, hogy melós másolgatni, míg amit ajánlottam egyrészt nem változtatja meg az eredeti felvételt, másrészt röptében tudod állítani a különböző felvételek "hangosságát".
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
alphamooncam #4895 üzenetére
Közben találtam Audacity-hoz egy jó leírás. Azt hiszem a Compressor el is végez mindent ami nekem kell: egy szintre hozza az egész hangerőt és fel is hangosítja amennyire lehet, peak nélkül.
-
alphamooncam
őstag
válasz
SunMount3r #4893 üzenetére
Loudmaxot ha gondolod kipróbálhatod.
Működik Foobar alatt!
-
Dorian
félisten
válasz
SunMount3r #4893 üzenetére
Volume gomb
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tudtok olyan programot, amivel "fel lehet hangosítani" az mp3 file-okat. (Direkt egyszerűen fogalmaztam...)
Foobar-ban tudom a Replay Gain funkciót, de ez csak a Tag-ot változtatja meg, valójában nem módosítja fizikailag a file hangerejét (nem kódolja át hangosabbra). Nekem meg lehet olyan kellene.
Köszi!
-
fehér_ember
addikt
Ha valakit esetleg érdekel: jó kis 1155-ös proci, kedvező áron
Én 1db.-ra már le is csaptam. -
Patice
Topikgazda
válasz
Mordekaiser #4888 üzenetére
Linux + aduio egy teljesen más világ a Windows-hoz képest. Itt több lehetőség van az audio kimenet kezelésére OS szinten. Van ALSA, PulseAudio, Jack, és még pár lehetőség, ami kezeli a hangkimeneteket. Ezekből az ALSA, ami audiofüleknek fontos.
A másik szoftveres oldal itt is a lejátszó program maga, itt használhatunk MPD-t (Music Player Daemon), ami egy szerver oldali alkalmazás helyi lejátszási képességgel is. JRiver, Roon létezik Linux alatt is, a többiben nem vagyok biztos.
A hardver tuningolása itt is jelentős hatású.
-
niof
veterán
Szisztok!
Tudna valaki segíteni, hogy beazonosítsam a Wdf01000.sys rendszerfolyamatot?!
Szeretném egy konkrét CPU-ra irányítani a tevékenységét az Interrupt Affinity Policy Tool-al, csak nem tudom, hogy ez pontosan melyik folyamat. Azt tudom, hogy a System32\Drivers mappában van, de a tool-ban nem tudom melyik folyamat köthető ehhez.
Előzmény.
Előre is köszi! -
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #4885 üzenetére
1. Csak a cue-t kell berakni mellé az egybe-FLAC-ot nem.
2. HIbás a cue fájl, sokszor találkozom olyannal, hogy a cue még a WAV-hoz készült és utána tömörítették be a zenét valamibe. Szerencsére ezen is könnyű segíteni: Total Commanderben pölö F4-el szerkesztésre megnyitod a cue fájlt és átírod az elején a fájlnév kiterjesztését a megfelelőre, majd elmented. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A Jriver használatával lenne egy is gondom. A lejátszáshoz Playlist-eket használok, de ha berakok egy Playlist-be egy egy file-ból álló FLAC-es albumot és a hozzá tartozó CUE file-t, akkor a Playlist-ben nem jelennek meg a különálló számok, nem bontja szét az albumot, ugyan úgy kezeli, mint a File nézetben és egy file-nak veszi az egészet. Ezt hogy lehetne megoldani, hogy rendesen kiolvassa és külön mutassa az összes számot a Playlist nézetben is? Vagy mi lenne ennek a "módja"?
Köszi!
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mordekaiser #4883 üzenetére
Szoftveres lehetőségek:
1. Win10 optimalizálás
- Fidelizer (ingyenes), Fidelizer pro (fizetős)
- Audiophile Optimizer (fizetős)
- Process Lasso2. Lejátszó szoftverek, szerverek, szűrők
- JRiver
- Roon
- JPlay Classic, JPlay Femto
- HQ PlayerHardveres lehetőségek (ami nélkül a szoftveres nem lesz teljes)
- tuning USB kártya [Paul Pang félék, Bodor Audio is csinál, Core Audio (alias Menyus/Menyhárt László) is készít ilyet, külföldről JCAT, JCAT Femto, SOtM, stb.]
- analóg tápegységek akár csak az USB kártyának, de lehet az egész PC-nek (több körös) - ezekből már sokkal nagyobb a választék, rengetegen foglalkoznak ezzel, többek között Bodor Audio, Menyus is, Fapaci (aka Luxor Audio), külföldről (a teljesség igénye nélkül) Sonore, Sbooster (ezt mondjuk itthon is be lehet szerezni), de ha csak egy kell jó lehet az AudioPhonics féle is
- alacsony zajú, kapcsolóüzem tápegységek, pl. HD Plex (vannak analógok is náluk), iFi iPower szériaMost így hirtelen ennyi jutott az eszembe.
-
mpierre
veterán
Nálam 4 GB van a gépben. Ha fontos megnézem a ramot - emlékeim szerint - a Daphile-nak van sys infója. (A proci hőmérsékletét szoktam nézegetni, de 48°-50°C körül tetőzik általában, aktív hűtéssel.)Szerk.: Ahogy Polllen írta. Ténylegesen csak 512MB kell neki a hivatalos leírás szerint. [link]
-
toroB86
csendes tag
megtaláltam a táv configját, végig is nyomkodtam a gombokat, tök jól érzékeli is, csak az irexec nem akarja az igazságot, vagy mi. a play/pause, stop, next elég lenne, ha működne. könyvtárakban nem nagyon akarok navigálni, esetleg playlisteket, webrádiókat rendelnék még a számgombokhoz. szóval az mpd vezérlés a cél, ja
-
Patice
Topikgazda
válasz
toroB86 #4876 üzenetére
Miknek kellene történnie? Hangerő állítás, következő szám, play/pause/stop? Navigáció könyvtárakban?
MoOde esetében nem tudom, hogy a webes felület és az MPD hogyan van összekötve. A linkelt leírás úgy látom csak az MPD vezérlésére korlátozódik.
ill. a távirányítódhoz van saját config fájlod?
-
toroB86
csendes tag
Sziasztok,
használ valaki közületek LIRC-et moode-val?
találtam step-by-step leírást, végigcsináltam mindent, irw-vel ha nyomogatom a táv gombjait, szépen történnek is a dolgok, de a moode-ban nem történik semmi
végigolvastam a threadet ott, megpróbáltam mindent is, de nem sikerült elérnem előrelépést. mit nézek vajon be?
köszi!
-
simongab
senior tag
moOde Release: 5.3.1
RP 2B
RasPlay 4
Beállítások, ötletek, lehetőségek hogy jól szóljon?
Spotify t és a NAS t nem sikerül ráheggesztenem
BT és WIFI USB kompatibilitásról nincs tudásom
A vas egyébként egyre fejlődik, a hangja javult, van egy szimmetrizált bemenete, és egy RIAA korrektoros LP bemenete
3 új tápegység, az USB re stabilizált szürt...
-
Patice
Topikgazda
válasz
Satellite #4872 üzenetére
A mostani Pi3 1 GB RAM ja is bőségesen elegendő (valóban) zene és film lejátszáshoz, szóval erre a célra az újból is elég lesz az 1 GB verzió is.
Más részről meg elég drágán mérik azokat a plusz GB RAM-okat (13k vs. 17k vs. 20,5k).
OSMC oldalán olvasható kommentekben láttam Sam véleményét a jelenlegi és a jövőbeni driver helyzetről, ami viszont nem olyan rózsás, mint az új lap híre.
Konkrétan az új Pi4-en részükről csak szoftveres dekódolást fog kapni filmekhez, mert jelenleg csak olyan megoldások érhetőek el Linux oldalon, amiket jelenleg már zsákutcának tekinetnek, mivel a Kodi fejlesztői csapata kivezeti a hivatalos vonalból. A megoldást a videók hardveres gyorsítására a 2020 végére predesztinált 19-es Kodiban ígérik.
Szóval lehet nem lesz olyan gyors az a váltás Pi 4-re.
-
Patice
Topikgazda
Megjelent a Raspberry Pi 4
-
Patice
Topikgazda
Sorry a megkésett válaszért, kicsit sok a meló + család is...
A beletekerésre nincs sajna ötletem, szerintem örülj neki, hogy egyáltalán megy.
Más paltformot tudok ajánlani, ahol ez játszi könnyedségű, csak nem tudom az ára mennyire fog tetszeni.
Én Roon-t használok és ez az ilyen esetekre tökéletes megoldást tud. Az egyik gép a szerver, a hálózati végpont meg lehet egy Raspberry Pi is akár egymagában, akár kalaposan (= DAC/digit kártyával kiegészítve).
-
Karaya
tag
Köszi a részletes választ. Úgy látom jriver helyett érdemesebb lesz kiróbálni más platformokat is
update: tettem még egy próbát a piCorePlayer/LMS -el, most a "DLNA Interface" plugint kapcsoltam be a bridge helyett és erre már tud folyamatosan streamelni a jriver. HiRes és DSD is Annyi hibát találtam, hogy nem lehet beletekerni, ugrani a számon belül. Ez szokott menni dlna alatt?
-
Patice
Topikgazda
"A kérdésem: mi a legegyszerűbb módja,hogy a jriver-ről stream-elhessek rá?"
Ha a málnán is JRiver van.
Volumio-ra azért nem megy valszeg, mert a JRiver érzékeli, hogy a másik oldalon nem JRiver van és ez nem támogatott.A Raspberry-re először egy Raspbian-t kell majd felraknod, aztán mehet rá a Media Center parancssorban, itt a leírás hozzá. A monitor nélküli vezérléshez TightVNC-t javasol a linkelt leírás távoli asztalnak.
Elég nyakatekert megoldás szerintem, de ez nem mérvadó.
Ez az egész CSAK akkor fog működni, ha JRiver Master előfizud van.
-
Karaya
tag
Sziasztok! A zenéim jriver win10 PC-n vannak és 10m kábeltávolságra van az erősítő ahova küldeni szeretném őket. Úgy döntöttem kipróbálok egy RPi+I2S DAC párost erre network renderer-ként. DACberry ONE+ -t rendeltem, a kereső szerint itt még nem próbálta senki
Próbálom belőni a Pit, amíg nem jön meg a dac.
A kérdésem: mi a legegyszerűbb módja,hogy a jriver-ről stream-elhessek rá?
Amit próbáltam: volumio ment a pi-re és jriver DLNA-val látja is, de kb. 10 sec után leáll a lejátszás, új szám, elindul, megint leáll. Volumio-ból mountolva a pc-t, játszik mindent, de jobban örülnék, ha a belakott jriverből is menne.
Tettem egy röpke próbált piCorePlayer-el, feraktam rá az LMS-t és Philippe's UPnP/DLNA bridge plugin-t. Jriver ezt nem látja. PC-t mountolva ez is játszik mindent.
Merre próbálkozzak? Lehetőleg olyan rendszert szeretnék a Pi-re ami nem írja folyamatosan az SD-t, mint a picoreplayer. -
Patice
Topikgazda
Volumio Motivo @ High-End München.
-
contaxg
veterán
Sziasztok, esetleg tudna valaki segíteni abban, hogy pl. a Moode rendszerrel AP Mode (access point) esetén, melyik apk és milyen beállításokkal használható? PC-ről nem volt gond, mert ott bepötyögtem a böngészőbe, hogy http://moode.local és simán működött a lejátszás a belső SD kártyáról.
-
tsilver
aktív tag
Tinkerboard-ra frissítettem a legújabb Volumio-t Azóta a Boardoon a narancs színű led villog 2x másodpercenként. A régebbin nem csinálta egyik verziónál sem. Újraraktam de akkor is villog. Valaki tapasztalt ilyet vagy tudja hogy a led mit jelez mert semmi leírát nem találok róla.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Melorin #4854 üzenetére
Én rpi3 B-t használtam korábban, ott wifin, usb dac-kal néha akadt a 192/24-s anyag, míg i2s spdif transzporttal már nem, szóval én ezt tudnám ajánlani nyugodt szívvel. Lehet lanon az rpi2-s jó lenne, de nem próbáltam és árban - szerintem - a 3 jobban megéri.
Pl. most rpi3 b+ van, ezzel semmi gondom. Ez 10,5k volt ali-ról, eredetinek tűnik, 2 hét alatt ideért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest