- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- RAM topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Gondolom vannak páran akik HP Gen8 microserveren használnak Xpenology-t. Az lenne a kérdésem, hogy a venti fordulat csökkentésére van valami trükk?
Raid módban halkabb, de azt olvastam hogy úgy meg nem tudja kiolvasni a SMART adatokat a rendszer.
Sajnos nekem ez így hangos.
Köszi a segítséget!
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Ha 918+ -ra költözök, akkor csak 4 lemezem lesz? Vagy azzal is megy a több több lemez?
Köszi!
-
hkari
őstag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nagyon sok olvasás után kiderült, hogy azért nem működik a Plex hardveres dekódolás, mert maga a loader nem tudja. Tehát rendszer szinten hiányzik a driver hozzá.
Elvileg DSM6.2.x-nél már benne van. Aki ilyet használ megnézné, hogy van-e olyan mappája, hogy /dev/dri/ ?
Köszönöm szépen!
-
hkari
őstag
Gondolkoztam ezen a plex transzkódolás dolgon. A legjobb megoldás az lenne, hogy windows alatt megy a plex, és akkor egy videókártya is be tudna neki segíteni. Virtualizálva meg menne a DSM.
Mekkora szívás ezt összehozni? Adatvesztés nélkül lehetséges?
Jelenleg egy HP Z420-n fut a DSM, egy i7-6700 és 32GB ram társaságában a gép.
Köszi a segítséget!
-
hkari
őstag
válasz kgymac #15138 üzenetére
Szétesett csak, most már javítja is azt írja. Semmi nem volt simán bebootolt. MAC számot át sem írtam. Azt megtegyem? Többszöri újraindítás után is megy.
Mi is ez a bromolow csomag?
Közben rájöttem. Nem ez a gond. PlexPassom is van, és be is van kapcsolva a hardveres kódolás a szerverben, de nem használja. Még megpróbálom teljesen újrapakolni a plexet, hátha esetleg egy totál frissel menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Szereztem egy újabb és erősebb nasnak való gépet. Szeretnék átköltözni a 6 vinyómmal, amiből 2DB raidbe van. Mik a lépések? Inkább kérdezek, mert sok a fontos adatom.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
hkari
őstag
Elvileg Xpenology-n nem tudod beaktiválni a liszenszeket. Kb 17 ezer ft 1DB, szóval 3 árából már veszel egy Hik rögzítőt.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Bocsánat gondolom sokszor fel lett téve, de mivel sok fontos adatom van inkább kérdezek.
Jelenleg 6.1.7 alatt vagyok, DS3615xs loaderel. Lehet biztonságosan frissíteni 6.2-re már? Plusz soha sem értettem, de ha 3617xs loaderrel frissítek az jár bármi előnnyel? Egy i5-4750 van a gépben, és 4*3TB + 2*1TB HDD.
Köszönöm a segítséget!
-
hkari
őstag
-
hkari
őstag
válasz kenand #14295 üzenetére
Ajánlom, hogy nézegesd meg a HomeAssistant-ot. Minden jelentősebb okos otthon megoldást végigpróbáltam, de messze ez volt a legjobb
-
hkari
őstag
válasz gyugyo79 #13731 üzenetére
Köszi
Én is olvagattam, nem igazán megoldható. Akinek ez nagyon fontos az Windows-on virtualizálja a DSM-et, és a Winen fut a plex, de ez nekem nem ér meg annyi macerát. Azért amíg nem 4K-t nézek a 4590 simán megoldja erőből.
Idővel meg lehetséges, hogy megoldódik valahogy
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Szeretném megoldani, hogy a Plex képes legyen hardweres kódolásra, de sajnos hiába fizettem elő a plex pass ra, nem megy. Nem igazán értem mi lehet a gond, A plex oldala azt írja hogy Intel Quick Sync Video kompatibilis processzor kell hozzá. Az i5-4590 az elvileg az.
Az lehet-e probléma, hogy a DS3615xs a kompatibilátási listán nem támogatott? Lehetséges-e, hogy azzal már nem foglalkozik, hogy milyen CPU van a gépben, csak a NAS modellszámát nézi?
Ha ez így van, akkor lehet hülye kérdés, de át lehet verni valahogy, mondjuk a modellszám átírásával?
-
hkari
őstag
Hozzám jutott egy új alaplap és egy i5-6500-as proci. Szerintetek lehet mindenféle adatvesztés nélkül alaplapot és procit is cserélni a nasban? Vagy szétesnek a vinyók majd?
-
-
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Xpenology-n szerintetek működik a surveillance station-höz vásárolt eredeti kamera liszensz?
-
hkari
őstag
válasz kgymac #12890 üzenetére
Köszi, egy hálókártyacsere megoldotta
Ez a gép egy régi gépet vált le, ami már be sem kapcsol. Abban van Hybrid raidbe 2DB 2 TB és 2DB 1 TB-os vinyó. Most ebbe egy friss vinyóra telepítettem a 6.1.6-ot, viszont azon még 5-ös verzió van. A cél az lenne, hogy azt a gépet is rendbe rakom, de először a raidek 1-1 tagját átrakom, és mellé rakok egy friss vinyót, amire átmásolódik a Raid miatt. Ez így működhet szerinted?
Köszi segítséget!
-
hkari
őstag
Sziasztok.
Hozzám került egy gép, hogy csináljak belőle NAS-t.
Mindent úgy csinálok, ahogy szoktam, már több pendrive-al, és több loaderrel is próbáltam, de valami gond van.
Előjön a loader, pontosan azt látom, amit kell, de nem találja meg az assistant, és a router sem látja a gépet. Hibaüzenetet nem látok, már semmi ötletem sincs. Biosban próbáltam UEFI-n és Legacy-n de ugyan úgy semmi.
Van esetleg ötletetek, hogy mi a gond?
A konfig:
i5-8400
Asus TUF B360-PROKöszönöm szépen!
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Használ valaki Cloud Stationt? Tényleg nem lehet működésre bírni dyndns-el?
Esetleg más ötletetek van arra, hogy távolról szeretném a barátnőm laptopját menteni, mert nem rég volt egy adatvesztése, és nem szeretném ha ismét előfordulna. Más program is jó nekem ha van olyan ami jó esetleg.
Köszi szépen!
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Sajnos van egy kis problémám, hátha tudtok segíteni.
Van egy régebbi /HP ProLiant ML110 G6/ gépem. Eddig DSM 5.1 futott rajta, vettem bele egy 6 terrás új vinyót. Bele tettem, és minden okés volt. Aztán egyszer csak kiírta a gép, hogy a HDD1 kötete meghalt. Mondom oké, akkor újraindítom. Sajnos többet már be sem bootolt.
Ma gondoltam, hogy akkor lefrissítem 6.1-re, ami sikerült is, de nem észlel minden vinyót.
Úgy néz ki a helyzet, hogy 2 sata vezérlőm van. 2 kék és 4 fekete csatlakozó van az alaplapon.
Az egyik kékbe van a RAID kötet 1-es lemeze
A feketékbe az egyikbe a RAID kötet 2. lemeze, egy db 1 terrás és az új 6 terrás vinyó.Először azt írtam be a sataportmap-ba, hogy 4, de csak a RAID tömböt látta, annak mind a 2 lemezét.
Aztán gondoltam, hogy ugye két vezérlő, szóval 13-at írtam. Így a RAID tömb egyik lemezét látta csak, és az 1 Terrás vinyót.
Utána megfordítottam és 31-et írtam. Ekkora ugyan az volt mint a 13-nál.Lehet valami hardver gond ez?
Köszönöm a segítséget!
-
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Sajnos tegnap jött egy lemezállapot jelentésem, hogy 5000 hibás szektorom van egy egyik 3 terrás vinyómon.
Most próbálom átmásolni a dolgokat egy másik vinyóra, de kb 3 megával csinálja. Szerencsére csak filmek voltak rajta, de hogy legközelebb ne járjak így, mit lehet beállítani, hogy ennél hamarabb szóljon? Az előző haviba semmi hibát sem mondott.
-
hkari
őstag
válasz #56573440 #11064 üzenetére
Köszönöm!
Egy dolog viszont soha sem volt tiszta. Annak, hogy DS3617 vagy DS3615-öt pakolok fel, van valami szerepe?
Most 3615 van fent.
A lépések akkor így lennének?
1, Bootloader egy másik pendrive-ra
2, grub.cfg-ben VID,PID,SN,MAC beírása. satánál gondolom ami a mostaniba van az maradjon.
3, gép elindítása, és aztán böngészőből adatok megtartásával pat betallózás.Köszi a segítséget!
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Inkább kérdezek, nehogy baj legyen, mert nagyon sok adatom van.
6.0.2-ről hogy tudok frissíteni, és melyik verzióra jelenleg?
Mostanában elkezdett nagyon belassulni a webes felületem, és remélem ez megoldaná a gondot.
Köszi a segítséget!
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy i3-4170-et érdemes i5-4570 -re cserélni a nasban? Hány magot és szálat képes kihasználni vajon? Egy magos teljesítménybe az i3 még erősebb is, csak azért kérdezem.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Eddig nem nagyon torrenteztem a nason, de most gondoltam azt is rajta fogom intézni. Miért nem tudok normálisan seedelni?
Nagyon nehezen kezd el seedelni, de ha el is kezd felmenni adat, az is nagyon lassan. Most pl leszedtem ugyan azt a torrentet a gépemre, és a nasra is, de a nason alig megy vissza valami, a gép meg egész szép feltöltést produkált.
A portok úgy gondolom jól be vannak állítva.
Van ötletetek?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy böngészőn keresztül iszonyat lassú lett a DSM? Minden művelet, ami megy a háttérbe az tökéletesen megy, és gyorsan is, de ha pl. rámegyek h vezérlőpult, akkor képes hosszú másodperceket homokórázni.
Erőforrások figyelése alatt nem látok semmi különöset. DSM 5.2-5644 van még fent nekem.
Van esetleg ötletetek?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Használ valaki nyomtatót a NAS hoz?
Van egy jó régi Canon nyomtatóm, de sehogy sem akar működni vele. LBP3010
Milyen nyomtatót érdemes venni, amit tutira kezel, és itthon meg tudom osztani?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy sajnos csak 4 sata port van a gépem alaplapján, ezért szeretnék venni, egy sata kártyát. Ezt támogatja a xpenology?
-
hkari
őstag
válasz Avicularia #6364 üzenetére
i3-4170 lett, mert találtam egyet jó áron Eddig nem volt vele semmi gond szerencsére.
-
hkari
őstag
Nem tudom mi lehetett ez, de beraktam egy másik vinyót, és újratelepítettem az egészet ugyan arra a névre meg minden, és utána bebootolt, és kijavította a kötetet.
Tesztelgettem már sok mindent. Torrent 90-95 mb/s körül jött eddig maximum, és a Plex is simán megy 3 TV-vel egyszerre. Boldogság van
-
hkari
őstag
Sziasztok.
Tegnap megvettem a procit össze is raktam a gépet, és minden sikerült is. Filmjeimet már át is másolgattam. Ma gondoltam elhelyezem a végleges helyére a gépet, aztán indítás után ezt a hibaüzenetet dobja ki:
Ez mitől lehet?
-
hkari
őstag
válasz Avicularia #6345 üzenetére
Köszi
Akkor pl egy i3-4170 jobb választás szerinted? Nagyon remélem menni fog a Dell alaplapban.
-
hkari
őstag
Köszi, akkor holnap nézek egy procit bele, aztán meglátjuk mi lesz
Nagy házas verzió, szóval azért lehet pakolgatni bele
Egy gen8 hp volt már nálam, és azzal sem volt gondolom sebességügyileg, szóval úgy gondolom egy G3250-3260 elég lesz bele, mert már az is erősebb úgy látom, mint a G1610T.
[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell Optiplex 7020-as gépem, proci nélkül. Szerintetek jó NAS lenne belőle? Eddig HP microservert akartam venni, de úgy látom erőre jobban játék ha ebbe vennék mondjuk Intel G3260 procit jó áron.
Mi a véleményetek erről? Egy darab IP kamerát rögzítene, és mellette főleg Plex-re lenne használva. Elég ez a proci, vagy érdemes, egy olcsóbb i3-at nézni esetleg bele?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy NAS-t összerakni, viszont nagyon kezdő vagyok a XPEnology témában.
Egy ilyen HP microserver jó lenne nekem hozzá?
Azért kérdezem, mert a kompatibilitási listában nem találom ezt a HP Dynamic Smart Array B120i vezérlőt.
Szeretnék egy plex-t futtani vele, és 2-3 IP kamera rögzítésére is lenne használva. Ezekre elég ez a vas szerintetek?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Vallás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest