- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
féldekás
aktív tag
válasz
Lacopapi #24062 üzenetére
Ha úgy frissítettem Globalra, illetve párszor gyári visszaállítást is csináltam, hogy hozzácsatoltam a fiókhoz a telót, az okozhat valami problémát?
Amikor a Globalt raktam fel, akkor bekapcsolás után egyből be kellett lépjen Mi fiókba, mert nem engedett volna semmit csinálni a teloval.
Ma megpróbálom normális másik win 8 vagy 10-es gépen a BL nyitást. -
féldekás
aktív tag
válasz
Lacopapi #24047 üzenetére
A win 7-es gépnél nem érzékeli magát a telot sem, szóval azzal a géppel nem érdemes foglalkozni.
Win 10-nél érzékeli, csak ott a adb driver telepítésnél nem kérdez rá, hogy megbítható-e a szoftver pl, ami lehet hiba.
Egyszer már felismerte, azóta nem sikerül eljátszani megint, mert akkor megszakadt a folyamat. -
-
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #23945 üzenetére
Igen, az eu dev. előnye hogy tud magyarul, ami nekem azért fontos szempont, bár ha van egy sokkal stabilabb, jobb rom akkor beáldozható a magyar nyelv. De hogy milyen ez a Masik X őszintén szólva nem tudom, de lehet ránézek azért.
Nekem nem az a lényeg hogy hetente frissüljön, hanem hogy azok az alapvető funkciók amik jelenleg az eu dev. romban vannak, legyenek rajta akár a Masik X romon is, viszont legyen fürgébb mint az eu-s rom és stabilabb. Én próbáltam az AEX romot is, de nekem valahogy ezek az AOSP alapú romok nem tudják elnyerni a tetszésemet. Pl. az is emlékszem idegesített amikor a Vanced Youtube-on (amit a Magiskbol töltöttem le) néztem egy videót, majd a háttérbe akartam tenni, de ő ilyen kis ablakba oda biggyesztette nekem a képernyőre (kép a képben). Na pl. az eu dev. romnál ha oldalra húzom a képernyőt (mivel gesztusvezérléssel használom a telefont), egyből a háttérbe teszi a videókat. Nem tudom AEX és más AOSP alapú romok erre miért nem képesek. Az is gond hogy nem mindegyikben van hívásfelvevő beépítve, bár ezt még más programokkal kitudom játszani. Egy szó mint száz, lehetne kompaktabb, amilyen a MIUI.
Persze egy próbát tehetek még vele akár. De tény ami tény azért a MIUI 11 sem az igazi, nálam a múlt heti eu. dev van fent és néha picit dadog a rendszer, meg még azért érződik rajta hogy nem tökéletes. -
morphin
tag
válasz
Lacopapi #23957 üzenetére
Remélem nem kerül rá sor. Nem szép dolog, de lehet el is adom pár hét múlva. Már amennyiben nem lesz baja.
Mondjuk az utódjáról még gőzöm sincsen...Mi A3? Kár a kijelzőért, bár élőben tetszett, nem annyira gáz szerintem.
Évek óta Xiaomi telefonjaim vannak csak, de lehet körbe nézek a piacon, hátha van hasonló kaliber. -
-
M0RGI
őstag
válasz
Lacopapi #23863 üzenetére
Nem, azt nem találtam a telefonon. Úgy szedtem le ezt és újként telepítettem: AOSiP-9.0-Official-whyred-20190913.zip
-
M0RGI
őstag
válasz
Lacopapi #23839 üzenetére
Felraktam, de ami az összefoglalóban van régebbi TWRP azzal megint nem látszódnak a fájlok, konkrétan 0 MB az Internal storage. Mondom mindegy, újraindítom, letöltöm az AoSIP frissítést, hátha magától felnyomja. Elindult, telefon újraindult, 20 perce az AoSP boot screen megy, ha gombokkal resetelek, ugyanúgy. Mi lehet a gond és hogyan tudnám megoldani?
-
válasz
Lacopapi #23824 üzenetére
Igen, az megy nálam ktommy kernelével. Szerintem jó de aroma installerben nincs annyi opció mint korábban volt, pl. statusbar-on az óra helyzete, nincs választható billentyűzet stb. Ezek szerintem a MIUI 11 miatt kerültek ki, biztos lesz majd több opció aroma installerben később, maradtak ugyanazok a hangmodok, host file-os reklámblokkoló, root kell vagy nem, én inkább utólag teszem fel Magisk-ot mert valamiért be szokott kavarni Masik telepítésénél ha kiválasztod, hogy legyen root. Meg választhatsz, hogy mely MIUI appok kellenek. Ha stabil pités ROM kell amihez remélhetőleg jönnek még frissítések akkor ez jó választás. Az AOSP ROM-ok szerintem már pitéből nemkapnak több frissítést, a Q meg használhatatlan és teljesen felesleges még. Semmi fontos újdonság nincs benne, egy normális világban ez 9.1-es verzió lenne.
-
törölt tag
válasz
Lacopapi #23482 üzenetére
Én is bátor voltam és szétszedtem [félig]:
Mikor visszajött a Smartshoptól a frissen kijelzőcserélt telefon, lötyögött benne az akkumulátor. Gondoltam, nem várok ismét egy hónapot a visszaküldéssel, hanem megoldom én, lekampom a hátlapot és visszaragasztom az akksit.
A youtube tele van videókkal, mennyire egyszerű az egész, egy néger gyerek például segédeszközök nélkül, a körmével szedte le a hátlapot...
Hát az enyém annyira nem akarta megadni magát, hogy félúton keresztbe repedt a vadonat új - egyébként csapni való minőségű - kijelző
További apró örömök az életben: Kínából rendeltem utángyártott fehér színű kijelzőt kerettel együtt, erre küldtek egy fekete, keret nélkülit... -
NB2
aktív tag
válasz
Lacopapi #23364 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy rossz,csak másféléves telefont nem vennék. Olyan szinten fejlődnek, hogy ha ő mondjuk még 2 és félévig használná, 4 év múlva már szerinted milyen lenne? Arról nem beszélve, hogy rákerestem árukeresőn mennyiért adják és bizony a pofám leszakadt! 50e forint, mikor én az eustockról másfél éve rendeltem 65-ért! Jó igaz mikor karácsonykor 120-140 között adogatták az S8-akat és az emberek vették... Szintén másféléves telefont.
Persze természetesen sajnálom szegényt és rohadt undorító, hogy egy kemény kétkezi munkás ennyit keres illetve ennyit ér a pénzünk...
-
Lacopapi
addikt
válasz
Lacopapi #23227 üzenetére
Még valamit hozzátennék,így utólag. Nem tudom,ki hogyan telepíti a romot,én Format Data után rakok fel mindent,ha váltok és semmit nem másolok sem felhőből,sem máshonnan,hanem újratelepítem. Persze,amit használok,az olyan 30 app pluszban,tehát nem vészes. Mindenesetre csodálkozva olvasom itt a bugokról szóló - pláne most a kamerával kapcsolatos kommenteket. A Xiaomi.eu - val nekem még gondom nem volt.
-
Land
veterán
válasz
Lacopapi #23056 üzenetére
Nem reagáltam. Lecseréltem, de a fekete kijelző bug még megvan. Vagy a ROM okozza (update jött már és nem oldotta meg) vagy valamelyik program (semmi extra nincs fent) vagy C.
Ha nagyon felhúz akkor keresem tovább a probléma mentes ROM-ot.. Amit most használsz az közel hibátlan és hasít plusz jól testre szabható? -
-
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #23137 üzenetére
Köszi! Megtaláltam.
Igazából akkor a kérdésem még a sima AOSiP-re vonatkozott mert azzal is tettem egy próbát hogy lássam a különbséget. Na pont ebben a dologban ki is mutatkozott, ugyanis a sima AOSiP-ban nincs olyan menü amiben az időjárást ki lehetne tenni a főképernyőre. Így most vissza tettem a derpfest-et és láss csodát, itt máris működik.
Viszont app lockert nem találtam se ebben se a sima AOSiP romban... Ez ezekben a romokban hiánycikk vagy csak én nem találom?
-
Lacopapi
addikt
válasz
Lacopapi #23115 üzenetére
Na a legújabb frissítésben eléggé sok mindenen reszeltek,a leglátványosabb talán a kamera - még jobb lett,ám a Gcam éjszakai módjával nem tud versenyezni. Az eddig megismert stock megoldáshoz képest viszont kifejezetten jobb. Hívásrögzítés (nálam),továbbra is csak külső appal működik,de működik,akkuidőt meg remélem nem tolták el...
-
-
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #22990 üzenetére
Update: Kitöröltem a google fiókot és újra bejelentkeztem most már ebből a varázslóból amit feldobott és így sikerült végig vinnem. Érdekes hogy MIUI-ban nem akadt el, tudta hogy már bejelentkeztem és tovább engedett, itt nem. Most próbálom a lens-et, remélem feltelepül.
-
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #22990 üzenetére
Oké, megpróbálom. Azok megvoltak igen, sőt most egy dalvik cache és sima cache törlés is volt, de semmi. Beragadt vagy nem tudom... Az a szívás hogy addig bármit is akarok a play áruházból letölteni azt írja hogy várakozás a hálózatra. Pedig internet az van, mert a böngésző gyönyörűen működik.
-
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #22988 üzenetére
Közben megtaláltam a sima megjelenítési beállításokba rejtették el. Szokni kell ezt a kacifántos beállítási menüt. Mondjuk aki meg MIUI-t használna életébe először annak az lenne kacifántos.
Minden esetre már csak egy gondom van a rommal. Nincs benne a google lens. Mert ugye ez nem a MIUI port kamerát használja mint a Syberian, abba volt, de abba meg minden extra beállítás angol, ebbe magyar, szóval ez jobb lenne csak éppen a google lens mostanában hozzám nőtt, sok dologba segít és kellene. Play áruházbol sem tudom letölteni mert ott meg hiába írom be, nem találja...
Illetve van egy apró gondom még ezen kívül, ezen az értesítőből látható "Redmi Note 5 beállítása folyamatban" menüből nem enged tovább. Ez MIUI-n is előjön első google account hozzáadása után, de ott végig megyek simán, itt meg bármit csinálok, elakad annál az ablaknál hogy "Fogja munkára a Google-t". Szóval vannak azért hibák, vagy én futottam bele passz. De ha ez a két problémám megoldódna, már csak a megszokás maradna. -
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #22985 üzenetére
Köszi az infót, az éjszakai módot meg is leltem itt, azonban ezt a teljes képernyős módot továbbra sem találom ebben az extra beállítások menüben sem. Jó nem nagy dolog, de megszoktam hogy alul nincs egy cm üres fekete hely bizonyos programoknál amik nem működnek teljes képernyős módba, hanem a rendszer széthúzza az ablakot akkorára hogy azt a területet is befedje.
-
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #22908 üzenetére
Pl. a két héttel ezelőtti eu dev. romban nem lehetett beállítani az adatmennyiséget, az a menü elérhetetlen volt. Javították aztán azt a hibát, most random képernyőébresztést produkál, nem érek hozzá, olyan mint ha üzenetem jönne feléled a kijelző, de semmilyen értesítésem nincs. Mondjuk az tény hogy furcsa mód nem mindenkinél jön ki az a hiba ami a másiknál. Én minden esetre mindig tiszta telepítéssel telepítem a romot, az a tuti.
(#22909) photox:
Oké, szerintem megpróbálom a Havoc OS-t aztán majd meglátjuk, de lehet az AOSiP lesz a befutó, attól is függ melyik rom mennyire testre szabható. Ebből a szempontból a Havoc talán jobb. Mindegy, átgondolom aztán felrakom az egyiket.
-
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #22903 üzenetére
Én kb három napig használtam a SyberianOS-t, abba működött, de nem tudom az a rom mennyire bug mentes. Szeretném rendesen belakni a romot, csak MIUI-n nehéz, amikor egyik heti dev.-ben ez a másik heti dev.-ben az a hiba. Még az EU stable sem ajánlott, haveromnak és másnak is HDR-be botrány milyen képeket lő néha (pár hsz.-el előrébb írtam).
Szóval nem tudom, lehet Havoc lesz a befutó. Apropó, az tud hívást rögzíteni? -
-
-
Istikee007
tag
válasz
Lacopapi #22407 üzenetére
Sziasztok, a Redmi Note 5-öm a következöket produkálja ha fülhallgatón szól bármiféle hang:
recseg, ropog, nem élvezhető. Volt garanciába de ugyanigy kaptam vissza... Van e erre megoldás esetleg. Maga a beszédnél egész jó lenne bár ott is észrevehető eléggé, elviselhetetlenől maga a "zenei aláfestésnél".Anroid verzió: 9 PKQ1
Biztonsági csomag: 2019.05.05
MIUI: 10.3.1.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Hővezető paszták
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged