- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékes FEJhallgatók
- A kedvezőbb eligazodás érdekében kiegészíti márkajelzéseit az ARM
- Milyen notebookot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fejlesztő13
tag
MIUIHU 8.2.1 frissítés nálam eléggé elrontotta a RAM kezelést. Nem biztos, hogy konkrétan ez a build mert 7.12.21 volt amiről frissítettem. Valószínűleg nem a HU-s srácok okozták, inkább az alap rendszerben történt valami. Korábban lement a szabad RAM 700-800MB-ra, de most multitasking, csomó megnyitott app mellett is van minimum 2GB szabad a 4GB-ból. Érezhető is, folyton újranyitogatja a dolgokat alkalmazás váltásoknál... Crok modulja sem segített, MIUI optimalizáció kikapcsolva, memória optimalizáció is off, de máshova állítva sincs változás. Egyre jobban gondolkodom a váltáson. Más tapasztalt ilyesmit mostanában MIUI alapú romoknál?
-
D4ni
őstag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy csak akkor van kijelzés , ha leveszem a hátlapot, vagy megnyomkodom. A csatikat ki-be csatoltam de mintha nem függne össze vele. Ha megnyomogatom a hátlapot néha vissza jön a kép. Valakinek ötlete?
-
rvincze
újonc
Sziasztok!
Nem működik a görgethető képernyőkép készítése bizonyos programoknál. Ez miért van? Mitől függ? Van, amikor maga a Görgetés gomb is "szürke".
köszi, üdv -
Kis segitseg kene,
RR rom, eddig kb. 5 smb/cifs megoszto alkalmazast probaltam a telefonon.
A Sambadroid az smb server indulasnal megfagy, a AndSmb szinten, a masik 2 kilep minden uzenet nelkul, a Samba Filesharing neha inditasnal azonnal kilep, neha meg a mellekelt uzenetig meg eljut.
Mi akadalyozza meg a samba server mukodeset, tuti valam rom nyavaja, a regi telefonomon es az asszony tabletjen mind az 5 app elsore tokeletesen teszi a dolgat, leteszteltem. -
helixP
nagyúr
Az Off-offja:
Akinek az elektronikus zene, mint olyan tüc-tüc, az más dolgot is ennyire leegyszerűsítve lát, szóra sem érdemes, pláne ha nem hallgat ilyen fos zenét, honnan tudja, hogy ideális rá?
Mindemellett az általa felsorolt zenekarok legendásak és hatalmas zenét játszanak.kosinalajos: Nem feltétlenül kizáró ok az. Van unroot és vannak olyan forgalmazók, akinél nem gond a root sem.
-
crok
Topikgazda
Amúgy: a tüc-tüc is egy ugyanolyan szubkultúra mint a rock meg bármi más, mégis lehúzza mindenki.. nem szabad általánosítani. Az megvan, hogy az így elhangzott a '99-es Love Parade-en egy szett elején?
"The whole thing is based on respect,
Respect to the music,
Respcet to the DeeJays,
Respect to the crowd
And respect to one another!
[..valamint..]
Music never separated people!
No one style of music is better than the other!
No one style is truer than the other.
It's all music!"Okay, totál off, csak megragadta a szemem..
-
kmarci25
veterán
A legfrissebb Eu stable romot használom. Azt vettem észre, hogy bizonyos játékok használata után, vagy pl. videó lejátszás után az asztal hátterének beállított képe módosul. Marad ugyanaz a fotó, csak belenagyít, kb. 3-4-szeresre és így természetesen le is vág belőle. (Ugyanazt a képet használom a lockscreen-re is, azt nem módosítja.) Másnál is előfordul ilyen? Ha igen, mi lehet a megoldás?
-
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI] #22187 üzenetére
A Voda max. 300kb-os MMS-t tud küldeni (fogadni amúgy tud nagyobbat). A chompSMS elvileg át tudja állítani de ha limitálja a szolgáltató akkor mindegy. (Azzal trükközik, ami az első linken le van írva: megpróbálja a nagy képeket video-ként küldeni, mert ott elvileg nagyobb a limit. Ezt a Voda vagy megszűri vagy nem. Az MMS típusát a küldő app választja ki.)
Elképzelni nem tudom mire használja még manapság valaki az MMS szolgáltatást, pont olyan képtelenül, szemtelenül túlárazott mint az SMS.
-
[lAyCsI]
addikt
Egy olyan kérdésem lenne a melyen tisztelt szakik felé,
hogy ismét MMS küldés/fogadási problémáim vannak Xenon HD alatt is,
sanszos hogy az adatlimit miatt (Vodánál ugye 300 Kb)
Valahol bele lehet turizni a regsitry/build prop-ban hogy átállítsam?Érdekes hogy AOSP fronton egyedül RR alatt ment tökéletesen a dolog.
Ill. tudom hogy bizonyos 3rd party SMS app-okban lehet az értéket állítani,
de érdekelne a megoldás... már ha vanköszi!
-
zo-lee
aktív tag
válasz
borzosmorzi #22184 üzenetére
Rendben, köszi!
-
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
utoljára amikor ráengedtem a frissítést a telóra és 9.2.1.0 stabil MIUI Global lett belőle a gyári alkalmazások közül eltűnt a frissítés. Annyira nem nagy probléma, mert "Beállítások", "Telefonról", "Rendszerfrissítés" alatt megtaláltam, de nem lenne baj, ha új frissítés ellenőrzéséhez nem kellene belépnem a menübe. Hova bújt a program, tudja valaki ?!
Köszi előre is!
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok.
A Pixel Experience romban hol lehet bekapcsolni a wifi sebesség kijelzest úgy mint a MIUI-ban ???
Köszi
-
ans1980
tag
válasz
helixP #22173 üzenetére
Hát ezaz! Ez egy telefonokkal foglalkozó üzlet és nem a megfelelő képet rakják ki egy telefonhoz. A helyi üzletben nem tudom mennyire ért hozzá az eladó, lehet csak elolvassa a honlapjukon levő adatokat. Nekem az a gyanús hogy túl olcsónak tűnik. Azért holnap teszek egy próbát
-
ans1980
tag
Sziasztok!
Még mindig note 4-et akarok venni, csak mindig elbizonytalanodok hogy melyiket, és honnét rendeljem. Bemenjek egy üzletbe és ez vegyem: [link]
Vagy gearbest eu raktár: https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_719189.html?wid=91
Ami elbizonytalanít, a Firstphone oldalán a kép milyen note 4-et mutat? Van ilyen változat hátsó hangszórókkal? Az ár majdnem ugyanannyi, csak nem tudom a telefon is ugyanaz-e.... -
crok
Topikgazda
Pedig már reménykedtem, hogy végre beletették és nem kerül ki.. az utóbbi 4..5 Xiaomi.EU ROM-ban már nem jelentkezett ilyen hiba.. elmegy az ember esze hogy nem lehet ezt végre rendesen kijavítani és *úgy is hagyni*.
Magisk és innen szedd le a Nougat Magisk modult (ez szerepel a logout blogomban 0.0.5 néven) és a Manager-el tedd fel. Sokunknak ezzel ment régebben jól, de volt akinek a logout blogomban levő rmn4_mic_noise_cancellation_fix_by_crok_0.0.2.zip és volt, akinek meg a rmn4_mic_noise_cancellation_fix_by_crok_0.0.3.zip működött. Van egy app (szintén kell root) amivel a zajszűrést ki lehet kapcsoltatni: Defluence a neve. A Xiaomi a Snapdragon-okkal adott zajszűrést elég elcseszett módon oldotta meg fejlesztői oldalról, ez a mikrofon probléma már vagy 4 éves.. egyszer jó, egyszer nem.. egyszer a fix kell, másszor meg felteszed és ugyanolyan marad.. Azért is mondom inkább a Magisk-ot mert ott ha le kell törölni nem kell vacakolni csak törlöd a modult és restart, ennyi.
De tényleg nem tudom mi van ezekkel a Xiaominál, össze-vissza fix-elnek, lehet a pénteki frissítéssel megoldódik megint, lehet hogy megint nem.. vááááá..
-
vipviform
senior tag
válasz
juve600 #22137 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség, de azért vettem 4x-t, hogy Bluetooth 4.2 legyen benne, ugyanis, van egy Roidmi 2s-em, és az jobban szól 4.2- vel. A zene korrekt, a telefonnál én tökéletesen hallok, engem már nem annyira. A beépített mikrofonja lehetne jobb, de kis szódával elmegy.
-
Faby
senior tag
Üdv Crok, vagy bárki, akinek van ötlete.
Hétvégi szenvedésem után felraktam a legfrisebb Xiaomi EU dev romot (8.2.1) és most gondom van a mikrofonnal.
Egész pontosan kihangosított hívás közben alig hallanak. Eddig, a global stabil és dev romokon jó volt.
Normál hívás közben minden ok, kihangosítva jelentkezik.
Volte kikakpcsolva, OK Google tiltva.
Mit, hol kell állítani, melyik zip kell nekem?
BL nyitott, TWRP van, root még nincs, de ha kell, a Magiskot fel tudom dobni. -
gabor9991
őstag
Néhány napja frissítettem 9.2.1.0-ra.
Az óra mellől valahogy el lehet tüntetni az accuweathert? -
Gloob
addikt
Crok!
Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni, de azokban a telefonokban amik nem duál aktívak, nem csak egy rádió egység van? Nekem volt egy Lenovo Vibe Z-m, az duál aktív volt. Ott, ha az egyik kártyán beszéltem, akkor a másikra még bejött a hívás. Persze szolídan, nem csörgött rá a fülemre, csak jelzett . -
Gloob
addikt
Egy kis tapasztalat: a legújabb EU Dev rom, 1-es slotban UPC-s sim, 2-es slotban sd kártya. Crok által linkelt Xda-s program 2-es verziójával tiltottam le a multiSIM-et, és erre csak segélyhívások mentek. Újból engedélyetem a multiSIM használatát, visszaállt a rend.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest