Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
-
PROHARDVER!
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
UFO1
senior tag
A régi viberen nem vesztek el a beszélgetések mert már jártam úgy sajnos. Igaz akkor nem klónoztam csak egy másik telefonra is feltettem és az előzőről minden törlődött nem akarok megint belefutni ebbe.
A másik azt nem tudom nekem fent van a gépen is Viber asztali változata ilyenkor mi van? Azt nem fogja felülírni igaz ha másik a szám vagy nem tudom mi van ilyenkor?

-
Trailblazer
veterán
Pontosan ez volt nálam is. Vissza is tértem a recovery backupban eltárolt 8.2.1-es miuihu-ra. (Btw., ebből nem akar 8.3.1 lenni? Mintha szombatonként kéne frissülnie, már amikor épp nincs 1 hónapos leállás a sárga újév miatt...)
(#23460) ferret77: Persze, hogy működik. Rendszeresen használom a face unlockot.
-
fudi2002
nagyúr
Sima eudev vagy globe vagy epic? Én ugyanezt tapasztaltam miuihu-n, de az ugye "más mod" mint az eu.
(#21060) trebrona Értem én hogy china, de azért mod és mod között is van különbség, asszem ezt Neked pont nem kell magyaráznom. Ne menjünk messze, csak a nyelv hibátlan beinjektálásáig...
-
-
koshmar
veterán
Sajnos nem kapcsolhattam be (nem kiállított darab volt, hanem dobozból vették elő nekem), így nem láthattam magát a kijelzőt működés közben.
Értem, amit írsz, de ez az általánosság, nem? Vagy konkrétan kijelenthető, hogy a Note 4 kijelzője sokkal jobb mint a 4X-é?@NakonXipan: Nem releváns, jó lesz nekem a MIUI ahogy van.
-
Termi92
tag
(#14216) z123456z: Mindkét foglalat támogatja a 4g-t.
A probléma inkább a SIM kártya kora/típusa lesz, vagy az apn beállítás nem stimmelt.https://drive.google.com/folderview?id=0B4FApl7433hBRV9CX1JaUlFWMVk
-
fudi2002
nagyúr
Dietetikus kolléga!

Használtál már mikroprocesszor vezérelt töltőt? Mindegy milyen típusú akkuval. Gondolom ott sem vetted le előbb, pláne, hogy többségük nem jelzi %-osan, s lám működnek. Airsoft fegyókban használjuk, rc akkuk, kéziszerszámok stb stb stb. Mivel okos a töltő, nem tudja túltölteni, ahogy lassul a felvett áram úgy csökkenti a töltőáramot majd gyakorlatilag leveszi 0-ra. A telefon pedig pontosan ugyanezt teszi, okosabb mint egy 5000ftos kínai okostöltő...
Olvasva soraitok, - meg előttetek pár topikkal - hasonló hittérítések mentek végbe, aztán jött az, hogy nem jelzi normálisan a akku %-ot, meg hirtelen 7%-ról paff lemerül stb. Mi lett a megoldás? Teljes 0->100% töltés. Nehogy itt is így járjon valaki, és vakarózzon mi a franc okozza...
(#13659) vargalex
Köszönöm, pontosan! Sztem telefon is nyugodtan engedhetné 3,2v-ig semmi baja nem lenne, de amit eddig láttam, mind 3,4-nél kapcsol, illetve kétcellás asus tabom 3,5v-nál. -
Feri1977
senior tag
Oké. Vissza állítok mindent, de már tegnap újra tettem a 8.5.8-as romot, 3 napja meg csináltam egy gyári vissza állítást, és újra felpakoltam rá a dolgaim, és az opera ugyanúgy laggol facebook görgetésnél be be szaggat. Érthetetlen.
Amúgy értem amit írsz+én meg pont hogy imádtam az lg g2-őt meg a g4-et is, de eladtam, aztán jött egy huawei p9 lite 2017 és most ez.
-
Feri1977
senior tag
Itt más is ugyanezt a problémát kb. 3 napja beírta, és jelezte, hogy neki is laggol. Amúgy meg munkatársamnak is ilyen telefonja van, és a frissítés óta neki is laggol. Minden naprakész nálunk is. chrome nem laggol meg más böngésző csak ez görgetésnél be be szaggat, amit évek óta használok a 8.5.8 óta.
-
aytukabozs
addikt
-
micafighter
nagyúr
Billenytüzetről jut eszembe hogy itt forumozás közbe mikor hozzászólásokat irtam mobilról, rendszeresen megakadt a telefon, lefagyott pár másodpercre. A fizetős swype billentyüzetet használtam, már évek óta. Nyilván nem kéne ilyet csinálnia a telefonnak, gondoltam kipróbálok másik bilentyüzetet, a google billentyüzete rajta volt gyárilag, amióta azt használom egyszer se jelentkezett a gond.

(#12414) Thome fastbootból próbáld meg felrakni a gyári rom-ot, ha sikerült próbáld ki úgy bebootol-e

-
Fater38
tag
Félreértesz,nem zavar vagy nem zavar,csak az a fúrcsa,hogy ezen a fórumon- kevés kivétellel,a telefon ezen tulajdonságára mindig egy kicsit "ideges"válaszokat kapnak a kérdezők.Mintha ez tabu téma lenne,kevesen próbálnak meg inkább megoldással vagy tanáccsal válaszolni.
A környezetemben legalább négy ilyen telefon van az enyémen kívűl,de egyik tulajdonosa sem ismeri példáúl a mobilarénát,vagy hasonló oldalakat.Sajnos való igaz,kevesen tájékozódnak és olvasnak ilyen oldalakat.Egyébként érdemes kipróbálni ezt ha van root és twrp,kis javulást hoz a képminőségben.
-
Fater38
tag
Megmutatom,hogy mit várnak sokan.Talán elhiszik a szöveget.
"13 MEGAPIXELES KAMERA – POMPÁS VÉGEREDMÉNY MÉG KEVÉS FÉNYBEN IS
A Redmi Note 4 egy képzaj-szűrővel ellátott, BSI (Backside Illumination – hátulról megvilágított) CMOS érzékelőt használ, az eddigieknél nagyobb pixelmérettel (1.12µm), amelyek biztosítják a kiváló képeket még alacsony megvilágítás mellett is. A képérzékelő előtt minőségi, öttagú lencse helyezkedik el. Az egyik legfontosabb a Qualcomm® hardverszintű képfeldolgozó processzora (ISP), amely hatékonyan csökkenti a képzajt és emeli meg a kontrasztot szükség esetén, a gyors képfeldolgozás mellett.
A beépített autófókusz rendszere a DSLR gépekben használatos PDAF fáziskülönbségen alapul, csupán 0,1 másodpercre van szüksége az élességállításhoz. Ez elsősorban mozgó objektumok fotózásánál jelent előnyt.
A képzaj szűrővel ellátott CMOS szenzor 1.12µm pixelmérettel rendelkezik, amely 25%-kal nagyobb, mint a Redmi Note 3 képérzékelője. Ez lehetőséget biztosít, hogy még gyenge fényviszonyok közötti helyzetekben is ragyogó képeket készíthess.
A Redmi Note 4 egy szoftveres képjavító technológiát is alkalmaz a kép fényerejének javításához rossz fényviszonyok között. A kamera 3 felvételt készít közvetlenül egymás után, intelligensen eltávolítja a képzajt, majd összefűzi őket, amely egy még életszerűbb képminőséget eredményez, kisebb torzítással és interferenciával.
Mind a hátsó, mind az előlapi kamera modul f2.0 nagy apertúrájú fényérzékenységgel és kék üveg szűrővel rendelkezik, amely kivágja az infravörös tartományt, így a fotók színhűsége tovább növelhető."Ezt egy közkedvelt oldalról másoltam.Ez az ígéret!
Egy szó sincs arról,hohy kedves leendő vásárló,ez egy olcsó Xiaomi telefon,ne várj sokat ettől a funkciótól,örülj,hogy legalább olcsó.
Nem tudom miért akadsz ki ennyire.Megint több oldal volt a tokokról,az nem zavar? -
crok
Topikgazda
Fura.. mondjuk én nem jeleníttetem meg a SIM kontaktokat (azok csak vészhelyzetre vannak mentve, ha olyan telefont kell használjak ami nem tud Google szinkront.. feature phone..) és ahogy látom itt is duplák a kontaktok a képen - szóval első körben nem jeleníttetném meg.. aztán a Google kontaktokkal már csak tán' nem csinálja.
-
-
Pakliman
tag
Szerintem a Notification és Ringtones különálló mappákra gondolt.
Egyébként (valszeg mint mindenkinek) nekem is vannak ilyen mappák, de ez szupermasina le se izéli őket
Eddig ez az első okostelefonom, aminél ha csengő- (és egyéb) hangot akarok változtatni, akkor alapból nem jeleníti meg a sajátokat a gyáriak között. Keresgélhetem a különböző programokkal (és még azt sem tudom alapértelmezetté tenni) különböző mappákban
Gáz... -
-
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
Azért a messengert megvétóznám. Legalábbis kikapcsolt képernyőfedvényekkel sokkal takarékosabb, mint a kis képekkel, és majdnem ugyanolyan kényelmes a használata. (MiBand2 + MiBandage alkalmazással pedig, ahol kiírja a karkötő, hogy ki írt, akár teljesen felesleges is a képernyőfedvény. De ez "spec" eset.)
-
juve600
nagyúr
Pixel launcher-el használom
-azonnal jönnek az értesítések,mindegyik olvasható a zárképernyőn
-jó mobilnet,azonnal kapcsolódik ( eu-s miui9 illetve 8.5.4 glob stable alatt sem volt tökéletes)
-Faust 5.5 kernellel brutális az akku idő
-magisk+google camera jobb képeket lő mint a gyári miui -
Fater38
tag
Egyetértünk,szerintem is szoftveres a gond,pl.a 8.2.5.0 stabilon jobb volt a kamera,a 7.0 val kicsit rontottak,illetve változtattak rajta.Igen valószínűleg sokan bízunk benne,hogy kinövi a gyerekbetegségeit a rom,most azoknak lehet furcsa akik mostanába vették és hírtelen frissítettek,mert azt látják,hogy gyenge a telefon kamera része,pedig valóban több van benne.
-
Fater38
tag
Szerintem akire gondoltál nem ezekkel a készülékekkel egyenértékü kamerát vár el,egyszerűen megelégedne egy folyamatos 30 fps körüli videófelvétellel is 1080p felbontással. Azért azt be kell látnod,hogy nem olyan nagy elvárás ez egy ilyen szintű telefontól.Ebben azért benne van a gyártó keze rendesen,mert lusta,vagy nem akar jó szoftvert írni ehhez a funkcióhoz,holott a telefonba épített eszközök mindegyike tudná.
-
Ájvé
veterán
Nem tudom ki vár 50-60k-t felső kategóriás tudást, értem ez alatt a kamerát és a hardvert is. Nem "már-már" felső kategóriás, hanem egyáltalán nem az, attól elég távol van igazság szerint. S625 nagyon jó SoC, de legnagyobb jóindulattal is a közép kategória felső hányadába sorolható (de jobb csak közép kategóriásnak nevezni). Rengeteg SoC-ot lehetne sorolni, mostaniakat és 1 éven belülieket amik oda vissza verik teljesítményben, szóval nem ez a fő erőssége.
Másrészt vehetsz bármilyen programot, mind a telefon belső szenzoros információit dolgozza fel és jeleníti meg, így nyugodtan lehet gondolkodni melyik a jobb (szerintem egyik se). -
Departed
őstag
Haladunk a pontos elemzés felé, egyrészt:
"A vaku vagy villanófény egy fényképezésnél használt mesterséges fényforrás, ami az exponálás ideje alatt rövid időre erős fénnyel világítja meg a fényképezni kívánt tárgyat."
Szóval LED vaku van rajta.

Másrészt: köszi a pontosítást, nem feltöltés hanem elemzés miatt készül lassabban sötétebb helyen a kép.

-
Gloob
addikt
Mellesleg én nem vagyok híve az ilyen mentéseknek. Nálam új rendszer, az appok újra telepítve! Maximum az adatok vannak visszapakolva. Mi van, ha valami hibás, és úgy menti le? Vissza rakva ugyan úgy hibás lesz! Szóval én nem így mentek, persze mindenki úgy csinálja ahogy neki szimpatikus.
-
Flashget
félisten
És tényleg! Én vagyok a hülye elismerem

Ennyit tesz 3 év megszokása...a Témákon belül az offline részt sem volt egyszerű megtalálni most, hogy ezt is atvarialtak.
Nekem már az első V9-es verzió után is csak belső tárhelyere volt hajlandó menteni, de utána legalább a miui mappát engedte az SD kártyára menteni. -
crok
Topikgazda
Ez nálad nem segített?
Settings > Additional settings > Developer options > Emulated sd card optimization > kikapcsol > és rebootÚgy tudom, hogy ezt az új dev.option-t most vezették be (a Dev ROM-ban) és valamiért úgy ment ki az update hogy default be van kapcsolva.. és bugos.
-
Gloob
addikt
Pedig erősen user error szagú a dolog, vagy én nem tudom, hogy mi van itt, de én ugyanezt tettem fel ma de., és gyönyörűen ki tudom választani a háttérképet az sd kártyáról is. Akár a képernyőzár háttérképének, akár a főképernyőre is. Akár mindkettőre másikat, akár egyformát. Szóval tényleg nem tudom, nem értem ezt a sok panaszt.
Ja, és mindegy, hogy a kép a külső, avagy a belső sd kártyán van, mindkettőt látja, és engedi is használni. -
Methionyl
senior tag
Lehet csak én értem rosszul, vagy csak furán fogalmaztam

Nem az a baj, hogy kér kódot/mintát amikor az alkalmazást akarom feloldani, hanem magára a képernyőzárra miért tesz "zárt" amikor én csak pár alkalmazáson akarom.
Tehát: feloldani a telefont bárki feltudja (felhúzza simán) bárhova mehet kivéve pl.: Galéria ahol ujjlemonyatot kér. Na ezt így nem tudom beállítani mert ha beállítom hogy legyen a galériánál akkor egyből a képernyőzárhoz is hozzárendeli a mintát/kódot
-
zodo
nagyúr
Értem, köszönöm.
Annyi még hogy ezek a frissítések már tesztelt azaz szinte bug mentes tehát mint átlag felhasználó feltelepíthetem mert csak nyerhetek vele pár új funkciót, stb?(#7369) vadkörte
Nem emlékszem miket töröltem már de nem sok mindent, ezentúl majd átgondolom most hogy felvilágosítottál.
Egyelőre a 4 képernyő egyik szélére tettem őket egy mappába amikre jelenleg nem tartok igényt. -
Flashget
félisten
Most éppen ezzel szenvedek, hogy a francba lehet új oldalt hozzáadni? Oké új widget hozzáadása és azt hittem azzal ad új oldalt, de nem.
Ha valaki rájön a mikéntjére jelezze.
Eddig egyszerűen vagy hosszabban nyomva a képernyőt vagy össze csipve ott volt az üres oldal benne a + jel..most meg semmi. -
Flashget
félisten
itt linkeltem korábban mit várok ha nem kamu a hír.

-
holozis_HUN
addikt
Music fx-et eltávolítottad? Mivel van rootolva?
Amúgy próbáld ki azt, amit pár oldallal ezelőtt írtam V4A témával, magisk roottal.
Annyi, hogy ha nem jó a Magiskes V4A, akkor a 7-es droidra való I/O fix verziót próbáld.
Processing csak média tartalom alatt lesz Yes. Ha szól a zene át kell váltania Yes-re.
-
Én a Wish-től nem estem még hasra!
A legtöbb cucc csak úgy néz ki mintha olcsóbb lenne mint mondjuk az Alin,már ha egyáltalán olcsóbb valami.
Az a tok amit én vettem ~800ftért ingyen postával,az Wish-en 525ft+300egynéhány ft posta,magyarán már annyira nem is kedvezményes.
Az MSVII tok 1312ft+787ft posta a Wishen,ez Alin is ~1300ft,csak ingyenes postával...
Eddig még nem találtam olyan dolgot Wish-en ami megérte volna az árát,pedig vagy 2 éve böngészem a cuccaikat.Az áraikkal még nem is lenne gond,de mindenre van 300-800ft közötti posta,amivel meg már többe kerülnek a cuccok mint Alin.A választék meg egy az egyben Aliexpress. -
trebrona
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Legalábbis Ferinek még nem neveztek...)
!

crok