- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
A korábbi hozzászólásodban ezt írod:
"Az első router a modem (már ha ez bridge módban van) mögött legyen a "router" minden szükséges szolgáltatással."
Akkor ezen hogy jön át a szolgáltatói VLAN?
A kérdésre a válasz: ha szolgáltatói IPTV-t akar ahhoz nem VLAN kell, hanem az hogy a 3 darab AX3000-ből álló hálózat minden eleme "AP/Mesh" módban legyen, működjön az IGMP snooping, egyik se viselkedjen routerként, így a telekomos STB el tud jutni a HGW-ig, ami intézi a többit. Valójában a szolgáltatói HGW-n ér véget az IPTV VLAN-ja, ahhoz az előfizetői LAN-nak nincsen köze.
-
Tonyk
veterán
Ha már kábellel vannak összekötve, akkor minek a mesh? Mindegyik routeren azonos SSID és jelszó. Az első router a modem (már ha ez bridge módban van) mögött legyen a "router" minden szükséges szolgáltatással. A többi csak switch lan-lan portokba minden, dhcp, dns, stb kikapcsolva bennük. IPTV miatt gondolom majd kell VLAN is + mindegyik eszköznek támogatnia kell a IGMP Snooping-ot, egyébként összefosódik a háló. Hogy wifin ez milyen lesz, az majd a környezettől függ.
-
tlala
addikt
Segítséget kérnék Telekom IP TV beállításához openwrt alatt - talán használja valaki ezt a kombót.
Feltelepítettem az igmpproxy-t, a box kap is IP címet, de aztán megáll, csak az üres színes háromszög oldalon álldogál, nem jelenik meg az adás.
Hol és mit kell beállítanom? -
siemensfun
tag
Engem érdekelne.
Visszatérve az igmp-t nem próbáltam tovább a multkorinal, mert másod routerkent van berakva. Ha lesz sok időm tovább kísérleteznek vele.
Memória szivárgás pedig észrevehetetlen, 6 nap alatt 153Mb-ra ment le.
A mesh-t meg azért nem sikerült mert egy tp-link archer C2-vel akartam összehozni. De azon teljesen más verzió van fent az openwrtbol. -
dchard
veterán
válasz
siemensfun #3746 üzenetére
"Igmp-t próbáltam, de még az én tudasommal nem életképes.
A mesh-t is próbáltam de még az sem működik hiányzó csomagok miatt."Ezeket kifejthetnéd részletesebben. Az sem világos, hogy hogyan és melyik szolgáltatónál akarsz IPTV-zni. Az IGMP proxy kell kizárólag, és az IGMP snooping-ot be kell kapcsolni, de ez minden openwrt verzióra igaz.
A frissítéssel érdemes óvatosan bánni, többen panaszkodnak hogy csak a második frissítésre sikerül a dlog a webes felületen. Én egyelőre azt ajánlom, hogy a tmp mappába SCP-zd fel a sysupgrade nevű fájlt, majd a "sysupgrade -c /tmp/a_fájl.neve" paranccsal végezd a frissítést.
-
siemensfun
tag
válasz
xabolcs #3745 üzenetére
Más openwrt routerek ez működik megfelelően.
Tegnap frissítettem a napi buildet és abban már működik megfelelően.Igmp-t próbáltam, de még az én tudasommal nem életképes.
A mesh-t is próbáltam de még az sem működik hiányzó csomagok miatt.A router elég jól használható így is. A friss builddel már fagyás sem volt.
-
dchard
veterán
válasz
siemensfun #3733 üzenetére
Na ez remek. Ha lesz egy kis időd, akkor az "iw reg get" parancs kimenetét másold már be ide légy oly kedves.
Az OPKG nálam működik, webes felületről felraktam az igmpproxy-t, de annyi biztos, hogy ahogy a snapshot továbblép, extra kernel modulok nem lesznek telepíthetőek (érthető okokból), illetve bármi ami ezek függőségeire támaszkodik. Az IGMP proxy pont nem ilyen, de ez szerencse.
A mesh-t én nem próbáltam, mert nincs mivel. Ez egy jó összefoglaló: [link]
A mesh-t egyébként az OWRT-be épített driver támogatja.Hogy van-e valami webes mesh megoldás, azt nem tudom.
-
siemensfun
tag
Sikerült feltenni.
Eddig remekül működik, wifi, lan megfelelő.
De felfedeztem egy hibát:
A Luci-ban hiába irom át a router statikus IP címét azt a config fájlban nem változtatja meg, így csak 192.168.1.1 cimem érhető el. De ha SSH-n keresztül kézzel átírom a az /etc/config/network fájlt akkor úgyremekül müködik.Az igmp proxit csak kézzel tudtam feltelepíteni, mert a OPKG update amire hivatkozik az a https://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ipq807x/generic/packages nem létezik.
-
dchard
veterán
válasz
siemensfun #3730 üzenetére
Nincs benne igmp proxy, de ezt pontosan 1 perc alatt meg tudod tenni azzal, hogy telepíted a webes felületről.
-
dchard
veterán
-
tlala
addikt
válasz
trance89 #3166 üzenetére
Elkezdem néhány örökzölddel:
- kínai és global hardveresen ua.
- hálózati csatlakozóról lehet legkönnyebben megkülönböztetni,
- kínai 1000mW kontra global x100 mW - de miért nem old meg mindent a milliwatt növelése...
- a te letisztult fw gyűjteményed, vagy akár az enyém is, bár az katyvasz, abban miwifik, herélt mi home-ok - minden van,
- global kontra új kínai fw előnyök/hátrányok (előbbiben van angol nyelv, kínai az kínai, de újabb driverek vannak benne...)
- a kigyomlált xqrepack fw-ek lényege, MI/nem MI verziók jelentése
- javaslom a saját minapi fw frissítő bejegyzésemet (#3157-59)
- hogyan olvasható ki az adóteljesítmény ellenőrző log
- megemlíthetjük, hogy IGMP támogatás (IP TV-hez kellhet) csak az 1.0.227-es kínai szolgáltató fw-ben van,
- rumiwifi -
tlala
addikt
Igen, van firmware és MiWIFI verzió is újabb, mint amiket említettél.
Bár az 1.0.227-es fw egy érdekes állatfaj, valamilyen régebbi kínai szolgáltatói verzió, és az egyetlen AX3600-as fw, amiben van IGMP támogatás, ami az IP TV-hez kell.
Legújabb kínai fw: 1.1.19
Legújabb "angolosított" kínai MiWIFI (béta): 5.7.8
(Mindkét link az én google drive-om.). -
tlala
addikt
Ebben a kínai szolgáltatós firmware verzióban van IGMP támogatás, esetleg próbáld meg, nekem anno működött Telekom optikai ONT-tal, csak valami más nyűgöm volt vele, már nem emlékszem.
-
tlala
addikt
válasz
Bandi67 #2212 üzenetére
Az IPTV-t a Telekomos ONT-on kell hagynod, az AX3600-os nem képes lekezelni (illetve az egyik spéci kínai fw-ben van IGMP támogatás, de az én tapasztalataim szerint nem tökéletesen Telekom kompatibilis).
A többit az előttem szóló kolléga leírta.
Ha MiWifi appot használsz a telepítéshez, válaszd ezt a verziót, és Kínát állítsd be régiónak, később is megadhatod neki a magyar zónaidőt. -
mike13
csendes tag
Próbáltam router módban nem engedi át az iptv-t, ap módban működik (Flip, optika, Huawei HG8245H). Ahogy olvastam régi hiányossága a Xiaomi router-eknek, hogy nem tudják az igmp snooping-ot.
Nekem az a tervem, hogy powerline-nal továbbítom az iptv-t, az AX3600-at meg dmz-be teszem. -
Mamut05
friss újonc
Sziasztok!
Használja valaki ezt a routert telekomos nettel és iptv-vel?
A telekomos 5655v2 ont-re lenne téve a 3 iptv viszont ez csatlakozna fel a netre, és adná az otthoni hálózatot. A telekomos forumban azt írják, hogy a saját routernek tudnia kell az igmp proxy-t vagy az igmp snooping-ot. Az ax3600-nál nincs ilyen beállítás, ennek ellenére működhet, vagy másik routert kell néznem?
Nagyon köszönném, ha valaki, választ tudna adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest