- Házimozi haladó szinten
- HP notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amazon Kindle
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
válasz
Doky1988 #6315 üzenetére
Ahogy látom a qualcommaxból csak snapshot verzió van, a genericből van OpenWrt 23.05.2
Xiaomi AX3600 (ipq807x/generic)
Xiaomi AX3600 (qualcommax/ipq807x)
Melyiket jobb használni, és mi a kettő között a különbség tulajdonképpen?
Azt észrevettem mint írtam, hogy a qualcommax-ból csak Snapshot verzió van amibe nincs Luci. De egyébként mi a különbség? -
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
OpenWRT-ből melyik verziót ajánlott most használni? Mert auc nekem is hibát dob.
Jelenleg auc helyett innen: [link] töltöttem le a sysupgrade fájlt, azzal frissítettem menüből, viszont ugye mivel ebben így nincs luci, kellett egy opkg update, opkg install luciEddig menüből aucoltam (letöltöttem a generált fájlt, wpadot leállítottam, pppoe csatolót is hogy ne kelljen 10 percet várnom mire újra feltud csatlakozni netre a router, és betallóztam a generált fájlt, és úgy töltöttem fel)
Illetve melyik a jobb verzió, stabilabb, ilyesmi? Az ipq807x? [link]
vagy a qualcommaxos? [link]De most sajna hibát dobott.
-
Doky1988
senior tag
Hali.Mennyi időnként szoktátok az OpenWRT-t frissíteni? Érdemes 1-2-3-4 hetente?
-
Doky1988
senior tag
Igen ezt főképp 5Ghzes WIFIn csinálja, néha elvétve csinálja sima 2.4Ghzen is.. De jobban 5Ghz az érintett.Jelenség kb annyi, hogy felcsatlakozik WIFI-re, aztán ilyen "villogó wifi jel" és kiírja a telefon, hogy csatlakoztam a wifire, de nincs internet, szeretném-e hogy maradjon csatlakoztatva?
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Xiaomi AX3600 router, OpenWRT-vel.A WIFIt hogy szoktátok optimálisan beállítani? Többször tapasztaltam már több telefonnal is több fajta routerrel is OpenWRT-nél, hogy mikor rácsatlakozik a routerre WIFIn a telefon, egy fél percig kb nincs internet a WIFIn, vagyis ezt írja a telefon.Ez mitől függ? Csatorna kiosztás, WIFI kódolás? Jelenleg szimpla WPA2-ben van, mert van olyan készülékünk ami nem támogatja a WIFI6-ot azaz WPA3-mat.Mikor nem openwrt volt rajta, hanem a gyári fw akkor nem csinált ilyet.
-
Doky1988
senior tag
És az vajon miért lehet, hogyha felkapcsolódok a wifimre elsőnek kiírja a telefon, hogy nincs net a wifin aztán megkérdezi, hogy kapcsolódva maradok-e? Rányomok igen, és van net?
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
OpenWRT-ről hogy lehet visszaállni jelenleg legegyszerűbben gyári fwre? Szomszédnak felraktuk annó, de neki bonyolult, ezért visszaszeretne állni gyárira.
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
5Ghz-es WIFIt milyen beállításokkal érdemes használni?
Ilyen, hogy pl titkosítás WPA2-PSK/WPA3-SAE mixed mode vagy simán WPA3-SAE? Melyik a jobb, ideálisabb?Telefonom tudja a WIFI6ot.
WIFI szélességet érdemes 160mhz-en használni?
OpenWRT van rajta. -
Doky1988
senior tag
Plussz nálam pl ilyenkor a Diginél beragad a felhasználóm, azaz újraindul a router, és kb 10 percig nincs net.. szal én plusszban kiszoktam lőni a pppoe kapcsolatot miután az fwt letöltöttem, leállítom a pppoe interfészt.Így ha végzett újraindul és van net.Én wpadot nem szoktam kilőni, simán lefrissül.
-
Doky1988
senior tag
Igen, az lett végül, hogy mostmár utánna akartam járni ennek a compat_versionos dolognak, hogy minden beállításom lementettem, visszaállítottam gyárira a routert, és aztán frissítettem menüből a sysupgrade verzióval...
Jó nyilván visszaállítás után törlődött LuCi minden, így csinálhattam a "network" os config állítást + reboot + opkg update + opkg install luci
De most újraállítottam kézzel mindent, hogy következőleg ne legyen ez a compat versiós hibaKöszi így már világos
Rick4:
Ismerős a szitu, én a compat verziós sz.rság miatt nullázhattam le mindent, mert már untam minden frissítéskor kézzel állítgatniNekem mondjuk dyndns csak a nasom miatt van, azt meg a Synology NAS-om intézi az ő ingyenes dns szolgáltatásával
De jah mire portokat újraállítottam, fix ipket, stb..
Mondjuk reklámblokkolónak van értelme? Én AdGuard bővítményt használok Chromeba, telefonon annyira nem netezek, főként inkább facebook, messenger, stb...
-
Doky1988
senior tag
Jah nem frissítgetem naponta, csak most volt időm, láttam hogy van már hivatalosan openwrt rá, így lefrissítettem, egyébként elégedett vagyok az openwrtvel, szerintem korrekt és jobb mint a gyári fw.. annyira nem hiányzik a miwifi sem.Csak nemtudtam, hogy a gyári wrtben nincs luci.. valamikor réges régen használtam openwrt-t
-
Doky1988
senior tag
De nekem már a hivatalos openwrt van fenn nem a robimarkos.Ilyenkor mi a szitu? 1 particiom van, es a hivatalos van fenn.Hivatalos sysupgradenél minden esetben újrakell tenni a lucit meg visszatölteni backupot stb? Vagy hogy van ez nem értem.Az mit takar hogy port meg master?
-
Doky1988
senior tag
Annyi kérdésem volna, hogy ezt a compat verziós akármit hogy lehet megszüntetni, hogy ne kelljen állandóan ezzel kínlódni frissítés előtt?
Tehát hogy ne kelljen minden frissítés előtt ezzel kínlódni, nembaj ha veszik a beállítás, újra beállítom inkább hogy ne kelljen állandóan ezzel sz@rakodni
-
Doky1988
senior tag
Most innen hogy tovább?
-
Doky1988
senior tag
Szia!
Olvastam hogy Robi repoja nem elérhető, a hivatalos forrásból leszedtem a január 20-i sysupgrade fájlt innen: [link]
Viszont ismét jön elő ezzel az image versionos baromsággal... nincs még 2 partícióm, csak 1 van...
root@AX3600:~# cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00100000 00020000 "0:sbl1"
mtd1: 00100000 00020000 "0:mibib"
mtd2: 00300000 00020000 "0:qsee"
mtd3: 00080000 00020000 "0:devcfg"
mtd4: 00080000 00020000 "0:rpm"
mtd5: 00080000 00020000 "0:cdt"
mtd6: 00080000 00020000 "0:appsblenv"
mtd7: 00100000 00020000 "0:appsbl"
mtd8: 00080000 00020000 "0:art"
mtd9: 00080000 00020000 "bdata"
mtd10: 00100000 00020000 "pstore"
mtd11: 023c0000 00020000 "ubi_kernel"
mtd12: 0d240000 00020000 "rootfs"Frissítésnél::
Sat Jan 21 11:03:32 CET 2023 upgrade: The device is supported, but this image is incompatible for sysupgrade based on the image version (2.0->1.0). Image check failed.
The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform. -
Doky1988
senior tag
Sysupgradelni hol kell?
System -> Backup/Flash Firmware és azon belül: Flash new firmware image ?Illetve SSH alatt hogy kell pontosan kiadni a parancsot?
SSH alatt ezt kaptam:
root@AX3600:~# sysupgrade -v /tmp/openwrt.bin
Thu Jan 12 11:48:18 CET 2023 upgrade: The device is supported, but this image is incompatible for sysupgrade based on the image version (1.1->2.0).
Thu Jan 12 11:48:18 CET 2023 upgrade: *** Partition layout has changed from earlier versions. You need to reinstall the firmware from UART or a migration initramfs image. Settings will be lost. ***
Image check failed. -
Doky1988
senior tag
WPA3-at azért nem állítok, mert pl páromnak a telefonja (Redmi Note 8 Pro) szagadozott WPA3-as kódolású WIFIN, nem volt stabil.Nekem a Mi 11T Prom birná
Country codeot hagyom akkor úgy ahogy van
Igazából kliens.. Van egy LG okos TV, van egy Xiaomi Mi Box S, van egy Mi 11T Pro telefon meg egy Redmi Note 8 Pro meg egy Synology DS218Play.
Kb ennyi
-
Doky1988
senior tag
Oks rendben ez megvan.
Kérdés: WIFI csatorna beállítások, titkosítás ezeket mikre érdemes?
Titkosítás WPA-PSK/WPA2-PSK Mixed modeon van 2.4Ghz és 5Ghz is.
Mode: AX
Channel: auto -n van
Width meg 80 MhzHogy érdemes ezt állítani? Van értelme pl Widthnél a 160 Mhznek?
Illetve WIFInél kell Country Code -ot állítani, vagy van értelme? -
Doky1988
senior tag
Nah sikerült felrakni, annyi beállítási lehetőség van, nagy nehezen belőttem wifit meg a netet
Egy egyszerű WIFI beállításnál van annyi opció, beállítási lehetőség, hogy kb foggalmam sincs mi mire való.
Még valami! 1Gbites netet kihatja nekem rendesen? Mert gigabites DIGIm van, wifin simán méregettem 700mbiteket telefonon, most kb fele. Van erre valami speciális beállítás?
-
Doky1988
senior tag
Már nem jó valami telepítésnél:
root@XiaoQiang:~# nvram get flag_boot_rootfs
1
root@XiaoQiang:~# ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi
_ax3600-squashfs-factory.ubi -s 2048 -O 2048 && nvram set flag_boot_rootfs=0 &&
nvram set flag_last_success=0 && nvram commit
ubiformat: mtd12 (nand), size 37486592 bytes (35.7 MiB), 286 eraseblocks of 131072 bytes (128.0 KiB), min. I/O size 2048 bytes
libscan: scanning eraseblock 285 -- 100 % complete
ubiformat: 286 eraseblocks have valid erase counter, mean value is 4
ubiformat: error!: cannot open "/tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-factory.ubi"
error 2 (No such file or directory)ha a fájlt átnevezem is:
root@XiaoQiang:~# ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/openwrt.ubi -s 2048 -O 2048 &&
nvram set flag_boot_rootfs=0 && nvram set flag_last_success=0 && nvram commit
ubiformat: mtd12 (nand), size 37486592 bytes (35.7 MiB), 286 eraseblocks of 1310 72 bytes (128.0 KiB), min. I/O size 2048 bytes
libscan: scanning eraseblock 285 -- 100 % complete
ubiformat: 286 eraseblocks have valid erase counter, mean value is 4
ubiformat: error!: cannot open "/tmp/openwrt.ubi"
error 2 (No such file or directory)
root@XiaoQiang:~# -
Doky1988
senior tag
Thanks, akkor gyakorlatilag úgy kell feltenni ahogy fentebb leírtad.
Valamit kell még tudni a telepítésről, egyéb problémák stb? Csak hogyha felrakom ne akadjak el seholCsak alapszintű cucc kell igazából + dhcpn ip kiosztás és ennyi
DynDNSt Synology NASom intézi
Igazából nincs gondom a gyári kínaival se, inkább a gondom az, hogy rumiwifi nincs androidra
És ha valamit állítanom kell, nem mindent tudok appban állítani pl.Kínai app többet tud de azt meg nem értem
-
Doky1988
senior tag
Annyi kérdésem volna, hogy OpenWRT alatt kitudom a LEDeket kapcsolni teljesen?
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
1.1.19-es gyári kínai fwnél nincs még újabb?
Annó téma volt, hogy a globálhoz nem igazán van frissítés, de úgylátom a kínai verzióhoz sincs már -
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
válasz
trance89 #3892 üzenetére
No felraktam a full gyárit majd kiderül, lehet a dual wifit nem szereti, hogy a 2.4 meg az 5ghzes wifi egybe van.Mert net van a routeren, tehát kábelen van net, csak wifi kínlódik.Most jó perpill majd kiderül.De olyat csinál, hogy wifire felvan csatlakozva, és telefon kiírja, hogy "Nincs internet hozzáférés".A router nem indul újra időnként, néztem uptimeot.
-
Doky1988
senior tag
Persze, lereseteltem a routert miután felment a patchelt fw :) hátul a reset gombbal.
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Ha jelenleg a miwifi_r3600_firmware_aba17_1.1.19+SSH+MI+txpwr.bin van fenn a routeren, de mondjuk a full gyárit szeretném felrakni tehát [ezt] , akkoris rakhatom úgy ahogy levan írva az xqflashes módszerrel, vagy a sima gyárit frissíthetem menüből is? Csak, hogy itt a módosított fw-nél elég sokszor wifi kapcsolat haldoklik, hátha a full gyárinál nem csinálná ezt.Gondolok arra, hogy van wifi, csak kiírja több készülék is hogy nincs rajta internet elérés.De gépen ilyenkor viszont van internet.Tehát kizárásos alapon csak a wifi kínlódik valamiért.
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyannal, hogy időnként nincs net?
Kínaisított 3600..
miwifi_r3600_firmware_aba17_1.1.19+SSH+MI+txpwr.zip van fenn :) régió is átvan írva, amúgy megy minden :)
Net meg Digi 1gbit Cat7 kábelekkel :)
Újraindítás után jó lesz :) -
Doky1988
senior tag
válasz
Nagymelák #3657 üzenetére
Én a natoláson már túl vagyok jóideje, bridge módban van a digis kütyü.9091es portot kitudom nyitni amin a webui megy, azt kinyitja, az aktív portot nem akarja.A konténerezés nekem nagyon káosz, nekem is van szerver, full webszerver, ftp, stb.. de nekem egy bérelt vpsen megy, egy webpanellal.A webpanel telepítésnél mindent feltesz, beállít, kb csak hozzákell addolgatni a domaineket, fiókokat belőni és kivánok.1,5 éve használom, megy rendületlenül :) KeyHelp egyébként.NASom van itthon egy Synoligy DS218play, de én simán Transmissiont használok csomaglistából felrakva.
-
Doky1988
senior tag
Még 1 rövid kérdés, 5G WIFInél 1.1.19-es kínai MiWIFIs szoftver, a wifi erősség "Maximum" olyankor 1000mw 30dbmet használ?
-
Doky1988
senior tag
válasz
FingR86 #3427 üzenetére
Óriási köszönet, így tettem, patent a leírás!
Mindjárt tesztelem a MiWifit! Köszönöm a munkátok! Ilyenkor ha ezen végigmentem, reseteljem a routert hátul, hogy minden újra belegyen állítva? Egyébként néztem most a MiWifit, vannak dolgok amik nem működnek, pedig chinese mainlandre állítottam az appot
-
Doky1988
senior tag
válasz
FingR86 #3425 üzenetére
Akkor most segíts légyszi
Szóval ez: [link] alapján próbáltam volna global moddolt 3.0.22 firmwareről frissíteni kínai firmwarere..Letöltöttem ezt: 1.1.19+SSH+MI+txpwr.zip
r3600.bin -re átneveztem, SCP-vel felmásoltam tmp könyvtárba, majd beléptem sshn routerbe kiadtam a parancsot:root@XiaoQiang:~# root@XiaoQiang:~# xqflash /tmp/r3600.bin
-ash: root@XiaoQiang:~#: not foundUpdatE: Nem a moddolt van fenn mégsem
Hanem a hekkelhető 1.0.17
-
Doky1988
senior tag
válasz
FingR86 #3423 üzenetére
{"current":"CN","list":[{"name":"中国大陆","code":"CN"},{"name":"香港地区","code":"HK"},{"name":"台湾地区","code":"TW"},{"name":"韩国","code":"KR"},{"name":"欧洲","code":"EU"}],"code":0}
Ez az eredmény.
Tehát a te leírásod a legfrisebb működő?
Tehát van most egy elvben kínaiasított routerem, viszont még global 3.0.22 moddolt fw van fenn.Rakhatom a kínai fwt? -
Doky1988
senior tag
No teljesen végigmentem a crash partíció törléséig, megvolt a reboot is.
2 kérdésem maradt:
1. Hogy tudom ellenőrizni hogy CN-e most a régió?
2. "Patchelt firmware frissítése a késsőbiekben:" alapján tudom most felrakni a moddolt 1.1.19-es kínai fwt? -
Doky1988
senior tag
Nah 16 pontig megvagyok! No most ha kínai firmwaret is szeretném, akkor a 17-es pontban a globál helyett kínait töltsek fel felületen? vagy ezt most hogy ?
FingR86: Nem akarok belekavarodni, csinálom a leírás szerint!
-
Doky1988
senior tag
válasz
FingR86 #3417 üzenetére
Akkor megpróbálom trance scriptje meg píthon 3.6-al.Megnézzük mit dob.
Up: így már másabb
D:\Router2\ax3600-files-master\scripts>header.py modify --country CN bdata_mtd9.img bdata_mtd9.img.modified
CRC32: C4 E2 B2 7C
color: 101
CountryCode: CN
SN: 29010/E0RV80719
model: R3600
miot_did: 382008691
miot_key: 7U4tsU8uDfs6Fmbj
telnet_en: 1
ssh_en: 1
uart_en: 1
wl0_ssid: Xiaomi_7B10_5G
wl1_ssid: Xiaomi_7B10
wl2_ssid: Xiaomi_7B10
boot_wait: on -
Doky1988
senior tag
D:\Router2\ax3600-files-master\scripts>header.py modify --country CN bdata_mtd9.img bdata_mtd9.img.modified
python version is not supportedIlyenkor mizu? fenn van a 3.6 python!
Eddig jutottam egyenlőre.
-
Doky1988
senior tag
Itt ha a <STOK> -ot kiegészítem azzal amivel kell, akkor ezt kapom:{"code":0}
ez természetes?
-
Doky1988
senior tag
Na megpróbálom én is ezt a bdata átírást
ha kell valami segítség, sikítok
Jelenleg global fw-m van a moddolt.Először tegyem fel a kínai 1.1.19et? Vagy csinálhatom a bdata átírást? -
Doky1988
senior tag
Akkor most a kínaisításnál a bdata átírás nevezetű leírás úgy abban a formában nem müxik?
-
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
Tehát ha a bdata átírás nélkül tettem fel a patchelt global 3.0.22 fw-t, akkor mostmár menüben is feltudom tenni a kínai fw-t akár? vagy kell még ez az sshzós, scpzős történet? ez nem világos csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest