- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Androidos fejegységek
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
janeszgol #121 üzenetére
Szerintem adott minden csak szándék kérdése lenne..
De a gyártók szemszögéből az szentségtörés hogy öt évig használható, user-serviceable telefon kerüljön piacra, pláne olyan amit maga a vevő konfigurálhatna, mekkora kijelző, mekkora akku, mekkora háttértár/memória, pontosan milyen kamera, milyen soc, sim(ek), csatik, (appok..) mert a gyártók érdeke az hogy a lehető legtöbb új telefont adják el. Közben sokezer tonna veszélyes hulladék keletkezik, de who the fck cares??A mai telefonpiac nagyon messze van a fenntarthatóságtól. Olyan mintha új autót vennél, sok pénzért, de csak a színt választhatnád ki, még olajat sem lehetne cserélni a motorban, hanem használnád a gyári olajjal amíg meg nem döglik.. Aztán vegyél új autót, sok pénzért..
-
Fall-N
veterán
válasz
janeszgol #120 üzenetére
Dehogy nincsen. Az összes telefon ára felment, kategóriától függetlenül, itthon. Külföldön nem ennyire nagy mértékben. Emiatt ilyen drága a csúcs kategória, nem azért mert annyival jobb, hanem eltolódtak az árak vicc kategóriába. Azért ne mondja nekem senki, hogy az normális, hogy 600ezer Forintba kerül. Más ennyi pénzből használt autót vesz vagy egy normálisabb MTB-t.
De ugyanez igaz az alsó kategóriás telefonokra. 50ezer Forintért gyakorlatilag csak szemetet kapni.
-
törölt tag
válasz
janeszgol #95 üzenetére
Ha kifejtenéd, mi az ostobaság..
A 70x140mm? Lehetne az a telefon akár 20mm vastag is, tehát nagyon hatékony hűtést/hőelvezetést kaphatna. Ez a vastagság helyet adna a nagykapacitású akkunak és egy jó minőségű nagyszenzoros kamerának.
(egyetlen egy kamerára gondolok, 1" szenzor, 100° látószög, faltól falig éles rajzolatú, blendézhető optikával)
Nem szoktam telefonon játszani és nem érdekel a "8k" videó.. a tartósság érdekel. A némi türelemmel és kézügyességgel cserélhető akku és kijelző érdekel. Az 5év szoftveres támogatás érdekel. -
temerole
csendes tag
válasz
janeszgol #14 üzenetére
Húgomnak adtam oda annó a Mi 8-am, amikor megvettem a Mi 10-et. Most megkapta a Mi 10-et, én pedig vissza vettem a Mi 8-at. Még évekig használva lesz app fejlesztésre. Hamarosan megy rá android 13 egy custom rommal, illetve még egy akku csere lassan időszerű lesz, megint
.
(Ipari s..pás lesz, már előre látom, mert előző cserénél az akku ragasztó kihúzó része vissza rugózott egy nehezen hozzáférhető helyre, úgyhogy feszíthetem majd ki az akksit a helyéről...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- Politika
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videó stream letöltése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Fehér
- ELADÓ - Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Mobiltelefon (2,5 év garanciával)
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Makulátlan Karcmentes Állapotban,2025.11.18-ig Apple Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest