Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
addikt
+1, süssél vele 🍕-t.
Azért én a zoom-ot is vinném tovább, hogy a szoftver mikor mossa el teljesen.Én tuti kikapcsolnám az AI-t. Igen, és pro módban beállitanám a megfelelő záridőt, fehéregyensúlyt színkód kártya alapján, illetve a fókusz méréssel is játszanék.Természetesen csak RAW képekkel.
Jelenleg, a előveszem és fényképezek tesztelése zajlik. AI, elég sokszor megtréfálja az embert.
A professzionális képek, majd kb, nyár körül várhatóak, amikor az emberek már megszokták, hogy egy brutális masina van a kezükbe, ami nem csak FB és társaira tud képeket gyártani minőségileg. Szerintem, szelfiből fogunk látni legkevésbé, de ez annyira nem is számit. Senkitől nem várja el senki, hogy ebben a kemény GDPR helyzetben, felfedje önmagát.
#Walle: Nyomjad csak és lökjed. -
Cunaja
addikt
A nyugdíjfolyósító épülete, valami brutálisan jól sikerült.
A részletek, azért majdnem mindegyik képen jól kivehetőek. A makrónál az automatika, kicsit tétovázott, illetve az Óriáskeréknél se tudta teljesen eltalálni, mit szeretnél, de viszonylag, jól összerakta.
Az arany órás képnél, van egy kis lencse torzulás az előtérben, de ez minimális és elhanyagolható.
Az Arcadia Hotelt is jól eltaláltad. Szerintem jó döntöttem!
Dobjál képeket bőven.Van benned tehetség.
-
Cunaja
addikt
.
Kezdésnek nem rossz.
Fotós szempontból, az első és harmadik kép témája.Arany óra, harmadik kép.
Persze a többi is jól meg van komponálva.
Ha feltudnád tölteni valahová az eredeti képeket, EXIF adatokkal, akkor még jobb lenne. Olyankor a helymeghatározást kell kikapcsolni, hogy ne tudják a helyszíneket beazonosítani könnyedén.
Ügyes vagy, lesz ez sokkal jobb. -
Cunaja
addikt
válasz
kellareg #627 üzenetére
Ez is érthető!
Nem vagyok Xiaomi Fan. Huawei fan vagyok ( voltam )
A munkám miatt, nem tudok rendes GMS nélkül létezni, így a kedvenc márkám kihullott. Ugye ott a Honor, de nem tetszik a külsője és azért a szoftver update, ott is felér egy Xiaomival.
A többi márka is nagyon jó, de mivel Xiaomi van és a közelségérzékelőn kívül, még egy akadás sem volt 2 és fél év alatt, így ezért ragaszkodom hozzá. Érdekes, az itthoni Nova 5T-n sem volt. Huawei -
Cunaja
addikt
válasz
kellareg #625 üzenetére
Az üzleti vásárlásnál, ugye nem gondolhattam meg magam. Ott csak hiba esetén cserélték volna, 3-napon belül.
Itt 14 napom lesz, szanaszét nyúzni, fej-fej mellett a Mi 10T Pro-val.
Egyből, biztos nem sikerül kihozni belőle a maxot.
Megkapom, kibontom, feltelepül, frissít és csinálok egy képet.
Első kép a lakótelepről készül, BP panoráma kilátással.
Ha ez megfelelő számomra, egymás mellé rakva az automata RAW kép a Mi10 T Pro Gcam-os RAW képem mellett, akkor marad.
Ha nem tetszik, kap még egy esélyt, de akkor már fanyar szájízzel.
Ez automata.
Persze tudom, hogy maradni fog.
Semmi nem érdekel engem az egész telefonból, csak a fotótechnika és nem social média minőségben.
Megyek majd az Ázsiához, a pontos szöget is próbálom majd belőni.
-
Cunaja
addikt
válasz
Elit3Zotya #620 üzenetére
Meguntam a kinlódást. Kapok légtisztítót is.
Viszont, hogy ne menjen minden simán, azt írják, a húsvét miatt, csúszhat a szállítás. Már nem érdekel. Ennyit a drága szolgáltatóról. 15 év, ide vagy oda.
Váltsak csomagot, megvehetem online.Na persze, majd a 3500ft előfizumat, korlátlan ingyenes EU- n belüli hivással feladom.
Már csak a futárt kell lesni. -
-
Cunaja
addikt
válasz
pusszycat #612 üzenetére
Sajnos, akkor ettöl a rövidnadrágod a bokádon lógna.
Ezt nem is írtam hasonlatban.
Melóba kocsival járok és az esetek 99 %-ban szabadidőben. Télen hosszúban és nyáron rövidnadrág.
A telefon mindig a zsebemben van, mert vezeték nélküli AA rendszerem van. Ülve, kényelmetlen nagy. ( szinte egyforma méretű a MI 10T Pro-val) Ha állok, a nadrágot húzza lefelé. Van itthon Nova 5T is, beöltöztettve 206 gramm és nem húzza le a nadrágot.
Na már most, ha te megvennéd fél milláért a telót, javaslom, hogy mindenképpen online rendeld ( ha nem vagy úgy mint én. 24 - ig várok a válaszra, aztán felb.... magam és megveszem másképpen) .
Akkor 14- napig elállhatsz. Hidd el, borzasztóan húzni fogja lefelé.
Egy Samu prémium és alma Max is húzná rendesen.
Van a mostanihoz is 360-as mágneses tokom. 269 gramm akkor, brutálisan érezni. "Fél tégla". -
Cunaja
addikt
válasz
pusszycat #608 üzenetére
Szia! Igen, ezt úgy megtudom erősíteni, hogy még nem is fogtam meg.
Ugye nekem ( többször írtam ) Mi10T Pro van.
Szűzen 218 gramm. Hátul fólia, elől üveg fólia. 232 gramm. Jelenleg még tok is van rajta, így 246 gramm. Ez hosszútávon nehéz nekem. Szerintem, nem csak nekem.
Ha most nézzem az X13Pro 229 gramm tömegege miatti + 11 grammot, akkor már 256 gramm lesz, ami leírva nem nehéz, de viszont már eléggé érezhető.
Egyszóval, megerősítem, hogy ez negatívum.
A konkurencia prémium terméke se könnyebb.
A zöldséges mérlege is sokat mér, egy felöltöztetett gyümölcsre.
Persze lehet azt is írni, hogy az anyagnak súlya van. Ha csak műanyag lenne az egész, biztos pehelysúlyú lenne. -
Cunaja
addikt
válasz
tamaswilhelm #599 üzenetére
Már röhögök kínomban, de az is lehet, megbolondultam.
Ma én is bent voltam, mert közölték tegnap, menjek be, van teló.
Bementem és nem volt. Viszont megnyugtattak.
Az alma 14 Pro-t és Max-ot, csak 3-hónap után lehetet üzletben kapni. Az X13 Pro is állítólag prémium kategória és kevés van belőle, így a gyártótól se tudnak beszerezni sokat, de nem is törik magukat.
Nyugodjak meg, 1-2 hónap és lesz belőle. Szerintem, most mindegyik szolgáltató így van a bolti árusítással. Megint említette az almát. Nézzem meg. Az sem volt, most meg annyi van az üzlet raktárában, hogy nem férnek tőle. Nem szeretnék, ha a Xiaomival is így járnának, óvatosabbak. -
Cunaja
addikt
Kicsit utánanéztem a hozzászóláasaidnak és megállapítottam, hogy tudásod az egekbe szárnyal.
Javaslom az aláírásom elolvasását.
Egyetlen dolgot fejtenék ki jogilag,
Nem mindegy, egy online áruház weboldala, vagy egy cég, esetleg szolgáltató online weboldala.
Amig az elöbbinek nem kell feltüntetni, hogy a meghirdetett termékek csak online vásárlásnál elérhetők, addig, az utóbbiaknak fel kell hívni a vásárló figyelmét erre, mert különben felmerül a megtévesztése a fogyasztónak. Ez vonatkozik arra is, amikor pl. az online ár, különbözik az üzleti ártól. Fel kell tüntetni, hogy online ár. Üzletben vásárolsz 3-napod van a termék visszavitelére, (csak rendellenes müködés esetén) online vásárlásnál 14-nap. Online, nem találkozik a termék és a szerződő fél.
Mivel a szóban forgó szolgáltatónak, igen is vannak üzletei,viszonteladói, így, kötelező felhívni a fogyasztó ( vevő) figyelmét arra, ha valamit csak online tesz elérhetővé, illetve, ha esetleg valaminek az online ára különböző az üzletben lévőtől.
Ezzel lezártnak tekintem ezt a témát, nem vagyok hajlandó, tovább foglalkozni vele.
Válaszod akármi lesz, arra nem fogok reagálni. -
Cunaja
addikt
válasz
petya2012 #587 üzenetére
Nem haragszom. Elég magas szintű levelezés folyik, most kaptak pár darabot. Ki is rakták, arra nem jött válasz, hogy kapok-e?
Délelőtt nem volt fent, csak azóta, ment egy kis diszkurzus.
Most a jövő héten kiderül. Online nem rendelhetek, de most sincs ott hogy csak online érhető el. -
Cunaja
addikt
válasz
pusszycat #580 üzenetére
Leírom, de nem szertenék cunami kommentet.
Amúgy azért ez erős túlzás, hogy roskadoznak.
Szóval, két okból.
1, Mert 43810 forint kedvezményt kapok.
2. Most jön a cunami. Egyösszegű kifizetést nem akarok, mert lesokkolna, amikor érintem a kártyát. Ennyi pénzt nem adok ki egyben telefonért. 22-kamatmentes hónapnak, más a hatása.
Ha most nem tudom megvenni, belátható időn belül részletre, akkor, jövőre veszem meg ilyenkor. Nekem, akkor is ráér, de viszont, már készpénzben. Minimum annyiba fog kerülni mint most kedvezménnyel, vagy kevesebbe. Miért ér rá jövőre ilyenkorig, azt most nem részletezném. Van idő várni a szolgáltatóra, de azért mi ez, ha nem idegtépő?
Nyomni akartam nektek a jobbnál -jobb képeket, de így alakult. -
Cunaja
addikt
válasz
tamaswilhelm #574 üzenetére
Szép!
Komolyan mondom, megfordult a fejemben az Alma 14 Pro max. Annyit tököl a Xiaomi,hogy így az életben nem fog versenyezni, se a almával, se a Samuval.
Idiotizmus ami itt folyik. Biztos, úgy van vele a Xiaomi, hogy megvárja az ultrát, amit 17-én mutat be. Ha most telepakolná a Pro-val a piacot, ki venne 600 felett ultrát? Senki. Viszont, a Magenta színűeknél, a sima 13-at is levették.
Ha nem lennének meg a tokok és fóliák, akkor már, vettem volna egy almát. Eddig kitartó voltam, de ez már sok.
Megvárom a Honor Magic 5 Pro-t. Ha addig nem lesz Pro, akkor kidobok mindent és megveszem azt. -
Cunaja
addikt
Nem lesz telóm.
A Telekom levette a kínálatból. Nem tudja beszerezni.
Persze a Yettel és a Vodánál van. -
Cunaja
addikt
válasz
mjani1172 #558 üzenetére
Látod, erre én is kíváncsi lennék.
Magyarországon, nem sok 13 Pro tulaj lehet, azokból csak 1-2 ember van itt a fórumon.
Megírnék mindent, de csak az üres tokról tudok véleményt írni.
Ma leveleztem a Xiaomival és fingjuk sincs, mikor kerül hozzánk, Magyarországra telefon.
Egyes üzletekben meglehet venni KP-ra, de ha az ember 21-22 havi részletet szeretne, akkor várni kell a szolgáltatókra.
Ezért várok én is, no meg a kedvezmény miatt is, mert olcsóbb. -
Cunaja
addikt
Nézzenek oda!
Nem jót linkeltem, módosítva. -
Cunaja
addikt
Nézzétek csak! Már tuti olvasták a levelem.
Szerepelt a levelemben az is, hogy miért szerepel a weblapon, hogy raktáron, amikor nem is lehet kapni. Erről ennyit.
Amúgy utána jártam, ugyanaz a szindróma van, mint annak idején a 14-es almánál. Nem gyártott annyit a gyártó, amekkora kereslet volt. Itt szintén ugyanez van. Egyszer csak megjön . -
Cunaja
addikt
Hm, gondolatban, már annyit fényképeztem. Lenyomtam a Pixel 7 Pro-t, az összes almát és a Samukat.
Telekomnak 30 napja van a válaszra. 27-nap múlva, kapok egy telót remélem.Terentius:
A mágneses tok lelőhelye.
A Nilkin innen van.
A fólia meg innen.Nem kell szabadnap. Majd nem alszom egy hétig, csak fényképezek és dolgozok.
Jó nagyot röhögtem ezen. A kamera kivágás nem stimmel.
Viszont fogdosom a tokot és olyan, mint ha már itt lenne. Főleg ha a hátulján a Leica feliratot nézem. -
Cunaja
addikt
Így éjjel már, írni se tudok. Kímából.
Kínából, amit, 8-án rendeltem, a telefon után. Vezetéknélküli töltő van, védő fólia van, előre és hátra. 2 tok. 1db Nilkin és 1db 360° mágneses. A telefon meg jön valamikor.
Ha kevesen veszik, sosem fogy el a készlet. Nem tolonganak itt a pro tulajok.
-
Cunaja
addikt
válasz
Elit3Zotya #541 üzenetére
Nevetni fogsz, már Kímából ideért a fólia meg a tok. A telefon a szomszédból meg nem.
-
-
Cunaja
addikt
válasz
trebrona #535 üzenetére
amig nem tapizza meg valaki, addig nem is rendel
Erre való a 14 napos elállás lehetősége online rendelés esetén.Látod, nálam ez tuti így lenne, mert nem akarom megtapizni.
Vannak olyanok, hogy tapi nélkül nem rendelik, hiába lehet online ellálni. Egyszóval, nem 1db-al kevesebbet ad el.
Miért nem lehet úgy árulni, ahogy oda van írva?
Most Xiaomi 13 Pro készülék vásárlásakor ajándék Xiaomi légtisztító!
Weboldal
Válaszd a Xiaomi 13 Pro készüléket és most ajándékba Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact légtisztítót adunk, aminek értéke 49.990 Ft. A csak online elérhető ajánlat visszavonásig, vagy a készlet erejéig érvényes.Vagyis, akkor üzletbe vigye ki az ajándék nélkül. Nem az szerepel ott, hogy csak online rendelhető a készülék. Mindegy, már a panaszos levél elment nekik. 2-hétig csak félrevezettek. Ide menjek be, oda menjek be. Rohangáltam, fel-alá a semmiért.
-
Cunaja
addikt
Szia!
Végül is kiderült, hogy neked volt igazad.
Amigy ezt látni a weboldalon,addig nem lesz telefonom.
Azt mondta a Telekom, hogy nem szállít ki üzletbe, amíg tart az ajándék promóció.Meddig tart? A készlet erejéig. Mikor fogy el a készlet, senki nem tudja. Olyan érzés, mint ha direkt kevesebb Xiaomi 13 Pro-t akarna eladni. Amit már fentebb írtam amig nem tapizza meg valaki, addig nem is rendel. Így a készlet soha nem fog elfogyni, vagy csak akkor, ha a Xiaomi visszahívja a légtisztítós csomagokat. Ez van.
soko70: Nem lesz Vodás miatta. A dual sim-es telefonok, nem hálózatfüggők. Amúgy már a többi sem.
-
Cunaja
addikt
válasz
hakydakillah #530 üzenetére
Oda van írva a telefon alá. Nem rendeltem még onnan.
Nálunk a Global 3-év garival van. -
Cunaja
addikt
válasz
hakydakillah #528 üzenetére
Doboz nélküli, kínai verziók. Számomra ez olyan, mint amikor, az ablakon szorom ki a pénzt. Nagy bátorság kell hozzá.
-
Cunaja
addikt
Minden védelem, tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezt Indiában, nem adják a telefon mellé.Magyarán, nem lett bevizsgáltatva a vízállosága.
A niénk vízálló, de korlátozott. Vagyis, garanciánál, te hogyan bizonyítod be, hogy csak az előírt mélységig és idejig volt vízben? Sehogy. Erről ennyit.
Viszont van itt egy érdekes dolog
Xiaomi saját rendszer.
Ha ezt bevezeti, felmerül egy marha nagy kérdés. Android kompatibilitás meglesz utána is? Az Androidos alkalmazások menni fognak? Elvileg igen, gyakorlatilag semmi nem garantálja. Szerintem ez még igen csak évek kérdése. -
Cunaja
addikt
Az egyik fórumon az is írta egy fejlesztő, hogy a global verzi jobb. ó a legfejlettebb. Ez, jelentősen látszódik az árazásban is. A kínai ip68-as, de nincs B20, az indiai meg még silányabb. Van IP68, csak minősítése nincs. Vagyis, nem garantálják, hogy vízálló. Valamelyik indiai hozzászólásban, azt írta az egyik figura, hogy ő Global-t fog beszerezni, mert az jobb. Itt még csak feltételezték, hogy nem kapja meg a védelmet.
-
Cunaja
addikt
Az indiai piacra kerülő telefon, nem kapott IP68 minősítést. A fórumokon is írják, hogy ami nehezen hihető, de igaz, más a hardver és a felépítése a telefonnak. Ugyanúgy, ahogy a kínai verzióban nincs B20. Autóknál is előszokott fordulni, hogy az indiai piacra más megy.
-
Cunaja
addikt
Azért az Északi -sarkon, óvatosan a telefonnal.
X13 Pro technológia 1
Technológia 2Nikkor: Csak a film, ha nagyon tetszett.
Az egész, a X13 Pro-val készült.
-
Cunaja
addikt
Nem sokan jelentkeztetek, mikor a 8K-s tévét kérdeztem.
-
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
Dr.FantastiK #496 üzenetére
Megnéztük Anyókával ( Alma 14 Pro Max vs Xiaomi 13 Pro )és kiröhögte a baloldali képeket.
Közöltem vele, sokkal drágább.
Mi még oroszt tanultunk az iskolában.
Persze, hogy megvédem, mert jól sikerült. A 10T pro után, érdemes váltani. Eddig nem éreztem ezt.xabolcsy: Ez így van. A GSMARENA is közöl hibás adatokat. Ha megnézzük a Xiaomi hivatalos oldalát is, összehasonlítva vele.
-
Cunaja
addikt
Xiaomi 13 vs 13 pro
Aki ezt elolvassa, szerintem a sima 13-at veszi, rajtam kívül. -
Cunaja
addikt
válasz
DrDoktor #492 üzenetére
Anyóka, amióta megvettük a Pana FZ82-t, mindig behuzatja velem a függönyt mindenhol, még akkor is ha 1km-re van egy másik ház.
Nyaraláskor, a sziget egyik oldaláról, átnéztünk az ismerősökhöz a sziget túloldalára. Mondta egyből, hogy ez félelmetes.
Egyszóval, simán alkalmas illyen dolgokra. Lehet ezért vesznek sokan Samu ultrát. -
Cunaja
addikt
Mindent értek, miért ilyen drága.
ha valamit nagyon olcsón adnak, arról azt tartják, hogy olyan is – magyarul gyenge minőségű.Ha 350 vagy max 400K lenne, akkor már gyenge minőségű.
-
Cunaja
addikt
Képzeljétek. Követem a Telegramon a telefon hivatalos csatornáját. Tegnap este óta, 654 bejegyzés történt., Ott aztán megy az élet.
Nálunk meg legtöbb helyen a feketét alig lehet beszerezni. Felhívom holnap az üzletkötőt, hogy fehér is jó, csak legyen már végre valami.
-
Cunaja
addikt
válasz
Dare2Live #460 üzenetére
Az útolagos fókuszt is imádom benne. Viszont mindenestől, az összes felszereléssel, külső vakuk, állvány és egyéb kellékeket cipelni, nehéz.
Xiaomi 13 pro azért kell, mert az tetszik. Pixel 7 is jó, de nem tetszik a kinézete. Fél milláért, azért már a kinézet is számít.
Ha kezdő lennék, akkor tényleg jó lenne amit Somatom ír. 300K egy fényképező, 200K egy telefon. Viszont ezen már túl léptem.
Simán elég lenne a 13 is, de nekem a Pro jobban tetszik kinézetre és tudásban. -
Cunaja
addikt
válasz
pusszycat #452 üzenetére
Kérdezlek én. Hányszor fogsz max zoomon fényképezni, amikor kézben tartod a telefont? Csak az veszi fogyelembe a max zoomot, aki leskelődni akar.
Fényképezni, ilyen távolságból, nem telefonnal kell. Ha már itt tartunk. Az Ultra melegedésére azért kiváncsi leszek nyáron. Túlhajtott proci, tud ám csodákat művelni.
-
Cunaja
addikt
Gratulálok.
A kettős alkalmazások szoktak bezavarni. Ha van kettős alkalmazásod, akkor tiltsd le.
Az NFC visszaállítása is segíthet, mert az is bezavarhat. Ezt a kapcsolat és megosztás menüben találod.
Beállítások > érintésnélküli fizetés> alapértelmezett fizetési alkalmazás. Beállítod, és újraindítás.
Sajnos ez pont egy MIUI14 BUG, amit a legújabb frissítés javítani fog. -
Cunaja
addikt
válasz
mjani1172 #440 üzenetére
Ez is igaz.
Azt kell figyelembe venni, hogy a Xiaomi nem teljes mértékben foglalkozik a dolgaival. Innentől kezdve, jogos az érvelés.
Viszont, a Xiaomi nem alma és nem samu, illetve kapható itthon. Ezt is rengetegen nézik.
HA Samut vennék, csak az S23 Ultrát, ha almát, csak a 14 Pro Maxot. Viszont ezek, 256GB-os tárhellyel, horror árban vannak a 13 Pro-hoz képest.
Ugye ott van még az Oppo és a Honor, illetve a többi azonos szintű készülék, de azoknál a használt GSM üzleteket is figyeljük meg. Jó, a 12-es szériát ne vegyük figyelembe, mert attól rengetegen szabadultak.
Egyszóval a Xiaomi szoftver támogatása egy kalap .... , ezt tudja az, akinek ez volt eddig is.
Az is kijelenthető, minimum egy fél, vagy 1-év kell nekik, mire utolérik a hardvert szoftveresen.
Ezt vegye figyelembe mindenki a vásárlásnál. Ha viszont utolérik magukat, akkor brutál jó lesz a telefon. A GSMARENA új tesztjében, rávilágított pontosan a telefon hibáira, amit pl a rövidnadrágos videókon is láttunk. Fókusz, hm.
A sok teszt alapján, kijelenthetjük, hogy jól megkell gondolni a vásárlást, mert idő lesz a tökéletes telefon. ( ne kezdjük, hogy fél milláért nem tökéletes. Ezt már kitárgyaltuk.)Persze a Xiaomi.eu eléggé gyorsítja ezt a dolgot, de egy normál felhasználó, nem fog BL-t nyitni és szórakozni a rom cserével.
Amit tanácsolhatok, ha valakinek nem sürgős a vásárlás, az ne vegye meg most, mert lehet csalódni. fog.
Kijelenthetjük, hogy a hardver és a szoftver a kamerában, ( gyári kamera alkalmazás ) egyenlőre még csak kergeti egymást, de nem találkoztak.
Viszont ha valaki szemrebbenés nélkül Xiaomi.eu-ra vált és imádja a Gcam lehetőségeit, illetve hozzászokott már a Xiaomi frissítési lassúságához, ( Xiaomi.eu gyorsabb, most is márciusi a biztonsági frissítése, amíg a gyárinak, február ) annak tökéletes vétel.
Persze ez a magán véleményem.
Ezért is akarom megvenni március 8-óta. Ez egy brutál jó telefon. -
Cunaja
addikt
válasz
trebrona #438 üzenetére
Nem is egy videót néztünk. Ez nagyon jó.
Bocsi!
Igen, itt már látni amit te mondasz, de ez egyértelműen szoftver hiba is, nem csak a user keze mozog.
Közben elkalandoztam. -
Cunaja
addikt
válasz
trebrona #436 üzenetére
Akkor már a szememmel is gond van. Direkt megnéztem most még1x a 13 Pro videót, de egy rövid nadrágos. se egy rövid ujjúban lévő egyént nem láttam. Légyszi perc/másodperc ahol te ilyeneket látsz. Ha meg nem látsz, mert nincs rajta olyan, hülyeséget ne írjál, azért , hogy a telefont lehúzd.
Most a GSMARENA új tesztjét olvasom. -
Cunaja
addikt
válasz
petya2012 #433 üzenetére
A videóval nem foglalkoztam, mert annál, úgyis jobbat csinálok. A képek, lehetnének jobbak, de azokból is lehet sokkal jobbat csinálni. Egy tesztelőtől elég.
Amikor viszont mész egy vonattal, és fényképezel, akkor nagyon király, hogy megtudod örökíteni amit szeretnél, nem csak egy csíkot látsz. ( záridő ) Ezt pl. miért nem mutogatja senki?
A szelfi, hát az baromi gyenge, de hidd el, klasszisokkal jobbat lehet kihozni belőle. Mivel nem szeretném, magamat mutogatni, ezért nem osztok meg szelfi videót, pedig biztos tetszene a MI10T Pro szelfi videója.
Amúgy is, nem mindegy kinek a kezében van a masina. Mennyire szeretné a készüléket eladni, reklámozni, sztárolni. A fókusz az 1000%, hogy javulni fog szoftver frissítéssel. ( már most javult )
"stabilizálás is gyenge" Pont ezt mondom, nem feküdt rá eléggé.
Másik, hogy a kínai verziót tesztelte és nem a globált, amiben a szoftver már csiszolva van. Az öltözékéből ítélve , nem volt melege januárban. Megint más tesztelni egy telefon stabilitását, kellemes hőmérsékleten, mint hidegben. Remeghet a keze, mert fázik, illetve a hideg összerántja az izmokat és a telefon tartása már alapból nem stabil.
Ne keressük az okokat, azért írtam, egy tesztelőtől elég.
Az utolsó megjegyzés, teszteljen EU, sőt MO. kapható modelleket. Soha nem vennék kintről telefont.
Hiába jó a Vivo X90 Pro+, ha nem jön hozzánk. Egyet azért nem értek. Miért nem linkeli senki a nyers és nem szerkesztett videókat, illetve esetleg RAW képeket? Oké, a mezei felhasználónak nem mondanának semmi mást, de azért egy haladó, illetve profi, sokkal többet megtudna belőle. Azért oda pakolnám szívesen a RAW képeket a PS-be. -
Cunaja
addikt
Ha valaki unatkozna.
Szeretném kérni, az első hozzászólás elolvasását. Google barátunk segít a fordításban, ha valaki nem tudna spanyolul. -
Cunaja
addikt
Igen, elég érdekes. Valaki megvette és még véletlenül sem jön ide a fórumra.
Na persze, én is hiszek az ufókban, mégsem láttam még egyet sem.
Szerintem marhára felmérik az igényeket és az alapján rendelnek. Még véletlenül sem akarják, hogy 1db is rajtuk maradjon. Szóval 19-ig felmérés van, azért is nevezik előrendelésnek, majd berendelik a központi EU raktárból. A maximumot kell majd kihoznom a telefonból, lesöpörni az almákat és a samukat, ha már ennyit kínlódok vele. -
Cunaja
addikt
Most hívtak az üzletből, nem jött 13 Pro, csak sima.
Akinek kell sima, a Pólus Telekomban van sima 13.
A központi raktáron elfogyott a Pro, majd várjuk a jövő héten, talán lesz. ( Biztos, fentebb tárgyaltuk). Szóval még egy hét. Megkérdezte, fenntartom-e az igényt, mondtam, hogy igen. -
Cunaja
addikt
Ház azért 43 pénz, az 43 pénz. Amúgy nem akarom magam meggondolni, de most hétvégén tudtam volna fotózni vele. Jövő héten pénteken ha átveszem, 2-hétig egy nap szabadom nem lesz, ki tudja mikor lesznek képek, amiket meg lehet osztani.
Ugye szelfi és privát, nem lesz megosztva.
-
Cunaja
addikt
válasz
xabolcsy #401 üzenetére
Nekem nincs 14 nap, mert üzletből hozom ki. Sőt, nem is gondolhatom meg magam. Erről szól a speciális előfizum, illetve az üzleti vásárlás. A 43K kedvezményt, megkapom, de azonkívül mást nem. Ha csak jövő héten pénteken jön ki, akkor a légszűrő is ugrik.
Gondoljunk bele. Kiviszik az üzletbe és te megnézed, megtetszik és megrendeled online. Jár a légszűrő. Ezt megcsinálod hétfőn, már nem jár. Ez a lényege az egésznek. Majd hétfőtől meglehet nézni, majdnem mindenhol. Magyarországon élünk, nem csodálkozom ezen. -
Cunaja
addikt
Kezd a dolog büzleni.
Nincs telefon, de a központi raktáron van. Egy üzletbe se viszik ki szinte, nehogy az ember megtapizza és megrendelje online. Jövő héten már lesz mindenhol, mert hétfőtől nem jár a légszűrő.
Erre fogadni is lehetne. Egyszóval, még egy hetet várnom kell. Már tényleg kezd elmenni a kedvem az egésztől.
Ugye ha az ember nem tudja megnézni élőben, nem rendeli meg, az esetek 98%-ban. -
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
Elit3Zotya #397 üzenetére
Nem most, de ha véletlenül megyünk az Ázsiába, akkor a képeket lefényképezem én is.
-
Cunaja
addikt
válasz
Elit3Zotya #395 üzenetére
Nagyon remélem, már nem sokáig kell várnod.
-
Cunaja
addikt
válasz
Atomgeszi #392 üzenetére
Amúgy meg mindenkinek van egy stilusa is. Azért ha egymás mellé teszünk egy Pixel 7-et és egy Xiaomi 13 pro-t, igen csak eltérnek.
Lehet jó képekben Pixel 7, de a kinézete és a Stock Droid se tetszik nekem.
A Honor Magic 5 pro-nál is a hátulja, számomra, brutális ronda. A Xiaomi 13 Ultra sem tetszik. Hiába lesz benne USB 3.1 és display port is, illetve csúcs kamera.
Az, hogy melyik jobb fényképezésben és videóban, nehéz eldönteni, majd idővel kiforrja magát.
Jelenleg, a Xiaomi 13 Pro-t is sokan szidják, de rengeteg helyen az egekbe marasztalják. A telefonokkal vigyázzatok, mert ha üzletből hozzátok ki és nem online foglaltátok le, akkor nem lehet visszavinni, hogy elálltok tőle. A 3-nap, csak csere szavatosság. Ilyenkor nincs 14-nap, hogy nem tetszik. -
Cunaja
addikt
Érdekes cikk
Amúgy ha valaki végig olvassa a GSMARENA Honor Magic 5 pro tesztjének a hozzászólásait, akkor elég érdekes dologra derül fény. Lehet, hogy a Xiaomi 13 Pro-t elég sok gazdasági kör, negatívan akarja feltüntetni?
Csak egy csendes megjezés volt.
A usert kell figyelni, aki a fotó szerkesztéséről ír. -
Cunaja
addikt
Nagyon jó teló az is.
Minden kép, automata módon fog készülni, mert az emberek 85%-a legalább, úgy használja a mobilját. Nem állítok a Mi10T Pro-n és a 13 Pro-n se semmit. Az első kép 10T pro stock; 2; 10T pro Gcam, 3; 13 Pro stock, 4; 13 Pro Gcam. Ilyen összeállításban lesznek, egyedül a GPS koordináta lesz kikapcsolva. A képek zip formátumban kerülnek fel majd. Természetesen az eredeti méretben. A lényeg, pénteken kapjam meg és vasárnap ne essen az eső. Persze a 13 Pro-val akkor is fogok fényképezni, hiszen vízálló.
Saját magamnak kell bizonyítani, hogy megérte-e. Csakis a kamera miatt váltok.
A 10T pro-t, sosem éreztem lassúnak és bármi nemű hiányom se volt még. Októberben megszűnik a támogatása, ezért is jön az utód.
A kijelzőket is megpróbálom majd lefényképezni egymás mellett, kint a szabadban, hogy látható legyen a különbség. Nagyon sok embernek van 10T pro ( globálisan, és Redmi K30S Ultra Kínában). Az egyik legtöbbet eladott Mi sorozat. Nagyon eltalálták.
Eddig nem találtam meg, méltó utódját, úgy érzem a 13 Pro az amivel, érdemes foglalkozni. -
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
kellareg #362 üzenetére
Kicsit utána olvastam. Azért fenntartásokkal kezelném. Elvileg a kínai verzióban, egy chip-el kevesebb van.
A Xiaomi.eu oldalán is többen kérdezték ezt és azt válaszolták nekik, hogy nem lehetséges a B20, mert nincs benne az a chip, ami a B20-ért felel. Az XDA is azt írja, hogy nem lehetséges.
A másik, a garancia. Itthon 3-év, ott csak 1-év.
Szerintem, nem igazán változtattak ezen a 13-as sorozatnál.
Viszont, ahogy te is írtad, minden előfordulhat.A mellékelt fényképekre meg visszatérve. A képek, kínai verziós Pro-val készültek. Azon, elég sokat csiszoltak már, a global verzió megjelenéséig.
-
Cunaja
addikt
válasz
kellareg #360 üzenetére
Akkor nagyon jó. Mondjuk a Spanyolokat, illetve a Németeket, nem értem. Ezzel szenvednek, de akkor biztos user error.
Itt is található, pár teszt kép. Az készítette, aki tesztelte.
Azért ne felejtsük el, hogy a kamera folyamatosan frissül. Átlag 2-3 hetente jön frissítés a kamera alkalmazásra. Persze a Gcam is ott van.,
Azért ezeket a képeket, fenntartásokkal kezeljük. A Mi10T pro-m, jobb képeket csinál.
Nem mindegy, kinek a kezében van a telefon, és mit szeretne belőle kihozni. Egy két képnél, azért levegőt vett exponálás közben. ( bemozdult a keze). -
Cunaja
addikt
Xiaomi.eu tehető fel rá (nyitott BL kell), csak lesznek hálózati gondok( B20 hiánya), illetve az Android Auto-ra is panaszkodnak, hogy nem akar menni.
Mivel hazánkban lekapcsolják teljesen a 3G hálózatot és az LTE dominál, meggondolandó.
Gondolom 1 fél millás telefonnal, nem 2G-t szeretnél. -
Cunaja
addikt
A Pro makró funkciójától, elvannak ájulva a tulajok. Egyszerűen imádják a lebegő lencsét.
Itt is Telegram példa.
-
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
Vezetéknélküli töltő.
Esténként akarom vele tölteni és a töltő egység, 37W-os lesz.
Olvastam olyat, hogy a vezetéknélküli töltés, jobban károsítja az akkut, de bizonyítékot, nem találtam rá.
A gyorstöltés se károsit, mégis azt mondják.
Viszont olyat is olvastam, hogy hiába veszed meg a 50w-os töltött és dugod rá a 120W-os fejet. Valamiért, csak 30W a teljesítménye. Még spanyol fórumokon, a Xiaomi csoportban, keresik az okát. Azt írják, hogy beállítás kérdése lehet.
Szóval, éjszaka töltöm mindig vezetéknélkül 20W, ha gyorsan kell, akkor ott a 120W. A kocsiban meg 20W vezetéknélküli szintén, a hosszabb utaknál. -
Cunaja
addikt
Mert nem ismerik a mondást.
Ami nem kínai, az már nem is eredeti.
A politikai irányt, direkt nem említettem.
Jogos, csak legyen tisztában minden kínai ellenes almás, hogy hol szerelik össze a telefonjukat.
Természetesen tiszteletben kell tartani, mindenki véleményét és hovatartozását.
Lehet amúgy a legtöbb adat, a magyar szervereken van, ami Kínában található.Petya2012: A Telekomtól rendeltem, de még nem jött meg. Ha te is ilyet szeretnél, akkor 19-ig jár az ajándék légtisztító.
Most jött az üzi, mehetek a boxhoz, a vezetéknélküli töltőért.
Graphics: Még nincs, de már annyit tudok róla, mint ha lenne. Péntekre igérték Megjelenés napján rendeltem.
-
Cunaja
addikt
Jó, ez nem a Xiaomi-t írja, de Kínát
Most nincs időm mélyebb keresést folytatni, csak hirtelen beírtam magyarul a Google-ba, mit keresek.
Az első találat lett linkelve
Így már simán hihető, hogy besegít.
Most akkor tényleg, mi is van? Nem csak a Xiaomi a kínai? Hiába az alkatrészek és egyebek nem kínai, ha ott szerelik össze.
Az üzletben is az kerül a kosárba, amit mi belerakunk. -
Cunaja
addikt
válasz
Donki Hóte #311 üzenetére
Azért jó látni, hogy gyarapodik a Xiaomi tábor.
Kinek van 8K-s tv? Tegye fel a kezét. Csak belírtam, mert már ezt is láttam hiányolni. -
Cunaja
addikt
Az alma is kínai, mert délelőtt a Xiaomi készül a gyárban, délután az almát rakják össze.
Elég sok helyen olvasni ezt. Van ismerősöm kínában, megkérdeztem róla. Annyit mondott, ott sokkal olcsóbb összeszerelni. Nem cáfolta, de nem is erősitette meg Ez így csak feltételezés. ("Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.") Most akkor mi is van?
Mivel nem vagyok FBI ügynök és orosz kém sem. Így különösen nem érdekel, hogy kémked-e a telefon. Eddig semmi jelét nem vettem észre, sose volt gondom. Viszont alma és samu párosnál már igen furcsa dolgokat tapasztaltam a kollégáknál.
Szerintem meg a Google-tól se ártana tartani, de ugye a Samukon is az van.
Persze, csak csendben jelzem meg, hogy a sok Xiaomi rolleres aki nem vesz kínai telefont, mert kémked és almával száguld, az nem tudja, hogy maga a Xiaomi márka a kínai, nem csak a telefon? Ugyanis a roller is Xiaomi.Na meg az okos villanykörte, a légtisztító, a robot porszívó, a kamera és sorolhatnám nap estig.
Igazad van, hogy sokakat ez eltérit, de ez olyan mint a vírus. Van, nincs. Kémked, nem kémked. Ki miben hisz.
Azt hiszem, hogy az alma kémked és hallgatózik, mert ha megnyitom a telefont, azt nyomja a képembe amiről beszéltünk. Pontosan látja hol a másik alma, meg egyebek. Mivel a Xiaomit annyian támadják, szerintem, a global telefonoknál a kémkedés funkció nincs benne, mert ha kiderülne, vége is lenne az egész Xiaomi ökoszisztéménak. Minden terméküket beleértve.
Így ezt nem írnám bele. -
Cunaja
addikt
Jó kis telefon ez, ezek ellenére is.
Minden márkának van valami negatívuma.
Pl. Honor Magic 5 pro. Nekem nem tetszik a hátulja. Egyszerűen nem tudnám megszokni. Pedig, az lett volna a másik kiszemelt. Ja és a BL nyitása, nem egyszerű. Elég kockázatos, mert nem lehet nyom nélkül bezárni a garancia miatt. Xiaomi, sokkal lazább. -
Cunaja
addikt
Persze, hogy nincs. Ez a Xiaomi veszte. Rengetegen nehezményezik. Van aki egyenesen, ez miatt állt el a megvételétől.
A vezetéknélküli kivetítést szoktam használni,, de ha erre nincs lehetőség a vevőkészülék miatt, akkor az idegeskedés marad csak. Képkimenet nincs. Ezt is figyelembe lehet venni. Így már van sok negatívum a saját eszközparkon kívül.
1. USB 2.0 ( Jóval lassabb adatmentés, mint 3.1-nél )
2. Nincs USB-n, képkimenet
3. Szelfi, nincs 4K ( Gyári alkalmazással )
4. Szoftver frissítések, lassúak. ( 90 nap )
5. Xiaomi árak jobban zuhannak, mint a versenytársaknál.
6. Jelenleg a 70X zoom, parasztvakítás. ( nem jó minőség)
7. Nincs 8K 30fps videó.
Ha valakinek valami negatívum még eszébe jut, írja meg.
Ha egyik sem számít, mint pl. nekem, akkor marha jó telefon lesz. -
Cunaja
addikt
Oké, akkor két negatívum a Xiaomi oldalán.
Ha valaki rengeteget szeretne fényképezni, amit ki is szeretne gyorsan menteni külső adathordozóra, nem biztos, hogy szerencsés a 2000-ben kifejlesztett technika. USB 2.0 nagyon lassan tud másolni. Nem USB 3.1.
Jó, hogy 256GB a tárhely, de a nagy képek és 4K, esetleg 8K videók, megtöltik ügyesen.
Mi is szenvedni szoktunk a nyaralás alatt, amikor a külső ssd-re másol. Ezt is figyelembe lehet venni esetleg.
Ugye a szelfi is szempont. Ha valaki ragaszkodik a 4K szelfihez és nem akar külső alkalmazást használni, akkor neki sem való a Xiaomi. Talán ez is segített. -
Cunaja
addikt
Gondolom ezeket a kérdező tudta.
Ha nekem almás dolgaim lennének, nem is kérdeznék.
Ha Pen kell, akkor sem. Ha a villám töltés, megint nem lenne kérdés.
A kérdező nem tudja eldönteni melyik lenne jobb neki.
Igazad van viszont abban, hogy ilyen módon is meglehet közelíteni.
Írtam azt is, hogy keresem az okát, miért nem jutottam még hozzá. ( Babona) 1-hete több száz bejegyzést elolvastam, rengeteg fórumot megnéztem és rengeteg videót, illetve a megjegyzéseket. Hidd el, rengetegen nem tudnak dönteni. Napi 11-órában az internetet bújom. ( szabin vagyok ) .
Ha mindenki a te irányod szerint döntene, nem is lenne semmi gond.
Ezzel, valójában egy jó ötletet adtál.
Nekem amúgy AA autóm van, vezeték nélküli csatlakozással. Alma így kizárva. Mindenki az alapokból induljon akkor ki. -
Cunaja
addikt
Ezzel foglalkozik most a fél Európai telefonvásárlás előtt álló társadalom, akik ebben az árkategóriában vásárolnának.
Majdnem minden fórum, Telegram; Twitter és társai.
Kérdések: Xiaomi 13 Pro; Samsung S23+, vagy Ultra és Iphone 14 Pro, illetve Max. Nem nagyon tudnak dönteni.
Egyet azért vegyél figyelembe. A kiegészítők árait.
Pontos választ amúgy, senki nem fog tudni adni.
Nem írom le a pontos okát, miért nem kell alma, de a kiegészítők is szerepet játszanak.
Samu meg elvből nem kell, de ezt sem részletezném.
Ha almát szeretnél, mert neked is almád legyen, akkor vedd azt.
Írtam a Mi10T Pro-t fentebb. A közelségérzékelőn kívül ( 13 szériában megoldva) semmi problémám nem volt.
Egyszóval, a Xiaomi csúcskészülékei, már fel felfejlődtek a stabil működésre. Semmi bajod nem lenne ezzel sem, csak nincs a hátulján harapott alma. Neked kell dönteni. -
Cunaja
addikt
válasz
trebrona #287 üzenetére
Igen, ezért írtam fentebb, hogy negyed évente.
Agz425: #286: 48,78 az árfolyam. Igen ezt mindig HKD-ban jelzi. Egyszerűen, nem váltják át, majd fizetéskor.
Az 50GB kb. 410forint/hó. A 200GB, 1320forint/hó.
A bankod árfolyama szerint számold át.
A szoftver frissítés beszokott ragadni. ( Nem jön frissítés )
Ha nem akarod magad frissíteni, szerintem fáradj be a Telekomba, vagy szervizbe. Itt viszont az adataid kiszivároghatnak. Érdemes a telefont teljesen törölni, ha ezt választod. -
-
Cunaja
addikt
válasz
trebrona #281 üzenetére
Ez elég off, de segítek. A Xiaominál az EEA romokra jön leglassabban a frissítés. Már kint van az új. Ami érdekes, hogy a MI10T Pro-n, már MIUI 14 van.
Szerkesztettem, mert nem jót raktam be.
Itt van az EEA, de van global romból frissebb. -
Cunaja
addikt
válasz
Roland861010 #265 üzenetére
Negyed éves politikája van. 3-havonta jön egy update. Talán most még kicsit hamarabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 - 64 GB - független
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest