Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Eladó egy vezetékes X3D szemüveg, cd-kel, mely CRT monitoron használható!
Ár: priviben. -
vivera
csendes tag
Hali
Működik ati-s karival is.A régi crt monitorommal, 9800Pro,9600Pro -val teszteltem.
(A régi konfigomban volt)
Nem volt nagy szám.Meg annyit nem ér az egész hogy vissza fejlődjek tft-ről crt-re
[Szerkesztve] -
wwenigma
Jómunkásember
Vettem vagy 2 hónapja, de még nem jutottam el addig, hogy kiprobaljam. De nekem nVidiam van. Amugy driver nincs Atihoz asszem.
-
törölt tag
Hali mindenkinek
olvasgattam a hozzászólásokat és sokan írták hogy Nvidiával műxik csak
Ezért félve teszem fel a kérdést Ati 9600 Pro val meg se próbáljam?
Találtam egy oldalt ahol gyanúsan olcsó (3000 HUF) ért vesztegetik -
L1m1
tag
Hi!
Az interlace mod konkretan mit jelent ilyen 3D szemuveg eseteben???
THX! -
Márton
nagyúr
válasz
GyulaiKolbas #19 üzenetére
Milyen uberallat nvidias teszt? A stereo driver, redblue szemuveggel?
Van mar tft-vel is mukodo verzio! De gondolom nem a 25ms-os peldanyokhoz ajanljak.. -
GyulaiKolbas
csendes tag
Igen én már beszereztem ezt a szemüveget. Tapasztalataim a következők: Játék közben nem sokat észlelsz az egészből (legalábbis és nem vettem észre semmi különöset) és ez nagy csalódás az überállat Nvidiás teszt után.
Az én szemüvegem nem Usb-s, hanem van egy átalakító a dobozban amire rá kell dugni a monitort és a szemüveget.
Autós és repülős játékoknál viszont elég szépen térbe helyezi magát a cucc, és akkor nagyon szép minden, de tényleg.
A használata roppant egyszerű csak csatlakoztatni kell és telepíteni a hozzá adott drivert a cd-ről. Utána egy klikk és már műxik is. Hátránya viszont hogy csak NVidia chipes videókártyával megy és csak katódsugárcsöves monitoron. (sztem ez a tft-n a folyadékkristályok miatt nem működik).
Végső soron nem bántam meg hogy megvettem mert mint mondtam egyes játékoknál igen szép, de azért én többet vártam tőle! -
Na tessék! a vrcenter.hu oldalán hírdetnek egy E-D Glasses nevezetű 3D szemüveget, ami állításuk szerint működik TFT monitorokkal és az összes ismertebb VGA kártyával, ráadásul olcsóbb is (16e Ft) mint az X3D szemüveg..
Azért nem semmi követelmény CRT monitoroktól a 100Hz-nél magasabb képfrissítés.. gondolj bele, hogy milyen lehet már egy 19'' vagy 21''-os monitoron 800*600-ban dolgozni.. akkorák az ikonok meg a betűk meg minden hogy szerintem totál élvezhetetlen a dolog. Persze egy olyan TFT -vel is müködő szemüveggel talán nem lenne ez gond többé.. (Csak szubjektíve azt nem értem hogy ugyan miért működik az egyik szemüveg TFT-vel is, a másik meg nem, amikor az alkalmazott technológia ugyanaz..) Félek hogy ez csak duma, de kívánom hogy ne legyen igazam. Ha a vrcenterben kilehet próbálni a szemüvegeket, akkor asszem hamarosan ellátogatok hozzájuk..
-
morzsol
aktív tag
Alapvetően nem az a baj ''ezzel'', hogy a D3D hibáját emeli ki 1000-el?!
Szal ''2D''-ben még elmegy a d3d, de 3 dimenzióban csak az domborodik ki még jobban, hogy az egyész világ poligonokból van összerakva - és ez eléggé kiábrándító. Szal még 10(?) év, és jó lesssz ez is, csak egyenlőre sehol nem tart a számolási teljesítmény - sajnos. -
Márton
nagyúr
A vrcenter.hu oldalt ismeritek?
Vannak itt szemüvegek (TFT-hez is!), kesztűk, 3d filmek, és bemutatóterem is van, ahol ki lehet próbálni a cuccosokat. -
Gyurry
csendes tag
Sziasztok!
Szóval annak ellenére, hogy még nincs ilyen szemüvegem elég sokat tudok már róla.
Először is az árakról:
Saturn 32000Ft
Media Markt 20000Ft
A Media Marktban rajta volt egy cimke a hivatalos forgalmazóról Mo-on, de elfelejtettem leírni, ott érdemes megnézni.
Minden esetre a technika 2002-es és az x3d honlapján Amerikában 59$-ért lehet megvenni, az persze csak kb 11000Ft.
Szóval Usb-n keresztül csatlakozik a géphez a szemüveg.
Az egész a gyártónak szerintem max 5-600 forintba van, ugyanis 2 egyszerű LCD lapka van a szemüvegbe, amit a képernyő frissítési frekvenciájával lesötétít, felold.
Ez természetesen azt eredményezi, hogy szemenként lefelezi a frissítést.
Azt mondják, hogy 100Hz ajánlott, de ha rám hallgattok 120Hz alatt bele se fogtok, mert elcseszi a szemet az 50Hz (garantált fejfájás).
A hagyományos zöld-piros színszétválasztáson alapuló 3d-s technikának hosszútávon káros hatása volt a szemre, ez azonban nem bántja jobban a szemet, mintha tv-t néznél.
Nekem most van egy 22-es Nec FE1250+ monitorom, 800*600-ban 160Hz-el fogom használni, mert szemenként 80Hz már nagyon jónak számít.
Tunerkártyán keresztül tv-t, illetve DVD-t is 3d-ben lehet nézni.
Igazából a directx-es megvalósítást értem, mert rendelkezésre állnak az adatok a 3d-hez, de egy film vagy egy kép esetén bonyolultabb a szoftveres megvalósítás.
A légyeg az, hogy 3d közben be tudod lőni magadnak a szemtávolságot.
Ha jól emlékszem ctrl+f3, ctrl+f4!
Azt mondták, hogy 2 szemüveget vidáman lekezel a gép több bekötésnél probléma lehet, a hatás nem garantált!
Feltételezésem szerint ez azért lehet, mert az USB is soros Bus, így aztán várnia kell pl. a 3.szemüvegnek a jelre, mire persze késő, mert esetleg ellentétes fázisban van szem.1, és szem. 2.
Talán ezt a problémát is ki lehet küszöbölni, ha berak az ember még egy pci-os USB kártyát, és a másik 2 szemüveget abba lehet bedugni.
Ami engem érdekelne az az, hogyan viselkedik az eszköz 2 monitorral dual-view-ban!
Miért nem megy az eszköz Ati kártyával? (gyanítom, csak le kéne kódolni)
Nekem hála Istennek Asus Geforce FX 5700-am van 256MB rammal, azon szépen menni fog.
Ha tud valaki ilyen szemüveget olcsón (új:15000Ft, használt 10000Ft), vagy a kérdéseimre válaszolni tud pls írjon nekem!
imregy@freemail.hu
Jó szórakozást hozzá! -
válasz
GyulaiKolbas #12 üzenetére
ÜDv!
Szóval neked akkor már van egy ilyen szemüveged?
Tudnál tapasztalatokat írni róla? Régóta szemezek már vele, de nem mertem megvenni, mert nem tudom sehol sem jobban kipróbálni..
Amúgy a róla írt cikkben az áll hogy:'' a szemüveg üzembehelyezése is egyszerű: a kapott hardvert csak be kell tennünk a PC- és a monitor közé, felinstalláljuk a meghajtót és máris megkapjuk azt a bizonyos ikont a tálcán, minek segítségével már csak egy klikkre vagyunk a harmadik dimenziótól.'' -
GyulaiKolbas
csendes tag
Hello. Én arra lennék kíváncsi hogy hogyan kell aktiválni játékoknál a szemüveget? Csak a tálcán kell bekapcsolni és kész? Mert úgy nem sok változást észlelek. Természetesen X3D Viewing System szemüvegről van szó. Előre is THX!
-
-Jackson-
őstag
én találkoztam ilyen szemüveggel, egy asus v8460 ultra deluxe karihoz adták (gef4). és nagyon durrva dolog. menü a játékokban mintha a monitor előtt 10 centire lenne. és mellé brutális 3d feeling. ha ez jó minden nvidia karihoz, lehet egyszer beruházok. hova kell dugni?
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Én az őszi BNV-n találkoztam először ezzel a szemüveggel. Nekem nagyon megtetszett, és ott ha jól emlékszem lényegesen olcsóbb volt (vagy 15k, vagy 20k). Nem vettem meg, nekem még annyiért is drága volt, de mindenesetre VR rajongóknak én ajánlom
Remélem ezután már jönnek a VR sisakok, és a hozzájuk tartoző kesztyű, hogy többet ne legyen szükség moitorra, billentyűzetre, és egyéb ilyen elavult marhaságokra
[Szerkesztve] -
bitmad
aktív tag
Szóval nekem egy samsung 765mb monitor 1024x768-ban 100Hz-el megy. Ezzel így 1-2 órát használva nem fájt a fejem és a szemem sem könnyezett, tehát jól lehetett használni huzamosabb ideig. Azért érdemes szünetet tartani néha, pihentetni kell a szemet.
Próbáltam lg monitorral 1024x768-on 85Hz-en (ennyit bírt), hát ott már érezhetően villódzott a samsunghoz képest. Ez engem zavart, de lehet csak engem.
Első használatnál még nagy újdonság, furcsa hogy pl. ''kirepül'' a pillangó a monitorból. Bár egy idő után hozzá szokik az ember, és már szinte természetesnek hat, ilyenkor érdemes erősebbre venni a 3d hatást. Sok játéknál alapból jól működik, de lehet finomhangolni a játékhoz. Adnak hozzá 4 cd-t: 1driver cd, 3 játék cd amin összesen 15 játék van (autós,sakk,ügyességi stb.). Nekem legjobban a toyland racer meg a snake 3d-s verziója tetszett. -
Nekem jelenleg egy régi 1024x768-as felbontásban 85Hz-et tudó CRT monitorom van. (Mondjuk azt feltételezni lehet, hogy elég jó monitor kell ehhez a szemüveghez) Még gondolkozom a vételen, jó volna kipróbálni kicsit komolyabban valahol egy ilyet..
-
Hikvision
senior tag
JAja,régen nekemis adtak a GEforce2 GTS Ultrához de kurvaszarvot me megfelezte e képfissitést tehát akkoriban a monitorom volt 60hz és lett belöle 2x30hz majd kisült a szemem.De érdekességnek nemvolt rossz
-
ÜDv!
Mostanság kapható ez a 3D-s vizuális hatást keltő szemüveg, karácsonykor kilehetett próbálni több, nagyobb áruházban is. Szerintem egészen jól érzékelhető (bár nem tökéletes) térbeli hatást ad, igaz csak egyetlen autószimulátorprogrammal próbáltam.
Annyit kell tudni róla, hogy kizárólag NVidia VGA kártyákhoz, és CRT monitorokhoz használható.
A MediaMarktban is kapható - szintén - 20e Ft-ért.
Kérdésem hogy van-e már ilyen valakinek, próbálgatáttok-e, mik a tapasztalatok, vélemények róla? Én is vennék egy ilyet, de előtte jóvolna letesztelni hogy más programokkal milyen a megjelenítése..
PRO:
Bővebben: link
KONTRA:
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Last Epoch
- Assetto Corsa EVO
- Yettel topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest