- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurry
csendes tag
Sziasztok!
Szóval annak ellenére, hogy még nincs ilyen szemüvegem elég sokat tudok már róla.
Először is az árakról:
Saturn 32000Ft
Media Markt 20000Ft
A Media Marktban rajta volt egy cimke a hivatalos forgalmazóról Mo-on, de elfelejtettem leírni, ott érdemes megnézni.
Minden esetre a technika 2002-es és az x3d honlapján Amerikában 59$-ért lehet megvenni, az persze csak kb 11000Ft.
Szóval Usb-n keresztül csatlakozik a géphez a szemüveg.
Az egész a gyártónak szerintem max 5-600 forintba van, ugyanis 2 egyszerű LCD lapka van a szemüvegbe, amit a képernyő frissítési frekvenciájával lesötétít, felold.
Ez természetesen azt eredményezi, hogy szemenként lefelezi a frissítést.
Azt mondják, hogy 100Hz ajánlott, de ha rám hallgattok 120Hz alatt bele se fogtok, mert elcseszi a szemet az 50Hz (garantált fejfájás).
A hagyományos zöld-piros színszétválasztáson alapuló 3d-s technikának hosszútávon káros hatása volt a szemre, ez azonban nem bántja jobban a szemet, mintha tv-t néznél.
Nekem most van egy 22-es Nec FE1250+ monitorom, 800*600-ban 160Hz-el fogom használni, mert szemenként 80Hz már nagyon jónak számít.
Tunerkártyán keresztül tv-t, illetve DVD-t is 3d-ben lehet nézni.
Igazából a directx-es megvalósítást értem, mert rendelkezésre állnak az adatok a 3d-hez, de egy film vagy egy kép esetén bonyolultabb a szoftveres megvalósítás.
A légyeg az, hogy 3d közben be tudod lőni magadnak a szemtávolságot.
Ha jól emlékszem ctrl+f3, ctrl+f4!
Azt mondták, hogy 2 szemüveget vidáman lekezel a gép több bekötésnél probléma lehet, a hatás nem garantált!
Feltételezésem szerint ez azért lehet, mert az USB is soros Bus, így aztán várnia kell pl. a 3.szemüvegnek a jelre, mire persze késő, mert esetleg ellentétes fázisban van szem.1, és szem. 2.
Talán ezt a problémát is ki lehet küszöbölni, ha berak az ember még egy pci-os USB kártyát, és a másik 2 szemüveget abba lehet bedugni.
Ami engem érdekelne az az, hogyan viselkedik az eszköz 2 monitorral dual-view-ban!
Miért nem megy az eszköz Ati kártyával? (gyanítom, csak le kéne kódolni)
Nekem hála Istennek Asus Geforce FX 5700-am van 256MB rammal, azon szépen menni fog.
Ha tud valaki ilyen szemüveget olcsón (új:15000Ft, használt 10000Ft), vagy a kérdéseimre válaszolni tud pls írjon nekem!
imregy@freemail.hu
Jó szórakozást hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Háztartási gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest