Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyurry

csendes tag

Sziasztok!

Szóval annak ellenére, hogy még nincs ilyen szemüvegem elég sokat tudok már róla.

Először is az árakról:
    Saturn 32000Ft
    Media Markt 20000Ft

A Media Marktban rajta volt egy cimke a hivatalos forgalmazóról Mo-on, de elfelejtettem leírni, ott érdemes megnézni.
    Minden esetre a technika 2002-es és az x3d honlapján Amerikában 59$-ért lehet megvenni, az persze csak kb 11000Ft.

Szóval Usb-n keresztül csatlakozik a géphez a szemüveg.
    Az egész a gyártónak szerintem max 5-600 forintba van, ugyanis 2 egyszerű LCD lapka van a szemüvegbe, amit a képernyő frissítési frekvenciájával lesötétít, felold.
    Ez természetesen azt eredményezi, hogy szemenként lefelezi a frissítést.
    Azt mondják, hogy 100Hz ajánlott, de ha rám hallgattok 120Hz alatt bele se fogtok, mert elcseszi a szemet az 50Hz (garantált fejfájás).

A hagyományos zöld-piros színszétválasztáson alapuló 3d-s technikának hosszútávon káros hatása volt a szemre, ez azonban nem bántja jobban a szemet, mintha tv-t néznél.

Nekem most van egy 22-es Nec FE1250+ monitorom, 800*600-ban 160Hz-el fogom használni, mert szemenként 80Hz már nagyon jónak számít.

Tunerkártyán keresztül tv-t, illetve DVD-t is 3d-ben lehet nézni.
    Igazából a directx-es megvalósítást értem, mert rendelkezésre állnak az adatok a 3d-hez, de egy film vagy egy kép esetén bonyolultabb a szoftveres megvalósítás.

A légyeg az, hogy 3d közben be tudod lőni magadnak a szemtávolságot.
    Ha jól emlékszem ctrl+f3, ctrl+f4!

Azt mondták, hogy 2 szemüveget vidáman lekezel a gép több bekötésnél probléma lehet, a hatás nem garantált!
    Feltételezésem szerint ez azért lehet, mert az USB is soros Bus, így aztán várnia kell pl. a 3.szemüvegnek a jelre, mire persze késő, mert esetleg ellentétes fázisban van szem.1, és szem. 2.
    Talán ezt a problémát is ki lehet küszöbölni, ha berak az ember még egy pci-os USB kártyát, és a másik 2 szemüveget abba lehet bedugni.

Ami engem érdekelne az az, hogyan viselkedik az eszköz 2 monitorral dual-view-ban!
    Miért nem megy az eszköz Ati kártyával? (gyanítom, csak le kéne kódolni)

Nekem hála Istennek Asus Geforce FX 5700-am van 256MB rammal, azon szépen menni fog.

Ha tud valaki ilyen szemüveget olcsón (új:15000Ft, használt 10000Ft), vagy a kérdéseimre válaszolni tud pls írjon nekem!

imregy@freemail.hu

Jó szórakozást hozzá!

Új hozzászólás Aktív témák