- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- iPad topik
- HP nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
balintka
addikt
válasz
Djuree #46546 üzenetére
Az összes prémium tankkal azt termeltetek. KV-5 180 ezer, H735F 200 ezer, Valentine 80 ezer, KV, KV-3 is arra termel. Ezeken olyan 50-50 ezer van. Tetrarchon 14 ezer. Hogy a főbbeket említsem.
Szerk: Emre, bocs télleg elnéztem, ez átváltható
Közben játszok, azért nem figyeltem oda annyira.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Paul119 #46542 üzenetére
A Tigrissel szembol tudtam a tegnap sebezni az IS-3-at, az teny.
Az IS-el is, csak azt kozelrol.
Nemi szerencse is kell a dologhoz ahogy eszrevettem.Napfenysuti : majd ha mindketto meglesz, majd meglatod hogy te melyikkel vagy hatekonyabb.Mint mondtam, es az IS-el 1400, Tigrissel 1000 hatakonysagot ertem el.
Felszereles : en ventit es toltesgyorsitot tettem ra, 3-ikkent pedig periszkop van rajta.
Jobban szeretem ha messzebbre latok amikor megallok, igy nem er mindig meglepetes.
Regebb volt, hogy az en tankom nem latott nagyon messze, es tavolrol eszrevetlenul lottek, mert nem lattam el az ellenseges tankig.
Legenyseg : itt nem tudok tanacsot adni, mert nem emlekszem, hogy mik vannak kivalasztva.
Meg aztan az is lehet, hogy nem is valasztottam jol -
balintka
addikt
válasz
Antonius1978 #46537 üzenetére
Nekem tudod mennyi SZTP-m van
? Olyan 450.000 felett
Szerk: nézem: 535.805
-
-vitya-
őstag
válasz
Napfénysüti #46543 üzenetére
ha még egyszer ebben az életben vennék tigrist (nem fogok), akkor kb így raknám szvsz össze ;-)
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Antonius1978 #46540 üzenetére
Ha gondolod majd néha tolhatunk platoont. Mondjuk ebben a hónapban nem veszek prémet mert nem fogok anynit játszani, készülnöm kell egy vizsgára. De június közepétől megint lesznek szabad óráim.
Nézegettem amúgy az Is vs Tigris dolgot. Láttam hogy ágyúban jobb az IS meg ugye itt is kérdezgettem a rutinosabbakat. És összességében mégis az jött le hogy nekem jobb lesz a Tigris. De azért megveszem majd az IS-t is csak ahhoz még kell pénz. Most van kb 2,6M kreditem. Ezeknek meg ugye 1,4M darabja. Plusz még felszerelés is kellene.Jut eszembe fontos kérdés: Tigrisre mit érdemes megvenni felszerelésként? Illetve legénységnél mire érdemes a másodlagos skilleket osztani?
-
Paul119
addikt
válasz
-vitya- #46541 üzenetére
valahol olvastam hogy egy király tigris ellen nem volt elég 2 m36,3 m10 meg 4 sherman, ki lőtte az ellen több mint felét és utána vonultak vissza és hívták a légierőt ellene, de hogy el pusztult e arról nincs leírás
Napfénysüti: tigris előnye a gyorsabb löveg , nagyobb pen, is4nek is oda tudsz piszkálni,meg a többi nagy vadnak, is nem mindig tudja 175ös pennel, bár azzal is lehet csúnya pofonokat ki osztani, de lassú volt nekem az sima isnél ,tigrist jobban élveztem prémiumnélkül simán lehet vele csinálni 35ks köröket ha topp tank vagy
-
-vitya-
őstag
válasz
psycroptic #46531 üzenetére
igen, de ha sima tigris lett volna az ellenfélnél, a T-34/85 -öd 85öse nem lett volna ennyire vacak, de itt (ahogy Paul meg is jegyezte) Királytigrisek jöttek, azok ellen meg mindenki rémülten a légierőt hívta, ahogy megjelentek, mert sok mindent nem tudtak tenni velük.
Még a pantherek is kemény diók voltak a T-34/85-öknek.
-
Antonius1978
addikt
válasz
Napfénysüti #46539 üzenetére
Ertem. En a masik agon jutottam el az E8-hoz, igy nem ismerem az M4-et.
A KV : tegnap nekem is sikerult egy 3800-as (3x) kort menjek vele
KV-3 : tegnap eladtam a T43-at, es megvettem a tankot, mert igy biztosabb, habar meg gyujthettem volna a T43 legenysegevel a TP-t (mar 100), hogy majd minel hatekonyabbak legyenek a T44-re valo atkepzeskor.
Tigris : mentem olyan kort, hogy 1700-at tudtam vele sebezni, de meg mindig nem er fel az IS sebzesevel.Mas : ha mar IS, tegnap 9 kort mentem vele, mire meg tudtam csinalni a 3x kort
2x top tanknak tett, egyszer a masik neheztank teljesen masfele ment mint ahova kellett volna, az mondjuk meg nem is lett volna baj, hanem az, hogy a tarsaim akikkel egyutt voltam nem tamogattak, massszor meg az ellenfel erosebb volt, hamar be is daraltak minket (mondjuk 2 SU 152 is volt az ellennel).
Teljesen elmegy a kedvem neha, az az erzesem, hogy ritkabban fogok ezzel a jatekkal nyomulni.Unom ha egy Tiger P-s jatekos nagyvonalakban nem sejti hogy hova is kellene menjen egy adott palyan amikor top tankok vagyunk. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Antonius1978 #46537 üzenetére
A T5-ös sima M4 Sherman van meg. Olyan jópofa tank, nekem tetszik. IS-t direkt nem vettem meg pedig már meg lehetne. De sem a Kv-t sem a KV3-at nem akarom eladni. Az IS meg nem sürgős nekem megvárom míg a patchel lesz plusz helyem. Viszont a Tigrisre mint már írtam nagyon fáj a fogam mert a kedvenc tankom így azt amint lehet beszerzem. Érte simán feláldozom a PZ4-et.
Free XP-m nekem csak úgy 5000 van azzal kb semmit nem tudok majd egyből megvenni de legalább ennyivel kevesebbet kell majd gyűjteni. -
Plokijuma
aktív tag
válasz
Flatron710 #46534 üzenetére
Micsoda sáskajárás lehetett.
Nini, ott egy diegho is az ellenfélnél
-
Antonius1978
addikt
válasz
Napfénysüti #46524 üzenetére
Jokivansagaim a Shermanhoz.Melyik az ? M4, E8-E2 ?
Az IS-t amugy mar megvetted, nem ?
Nekem az E8-as Sherman nem jott be annyira mint McRay-nek.A vegsebessege annyi mint a Panthernek (47 km/o), igaz hogy kissebb es valamivel gyorsabb, de valamiert nem kedvelem olyan nagyon.Mondjuk valoszinuleg azert nem olyan jo a tank, mert az M7-es legenysegevel hasznalom - azaz nincsenek atkepezve az E8-ra.De vettem ra ventilatort, igy gyakorlatilag 88%-os a legenyseg.Ki akarom huzni az Elit Alakulatot (BIA) 100-ra, majd aztan ha meglesz a T-20, akkor megkapjak az atkepzest.Lehet hogy ezert nem nyujtja azt a jatekelmenyt amit kellene.SZTP (szabad tapasztalat), nos nekem most olyan 43 ezer van, 1500-at tegnap elkoltottem a KV-3 107mm-re.Es jol elszurtam, mert fejlesztett lanc nelkul nem lehet feltenni
Arra meg mar sajnaltam 5xxx SZTP elloni.En is marhara csodalkoztam, amikor regebb valaki irta volt, hogy biza neki vagy 150 ezer SZTP-je van, pofam le volt szakadva
Tulajdonkepp annal gyorsabban gyul, minel tobb jarganyod van, mert ugye mindegyik utan kapsz napi 2x TP-t.Regebb nekem is olyan 4-5 ezer volt, igaz en koltottem is el, ha mar tul turelmetlen voltam varni -
Napfénysüti
nagyúr
-
Paul119
addikt
valaki teszt szerveren egy kis platon?
-vitya-: főleg ha tigris mellett még vigyorog egy király tigris is -
D.Orion
veterán
0 kill, BL-9, prémium acc. 11lövés/10 találat/12bekapott
Victory!
Battle: Abbey 2012. május 2. 11:25:00
Vehicle: IS-4
Experience received: 1 443
Credits received: 51 258
Battle Achievements: Sharpshooter, Confederate, Steel Wall, SniperÍgy is csak Class II.-es vagyok, ezzel nem férek be Class I.-be. Gyanítom, hogy oda csak a T10 gun-al fogok beférni. Meccs végén beírta a JagdTiger-ünk, hogy miért neki kellett mindent csinálnia, hiszen neki van 5 kill-je.
Persze, hogy van, mert minden frag-jére én adtam le az utolsó előtti lövést, mielőtt ő kivégezte.
De mondjuk így is akartam, mert nem szeretem mikor a 100hp-s tankról pattanok, inkább lője ő nagyobb pen-el és dmg-vel, neki valószínűleg nem fog pattanni. Base cap-el győztünk, de muszáj volt, mert a másik oldalról a két túlélő már a miénket foglalta.
-
-vitya-
őstag
-
zalman90
őstag
válasz
Napfénysüti #46524 üzenetére
grat a tigrishez
-
bullseye
addikt
jól van, ha megint ezt játsszuk, akkor ezúttal én hadd vessem fel, hogy a német tankok sokkal erősebbek voltak ám valójában, és mindenki félt tőlük! Discuss!
-
-vitya-
őstag
válasz
whatnot #46523 üzenetére
nem lehetett
és ha az ellen 0.5 km-re volt akkor az arty személyzete már rég olajra lépett, távozott, elszaladt.
elég jól értek hozzá, ezek a technikák nálam hobbinak számítanak, ha kell előkerítek egy csomó dokumentumot minderről ;-)
a második világháború alatt nagyjából soha senki sem lőtt mozgó tankra tüzérséggel, direkt tűzzel - nem volt alkalmas rá főleg a röppálya karakterisztika miatt.Ha tüzér eltalálta egy tankot, az persze kikészült ettől, de az csak a tank óriási pech-je miatt történt meg.
de mind1, tényleg, mert ez csak érdekesség - kismillió könyvet teleírtak már a tüzérség szerepéről, használatáról, nem nekem kell ezzel foglalkoznom. Ezt tényleg csak érdekességként említettem meg.
-
Napfénysüti
nagyúr
Meglett a Sherman pár napja, egészen megkedveltem. Ma meg ha minden jól alakul meglesz a Tigris is végre. Azt hiszem 5000 xp kell csak hozzá. A free xp-t meg már gyűjtöm egy ideje miatta de túl sokat nem gyarapodott sajnos.
-
-vitya-
őstag
válasz
whatnot #46517 üzenetére
áááááá
rájöttem, te a operational range-et lőtávnak érted ;-)
az a hatótáv, annyi üzemanyag van benne, hogy kb 193 km-re tud elgyalogolni! ;-)
az US 105mm howitzer van beleépítve, annak meg 11km a lőtávja
-
Plokijuma
aktív tag
A replay azokat az adatokat rögzíti, amit az én WoT kliensem kapott adatként a servertől, azaz azt mutatja, amit én láttam. Igen, elvileg az számítana, amit a szerver érzékel (ugye, övé a döntési szerep az egyes találatokról), de elvileg ezeket az adatokat továbbítja rögtön a kliensek felé (némi késleltetéssel)
Jelenesetben szakaszban voltam Jahrn-nal és ő is ugyanezt látta, szóval nem a server és én köztem volt a lag, hanem inkább a type-ra támadó és a server közt.
Szerk.:Arty téma:
MM nem tehet róla, hogy adott pillanatban sokan akarnak artyzni, ezért mindenképp be kell valahova sorolni őket is. Ezért van esténként 2 arty / meccs átlag is. Kevésbé vonzóvá kéne tenni az artizást, és rögtön visszaesne az artyk száma. Pl. kevesebb credit vagy hosszabb töltési idő vagy kisebb damage stb.Ha már van 2-3 arty, onnantól sokkal kevésébe számít a csapat eff értékei, mivel leginkább az artyk döntik el a csatát, az ő ügyességükön/szerencséjükön múlik a legtöbb. Gyakran borítja a sok arty a papírformát.
-
-vitya-
őstag
válasz
whatnot #46517 üzenetére
soha, semmilyen arty nem lőtt 197 km-re
D
a legnagyobb hatótávval rendelkező arty itt van , nesze:
http://blogs.howstuffworks.com/2009/08/17/blast-from-the-past-amazing-artillery-guns/
75km, és egy egész vonat volt a cucc....
ja és a pontossághoz. Modern GPS vezérelt arty lövedék tudja a 10m-es CEP-et.
-
whatnot
őstag
válasz
-vitya- #46509 üzenetére
ad1.: ilyen formában valóban nem volt a csataterek része, hiszen jócskán a frontvonal mögött volt. A pontatlanságok viszont gyanúm szerint pont a nagy távolságokból eredt, lásd pl.: M7 Priest hatótávja wiki szerint 193km. A játékban meg max. 1km-re lövöldözik az ember. 1km-en meg bizony nem könnyű mozgó célpontot lőni. De a lényeg, hogy ha 1km-en belül amúgy egy álló tankot nem tud viszonylag közel eltalálni, akkor a való életben teljesen felesleges lett volna 100km-re lövöldözni vele.
ad2.: ez az MM hibája (aminek még rengeteg más hibája is van), nem az artyké. Amúgy igen, 3 arty már necces, annál több pedig már végképp sok. Megjegyzem, az se normális, amikor az egyik oldalon 7 tier8-9 medium tank van, azt mégsem követeli senki a medium tankok kirakását a játékból. WG-nek rendbe kéne már raknia az MM-et.
Többivel egyetértek.
-
Plokijuma
aktív tag
válasz
-vitya- #46509 üzenetére
Ghost Shellekre valószínűleg lag lesz a válasz. Az otthoni gépemen van egy replay, amin sand river pályán homokbuckán át lövik meg a type-t a bázisról, úgy hogy már rég a domb takarásában volt...mégis átszelte a dombot a lövedék.
Ugye két lehetőség merül fel:
Miért lőttek volna rá a typera?
- ennyire hülye az illető, hogy dombtakarásában levőre rálő?
- vagy azért lőtt mert tudta, hogy átmegy a lövedék? (cheater)Egyik se valószínű, inkább a lag a válasz. Amikor rálőttek az illetőre valószínűleg még a dombon volt (és talált), mire a szerver ezt érzékelte a type már a völgybe lent volt és ekkor mutatta a lövedék röppályáját a támadó-->type irányába.
Igyekszem estére felrakni a replayt.
-
joergie
őstag
válasz
whatnot #46506 üzenetére
Én ezzel úgy vagyok, hogy ami OP, azt húzom, mert előnyt jelent. Az arty kiszolgáltatott nagyon, az vele a baj. Aki nem artyzik eleget, az nem tudja hogy gondolkodnak az artysok, ezért érdemes minden pályán legalább 10-20szor artyzni, megtudod hova szoktak állni, hova tudnak belőni, milyen szögeket érdemes megkockáztatni(sok hely van ami bár nem artyvédett, attól még nem érdemes artyval oda lőni). Azt kell mondjam, ez elengedhetetlen, ha valaki jó játékos akar lenni. Nekem arty a fő profilom, és a pályán nagyon ritkán kapok arty lövést, mert vagy fedezékben vagyok, vagy mozgok, és ha megállok, akkor sem adok időt hogy rámszűküljön. Az más kérdés hogy simán telibeszedem a mozgó tankokat xD
Tehát lehet az artyt nem szeretni, de jobb beállni a sorba, és megérteni az artys gondolkodást -
Mcray
senior tag
Óvoda off
WOT on: Tegnap volt 3 hulladék köröm az összesen futott 14-ből. Mindhárom a "drága" Su-76-nak köszönhető és a 600 Eff rating alatti csapatoknak...Hiába védtem jól , mindig elfogytunk illetve egy Francia Hetzer direkt azzal szórakozott, hogy folyamatosan elém állt, nehogy tudjak lövést leadni...Cserébe őt előbb nyírták ki és volt fedezékem...Facepalm
Ezzel szemben 71.43%-a tegnapi győzelmi arány. Miután hagytam a Su-76-ot a francba zsinorba, majdnem mindent nyertem, még IS-4-gyel is pedig azzal is szenvedek.
Pár érdekesség:
-M6 heavy jobban hozza már a pénzt (nekem legalábbis) mint a KV...
-M6 heavy gyorsabb mint egy Tier 7-es T20 medium...(Mindkét tank maxos, de T20-nak a legénysége nem volt még 100%)-Stock T43-mal robogtam, mikor szembe jött 250 méteren egy maxos VK3601. Leszedett 100 Hp-ra, majd nem tudom miért, de jött facehugolni. Amig odaért nem tudtam támadni, mert a haverjai fedezékbe szorítottak. Megjött a VK és elkezdtünk "Táncolni", Az összes lövését (7 lövés) sikerült kikerülni illetve egy lövése lepattant a lövegpajzsomról. Ő max HP-n volt amikor odajött, de kiszedtem, és nyertünk
Remélem nektek is hasonlóan jól ment tegnap. Nekem marha jót tett 3 nap kihagyás
-
-vitya-
őstag
na.
ad1.: az arty, ilyen formában sosem volt a történelmi csataterek része. Durván indirekt fire, és kiba pontatlanság jellemezte őket. A mai modern gps rásegítésesek tudnak olyan pontosan lőni, mint a játékban implementált arty-k.
ad2.: mielőtt ez az új MM elindult, elég sokszor volt 5-6-7 arty is egy oldalon, és az elrontota a játékom nagyon, akkor én is útáltam eme részét a WoT-nak
ad3.: tényleg unalmas a mostani MM mellett az arty nyafogás, de az is olyan, mint sajtreszelővel rejszolni, ha valaki felveszi a kesztyűt, és folyamatosan adja a flame alá a tűzrevalót. Egyszerűen nőjetek fel, és hagyjátok már a fenébe az egészet. Úgysem tudtok semmit tenni ellene, és ilyen feltételek mellett lehet csak játszani. Vagy abba is lehet az egészet hagyni, nem csak az ideírást, a játékot is magát.
Feltételek:
1.: mindig tele lesz csillámfaszlámákkal a WoT
2.: az arty-kat sem fogják kivenni, és nagy ritkán még mindig kioszt 5öt egy oldalra a hülye MM
3.: ugyanúgy lesznek mindig olyanok, akik a népnevelés új módszerének a TK-t tartják
4.: nincs tökéletes szoftver, ez is vérzik, ezer sebből, lesznek 0 sebzések, lesznek ghost shellek, stb. nem csak neked vannak, szóval ez is a részeAki ezzel nem tud együtt élni, az legyen már olyan jó fej, és rinya helyett olaj! MOST!
-
Plokijuma
aktív tag
válasz
Djuree #46507 üzenetére
"Többi tankkal nem olyan fontos"...
Oh, akkor ezért szoktam Himmelsdorf várába/dombjára vonuló heavy csordákat látni elég gyakran
Elég gyakran a tank tulajok nem tudják, hogy tankjaikkal merre kéne menni, és richtig a legrosszabb megoldást választják...
Elég gyakori látvány a legsűrűbb bozótban hátul campelő medek, hegyre vonuló heavyk, frontvonal elején harcoló light/med tankok, nyílt terepen magányosan masírozó TD-k, stb. -
whatnot
őstag
válasz
fsb1000 #46475 üzenetére
1. Ez igen erős túlzás. Pusztán szarkasztikusan igyekeztem célozni arra, hogy rögeszmés mániáddá vált az arty-k piszkálása. Ami a játék része, ami a valóságban is volt. (Persze a gyengeelméjű játékosokat azt véded.)
2. Az csak egy poén akart lenni. De mindenki azt lát bele, amit akar.
-
kisküzdő
tag
Sziasztok.
Győzelem!
CsataHimmelsdorf 2012. május 2. 9:38:57
JárműIS
Szerzett tapasztalat: 1 986 (3x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 19 293
Csatában elért Achievement: Pusztítósajnos csak 4 kill sikerült.
Más 100% az IS legénység melyik képességet küldjem előbb ?
-
joergie
őstag
válasz
csaabz #46497 üzenetére
Tud jó lenni, csak ne állj meg vele, mert szétszednek
tipikusan olyan tank, ami a frontvonalon nyomul. Ha egyedül mész egy helyre védeni, megesznek. AMX1375 belőtte az alját(144mm pen-bár sokan használnak aranylőszert tesztszerón).
Viszont ha szembeállítod egy E50el, ami ugyancsak tier9, de med...ez megy 50el, az 60al, páncélzata hasonló, e50 mozgékonyabb, ágyúja gyorsabban tölt, és csak 40hp-val üt kissebbet(bár az átütése jóval kissebb). Szóval ha az IS8 tier9 heavy akar lenni, muszáj neki adniuk legalább frontpáncélt, meg legalább jobb toronymozgatási sebességet.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- One mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Lenovo ThinkPad T450 - Intel Core i5-5200U - 8 GB DDR3 RAM - 128 GB SSD - 14" IPS LED
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest