- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunter2
addikt
-
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #4066 üzenetére
Közben rájöttem, hogy egyszerűbb kézzel, leszedtem az összeset, gépen átkonvertáltam, visszatöltöttem majd egy egyszerű SQL scripttel átírtam az adatbázisban a szükséges dolgokat.
Ha valakinek véletlen kellene:
UPDATE wp123_posts SET post_mime_type = replace(post_mime_type, 'image/bmp','image/jpeg');
UPDATE wp123_posts SET guid = replace(guid, '.bmp','.jpg');
UPDATE wp123_postmeta SET meta_value = replace(meta_value, '.bmp','.jpg');- itt a wp123_ ugye a telepítéskor megadott adatbázis prefix.
-
vitezfeher
tag
válasz
LógaGéza #3723 üzenetére
A phpmyadminban a következő adatbázis parancsokat kell lefuttatni:
UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.old-domain.com', 'http://www.new-domain.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';
UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.old-domain.com','http://www.new-domain.com');
UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.old-domain.com', 'http://www.new-domain.com')
Ez kicseréli a szükséges domain neveket és kész.
-
The DJ
addikt
válasz
LógaGéza #3618 üzenetére
Mentsd le a gépedre a functions.php-t a szülő sablonból, töröld belőle amit szeretnél, majd töltsd fel a módosított verziót a child theme mappájába, így az lesz érvényben, ilyenkor az eredeti nem is kerül beolvasásra.
(#3619) sz.j: Nem, amíg van fenn aktív vírusirtó és ésszel böngészik az ember addig nincs különösebb probléma. Akinél nem AVG van ott nincs is ilyen védelem és ők is megvannak valahogy
Én világ életemben Avastot használtam (egyszer prémium, egyszer ingyenes), de csak az alap védelmet (web+levelezés+helyi védelem+viselkedés védelem) telepítettem mindig, a sok géplassító sallangot sosem, mégse volt vírusom az utóbbi 10 évben.
(#3621) spiritex: Bajnak nem baj, maximum akkor lehet gond, ha a megrendelő szeretné látni a domaint a saját Google Search Console fiókjában és szeretné ő kapni az esetleges értesítéseket. Ilyenkor nála kell hozzáadni és neked csak hozzáférési engedélyt kell biztosítani az ő fiókján keresztül. Így ő marad a tulajdonos, de te is hozzáférsz és tudod kezelni a saját fiókodon keresztül.
(#3623) terra052: Már pedig ha a plugint törölted, amiben létrehoztad magát a popupot, akkor más nem lehet, mint gyorsítótár probléma. És szinte biztos, hogy a szerveren. Ha csak az Autoptimize cache plugin van és semmi egyéb, akkor próbáld azt is inaktiválni egy teszt erejéig. Ha a kikapcsolása után nem ugrik fel a popup, akkor ő a ludas, ha utána is, akkor máshol van a gond. Lehet egyébként szerver szintű gyorsítótár is, bár ez ritkább és ott is van X időnként frissítés/ürítés. Ha nagyon nem megy, akkor dobj át egy linket és ránézünk, hátha kiderül belőle valami.
-
sz.j
nagyúr
válasz
LógaGéza #3489 üzenetére
Kisérletképpen az asztalin megváltoztattam a képernyőfelbontást.
Amikor 1024×768-ről 1280×1024 felé elkezdtem a felbontást változtatni egyszer csak megjelent a kétoszlopos oldalunk .....Ezzel kapcsolatban csak azt nem értem, hogy
- miért csak most a theme frissítésekor jelentkezett ez a hiba, előtte miért volt évekig hibátlan?
- most akkor ha az oldalunkra olyan látogató fog jönni akinél 1024×768 a felbontás, akkor őnála sem lesz kétoszlopos a megjelenés?Mindettől függetlenül a kérdésem az lenne hogy lehetne a régi állapotott visszaállítani, azaz azt, hogy minenkinél stabilan jól működjön 1024×768 felbontáson is az oldal?
-
The DJ
addikt
válasz
LógaGéza #3470 üzenetére
"Performance / Minify" és keresd a "Never minify the following JS files" szekciót: [link]
Ide szépen be kell pakolászni a plugin Javascript fájljait egyesével ilyen formában:
wp-content/plugins/pluginneve/jsmappa/fileneve.js
A "Never minify the following CSS files" részhez pedig mehetnek a plugin CSS fájljai ugyanilyen módon.
-
The DJ
addikt
válasz
LógaGéza #3468 üzenetére
Valószínűleg a sablonodban meg van adva, hogy ennyi féle variációt készítsen belőle. Alap esetben nem készül ennyi, csak egy nagy, közepes és egy miniatűr (az eredeti méret mellett).
Az "add_image_size"-re kellene rákeresni a fájlok között (valószínűleg functions.php) és eltávolítani a szükségtelen méreteket.
-
code1005
senior tag
válasz
LógaGéza #3460 üzenetére
Adatforgalmat mérnek. Az alábbiakat azért vedd figyelembe:
Nagyon sok eszköz azt fogja javasolni, hogy a statikus tartalmainkat tartsuk CDN-en. Ez azonban kisebb oldalak esetén, különösen Magyarországon, nem feltétlenül előnyös.
Ennek két oka van. Az első a CDN-ek működéséből adódik. Ha egy erőforrást sokáig nem kértek le, a CDN eldobja azt, es igény esetén újra kéri az "origin" szervertől. Ez természetesen időbe telik, ami nálam egy laza másodpercet dobott az oldal betöltési idejére. Valamennyire ez néhány szolgáltatónál kiküszöbölhető, de látni fogjuk, hogy ennek ellenére semmi értelme.
A másik ok Magyarország speciális helyzete. Nagyon sok oldal csak és kizárólag lokális piacra készül, tehát Magyarországra. Magyarországon az internet felépítése olyan, hogy a Budapest Internet Exchangen keresztük a szolgáltatók ingyenesen cserélhetnek ki adatot egymással, ezért a magyarországi forgalom hagyományosan nagyon olcsó. A nemzetközi forgalom viszont ezzel szemben nagyon drága, ezért a szolgáltatók többsége csak nagyon kevés kapacitást vesz ebbe az irányba. Namost, a CDN szolgáltatók közül (tudtommal) nagyon kevésnek vagy egyiknek sincs közvetlen lába a BIX-en, ezért egy igen érdekes helyzet állhat elő. Ha példának okáért egy vidéki szolgáltató éppen ezen a ponton spórolt, könnyen lehet, hogy az oldalunk statikus tartalmai a délután csúcsforgalomban ácsorognak, ahelyett hogy a BIX-en keresztül gyorsan betöltődne.
-
The DJ
addikt
válasz
LógaGéza #2559 üzenetére
Én is sok rosszat olvastam már róluk, de ingyenesnek ingyenes, úgyhogy elvileg a kérdező céljának megfelel.
Egyébként személy szerint semmi értelmét nem látom az ilyen jól hangzó, de használhatatlan ingyenes tárhelyeknek, mikor manapság már gombokért kapni normális cPanellel rendelkező webtárhelyet vagy éppen VPS-t. Ne sajnáljuk már azt a pár 100 forintot egy normális, megbízható és rendes supporttal rendelkező tárhelyre.
Ezt a webnode-ot nem ismertem egyébként, de lehet, hogy jobb választás, mint a 000webhost.
-
trisztan94
őstag
válasz
LógaGéza #2470 üzenetére
"X - The Theme" szerintem az egyik legjobb manapság, viszont nem olcsó. Itt van egy oldal ami vele készült.
-
The DJ
addikt
válasz
LógaGéza #2406 üzenetére
Nekem az is új infó, hogy létezik Joomla alá Revolution Slider
Nem gondolnám, hogy ki tudnád exportálni a beállításokat és tudnád használni WP alatt, szerintem teljesen más a két rendszer. Marad a kézi molyolás és állítgatás. Egyébként nem olyan vészes dolog ez, ha egyszer rááll a kezed és kiismered, hogy mi mit csinál.
Egyébként ha van PHPMyAdmin hozzáférésed (vagy legalább FTP), akkor meg tudod változtatni a Joomla admin felhasználójának jelszavát és be tudsz lépni könnyedén, ha mégis ránéznél a beállításaira.
-
adatfalo
senior tag
válasz
LógaGéza #2379 üzenetére
Már megörültem, hogy találtam egy tökéletes template-et, szinte kezdtem beleélni magam, mikor rájöttem, hogy ez csak html5/css kombó, nem pedig wordpress template.
Szóval (számomra) a nehéz része még csak most jönne, mert inkább tartom grafikusnak magam, mint programozónak.
Az meg egy vicc, hogy más weblapmotorokhoz sincs, vagy ha van is 2014-es a legújabb template ráadásul arany árban.
-
adatfalo
senior tag
válasz
LógaGéza #2376 üzenetére
Én már többször pedzegettem a témát, szerintem 1 adott étteremnek rendelői felületet csinálni tökéletesen megfelel, és vannak már előre megírt template-ek is, én viszont olyat kerestem még régebben, mint mondjuk a netpincér vagy foodpanda stb. Ilyen viszont tudtommal nincs, szóval ezt le kéne fejleszteni, de annyi pénzem meg jelenleg nem lenne belőle, hogy rávegyem magam.
trisztan94 és Fecogame : Köszönöm a tippet, legbelül sejtettem, hogy a DigitalOcean-nél kötünk ki, hiszen minden második ajánlás ez
, de legalább nem lőttem mellé.
-
janesart
tag
válasz
LógaGéza #2315 üzenetére
Szerverhiba 500 -as hibaüzenetet jelenít meg.
A webhely problémába ütközött a(z) http://users.ininet.hu/sikeruzlet/wp-admin/ http://users.ininet.hu/sikeruzlet/wp-admin/ lekérése során. Lehetséges, hogy karbantartás miatt nem működik, vagy helytelenül van konfigurálva.A másik kérdésem hogy most kért meg egy ismerősöm hogy majd egy webárúházat kellene csinálni sok ezer termékük van elektromos cikkek. A wp-s weboldalkészítésbe nagyon kezdő vagyok még tudnátok ötleteket adni hogy hogyan kezdjem, illetve milyen klassz sablonnal? szeretnék belemerülni a sablon átvarjálásába is majd.
-
-
The DJ
addikt
válasz
LógaGéza #2264 üzenetére
Tény, hogy az nginx erőforrásigénye kisebb, de WP mellett a szívásfaktora jóval nagyobb. Nincs mod_rewrite és .htaccess, csomó plugin hanyatt fekszik, mert nem tud mit kezdeni a helyzettel, ha mégis, akkor manuálisan kell bűvészkedni a rewrite szabályok konvertálásával. Eddig akárhányan próbálták az ismerősi körömben mindig az lett a vége, hogy visszatértek apache-ra.
Az nginxet én egyedileg írt kód mellett használnám, CMS-hez még mindig az apache a legjobb választás.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
LógaGéza #2189 üzenetére
Vedd fel a kapcsolatot a fejlesztővel, ha segítség kell. Úgy látom jó projectjei vannak
Szerintem https sem árt majd az áruházhoz, hogy biztonságos legyen és a vásárlók is merjenek fizetni, plusz ezért a Google is jobban kedvel majd.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
LógaGéza #2186 üzenetére
OTP Simple fizetési megoldásként? Elég furcsa, hogy a Bariont ajánlják, amikor elég jó megoldásuk van.
-
salmiakki
tag
válasz
LógaGéza #2053 üzenetére
Azt hiszem erre van szükséged:
https://docs.woothemes.com/document/woocommerce-shortcodes/#section-13Ez szépen kilistázza a kategóriákat, azokkal a képekkel amiket feltöltöttél hozzá, bár ez szerintem téma függő is, de nézd meg, hátha működik
@heaven:
Nálad szintén a témával lesz a probléma, valószínűleg nem támogatja a WooCommerce-t ezért nem tudja hogy jelenítse meg ezeket az elemeket.Egyébként vannak ám dedikált Woo Témák is, ingyen:
https://www.woothemes.com/product-category/themes/free-themes/ -
LógaGéza
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos cigaretta 🔞
- BMW topik
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest