Hirdetés
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- OLED monitor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem tudom, hogyan máshogyan tudom megoldani azt, hogy frissítsem az oldal tartalmát.
Nagyon nem értek még ehhez... az alapok egy része megvan, de nem akar összeállni...
Szeretném pár oldal RSS-ét behúzni, és a tartalmakat szépen csokorba gyűjteni, megjeleníteni stb.
Mivel a Divit múlt hét pénteken megvettem (fekete péntek), ezért gondoltam, azzal meg tudom szépen oldani. Nem tudom, mert nem tudom frissíteni a tartalmát dinamikusan, csak pár alap dologra van lehetőség.
Próbáltam pluginokkal, de egyik sem adja azt, amit én elképzeltem.Szóval mivel jobb ötletem nem volt, arra gondoltam, hogy minden olyan területet, ahol a tartalmat frissíteni akarom, egy-egy speciális szekciókkal látom el (pl. hir_1_fejlec, hir_1_tartalom, hir_1_kep). Így lesz egy template oldalam. Abból csinálok egy másolatot, és a másolatban ezeket a speciális szekciókat kicserélem az RSS-ekből kinyert információkkal. Kvázi string csere. Ezt az oldalt pedig átnevezem a főoldalnak. Aztán amikor jön az új frissítés, akkor a template-ből megint egy másolat, annak feltöltése tartalommal, a régi főoldal átnevezése backup-nak, és az új, friss oldal átnevezése főoldalnak.
Html-lel ez egyszerű(bb) lett volna, de php-val nem. Jobb ötletem nem volt, és most sincs.
Nem tudom, hogyan kell ezt normálisan, szépen megcsinálni, hogy bizonyos időközönként a weblap egy részét frissíteni tudjam. Ajax?
Egyértelmű, hogy nem ez a jó mód, amit kitaláltam, de tényleg semmi más utat nem tudok.Viszont ha elmondjátok pár mondatban, hogyan lehet ezt szépen megcsinálni (mármint nem az átnevezgetést, hanem hogy mivel dolgozzak, mit tanuljak, mit nézzek át, hogy pl. az RSS-ből kiszedett infókkal frissíteni tudjam bizonyos időközönként az oldal tartalmát, bizonyos részeit), azt megköszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Suzuki topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- További aktív témák...
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Apple MacBook Pro M2 12 C 16 GB/ 1 TB HUN 2023
- HP ProBook 440 G7, 14" FHD IPS, I5-10210U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd
- Lenovo Thinkcentre M710s SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest