Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
monaka
csendes tag
válasz
nyikszi
üzenetére
Szia!
Valami olyan megoldást keresnék, mint ami például egy jogtárban létező funkció, hogy egy jogszabálynak csak a megváltozott részeit (paragrafusok és bekezdések) gyűjti össze egy kivonat formájában. Azokat az oldalakat, szövegrészeket akartam volna eltüntetni, ahol nem történt semmilyen változás. Ha valaki csak azt szeretné látni, hogy pontosan hol és milyen változás történt a 130 oldal szövegben, de nem akarja oldalanként végignézni vagy egyesével ugrálni a következő változásra.
Ha Te is erre gondoltál, akkor le tudnád írni pontosan, hogy mi a módszer vagy mit kellene beállítani?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
nyikszi
üzenetére
2. **Második hasáb kitöltése:**
- A bal hasáb kitöltése után helyezd a kurzort az 1. oldal jobb oldali hasábjába.
Ezután töltsd fel a jobb oldali hasábokat az összes oldalon.Ezt csináltam, szakasztörés paranccsal. De ahogy írtam a 2905-ben, a jobb oldali hasábba nem tudom beletennni a kurzort, így odamásolni sem tudok semmit.
Na mindegy bakfitty. Nem görcsölök vele tovább, mert csak rohadt hosszadalmas kézi szerkesztés árán tudnám a kívánalmaknak megcsinálni.
Ezt a táblázatbeszúrásost kipróbáltam. Ez elméletileg működne. De sajnos szöveg bemásolásakor bizonyos formázásokat elcsesz. Pedig úgy van beállítva, hogy másoláskor a forrás szöveg formázását vigye tovább. Szóval ezt is macera lenne visszapofozni. Meg ahogy látom a fejléc, lábléc szövegeket nem is másolja át. Mondjuk ez érthető, mert ezt nem is tudom akkor kijelölni másolásra, amikor a törzsben lévő szöveget kijelölöm.
Köszi a segítséget.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
nyikszi
üzenetére
Már van egy rakat word dokumentum, amit át kéne így alakítani. A meglévő külföldi szöveg menne a baloldali hasábba. És a jobboldali hasáb lenne a magyarnyelvű megfelelője. A magyar szövegek csak részben vannak kész, ezért a jobboldali hasáb tartalma változni fog, bővülni fog.
Excelre nem alakítanám át, mert az adna némi kötöttséget. Ott nem tudok úgy szerkeszteni.
Azt néztem, hogy kialakítottam a 2-hasábos tördelést. És utána a Lap elrendezése > Töréspontok parancsának valamelyikével lehet állítani.
Viszont ezt így manuálisna végig kéne vinni az összes oldalon az összes dokumentumban.
De érthető módon olyan megoldás kéne, hogy ez automata legyen. Egyszer kiadom a parancsot és feltölti a baloldali hasábokat folyamatosan. És a jobb oldaliak üresek maradnak, ahova később bekerülnek a magyar szövegek.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
nyikszi
üzenetére
A 2021-es Outlook állandóan hibás authentication adatokat küld a szerver felé, ami ezért folyton letilt. Ráadásul sem ebben, sem a Wordben nem működnek a bejövő linkek, egyszerűen nem nyitja meg őket. Ezzel kezdte a legelső telepítéskor, akkor leszedtem minden Office-t, és újratelepítettem, 2 hétig működött, aztán január 09-én, egyik pillanatról a másikra megkergült. A 2007-es Word-t azért nyomom, mert saját program és 15 évig hibátlanul működött.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
nyikszi
üzenetére
Mert az automatikusan A4-es lesz, vagy miért? Ok, azt tudom, hogy a különböző Word verziók közötti különbségek elbarmolhatják a doksi összképét, de manapság már minden valamire való nyomtató "shop-ban" képesek docx-ből is nyomtatni, ami elvileg kizárja az inkompatibilitási hibákat... ?
És továbbra sem értem mi a fr@ncért a "Letter" az alapértelmezett méret, mind a doksi létrehozásánál, mind a nyomtatásánál is a Word-ben? Ok, az Amcsik főleg azt használják, mi meg az A4-est. De csak azért mert Angol nyelven installáltam a Word-öt, még nem kellene ehhez kötnie a rögöt. Létrehozok egy új doksit, átváltom Letter-ről A4-esre, mentem, stb., de a következő új doksinál már megint a Letter az alap beállítás. Van egyáltalán mód rá, hogy átváltsam A4-esre az "alapértelmezettet"?
-
acsati
aktív tag
válasz
nyikszi
üzenetére
Igen, én is ezt a 0,7-es értéket találtam a legoptimálisabbnak. Csak azt hittem, hogy van esetleg valami beállítási lehetőség, amikor akár egymásra is helyezhetném a sorokat, ha valamiért akarnék ilyen hülyeséget csinálni.
De akkor Word-ben valószínűleg nincs ilyenre mód. -
bepken
veterán
válasz
nyikszi
üzenetére
köszi, én is csak ezt a megoldást találtam azóta random helyeken.
majd lehet, hogy nekiülök valamikor egy ilyen verziónak is, most egyelőre elengedtem a dolgot és próbálok nem ennyire lusta lenni (mármint normális ember módjára fogom magam és manuálisan kijelölöm és vágólapra teszem a kívánt szöveget....
)szerk.: illetve gondolkoztam még egy excel alternatíván, mivel tippre cellák tartalmára könnyebb lenne hivatkozni

-
Frod
addikt
válasz
nyikszi
üzenetére
Ha jól látom 2007-es.
Azóta megoldódott a gond - bár engem nem győzött meg, hogy ez végleges megoldás - de a kolléga a bal felső Office gombot megnyomva, az előugró menü alsó sávjában szereplő "A Word beállításai" -> Speciális felületen rögzítette, hogy márpedig Arial, és 10 a mindenkori formátum. És ettől - egyelőre - rögzült.Mindegy, hogy hova küldjük, meg hogy min, úgyis pdf-be mentjük át.
Az alapvető probléma az volt, - mert ha jól érzékelem, akkor ez nem ment át - hogy képzelj magad elé egy akármilyen szöveget, rendesen formázva, amiben néhány adat, más betűtípussal, másfélszer akkora méretben van. Merthogy így húzta át ezeket a sorokat.
Persze, nyilván lehet mondani, hogy minden egyes levélnél Ctrl+A, majd betűtípus és méret beállítása, de a technika van értem, és az ilyen egyértelműen időrabló "megoldásoknak" én nem vagyok a híve. Előbb írtam volna újra nulláról a körlevél mintát, mint hogy napi 60+ levelet egyesével formázgassak mentés előtt, mert ő éppen valamiért úgy döntött, hogy megőrül, és random méretben/font-tal veszi át a sorokat minden előzmény nélkül. -
huan
őstag
válasz
nyikszi
üzenetére
Szia
Egy oldalon így tudom megjeleníteni az első 6 elemet: (körlevél adatmező+szabály)
«Anyag»
«Következő rekord»«Anyag»
«Következő rekord»«Anyag»Amikor a word-levelezés-eredmény megjelenítése részben a megjelenített eredményeket léptettem, akkor így jelentek meg:
1-6-ig
2-7-ig
3-8-ig...stb, azaz a 7.elemtől volt látható 7 új elem.Aztán nyomtatásnál ez már nics így, így tárgytalanná vált.
Köszi azért!

-
Rison77
senior tag
-
mika55555
csendes tag
válasz
nyikszi
üzenetére
Igen, igen, amit fentebb posztoltam, ott írtam le, hogy valami miatt - jellemzően a hozzá nem értésem - a hivatkozások blokk felett található szövegrész utolsó sorát nem húzza be a program sorkizárt állapotba. Annak ellenére teszi ezt, hogy látszólag a beállítások rendben vannak.
-
Nixon18
senior tag
válasz
nyikszi
üzenetére
Az egyszerű bejelntéses és engedélyezési tervekhez készülő műszaki leírás megírásának folyamatát akarom gyorsítani, mert a fejezetek, adatok, szerkezet, stb. gyakorlatilag ugyanaz. Illetve ha automatán változnak ezek az adatok, kisebb a rontás lehetősége is. És ha eleve van egy táblázatom , amiben vezetem a munkákat úgy, hogy kis bővítéssel, de benne van minden adat, aminek a műszaki leírásban is szerepelnie kell, akkor miért ne használnám?
De teszik ez a körlevél és valóban nem ismertem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hjajjj...
Azért köszi, hogy te is ránéztél.
De, ezt dobja fel. De a jelölőnégyzet nem akar működni, sokadikra lehet bepipálni. ha az engedélyezésre nyomok, akkor max. az első címzettnek küldi el. De nem igazán értem, hogyan kéne működnie.