Aktív témák
-
Bash
őstag
A topic-ot zártam, mivel van egy ugyanilyen témájú kiemelt topic-unk: [link].
-
bitmad
aktív tag
Szerintetek érdemes felrakni egy régi p2-es gépre az xp-t minimálba, ami csak internetre lesz használva, vagy legyen a 98se?
A konfig: p2 233mhz, noname intel alaplap, 64 mb sd ram (lehet tudok még bele szerezni valamennyit), voodoo3 2000 (van hozzá xp driver), diamond monster sound mx300 hangkari (van hozzá xp driver), 2.1 gb quantum winchester, lg cd drive. -
MyKonzerv
senior tag
hogyan tudom kiszedni a bejelentkezést a ringyózból?
na jó, kevésbé dilettánsan, de érhetően: szóval csak egy felhasználó van a ringyózban beállítva és mégis mindig rá kell kattintanom a képemre, hogy bejelentkezzek
na ettől szeretnék megszabadulni
csak simán álljon fel a rendszer és kérdezze, hogy ki akar belépni
köszke -
czappa
aktív tag
Nah az én problémám közben megoldódott;
Ahogy itt a forumban tanácsoltátok létre hoztam egy másik felhasználót (a Vendég helyett), és azzal működik a net.
Alapból a Windows az új felhasználót a Felhasználók csoportba teszi. Érdekes h amikor a Vengég nevű usert hozzáadtam az említett csoporthoz attól még nem tudott netezni. Valószínűleg azért, mert bár a csoportnál engedélyezve volt, de a Vendégnél valahol/vmi tiltva lehetett és mint tudjuk, a Tiltás erősebb, mint az Engedélyezés.
Tehát a probléma megoldódott, akik segítettek, azoknak köszönöm! -
czappa
aktív tag
Most a ''telepítés'' végigment, de nem működik a net, ráklikkelek a DSL connection-ra és semmi. Engem az zavar h a Vendég nem tudja listázni a hálózati kapcsolatok mappát és a tálcán (az óránál) nem jelenik meg a wireless kapcsolat ikonja, mintha nem lenne ennél a felhasználónál.
(azt hiszem mára ennyi, ha van még ötleted akkor kérlek írd le, majd holnap megnézem, most lépek aludni és köszönöm az eddigi segítséget) -
czappa
aktív tag
Megpróbáltam, de amikor a befejezésre klikkelek, akkor az alábbi üzit kapom:
''A feladat létrehozása sikerült, de a fiókinformációt nem lehet beállítani, ezért esetleg nem fog futni. A konkrét hiba:
0x80070005: a hozzáférés megtagadva''
(ezután átjelentkeztem és nem működött) -
czappa
aktív tag
Uhh, ezt most nem értettem teljesen, de
én azt szeretném, hogy bárki aki a gépem elé ül az tudjon netezni (itt nincs jelszó), de más felhasználóval, mint amit én használok (itt kell jelszó), így pl. megoldható, hogy néhány könyvtárhoz ne férjenek hozzá, ne tudjanak baromságokat telepítgetni stb. -
-
moonman
titán
válasz
[HUN]Zolee #227 üzenetére
start futtatás: control userpasswords2
speciális fül-jelszavak kezelése -
czappa
aktív tag
Ezt az azonnali kérdések órájában is kérdeztem, de még nem kaptam választ, ha vki tud az kérem segítsen:
Sziasztok!
A gépemen (win xp) engedélyeztem a Vendég fiókot, de a gondom, hogy Vendégként nem lehet netezni.
A DSL-''tárcsázás'' úgy van beállítva, hogy midenki tudja használni.
Végső elkeseredésemben a Vendég nevű felhasználót, hozzáadtam a ''Kiemelt felhasználók'' csoporthoz (korábban a ''Hálozatbeállítási felelősök'' csoport tagja is volt) de netezni továbbra sem lehet.
Ja és a hálózati kapcsolatokba nem képes belekukkantani, azt tanácsolta nézzem meg, hogy a ''Hálózati kapcsolatok'' engedélyezve vagyon-e. Nos rendszergazdaként a Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Szolgáltatásoknál találtam Hálozati kapcsolatok részt de nem tudom mit kell tenni.
Ja gépem egy wireless lankártyán kersztül csatlakozik egy routerhez. Szvsz Vendégként már a lan-kártyával gond lehet, legalábbis azért hsizem ezt, mert az óra melett a tálcán nem jelenik meg neki az ikon.
A lényeg adsl-t szeretnék használni winxp-vel Vendég felhasználóként; mit tegyek?
Előre is köszi
(a röhej, h úgy rémlik volt erről topik, de nem találom) -
bobsys
veterán
válasz
[HUN]Zolee #227 üzenetére
start-futtatás
services.msc
Védett tároló szolgáltatást állítsd le, de ilyenkor az összes jelszó ugrik amit az explorer tárol -
cornelius
tag
Sziasztok!
Windows XP Professional SP1 -re felinstalláltam egy grafikus programot, majd miután nem tetszett leszedtem. Az uninstall óta akárhányszor elindítom az Internet Explorert és ott a kedvencek menüben válogatok, a képernyő alja elkezd vibrálni. Csak egy pillanatra felvillan valamilyen ablakrészlet, amit lehetetlen elolvasni mert nagyon gyorsan eltűnik, de nagyon zavaró. Vagy ha az asztalon a jobbklikre előbukkanó menüben egy almenübe megyek, akkor is látom ezt a vibrálálst. Néha csak egy-két sor, néha a fél képernyő bevillan.
Acrobat Reader esetén is hasonló problémákkal szembesültem.
Kérdés: Hogyan lehetne ezt a vibrálást, bevillanást megszüntetni ?
Leellenőriztem nem maradt semmi sem a gépn abból a freeware programból, de lehet, hogy valamilyen más file-t felülírt nekem. Vírusom biztosan nincs. Segítsetek!
Előre is köszi. -
[HUN]Zolee
őstag
Lehet olyat beállítani XP prof. -ba hogy ha jelszóval kell fellépni ftp-re akkor ne lehessen megjegyeztetni vele a jelszót?
-
efge
aktív tag
[link]
xp sp1.
vkinek van otlete hogy miert szurke a clear history resz?
hogy tudom torolni igy az elozoleg megnezett oldalakat?
elore is koszi! -
Baake
csendes tag
Szevasztok!
Lenne egy gond a haverom gépével. Újrainstallni akarom WIN XP-vel,leformáztam a 80as winchijét FAT32 be, két részre particionáltam, aktívra raktam az elsődleges particiót,erre az XP installnál kiírja,hogy nem talál merevlemezt.Tudnátok segíteni milehet a baj,vagy hogy csináljam??Próbáltam úgyis hogy NTFSbe formáztam.PQmagic-el és fdisk-el is próbáltam.Jumperelni nem kell a winchit,mert elötte Windows döcögött rajta. Lehet ahhoz köze az egésznek,hogy az elsődleges RAM slotba nem lát DDR Ramot,csak a másodikban.Mintha rossz lenne az elsőbe levő RAM.Köszi a segítséget -
DragonReborn
csendes tag
válasz
nicevolley #221 üzenetére
1. Scandisk-et probalj mg, bar nem adok ra tul sok eselyt
2. Nezd meg a Task Managerben (ctrl+alt+del), hogy nem fut-e a programi, vagy valami ami ott van.
3. En ebben az esetben azt csinalnam, hogy format, es ujbol felrakni az XP-t, mert ha a mostanit az elozore pakoltad ra, akkor szerintem lesz vele meg mas problemad is! -
nicevolley
tag
Sziasztok.
Én is szorulnék egy kis segítségre.
Kb. 1 hete telepítettem egy barátomnak az xp-t, de valamiért újra kellett rakni utána. Én valószínűleg nem túl okosan, fogtam és csak úgy simán rátelepítettem az előzőre, mondván, úgyis felülírja. Ez elsőre felrekott xp-n csak még a Norton Antivirust raktam fel. Ezután amikor az új xp-re is szerettem volna felrakni, nem ment fel. Adathiba (crc)-t ír, és nem törölhetők a program fájljai, úgy mintha valami használná még őket! Lenne valami ötletetek, hogyan tudnám mégis őket eltávolítani? Mert így nem tudom feltenni a vírusírtót amit drága pénzért vettünk meg neki... -
[HUN]Zolee
őstag
köszi, újabb könyvjelző
-
moonman
titán
válasz
[HUN]Zolee #216 üzenetére
-
DragonReborn
csendes tag
válasz
[HUN]Zolee #216 üzenetére
Nem hinnem hogy tobb felhasznalo eseten van mod az automata bejelentkezesre.
-
[HUN]Zolee
őstag
hogy lehet alapértelmezett bejelnetkezést csinálni több felhasználónál?
több felhasználó ; egyiken nincs jelszó és hogy amikor bekapcsolják a gépet, akkor autómatikusan belépjen ebbe a felhasználóba -
toM517
aktív tag
Hi all!
az XPm olyat ir ki indulas elott, hogy Windows\System32\Config ban valami fajl megserult vagy mittomen es keri a windows CD-t hogy arrol javitson, asszondja a Reapir-val siman megcsinalom... Ki add egy parancssort es neekm fogalmam sincs mit irkaljak bele, hogy helyrerazodjon... Valaki okos megmondana nekem mit kell tennem? probaltam mar a Chdsk-et /p /r parancssal Meg hogy Fixboot es hasonlokat. Egyszeruen egyikr naprol a masikra csinalta, semmi elojel vagy barmi
Pls HELP ME!!!! -
GuCo.
tag
Hali!
Tud valaki segíteni XP Media Center aktíválással kapcsolatban? -
Arnold2
őstag
Yóvan na!
Köszönöm.
A másik kérdésem hálózat témában: ha létre akarok hozni egy otthoni hálózatot és a varázsló megkérdezi,hogy közvetlenül csatlakozom a netre vagy egy másik gépen keresztül akkor mit adjak meg neki? /zsinór nélküli hálókártyán keresztül kapja mind a két gép egy wireles routeröl a netet./ -
orkester
őstag
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de volna megint egy kis problémám.
Xp-t telepítenék és még az elején mikor felmásolja a fájlokat, soknál megakad és másolási hibát jelez. Ez melyik hardware hibájára utal? Egyszer volt már ilyen, akkor a memóriám volt rossz, de most a memtest program se jelez hibát. Beleőrülök. -
Arnold2
őstag
Hali!
Van egy wireless hálózatom itthon. Én gépem,anyámék gépe + 1wireless router amibe megy az internet (a 2 gép onnan kapja a netet).
A kérdésem az lenne,hogy ha veszünk egy nyomtatót és azt az én gépemre kötjük akkor mit kell tennem,hogy a szüleim a saját gépükről tudjanak nyomtatni?
Addig OK,hogy meg kell osszam a nyomtatót a hálózaton,de utána?
Azt is hallottam,hogy habár fizikailag nálam van a nyomtató,de anyámék gépére is fel kell tegyem ugyan úgy a drivert.Igaz ez?
Ha kérhetem,akkor részletezzétek jó alaposan,biztos ami biztos alapon!
Előre is kösz!
Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Autós topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest