- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
Hát, úgy látom nem igazán érdekel senkit a Windows programozás, de legalábbis a felvetett probléma (hiba) biztosan nem. Közben kiderült, hogy a Windows 7/10 alatt a Visual Studio common control 5.x verzióval linkeli a programot, ez okozza a fent leírt hibát, holott elvileg így is jól kéne működnie. Külön manifest-ben, vagy #pragma-ban kell kérni, hogy a 6.0-ás common control-lal linkeljen, és úgy már jó lesz. Egyéb hibák is vannak az 5.x verzióval:
pl. a listview control tooltip controljának küldött WM_TIMER üzenetek elkezdenek feltartóztathatatlanul ömleni, ha a listview "üres" (ahol nincs list item) területére clickkelünk. Valószínűleg a tooltip üzenet kezelő függvényének a WM_TIMER üzenet(ek) kezelése után kill-elni kéne a timert, de ezt nem teszi meg.
A treeview controll "félig takart" item-én csak akkor jelenik meg a tooltip, ha előzőleg a kurzor szintén olyan itemen volt, amin meg kellet volna jelennie a tooltipnek, és közvetlenül erről mozdítottuk át a másik itemre.
Mindezek a hibák 6.0-ás verzióval nem jelentkeznek. A kérdésem az (persze csak költői), hogy régebbi verziójú windowsokon (ahol esetleg még nem is volt 6.0-ás common control) is fent álltak ezek a hibák, vagy csak a Windows 7/10 verziókkal együtt van ez, vagy esetleg valamit rosszul linkelek, rosszul állítok be a projectben?
Windows 7-en a 6.0-ás common control elég jól néz ki, de Windows 10-en pocsék. Nagyon zavaró pl., hogy a listview control header-je (listview repot módban), (ahová az oszlopok nevét szokták írni) fehér, alig különül el a kliens területtől. A tooltipek szintén egyszerű fehér színűek, szemben a Windows 7 metál szürke áttűnős tooltipjével, vagy az 5.x sárga tooltipjével. Esetleg, ha valaki meg tudná mondani, hogy lehet Windows 10-en Windows 7 megjelenésű controlokat használni, annak örülnék. -
jattila48
aktív tag
És akkor lenne is egy kérdésem: A TreeView control-t használom API fv.-ekkel. Szerintem hibás a TreeView megvalósítása. Egy directory fát jelenítek meg az ablakban, ami ha elfér az ablakban, akkor függőleges scrollbar nélkül jelenik meg:
Ez idág OK. Ha expandálom a legalsó "Public" itemet, akkor az abalak scrollozódik, és megjelenik a függőleges scrollbar, lehúzva az ablak aljára: ez is OK
(Közben valamiért nem tudok képet feltölteni)
Felhúzom a scrollbart, akkor az 1. képhez hasonló a megjelenés, de a "Public" item előtt '-' jel áll, jelezve, hogy az item még expandált. Ez is OK.
Na most ha collapse-elem a "Public" itemet, akkor a scrollbar nem tűnik el (holott el kéne), de nem is használható. Vagyis valójában megszűnik, de az ablak nem lesz megfelelően frissítve. Ha a desktopon kívülre viszem az ablakot és visszahúzom, akkor frissül az ablak, és már nem jelenik meg a scrollbar.
Próbáltam UpdateWindow-val frissíteni az ablakot, amitől sokkal jobb lett a helyzet, de a hiba nem szűnt meg teljesen. Néha még így is fennáll.
Találkoztatok már ezzel? Hogy lehetne megoldani? Én rontok el valamit, vagy tényleg "gyárilag" hibás a TreeView control? -
jattila48
aktív tag
Főleg Windows API programozással kapcsolatos hozzászólások jöhetnének ide, de elfér az MFC, WPF, XAML, .Net, COM, vagyis minden technológia, ami a Windows GUI programozását, és a Windows operációs rendszer belső működését érinti. Elsősorban a Windows operációs rendszer rejtelmeit, és a rendszer által nyújtott szolgáltatásokat/technológiákat tárgyalhatnánk programozási szempontból. A használt programozási nyelv kevésbé érdekes, az azokkal kapcsolatos kérdésekre külön topikok vannak. Mivel a rendszer mélyebb működését szeretnénk megérteni, ezért leginkább C/C++ nyelven írt kérdéseket és válaszokat várok. Persze lehet más is (pl. Python, C#, Visual Basic, VBA, stb.), de a magas szintű könyvtárak használatára vonatkozóan érdemes más topikot felkeresni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged