Hirdetés
-
PROHARDVER!
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
br.rak
őstag
válasz
eszgabor #55174 üzenetére
A droid is egyre jobban a zártság felé megy el, L alatt nem tudsz majd könnyen rootjogot tenni venni, 4.4 alatt nem tudsz SD-re telepíteni.. A google félig meddig már erősen pedzegeti hogy jó lenne kihagyni az FM rádiót az sd bővíthetőséget. Mázli hogy sok cég ezt nem fogadja meg, de egyszer eljöhet még a feketeleves itt is.
Wp-ne ha a "régi" készülékeke nem kapják meg a frissítést az üzletpolitika döntés lesz. Nokiának is voltak furcsa húzási (pl 720 csal fél gigás volt és anno csak korlátozott navival jött, stb stb)
-
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
eszgabor #55128 üzenetére
Nem csak nalad van ez igy, szerintem kb a GDR1 kornyeken romlottak el a dolgok amikor a duplakoppintasos zoomolas elromlott, meg amikor elkezdte androidnak hazudni magat az IE.
Azota az index cikkek egy jo resze, ahol mondjuk 1-2 videó is van, teljesen kifagyasztja a böngészőt. Jah es 1020am van szoval tuti nem az a gond h fizikailag keves a ram a keszulekben. Vagy ha a 2 giga keves akkor nagyon nagy a bajDe szerintem szimplán elcseszték, mert nem rémlik h regebben is ilyen fos lett volna...
-
-
blakey
titán
válasz
eszgabor #54945 üzenetére
A helyzet az, hogy abból a szempontból igazad van, hogy 512MB RAM nem minden esetben elég egy WP-s telefonnál, droidnál meg végképp, de azt is be kéne látnod, hogy WP-s telefonokból kevesebb típus van, mint droidból és emiatt sokkal szembetünőbb lehet egy-egy kevésbé jól működő típus. 2 hónapja váltottam droidról wp-re, droidból közép és felsőkategóriás telefonjaim voltak, "nevesebb" gyártóktól. Az a helyzet, hogy a droidot nagyon rosszul optimalizálják, egyelőre, ill. túlságosan is nyított. Mielőtt váltottam volna, hozzám került pár hétre egy L520-as 8.0-as rendszerrel és nagyon tetszett, hogy mindent csinál amire megkérem, nem akad, stb. Nem voltak nagy elvárásaim főleg az 512MB RAM miatt sem, mellette egy Xperia SP volt, CM11-el, gyári ill egy gyárira alapuló ROM-mal. Az lett a vége, hogy a gyári wp egész jól optimalizált, tette a dolgát és a gyári droidnál mindenképp jobban teljesített.
Ezek után úgy gondoltam, hogy beruházok egy "nagyobb" wp-re, egy L1320-ra ami nagyon hasonló hardverrel rendelkezik mint az SP és nagyon gyors mellette, az SP sehol nincs, pedig szerettem azt a telefont is, ahogy a HTC OneX-e, SGS-t, stb.
Ha nem vagyok elégedett valamivel, legyen az droid, ios, wp akkor attól meg kell vállni és nem szapulni, mert nem feltétlenül a telefon tehet mindenről, ott lehet még a "user error" is ami, tapasztalatom szerint elég gyakori, sőt talán az a leggyakoribb.Amúgy nekem mindhárom rendszerem van, tudom, mindegyiknek a korlátját és, hogy mire képes, arra és úgy használom amire képes, ezáltal "harmóniában élek".
-
Clemi
veterán
válasz
eszgabor #54926 üzenetére
Ahogy isteníted itt a kukarobit, miért is váltottál? Van itt az asztalomon egy kukarobis cucc, 1GB memóriával, 4x1,6 Ghz-es procival, viszont pont leszarja, hogy én mit akarok tőle. Jó jó működik, csak épp akkor és úgy, ahogy a kedve tartja. Ha akkor piszkálom, mikor neki épp valami dolga akad, akkor képes besértődni és kikapcsol. Ez a te drága megbízható kukarobid. Ja és 4.4.4-es rendszer van rajta.
Ehhez képest, már a második WP-s telóm van és soha semmilyen baja nem volt még egyiknek sem. Nem akad, nem fagy, teszi a dolgát akkor és úgy, ahogy én akarom és nem él a háttérben kideríthetetlen önálló életet, amibe ha beleszólsz, akkor megsértődik és lefagy meg reseteli magát, mint az általad dicsőített kukarobis rendszernek nevezett összetákolt hányadék.
-
hroberto
veterán
válasz
Rendben, leírtad, tudomásul vettük, de ettől még itteni fórumlátogatók nagyrészt megelégedéssel használják WP telefonjaikat.
De elég ezt egyszer is leírni, mert a normális emberek ennyiből is megértik! Úgyhogy, köszönjük szépen!
Ha meg 2005-ös regisztrációd óta nem tudod, hogy hol a "szerkesztés", háááát.... -
SOAD19
addikt
válasz
Mikor megírtad a hsz.-ed, és leokéztad, akkor a hozzászólásodnál megjelenik egy "Szerkesztés" felirat. Ez arra, jó, hogy ha még eszedbe jut valami, tovább olvasva a topikban még reagálnál más hozzászólására, azt megtehesd egy hozzászólásban. Így nem kell egymás után több új hsz.-t írnod, ezáltal átláthatóbb lesz a topik.
-
tybsen
addikt
válasz
A "szerkesztés" alatt azt erti, hogy a forum szabalyzataban leirtaknak megfeleloen "Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat." --> Ez azt jelenti, hogy a mar meglevo hozzaszolasodnal megjelenik egy "szerkesztes" lehetoseg (pirossal, erre ra lehet klikkelni) es igy utolag kiegeszitheted a hozzaszolast --> igy nem lesz egymas utan annyi hsz ugyanattol a forumtagtol. Alul pedig "off topic"-ba teheted azt a hozzaszolast, ami nem kapcsolodik szervesen a forum temajahoz - mint ahogyan en is peldaul most.
-
-
gyurkikrisz
őstag
-
zojjektum
senior tag
válasz
eszgabor #54921 üzenetére
Megértelek, de, ha már másik akkor miért ilyet, ha nem vagy/voltál megelégedve? Vagy miért nem 1 gigásat vettél? Nekem egy 625-öm van, de teljesen megvagyok elégedve vele. Nekem, mint átlag felhasználónak megfelel. Nyilván, ha legközelebb veszek az nagyobb lesz,de mivel ismerkedni akartam a wp-vel nem akartam nagyot bukni, ha nem jön be, de még ez a "kicsi" telefon is messze túlszárnyalta az elvárásaimat.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
eszgabor #54921 üzenetére
Mivel egy lowend telefonrol besuelunk, es Nokia is, ezert viszonylag nagy. Viszont tovabbra sem ertem, hogy miert egy lowend telefon alapjan iteled meg a rendszert. Ha egy lumia 930-rol irnad azt, hogy szarul multitaskingol, akkor a rendszer hibaja lenne, de egy lowend telefonnal a hardver hibaja. Azert a fizikai korlatokat meg a wp sem tudja átírni barmennyire is jo
-
Dave™
nagyúr
válasz
eszgabor #47968 üzenetére
A Lumia 625 szerintem tud DLNA-t, meg egyébként is van több megoldás is erre, ha képeket szeretnél, de ha a TV-d teljesen "buta", akkor valamit rá kell kötnöd, pl. egy androidos tv okosítót, ahogy fogalmaztál, vagy akár egy laptopot, HTPC-t. A telefon ugye mint adó lesz jelen, de vevőnek is lennie kell, tehát hiába lenne pl. Lumia 930-ad Miracasttal, ahhoz is kellene valami, ami fogadja a jelet. Lásd a fentiek.
-
válasz
eszgabor #46544 üzenetére
n+1 megoldás van rá a storban:
A bezárás, itt is megtörténik(előbb-utóbb), mivel egy átlagos weboldalba ma már több MB. Pl. a totalcar.hu főoldala 4.3MB! Egy progi nem foglalhatja le az egész RAM-ot magának. az 512MB-os készülékekben 1 program max 150/180MB-ot foglalhat le magának, és ebbe mindennek bele kell férnie.
-
válasz
eszgabor #46544 üzenetére
Újratöltés...
de ez van
Más, de hasonló... azért írom, mert töredék adatforgalmat csinál.
Én a Nokia Xpress-t használom többet, használható kategória az átlagos oldalakra, DE:
fele olyan gyors, mint droidon az Opera Mini... valszeg a tömörítő szervereik nincsenek a toppon és az oldalakat sem tördeli mindig jól, vagy jeleníti meg mindig jól.
Két telefon a kezemben ugyanaz az oldal Wifi-n,
az öreg Xperia P, Opera Mini: 3mp,
a Lumia 925 Nokia Xpress 6mp
A végeredmény sem mindig rózsás a WP-n, de 70-90%-os mobilforgalom megtakarítás néha jól jön.
Szóval így is örülök, hogy van legalább ez... talán idővel felnő az Opera Mini-hez, vagy a WP-n is lesz Opera Mini.További összehasonlítás az előbbi 2 telefonhoz
IE használat óriásit harap a L925 akksiba... tehát engem az újratöltés nem zavar, mert más a böngészési stílusom mobilon. Az Xperia P-n mindegy, hogy a gyári böngészőt, chromot vagy akármit használok... nem zuhan annyit az alig 1300-as akksi. Úgy tippelem, hogy az IE eléggé meghajtja a hardvert, így hiába a több, mint 2x erősebb SOC az Xperia P-hez képest...
Ellenben amit imádok az L925 az az, hogy telefonálásnál... ugyanazon munkahelyen, ugyanolyan hívásokat bonyolítva alig merül az akksi. Egy álom. Az Xperia P a telefonálás ugyanúgy 2G-n meríti nagyon.
A L925 térerő problémája nálam is jelentkezik. De ez ide nagyon off. Majd lesznek úgyis fényképek, de még a fémházas Xperia P-nek is jobb a térereje... és stabilabb... nem esik le csak úgy, nullára.Nekem csak 1 hónapja van WP-s telefonom, sok hezitálás után... de azóta is többeknek ajánlottam a WP-t, mert telefonnak a legjobb OS és bár okos funkciói nemcsak a hiányosabb app-ok tekintetében soványabbak, hanem maga az OS is nagyban köti az ember kezét: De eddig úgy látom,hogy minimális kompromisszumokkal és türelemmel, majd mindenre van megoldás. Itt is sokat segítenek.
Ha WP-t nem cseszik el, akkor a következő telefonom is WP-s lesz. Most az L925 volt a kapható legjobb választás az ár/méret/fényképező stb tekintetében, de talán 1 év múlva már 830 lesz az.
Én nem adnám vissza tehát, de Te tudod... -
btudos
nagyúr
válasz
eszgabor #45751 üzenetére
Mert mondjuk van x év tapasztalata a WP-s frissítések illetve az IT világ működése terén.
Mellesleg a pletykákat nem cáfolni kell, hanem megerősíteni, akkor lesz hivatalos. Megerősítették? Nem. Sokan benyelték, hogy a támogatási ciklus kezdete egyben a frissítések kiadásának kezdetét is jelenti, de a kettőnek nincs túl sok köze egymáshoz.
-
-
Azazael
aktív tag
válasz
eszgabor #42261 üzenetére
Szó se róla meg tud pusztulni, szokott néha kérdés nélkül újraindulni nálam is a 920, a barátnőm 520-asa is előjön ezzel a problémával (illetve a FB szokta azt hazavágni), de ennek ellenére azért ez a viselkedés nem tipikus, sőt inkább ritka.
Az, hogy nem találja a google névjegyeket már nálam is előfordult de az outlookosok mindig megvannak, érdemesebb oda (vagy oda is) menteni wp esetén, mivel a google szivat azért rendesen... -
kcsa
veterán
válasz
eszgabor #42249 üzenetére
Azért érezhetnéd, hogy ennyi hiba nem lehet az oprendszerrel, ha így működne mindenkinél, senki nem használná
Magam részéről megelőlegezek egy hibás készülék plecsnit.@cattus: nade sim kártyás - hálózatra nem jelentkezős - fixen lefagyós bug nincs tudtommal. Valami más lesz ott a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest