- OLED monitor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Probléma DVD/CD íróval
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple MacBook
- Plazma TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 21387
We fixed an issue in the previous flight where during the upgrade and in the welcome screens displayed after first sign in, the text was unexpectedly using the Times New Roman font.

-
westlake
félisten
-
pzstm
Topikgazda
válasz
RandomName
üzenetére
nyilván, és nem sértésnek szántam, elnézést ha a pici irónia nem ment át
Az említett buildek csak a Dev csatornában vannak így az úriemberek azt használják

Annyit tesz hogy ismert hiba, no para, dolgoznak a javításán
-
pzstm
Topikgazda
válasz
saomifan
üzenetére
Tenyleg tok felesleges blogolniuk meg ismert hibakrol irni….meg insiderek sem olvassak

We’re working on a fix for an issue where after updating to this build, some devices may show a warning in the tray indicating your version of Windows 10 has reached end of service.
-
saomifan
kezdő
Pont ugyanezt szerettem volna kérdezni, sziasztok. 21376.co_release.210503-1432 verzióval jött ez a kis "ajándék"...
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
válasz
westlake
üzenetére
Mivel a nyelvi csomag is folyamatosan frissül (többször, mint a dev build), el tudom képzelni, hogy a kereső motorja elhasal valamelyiknél. Volt már rá példa, hogy hasonlót javítottak, ha jól emlékszem. Meg amennyit most b*zerálják a start menüt, meg a taskbart, az is bekavarhat.
-
westlake
félisten
Érdekes, hogy a frissítés szót begépelve már nem hozza fel a Windows Update-et. Az up-ot (update) beírva megjelenik a "A Windows Update beállításai", de ha tovább gépeljük az up-ot (upd...), akkor már nem. Remélem ez csak valami átmentei hiba. Megszoktam már a "fris" (frissítés) begépelését a Windows Update ablak megjelenítéséhez.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nem olyan vészes a Dev channel sem, félévente van egy nagyobb bug, teljesen használható.
-
pzstm
Topikgazda
válasz
mefistofeles
üzenetére
igen.
Majd kiválasztod a számodra megfelelő "sebességet"/"veszélyességet"

-
Hm, mazochista kedvemben vagyok. Azon filózok, hogy felmelgítsem e az "insiderségemet"
Még a program kezdetekor csatlakoztam, de évek óta a normál kiadásokat használom (ha nem linuxozok). Máig is kapom a microsoftos email címemre az insider híreket. Ilyenkor elég ha a gépházban a "windows insider program" alatt a kezdésre kattintok nem? -
westlake
félisten
-
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 20279
This build is largely the same as Build 20277, but we wanted to test our ability to quickly follow-up a flight with another flight.
Windows Insiders who updated to Build 21277 (RS_PRERELEASE) last week will not be offered this build as they are on a newer build. We are working on getting a new build out to those Insiders soon. We expect to move all Insiders in the Dev Channel back to receiving builds from RS_PRERELEASE sometime after the holidays.
-
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 21277
Based on Insider feedback, you can now use the built-in screen snipping experience in Windows (WIN + SHIFT + S) to create a snip of your screen and paste it directly into a folder of your choice in File Explorer to save the screenshot there.
To help you find what you’re looking for faster, we’ve updated our folder logic in Start menu’s all apps list so that if a folder only contains a single item we will now display that item in place of the folder.
-
westlake
félisten
-
Kékes525
félisten
A tavaszi frissítésben lesznek fejlesztések a Windows Sandboxban (Windows Tesztkörnyezet) és ha igen mi?
-
vlevi
nagyúr
Ezt inkább ide írom, de még insidernek is korai a dolog.
Új felületet próbálnak rajzolni.
https://www.windowscentral.com/windows-10-sun-valley-ui-october-2021-update?amp
[link] -
Disk Optimization IS NOT Running Automatically
Ez is érdekes thread.
-
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 20241
We’re working on a fix for an issue causing some devices experiencing a KMODE_EXCEPTION bugcheck when using certain virtualization technologies.
We’re looking into reports where some devices are still experiencing a DPC_WATCHDOG_VIOLATION bugcheck after taking build 20236.Nem elég, hogy nem lehet használni lassan 2 hónapja a Virtualboxot, de a DPC hiba is megfekteti a rendszert pár óránként. Rágyúrhatnának ezekre a javításokra, nem a témázást kellene polírozni első körben...
-
gyulank
addikt
Hogy lehet állítani a fényerőt?
-
BiP
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha nagyon nem akarja, akkor szedd le a #2330-2331-es linkek valamelyikéről.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Joker88
üzenetére
Egyik insider verzió sem ajánlott napi használatra.
Bármikor beuthet valami, hogy egyik másik insider buildben valamelyik fu kcio hosszú időre használhatatlanná válik,
De, ha csak nézegetni akarod, hogy milyen újdonságok kerülnek bele, akkor a legfelső, dev channelt.
Szerintem otthoni felhasználásra csak a UI változásait fogod észrevenni, abból viszont egyre kevesebb van. -
carl18
addikt
Üdv!
Kissé felháborodva de ma a Windows Insider programot bekapcsolta találtam a gépemen, úgy hogy én soha nem állitotam be. Ezt még hogy lehetséges?
Hogyan lehet visszaállitani? Én nem leszek béta tesztelő, és nagyon felháboritó hogy még ezzel is szivatják az embereket.
Havi 2-3 hetente rakom fel az új frissitéseket és akkor még nem volt ez bekapcsolva.
Most meg irja a gép része vagyok a Windows insider programnak úgy hogy nem mentem rá. -
BiP
nagyúr
A hivatalos csomagokból, ESD-ből rakja össze. (régen kézzel kellett konvertálgatni, most már csak letöltöd a batch file-t, és mindent megcsinál magától, a végén kapsz egy ISO-t).
Ha arra gondolsz, hogy van-e benne vírus, egyéb malware, vagy adalék szoftver: nem, nincs, teljesen tiszta, megbízható. Nem hivatalos, nem Microsoft támogatott, de mégis megbízható cucc.
-
törölt tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Viszont a fiatalok a telefonjukat nyomkodják, így érthetetlen minden második Windows blogban az emoji fejlesztés a prioritás. Egyébként hála a "remek" oktatási rendszernek és hogy felnő az érintőkijelzős okostelefon, tablet generáció, ma ugyanazt kell magyaráznom egy számítógép kapcsán a szüleim korosztályának és az unokaöcsémnek is.
-
Storms
őstag
Üdv!
Le szeretnék tölteni egy Win 10 Insider Preview ISO-t de a Microsoft oldalán nincs magyar nyelven!! Miért?? [link]
-
törölt tag
"Evolving the Emoji Picker" már kezdtem aggódni lazsálnak a fiúk

(bocsánat a túl sok cinikus megjegyzésért, csak tele a tököm öt év után egy gyors, stabil képnézőt nem akarnak, tudnak csinálni, de emoji csillámpóni fejlesztés az mindig prioritás)
-
westlake
félisten
-
vlevi
nagyúr
válasz
üzenetére
"egy lelkes usert: [link] "
Szerintem ő már ott van, és ő rajzolja az új kula emojit
Amúgy tényleg kicsit valahogy izzadságszagú, erőltetettnek tűnő néha, amiket próbálnak világmegváltó újdonságnként előadni.
"nagy üres fehér lap felére csak szövegesen "
Ha az UWP ennyit tud, akkor ennyit tud. Nekem se a szíves csücske az UWP, szerintem a Microsofton kívül nagyon kevesen fejlesztenek UWP appot, és gondolom a MS fejlesztők is csak azért, mert kényszerítve vannak rá
-
törölt tag
válasz
westlake
üzenetére
az igénytelen barom állatjai
nem hiszem el

Véletlenül se legyen átlátható, átgondolt vizuális megjelenítés normális információ sűrűséggel, százalékos szabad hely, grafikon formában, ikonokkal... nem, nem Microsoft design 2020 szerint oda kell baszni egy nagy üres fehér lap felére csak szövegesen és hadd scrollozon a parasztja.
Miután öt éve mondjuk nekik szarok a csupafehér tabletes UWP vackaik számítógépen, öt év után is ezzel állnak elő? Ezeknek végleg elgurult a gyógyszerük.
Azt vágom az értelmes dolgozóik a kenyeret és vajat jelentő Azure és Office részlegen vannak és szerencsétlen Windows-t már csak az alagsori gyakornokok tákolják, de akkor legalább vegyenek fel egy lelkes usert: [link] és menedzsmentből Panos okézza le neki. Nem a fenti igénytelen fost kiadni és boci szemekkel mondani várják a feedbacket. -
westlake
félisten
-
törölt tag
DNS változtatás jó.
We’re moving the 3D Viewer app into the Windows Accessories folder in the Start menu all apps list.
Oda is való. Végre rájöttek felesleges egy olyan elemmel kezdődik a start menü lista, amit az emberek 99%-a nem használ. Következő öt évben jó lenne az app listán az ABC jelölést ki lehetne kapcsolni.
-
törölt tag
*Timeline kimaradt az átgondolatlan részből
-
törölt tag
Öt éves lett a Win10
Jó:
Frissítés módszer nem erőszakos végre
Stabilitáson javítottak
Defender, Sandbox, Linux
Több helyes vágólap, fókusz asszisztens
Fiókhoz kötött aktiválás
Könnyű alapértelmezett helyzetbe állításRossz:
Évi két build tempót nem bírják -> bugokkal kiadás, halasztások
UWP Edge: újra neki kellett futni Chromiummal
a mobiljuk halála után Cortana lebutítva Clippy szintre
tablet mód gyengébb 8.1-hez képest
sok minden US only (pl. kereső funkciók)
gyári appok minősége gagyi + a bloatware
Store bukta, UWP appok bukta
Vezérlőpult-Gépház költözés örökké tart
User interface design: teljes káosz, katasztrófa
bugos animációk évek óta, részletekre oda nem figyelésbefejezetlen, átgondolatlan újítások:
Action centre (kevés eksön van benne, a gépház több katt mély menüibe kell menni pl. night light csúszkáért, ahelyett a vezérlőközpontba kiraknák)
Virtual desktops (nem lehet elmenteni)
Night light (bugos, nincs opció kivételt adni ahogy f.lux-nál)
Dark mode (félkész, nincs ütemezés váltásra)
Live Tiles téma úgy általánosan
Sets: ki se adták végül, mindenre rá akarták húzni, pedig a nép csak File Explorerbe kért tabokat, így az se lett -
BiP
nagyúr
válasz
gyulank
üzenetére
Mert a Beta Channelen még nincs frissebb. Az aláírásodban 20150 van, ezt jelenleg csak a Dev Channelen fogod tudni frissíteni. (Beta-n a 19042 a legutolsó).
Állítsd át Dev-re, majd utána biztos feldobja a frissítést.
(ha mégsem dobja fel valami gubanc miatt, akkor szerezd be a 20175 ISO-ját, és abból is tudod majd frissíteni) -
gyulank
addikt
Az mitől lehet, hogy ha mondjuk a google fordítóba belekattintok, vagy elkezdek írni, akkor kb. fél percig nem történik semmi?
-
gyulank
addikt
Most mindig kiírogatja, hogy 31-én lejár ez a build. Mit csináljak vele? Béta frissítésre van állítva, a frissítés visszatartás ki van kapcsolva. Vagy lehet, hogy bekapcsoltam, majd kikapcsoltam? Akkor mit csináljak?
-
-
törölt tag
A nem insider nép így is csak jövőre fogja látni többnyire. És ez még mindig csak a start menü. Gyakorlatilag ősszel az almás rendszeren előbb látni a fluent designt teljes(ebb) pompájában, mint Win10-nél. Azt is olvastam az Edge csapattól, hogy náluk bizony nem lesz.
Az szerintem pozitív idén is a H2 csak egy kisebb frissítés "enablement package" lesz, mert láthatóan nem bírják az öt éve eltervezett évi két nagy frissítés tempót. (csupa bug a 2004 is még hónapok után is)(#2300) weiss: ne vedd készpénznek amit írok, mert nem insiderezek, úgy tudom még insider tesztelők között is válogatnak A/B tesztekkel. Valakinél bekapcsolják az újat, valakinél még nem. Ahogy a Settings/Gépház fejlécét.
-
Dumi86
senior tag
Erről az előzetes frissitésekről tudtok valamit? Pl ami jött 1903/1909hez? 997 lett a build szám tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az igénytelen barom állatjai