Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Milestone2
üzenetére
Nagyon "hasznos"
Persze, értem én, hogy azon az új Edge lapon lehet kiválasztani azt a néhány alkalmazást, ami a sets-ben használható (filekezelő, naptár, satöbbi), de számomra valahogy nem adja magát a dolog.
Az is rontja a használhatóságot, hogy abba a kis fülbe az ablak rendes felirata nem fér bele, így mostmár semmiről sem tudom, hogy ott pontosan mi van megnyitva.
Végül pedig, ami kiüti az egészet az az, hogy az UWP appok csak 1 példányban képeset futni. Így pl, ha a setsben ott van egy naptár, akkor, ha meg akarom nyitni mégegyszer a naptárat, akkor nem nyílik új ablak, hanem a már a setsben lévőre ugrik.Szerintem már ne erőltessék ezeket az újdonságokat, inkább csinálják meg normálisan azt, amit a legelső win10-ben meg akartak csinálni, de azóta sem sikerült

-
vlevi
nagyúr
Ebben a sets-ben így, nem tudom, mi a jó.
pl. Windows intézőben megnyomom az új fület, erre bejön egy edge. Soha az életben nem akarok edge-t használni, főleg nem akkor, amikor két filekezelő ablakra lenne szükségem.u.i.: Nekem egyelőre a 17661 van fenn (jó régen frissítettem), most épp a 666-t akarja tölteni. Majd, ha frissül 686-ra, megnézem, milyen lett.
-
pzstm
Topikgazda
-
Valamiért ez az új build lenyomja a hangerőt pl. egy Teamviewer távoli asztalnál, pedig a hangátvitel mindkét irányban le van tiltva. Megint valamit állítgatnak a hangrendszeren.
-
válasz
Milestone2
üzenetére
Tegnap pont azt írták, hogy a héten nem lesz build, mert nem működött a rollback... Aztán mégis lett

-
westlake
félisten
válasz
Milestone2
üzenetére
-
Milestone2
nagyúr
Most senki sem jelzett előre...
...nem vót: Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17677
De nálam (Faston) elindult a 17677 letöltése -
tollaska
újonc
Ha esetleg clean install-on vagy offline frissítésen töri a fejét, akkor ajánlani tudom ezt az oldalt:
[UUP Generation Project] -
válasz
tollaska
üzenetére
Hogy működik ez a hibajavítás dolog?
Van egy ilyen benne:
"We fixed an issue where right-clicking to copy text in Microsoft Edge didn’t work in recent flights."
Ez lecsorog majd időközben a normál kiadásba frissítés formájában, vagy szopóág van a következő féléves frissítésig?
-
tollaska
újonc
-
pzstm
Topikgazda
17672 tölthető, nemsokára érkezik a blog post, csak kicsit megcsúsztak vele

-
tollaska
újonc
Sziasztok, nemrég frissítettem 17666-os buildre a Windowsom, erre az alkalmazásaim úgy 80% 0xc0000005 hibával egyszerűen nem indulnak el. Rendszergazdai jogokkal sem, uac-t állítgatva sem. Valakinek van tippje mi lehet a megoldás?

-
Csak kijött az ördögi build

-
-
Teljesen leállítottad? Melyik build települt utána?
Nem tudom, most hogy működik, visszarakja-e a stabil buildet online vagy neked kell manuálisan újra telepíteni, de ha nem is állt le, akkor próbálj másik opciót választani az Insider leállításnál. Sajnos most nem tudom neked megnézni, melyiket, mert akárhányszor rányomok gondolkozik egy csomót és közben sajnos elszáll az explorer.exe és viszi magával az ablakot...
-
tusi74
őstag
Mi arra a megoldás, hogy benne voltam az Insider programban, de már nem szeretnék, ki is léptem belőle. Erre a legutóbbi frissítés 2x akart települni. Már fel volt telepítve, és jelezte, hogy van frissítés, és ugyanazzal a számmal fel is települt mégegyszer. Most a frissítési előzményekben a frissítés mögött zárójelben egy 2-s van. Hogy lehet letiltani utólag, hogy csak 1 irányból észleljen frissítést?
-
válasz
Hofeher
üzenetére
[ADDED] If your PC appears stuck at “Preparing to install…” somewhere between the 80%-100% – please be patient and wait up to 30 minutes for this stage to complete.
Nálam viszont elkezdett az explorer.exe pár percenként újraindulni/összeomlik. Pedig nincs is notification, ahogy írják... jöhetne az új build

-
Hofeher
aktív tag
nekem nem telepiti fel mindig megáll 80% nál
-
westlake
félisten
-
Going forward, Insiders in the Fast ring and in Skip Ahead will receive the same RS5 builds.
Szóval aki akar, most csatlakozzon a Skip Aheadhez

Ja és:
We fixed an issue resulting in the mouse cursor becoming invisible when hovering over certain UI elements and text fields in the last two flights.

-
pzstm
Topikgazda
-
pzstm
Topikgazda
Are you on build 17134.1? If so, check for updates! KB4135051 is now published and will update you to 17134.5. This applies to all rings: Fast, Slow, and Release Preview. This is a quick download/install. Let us know how it goes!
-
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17655 for Skip Ahead
Known issues
We’re investigating an issue where the mouse cursor may disappear when hovering over certain UI elements and text fields. -
tollaska
újonc
@norti #1649
Legalább próbálják a hibák mennyiségét csökkenteni, Mikor szeptemberben (?) kijött a Fall Creators, rengeteg probléma volt a driverezésel, na meg persze az egyéb gondok miatt is. Ami miatt vagy 200 gépet kellett újratelepíteni, annyi szerencse volt benne azért, hogy szinte mindegyik ugyan olyan volt, így csak hálózatról kellett lehúzni a telepített rendszer backupját és meg is volt. A RS5 is egészen jó lenne a átlag usereknek, legalábbis mindennapi munkánál nem volt gond
-
elekakos273
újonc
Sziasztok! Végre sikerült némi regedit szerkesztés árán megkapni a legfrissebb Skip ahead buildet. Annyi kérdésem lenne, hogy egy újabb build megjelenése esetén unblock az egész rendszert frissíti (mintha egy bootolható, rendes telepítővel frissíteném) vagy csak a módosított elemeket tölti le és telepíti? Köszönöm előre is a válasz(oka)t.

-
17134.1 kint van slow ringen.
-
válasz
westlake
üzenetére
Általánosan mondtam, hogy egy ilyen bug miatt nem kell(ene) egy frissítési folyamatot leállítani, ami most halasztás persze. Ha jól emlékszem RS3 is valami bődületes hibával jött ki, aztán jött hozzá a patch is rögtön.
Meg simán kiadtak közben is összegzőt, ami eltüntette a Store-t
Adják ki az RS5-öt, lehet, még az is jobb állapotban van most...

-
westlake
félisten
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17650 for Skip Ahead
Pattintottam egy magyar, 64-bites ISO-t, hátha kell valakinek. Magnet.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Dumi86
senior tag
válasz
westlake
üzenetére
Hát meglátjuk hogyan lesz
Szerintem már nem jön több új RS4 Build. Így is az emberek "elvárják",hogy legyen már kész,MS-nek ezt is figyelni kell még ha hülyén is hangzik.Akkora bug vagy bugok már nincsenek benne,hogy új build kelljen a javításhoz,simán lehet összesítővel. De MS útjai kifürkészhetetlenek 
-
westlake
félisten
Már elnézést, de valamelyik utolsó buildnek no known issues "státusza" volt. Miért ne adhatnának ki 17135-öt is? A 17133-as gyakori BSOD sem jelentkezett mindenkinél. Nyilván az a hiba magasabb szinten áll, mint a jelenlegi, de érted...
Egy nap alatt pörgetnek új build-et, ha akarnak. Persze azt is lehet tesztelni.
-
Dumi86
senior tag
válasz
westlake
üzenetére
Minek jönne a 17135?
Egy kb 1% felhasználót érintő bug miatt? Hát ha van némi esze az MS-nek akkor a 17134re adnak majd ki összesitőt és kész is
Ha minden "nagyobb" bugnál új build-et adnak ki akkor kb nyár végére készül el a tavaszi frissités. Szóval ne vicceljünk már... -
malnabokor
senior tag
Eddig nem szóltam még itt hozzá, csak követtem a topikot, és vagyok Insider (iOS, Android: Edge, Skype; Windows 10).
Fast Ring-en települt még múlt héten a 17133.1, de nálam frissítéskor, újraindítás után, de még frissítés alatt "kékhalállal" (zöld volt) elszállt a frissítés, és utána is bejelentkezésnél fekete asztal fogadott, semmi sem működött és egy hibaüzenet, hogy a "...\Desktop" nem található. Visszaállítottam az FCU-ra, majd ma mikor megjelent, frissítettem 17134.1 -re. de a múltheti eseménysorozat megismétlődött. Most vettem a fáradságot, és előbányásztam az WindowsUpdate.log-ot, beküldtem a FeedBack Hub-on és majd látom az eredményét. Azt hittem, ez az a hiba, amiatt késleltették a dolgot, de mos tmár aggódom, hogy nálam van a baj, mert elvileg az utóbbiban már javították a dolgot
(amúgy az Update.log ha valakit érdekel: Dropbox ) -
pzstm
Topikgazda
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17134 for Fast
"...As Build 17133 progressed through the rings, we discovered some reliability issues we wanted to fix. In certain cases, these reliability issues could have led to a higher percentage of (BSOD) on PCs for example. Instead of creating a Cumulative Update package to service these issues, we decided to create a new build with the fixes included. This just reinforces that Windows Insiders are critical to helping us find and fix issues before releasing feature updates to all our customers so thank you!"
-
westlake
félisten
rs4_release_xbox_dev_1805.180413-1509
Érdekes...
-
Nincs ma végleges tavaszi frissítés, csak egy Insider Update 17133.73-ra.
-
17133 release preview-n is kint van, jövő héten lesz RTM?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Milestone2
üzenetére
Skip Ahead programba be lehet most lépni?
-
westlake
félisten
-
vlevi
nagyúr
válasz
tatararpad
üzenetére
Ez egy munkafolyamatot fog majd össze, ha jól értelmeztem a marketingrizsát. Ezért is lett sets a neve.
Az összetartozó alkalmazásokat tudod egy ablakon belül fülekre kirakni, bezárni. Újra megnyitáskor egyszerre megnyílnak, és ott folytatható az a munkamenet, amit abbahagytál.
Persze ehhez nagyon sok dologra van szükség, hogy az együtt elmentett alkalmazások állapotát is rendesen le tudják menteni, majd visszaállítani.
A baj inkább az lesz vele, mint minden, win10-es újdonsággal, hogy egy új API, és csak az újonnan írt dolgokkal fog (szerintem) működni. Vagyis, a régi, winapi alkalmazások ezt nem fogják tudni kihasználni, és az új, UWP appok közül is csak azok, amelyeket felkészítenek erre a lehetőségre. Nem tartom valószínűnek, hogy a Microsoft ezt anélkül meg tudná oldani, hogy az egyes alkalmazásokhoz hozzányúlna a fejlesztőjük. És itt a bukta lehetősége. Régi winapi alkalmazásokba ki, és miért tenné bele, ha egyáltalán bele tudja, UWP appot pedig olyan kevesen fejlesztenek, hogy kérdéses az elterjedése. Az is lehet, hogy néhány Microsoft alkalmazás majd fogja kezelni, de semmi más. De lehet, nincs igazam. -
17133 lement slowba is.
-
westlake
félisten
válasz
Milestone2
üzenetére
Elmacskásodott.
-
vlevi
nagyúr
Igen, én is erre gondoltam. Mindegy, akkor mostmár megvárom a végleges 1803-t, majd egyszer megnézem az RS5 insider verziót. Talán...
Hiányolom a füles megjelenítést. Aztán utánaolvastam, hogy ez még nagyon-nagyon kezdeti stádiumban van, és még az insiderek közül is csak néhányan kapták meg ezt a valamit tesztre. Fantázia lenne benne, csak nehogy ez is úgy járjon, mint a Metro-Modern-UWP, hogy addig változtatgatják (a felületét, és alatta az SDK-t is), hogy mindenkien elmegy a kedve tőle.
-
Nem léphetsz át addig skip aheadre már, amíg ki nem jön az RS4. Az utána jövő RS5 builddel lesz újra lehetőséged, így próbálnak több insiderrel tesztelni az aktuális builden.
Amikor mindig szétválik az aktuális és a következő RS build tesztelése, akkor tudod utoljára választani a skip aheadet, ha résen vagy, vagy épp azon voltál

-
vlevi
nagyúr
Nekem nem akar jönni a skip ahead

Fast ringen vagyok, átállítottam skip ahead-re, és kiírta, hogy éppen zárva vannak.
Azért lehet ez, mert éppen most meg az "élesen" is az átállás az RS3-ról RS4-re, és nemsokára sima insider lesz az RS5?Itt, hiába választom a skip aheadet, ha elmegyek erről az ablakról, és visszalépek, akkor már nem a skip ahead lesz kiválasztva

-
westlake
félisten
Tudomásom szerint sehol nem nyilatkozta az MS, hogy a 17133.1-es build az RTM. Azt írták/mondták, hogy a 17133-as az RTM. Mint már kifejtettem, a kettő nagyon nem ugyanazt jelenti! Lehet akármennyi 17133-as build. Nem ésszel írják a cikkeket, vagy nem néznek utána rendesen.
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
Szerintem felesleges ezen ekkorát rugózni. Amint kijön a végleges build meg az első hibajavítások, senkit nem fog érdekelni, hogy a .1, a .15 vagy a .196 volt a hivatalos rtm. (egyébként az sincs kizárva, hogy pont ugyanez a .1 lesz az rtm, csak most még nincs hivatalos infó.).
Én inkább arra tippelek, hogy pongyola a cím, esetleg figyelemfelhívó. Ha megnézem a PH lapcsalád címadási gyakorlatát az utóbbi időben, bőven belefér.
De itt van ez is, pedig ez kifejezetten windowsos oldal. -
westlake
félisten
Biztos vagyok benne, hogy hibáztak, nem pedig szándékos volt. Aki írta a cikket, gondolom nincs eléggé tisztában azzal, hogy is működik ez. Mivel volt MS részéről olyan kijelentés, hogy a 17133 az RTM, ők ezt készpénznek vették, nem néztek utána komolyabban. Az MS kijelentése igaz, viszont nem pontos. Viszton nekik nem is lehet ezért szemrehányást tenni, mert nem írtak valótlant. Pusztán nem fogalmaztak elég pontosan.
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
Nyugi, easy.
Bevallom, pont a címet nem olvastam, sorry. Csak a cikket magát olvastam el, ott viszont elég óvatosan fogalmaznak, ezért csodálkoztam. (nem szemrehányás volt, tényleg csak a csodálkozás miatt értetlenkedtem)
Amúgy valóban igazad, van, az RTM még nem jött ki. Gondolom kellett nekik egy figyelemfelkeltő cím. -
westlake
félisten
Kicsit el vannak tévedve. Senki nem mondta, hogy a 17133.1 az RTM. Azt publikálták, hogy a 17133 az RTM, ami ugyebár nagyon nem ugyanaz, mivel elméletileg 17133 lehetne akár végtelen számú is.

Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De tényleg nem működik még a váltás...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)