Új hozzászólás Aktív témák
-
Aarpok
őstag
[link] Új build PC-re és Telefonra is.
-
vlevi
nagyúr
Jajjjajjjajj

Új külsőt fog kapni jövőre a Windows 10
A Windows 10 jövő év végén megjelenő frissítése nem csak funkcionálisan fejleszti majd tovább a rendszert, de annak megjelenését is átszabja majd. A Microsoft ugyanis a Redstone 3-ban egy teljesen új, Neon kódnevű felhasználói ... -
vlevi
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
A win32 és az UWP között még oké, hogy hatalmas a szakadék, de az, ami a metro felületben a win8 megjelenése óta történt, hát, nem csodálom, hogy ilyen, amilyen.
Gondolok itt arra, hogy wolt teljesképernyős, meg tombstone állapot, az élőcsempéknek is speciálisaz életciklusa, aztán csak idekeveredett a kettéosztott képernő, mostmeg már ablakban futnak -
netpeti98
addikt
Hát ez az. Legalább ők alkalmaztnák normálisan az elveket. 1 évvel a megjelenés után most jutottunk el oda, hogy hamburger menüben nagyjából hasonló az aktív elem jelölése, de cserébe még mindig van minimum 3 fajta context menu van, az ABC lista színe hol fekete-fehér, hol színes, a pivotok alkalmazása se egységes, stb., és ez még csak az UWP alkalmazásokon belül. A W32 világ és a UWP közötti szakadékról már ne is beszéljünk.

-
vlevi
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
Nagyjából 4 (de inkább 5) évvel elkésett ez is.
Akkor kellett volna egységesíteni, amikor kitalálták, és utána, amikor évente átírták, akkor egységesen átírni.
Sajnos a kinézete valóban nagyon szedettvedett, már-már az igénytelenség határát súrolja, nekem egyáltalán nem tetszik.
Az Androd 5 vagy 6 is ilyen lapos, de, mivel nem fekete-fehér, hanem inkább sötétszürke, és pasztell színekkel dolgozik, valahogy sokkal elfogadhatóbb a kinézete, mint pl. a tökfekete alapon a sötétkék.
Az egységesség pedig tényleg kellene. Egyszer itt van a beállítások, egyszer a hamburgerben, ami aztán jobb szélen nyit egy új menüt, máskor alul van egy állandó gombsáv, de pl. a posta alkalmazásban a bal oldali sáv alján vannak kis gombok.
Persze az is egy vélemény lehet, hogy az UWP felület nem egy sikertörténet, kár belé energiát fektetni. -
netpeti98
addikt
-
westlake
félisten
Bár a Start menűben most már csak a "Settings" van, a kereső ismét "megtalálja" a Control Panelt, ami megint rendes panel. A 14965-ben úgy kellett levadászni, ráadásul nem is lehetett például "kiszögelni" a task bar-ra.
-
pzstm
Topikgazda
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 14971 for PC
Please note that we will not be releasing any new builds next week. Next week is the Thanksgiving holiday here in the U.S. and much of the team is taking some well-deserved time off to celebrate the holiday with their families.
-
Воланд
titán
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Venni kell licencet.
-
Воланд
titán
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Technikailag igen, de mivel lejár a 8.1 licence is, így az sem lesz jogtiszta.
-
Воланд
titán
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
De utána már nem lesz az.
-
Воланд
titán
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Technikailag működni fog, jogilag meg nem lesz eredeti, mert az Insider verzióknak is jogtiszta frissítési alap kell.
-
zsoltzsolt
addikt
Egy infó kimaradt, jelenleg 81. Enterprise van fent.
-
zsoltzsolt
addikt
Egy-két kérdésben szeretném a válaszaitokat kapni (ha láma kérdések elnézést előre is):
1. A gépen most 8.1 fut, de a licenc mostanában fog lejárni, a cég nem hosszabbít (ez más történet, most nem tartozik ide
)
2. Ha erre a gépere felrakok egy insider verziót, akkor az hivatalosnak fog minősülni és fog működni rendesen?
3. Az insider verzió angol nyelvű lesz?
4. Ha valamilyen oknál fogva helyre akarom állítani a Win-t, akkor tudni fogom és mi lesz a végeredméyn? a már lejárt licencű win 8.1?Előre is köszönöm!
-
gyulank
addikt
Nekem az felment miután töröltem a CIS-t. Viszont egy csomó programmal nem tudok menteni sehova a rendszerpartíción kívül, mert nincs jogom hozzá, beszéljek a rendszergazdával. Ezen kívül mégis vannak, amik nem települnek ComodoIS nélkül se, sőt, nem tudom telepíteni a ComodoFW-t, és a ZoneAlarmFW-t se.
És engem nem az érdekel, hogy van amihez nem kell kodek, hanem, hogy az is használhassa amihez kell. -
törölt tag
-
törölt tag
Üdv. Ritkán írok ide, mert együtt tudok élni az insider okozta bajokkal.
Viszont 2-3 havonta eljutok oda, hogy BT kapcsolaton mozgassak adatot,Nem tudom melyik build alatt működött utoljára, de most egyszerűen jobb klikk a bt ikonon lent, "Receive a file" és a sikeres párosítás ellenére is annyi történik, hogy a telefon leáll sikertelen küldéssel.
Asus X54H, Build 14959.rs_prerelase.1626-1700 és Samsung Galaxy S7 teljesen befrissítve Telekom irányból.
Vajon mit rontottam el, hogy nem megy? -
gyulank
addikt
-
BiP
nagyúr
válasz
Milestone2
üzenetére
A ~Windows.BT/Sources mappában kell lennie, ahogy eddig is. Én nem vettem észre változást ebből a szempontból.
Én méret szerint rendezem, és akkor ott a lista elején, nem kell keresgetni. -
pzstm
Topikgazda
-
gyulank
addikt
A kérdés az, hogy mi köze van ennek ehhez. Miért működik most ezekkel a HDD-kkel, és miért nem működött előtte? Sőt, ezeket kellett ezelőtt lehúznom, mert a win nem bootolt be, ha rajta voltak. Most meg el is indul. Amúgy lehetne annyi esze, hogy arra teszi a bootot amire telepít.
De a grub miatt nem aggódok. -
gyulank
addikt
Most ugyanaz a gépem, mint eddig volt, ami ki van írva alul. Pár hónapja HDD-ket kellett kihúznom, mert különben nem töltött be a Windows, most már telepíteni se lehet SSD-re? Nagyon válogatós. Ha jól tudom, a Windows be se bootolna BIOS GPT párossal. De ha igen, akkor se tudom, hogy hogy partícionáljam, ha nem ajánlja fel.
-
vlevi
nagyúr
Én azt feltételezem, hogy régebben MBR particios táblára volt telepítve a rendszer (ezért van elsődleges, meg kiterjesztett particó), és hagyományos BIOS bootolt be onnan.
Most meg, már, amit csinálnál az UEFI telepítés akarna lenni, az pedig kizárólag GPT particiós tábláról hajlandó indulni.
Amikor a Win telepítő érzékeli, hogy MBR van a lemezen, és az nem üres, akkor megáll, mert nem tud GPT particiós táblát csinálni.
Én legalábbis erre tippelek, ez szokott lenni az oka. -
gyulank
addikt
Csak úgy próbálhatom, ahogy lehetőséget ad. Mindenhogy próbáltam, ahogy lehet, így törlődött a meglévő.
Alapból volt rajta több partíció, mert felosztotta magának, de most mindet töröltem, egy partíció maradt neki. És nem nagyon tudok mit csinálni azon kívül, hogy törlöm, és rámegyek a következőre, vagy törlöm, létrehozok egy új partíciót az elérhető mérettel, és a következőre megyek, vagy törlöm, új partíciót csinálok, és rámegyek a formázásra, és utána a következőre. Ezzel kínlódok tegnaptól. Először leszedtem a 959-et iso-ban, az nem ajánlotta fel a frissítést, telepíteni meg nem lehetett, mert ezt írta ki, és elkezdtem törölni. Akkor megcsináltam esd-ből, az már felajánlotta hogy frissítsem, csak akkor már töröltem a partíciót, viszont ugyanezt írta, nem ment tovább, és akkor gondoltam, kipróbálok egy régebbit, mondjuk amit írtál, leszedtem, és ez is eddig jut.
Még gpartedel is töröltem előtte, hátha jobb, de akkor se másabb. Nem tudom mit tehetek még, és mi a baja. -
gyulank
addikt
Hiába törlöm, formázom, nem megy tovább.
"We couldn't create a new partition or locate an existing one. For more information, see the Setup log files." -
westlake
félisten
válasz
westlake
üzenetére
Biztos, hogy valami nem oké az elmúlt két build-del. Nálam fixen megvan a fekete képernyős bug. Még akkor is, ha már használatba tudtam venni a Windows-t. Teljesen mindegy, hányszor indítom újra a rendszert. Desktop előtt fekete képernyő aktív kurzorral. Így áll addig, amíg el nem kezdem random nyomkodni a billentyűzet, vagy az egér gombjait. Ezután egyből megjelenik a "Welcome" felirat és be is töltődik a desktop.
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
Pár perce feldobtam vmware-ben a 14955-öst. Szó nélkül felment, semmi gond vele.
Nem tudom, te melyik progival csinálsz ISO-t, én ezzel.szerk: megcsináltam most ugyanezt a 14959-cel, ennek sincs semmi baja nálam. Ezt sem kellett restartolgatni.

Most nézem, Enterprise-t mutat. Ne kérdezt miért. Csodálkoztam a telepítés során is a kérdéseknél, hogy miért akar Active Directory-zni, a 14955 nem akart, az Pro, mint minden másik build.
szerk2: ahogy nézem, az ESD -> ISO konvertálás után az iso nevébe is bekerült az enterprise. Telepítés előtt nem is tűnt fel. (nem is számítottam rá)
-
pzstm
Topikgazda
-
westlake
félisten
Telepített bárki is ISO-ból 14955-ót? Már az ötödik gépre rakom fel a 64-bites verziót, de az első béállítások után csak feket képernyőt kapok, kurzorral. Magyarul sosem sosem jutok el a desktop-ig. A 32-bites meg teljesen jól működik. Hibás lenne az ISO (ESD)?
-
-
gyulank
addikt
-
westlake
félisten
14955 64-bit ISO (4.16 GB)
Magnet link. -
gyulank
addikt
Nincs. egy napja törölgetek rakosgatok, most összejött 12Gb, elvileg sikerült, de azt írja utána, hogy
ISOFOLDER\sources\MIGRAT~1\wtr\ftp_7.0.inf - The process cannot access the file because it is being used by another process.
ISOFOLDER\sources\MIGRAT~1\wtr\ftp_7.5_en-us_noloc.inf - The process cannot access the file because it is being used by another process.
ISOFOLDER\sources\MIGRAT~1\wtr\standardcollector.inf - The process cannot access the file because it is being used by another process.
ISOFOLDER\sources\MIGRAT~1\wtr\webdav_7.5_en-us_noloc.inf - The process cannot access the file because it is being used by another process. -
gyulank
addikt
Nekem sehogy se sikerül ISO-t csinálnom. Mennyi hely kell neki? Már nem tudok mit törölni.
Az utolsó frissítés óta 14931 minden metrós cucc a bejelentkezéstől kezdve a menükön át a felugró ablakokig fekete-fehér négyszögekből áll, a szöveg is vagy láthatatlan, vagy egybeolvadt négyszög. -
netpeti98
addikt
Közben nevet kapott a Redstone 2: Windows 10 Creators Update
-
Sify
senior tag
Koszonom a valaszokat!
-
vlevi
nagyúr
Mert korabban az nem insider verziovolt (már)
14393-as buikd előtt ott volt a vizjel, ami a 14393-ból eltűnt.
Később, az ujabb insider verziokkal megint megjelent.
Akkor fog megint eltűnni az insider verziobol a vizjel, ha a végleges, redstone2 kiadásra készülnek majd. De az sokára lesz. -
Sify
senior tag
Tegnap újra raktam a windows 10-et. Mivel már régebb óta benne voltam az insider programban, így ezt telepítettem fel. Viszont jobb alul a vízjel nem tűnt el. El lehet azt valahogy tüntetni? Mintha régebben nem lett volna ott.
-
pzstm
Topikgazda
-
vlevi
nagyúr
Androidos telefonhoz, tablethez sajnos az nem az igazi, oda gamil kell.
De nem is csak az a baj, hogy amit csinál, hanem az is, hogy időnként semmi nem történik. Pl. tegnap egész délután/este nem kaptam egyetlen levelet sem a posta appba.
Így azért hamar elveszti a bizalmát benne az ember. -
pzstm
Topikgazda
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
outlook.com/.hu fiókra gondoltam. Vagy Te is?

-
pzstm
Topikgazda
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Outlook
-
vlevi
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
Most tényleg nincs éppen holnapra semmi.
Illetve van, google naptáramban egy elhasztott task, amit a google naptár folyamatosan tologat tovább, amíg készre nem állítom, de ez az elem egyáltalán nem jelenik meg a microsoft posta és naptár alkalmazásban.
Én is tudnék örülni azoknak interaktív csempéknek
Így, gyakorlatilag ez a csempe felület valójában semmire nem használható. W8-on még majdnem talán használható is lett volna azzal, hogy startképernő volt az alap, és nem a desktop, de azzal szemben akkora volt az ellenállás, hogy letettek róla. Így viszont tényleg szinte soha nem találkozik az ember a csempékkel, tehát nem is használja. Megmarad telefonra, de, mivel a telefont is alig alig vett valaki, így méginkább nincs értelme a csempéknek. -
vlevi
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
Naptár nekem is mutat néha valamit. Van egy sejtésem, hogy csak az aznapi eseményeket mutatja, pl a holnapitmég nem. És helyhiany miatt csak egyet, asszem max 2-t. Ez igy használhatatlan, a droidos telefonon, tabletem ki tudok tenni egy teljes listat a képernőre, itt meg semmit. Még, ha működne is rendesen, akkor sem lenne kényelmesen használható.
Emiatt nem mertem wines tabot, telót wenni, és maradtam a droidnál. -
netpeti98
addikt
Az élőcsempékkel nálam nincs gond azoknál az appoknál amit használok. Mondjuk a postát nem tudom, mert a Thunderbird a fő levelezőm, de például a naptár rögtön naprakész (Outlook fiókban tárolja az infókat).
Nálam az értesítések jönnek néha hektikusan az AU óta, hogy ne csak pozitív dolgot mondjak.
-
vlevi
nagyúr
Soha nem lesz ez a posta működőképes. Kb délután 5 óta be van kapcsolva a gépem, most jött egy levél a PH-ról. Telefon csipog, a gép viszont jó hosszú ideje nem jelzi, hogy van új levél. Persze, ha elindítanám a levelezőt, akkor talán kiírná, hogy van új levelem, de pont az lenne a lényege a csempének, hogy nem kell elindítani az almakazást ahhoz, hogy működjön.
Ha a Microsoft házon belül nem tudja normálisra megcsinálni, akkor az UWP egy használhatatlan platform. -
vlevi
nagyúr
Na, legújabb insider preview, legújabb posta app, és ahány helyen nézem, annyiféleképp mutatja magát.
döglöttcsempe szokás szerint csak annyit tud, hogy egy bazinagy kék ikon, posta felirattal. semmit nem mutat.
Az újonnan érkezett levelet letörlöm, de hiába művelek bármit, a gmail webes felületén még mindíg ott van az olvasatlan új levél.
Ez egy hulladék, kész, ki van jelentve, vége. UWP appból sosem lesz normálisan működő valami. -
Gyufaaa
veterán
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Már "gyakom" ezerrel én is.

Új hozzászólás Aktív témák
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- PC Game Pass előfizetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)