Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
westlake
félisten
Van már 17074.1002 is.
-
törölt tag
Sziasztok. Az mitől lehet, hogy nem tudom engedélyezni az insider módot? Gépházban rákattintok a kezdés gombra, végigmegyek a lépéseken, újraindítom, és mintha semmit se csináltam volna, kezdhetem az elejéről. Ezt megcsináltam már legalább 10x, semmi se változott, egyszerűen nem lehet bekapcsolni.
Most 16299.192 verzió van fent.
-
vlevi
nagyúr
Edge-ben nem bírnak szabadulni attól, hogy amikor valami új tartalmat jelenít meg, pl. lapot vált a böngésző, vagy a pdf olvasó kilép a teljesképernős módból, akkor ne villantson félmásodpercnyi vakító hófehéret a pofámba.
Amúgy, továbbra is indokolatlannak tartom UWP alatt, hogy egérrel kezelve nem tudok az egyik helyről azonnal átkattintani a másik helyre, mert az első kattintás csak bezárja az egyik helyet, és csak a következő nyitja meg. Ez egy érintőképernős rendszeren teljesen érthető, mert ott csak úgy tudok kilépni egy popupból, ha a képernyő másik részét megérintem, de egérrel ez zavaró. Főleg úgy zavaró, hogy ez csak az UWP felületen működik így, a hagyományos winapi alkalmazásoknál, legyen az akár a windows intéző, a popupból a címsorba kattintva rögtön belép a címsorba, és már írhatok is oda.
Ezzelszemben az Edge-ben, a kedvencek popupból a címsorba kattintva csak bezárja a kedvenceket, és meg egyet kell kattintani a címsoron, hogy odalépjen, és írhassam amit oda akarok. Nem azért zavaró, mert nem tudok mégegyet kattintani, hanem azért, mert nem egységes a rendszer működése.A taskbaron kicserélték a korábbi ablakváltót a task view-re, első ránézésre ötletes dolognak tűnik, meglátjuk, a gyakorlatban mennyire lesz használható. Kicsit hasonlatosnak tűnik a droidos megoldáshoz, de biztos, hogy majd később bővül, alakul.
Őszintét megmondva, hirtelen a többi dolog nem hozott lázba, nem használom őket. Ahogy pl. az Edge-t sem, így a többoldalnyi Edge funkcióbővülést csak gyorsan átlapoztam

Ja, és lehet, hogy ezt a fluent design dolgot sem kéne annyira erőltetni. Nem megy ez nekik. Ez a homály átlátszóság valahogy nem akarja adni magát, ahogy a kijelölési effektek sem akarnak valahogy sikerülni nekik. Gépházban mászkálva szerintem kimondottam idétlenül néz ki, ahogy egyik menüpontról a másikra húzva a egeret, egyszercsak megjelenik a kettő között egy elválasztóvonal. -
pzstm
Topikgazda
-
-
válasz
Milestone2
üzenetére
Attól is függ nagyon, hogy hagytátok-e a beállításokat alapon, vagy pl. hálózat/megosztás máshogy van konfigurálva, a Windows olyan Intel VGA drivert akar-e telepíteni a procihoz, amit az már nem is támogat (mert most ezt csinálja Gen4-es procinál), egyéb driver gondok vannak, szóval elég sok különbség van a gépek között

Csak ezt a kényeszeres driver erőltetést nem értem sosem, az oké, hogy mivel újrahúzza a driverstore-t valahonnan fel kell raknia újra a drivereket, de nem szabadna hasraütésszerűen a saját adatbázisukból behúzni egyet, csak jó lesz alapon, hagyná inkább úgy, mint régen, egy alap driverrel (pl. Microsoft VGA)... Jó, ez meg nyilván rontja az upgrade felhasználói élményt, mert ugye a franc akar drivert újrarakni egy frissítés után.
-
válasz
Milestone2
üzenetére
Sokaknak nem megy fel, egy halom migrációs hibát dob...
-
BiP
nagyúr
Tényleg jó sokminden változott.
Kár, hogy nekem ebből egy csomó (és főként ezeket fejlesztik épp) out of scope. Cortana, Edge, ázsiai nyelv support, MyPeople.
De külön örvendetes a high dpi további finomítása, a developer cuccok fejlesztése (ez nem érint, de örülök neki), az elég komoly setting update.
És persze az elmaradhatatlan emoji. YESS!!
Erről ez a vicc jut eszembe: "Fiam, ha nem fér el a piperecuccod a szappantartóban, buzi vagy".
Egy igazi férfinak elég a : ) meg a : (. Ennyivel mindent ki lehet fejezni
-
Milestone2
nagyúr
2/2 sikeres.
-
Na, vajon lesz ma build?
-
pzstm
Topikgazda
csütörtökre várható a 17061. elég feature gazdag build lesz, Brandon kollega 25 oldalnál jár, ami a csütörtöki blogposztot illeti

-
westlake
félisten
Persze ez (17058) nem jelent semmit.
-
Timeline-ra fel kell készíteni az appokat: egyelőre a News, Edge, Office, Maps + néhány kisebb alkalmazás működik vele. Különböző eszközöket aggregál (mint a Google Chrome egyéb eszközökön megnyitott tab funkciója).
Új buildre még mindig nincs fix időpont...
Ennyit bírtam, mert folyamatosan megakad a csodálatos mixer stream.
-
pzstm
Topikgazda
Péntekig nem lesz új build, Dona tweetelte:
#WindowsInsiders: no builds Wed or Thurs. We're still aiming for Friday with our next build candidate!
-
Windows 10 build log https://flighthub.azurewebsites.net/
-
pzstm
Topikgazda
-
Hello Windows Insiders!
With the release of Windows 10 Fall Creators Update last month I want to take a moment to thank you, our millions of Insiders, who influence the future direction of Windows with all of your incredible engagement. Your feedback impacts how we move this extensive ecosystem of partners, developers, apps and services forward and we are on a roll as we continue to push the boundaries with Windows 10. Your commitment and passion helps us to deliver an exceptional experience for our customers around the world to achieve more.
As you know through our on-going flights, we are hard at work on future updates to Windows 10 — and really looking forward to your feedback to refine our thinking. We will continue on our mission to empower the creator in all of us, with a new lens on exploring areas that help make the most of time, one of our most precious resources, and finding more time to create.
Timeline Comes to WIP
Today people work and play across multiple applications, platforms and devices and we want to make this easier and more seamless for our customers, so they can focus on what’s important – creating and getting things done. Earlier this year at Build, we showed you Timeline, which allows you to jump back in time, making it easier to find the files you’re looking for. A visual timeline is integrated directly into Task View so you can easily move back into files, apps, and sites as if you never left. We’ve heard strong interest in this feature, and we’re pleased you’ll see it in the next WIP build going out to the Fast Ring.1 We look forward to hearing your thoughts on this experience.
Introducing "Sets" — an easier way to organize your stuff and get back to what you were doing
Many of the most important things we do happen across apps, web sites and PCs — whether that’s writing a report for school, planning a trip, managing a complex project at work — or even flipping back and forth between playing a game and watching a game. In today’s evolving modern workplace, we work on sets of things in fits and starts, often in between other commitments. We spend time setting things up just the way we want them for a project, with all our files, websites, notes and apps at hand —only to be pulled away at the last minute by a call, a meeting or some other interruption that seem to happen throughout our busy days. And, that’s the moment we’re focusing on, that moment when you have everything ready to be worked on but are pulled away. We believe there’s an easier way to organize your stuff and get back to what you were doing.
In the coming weeks in WIP, we will begin releasing a new Windows 10 feature we are calling “Sets” (we’ve not landed on a name yet). With Sets, what belongs together stays together — making it easier and faster to create and be productive. The concept behind this experience is to make sure that everything related to your task: relevant webpages, research documents, necessary files and applications, is connected and available to you in one click. As Office, Windows and Edge become more integrated to create a seamless experience, so you can get back to what’s important and be productive, recapturing that moment, saving time — we believe that’s the true value of Sets. And with Timeline, it’ll be even easier to go back and find the Set you were working on.
Learning from you
Sets represents a new chapter in our collaboration with you, our WIP community. You may have heard Satya talk about our cultural shift as a company of moving towards one that’s more “learn it all”. This is something we have embraced wholeheartedly, and it means we’re going to try some new things. We’ll test, learn and adjust based on your feedback.
With Sets specifically, we’ll introduce a controlled study into WIP so that we can more accurately assess what’s working and what’s not. That means a smaller percentage of you will initially get Sets in a build. It also means that some of you won’t get it at all for a while, as we compare the usage and satisfaction of task switching in Windows for people who have sets versus people who don’t. Eventually everyone will get Sets — but it could be awhile.
With this approach we will continue to ship a ton of new features and updates to the entire WIP community as we build the future of Windows. And like all features we ship into WIP, they will be broadly available when they are ready, not necessarily tied to the next major update.
So, with that, let the feedback begin! And thank you again for all your support in making Windows 10 what it is today. With your help, we continue our mission to help every person and organization on the planet achieve more.
Terry Myerson
EVP Windows and Devices Group -
westlake
félisten
-
BiP
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
Hofeher
aktív tag
A 40 Bild zöld halált dob nálam keresek isot és újra rakom.
-
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17040 for PC
Bug fixes
We fixed an issue where network profiles might change from Private to Public after upgrading to the previous build.
We fixed an issue resulting in checkboxes being missing from certain win32 apps.
We fixed an issue where inactive window scrolling wouldn’t work if Excel 2016 was in focus.
We fixed an issue where Start wouldn’t open if you pressed the Windows key when the system menu from elevated Command Prompt or Task Manager window was open.
...Known issues
If you are experiencing broken functionality in Mail, Cortana, Narrator or missing some features like Windows Media Player, please see this Feedback Hub post: https://aka.ms/Rsrjqn.
Popular Tencent games like League of Legends and NBA2k Online may cause 64-bit PCs to bugcheck (GSOD).
VPNs which use custom pop-up windows during connection attempts may fail to connect with error 720.
Due to a bug that was introduced on this build, you may not receive all of your notifications from Cortana. Reminders are unaffected by this bug, but you may not receive other Cortana notifications that you are expecting. We are working to resolve this issue and will release the fix in an upcoming flight.
The Properties dialog for This PC in File Explorer isn’t working and can’t be invoked from the context menu.
Insiders with certain third party antiviruses and OneDrive Files on Demand enabled may see an error citing “OneDrive cannot connect to Windows”. -
vlevi
nagyúr
Nekem az tűnt fel, hogy az előző buildben, amikor az ETS2-ben (Euro truck simulator) lenémítottam a hangot (a billentyűzet mute gombjával), akkor előjött az a kis UWP alapú hangerő ablak féleség, de közben 4-5 másodpercig atomra villódzott a képernő.
Nos, a legújabb buildben ezt javíttották.És majdnem megdícsértem a posta appot, mert megtörtént egyik nap az, hogy bekapcsoltam a gépet, bejelentkeztem, és csipogott, hogy van új levél. De ez nem tartott sokáig. Másnap, ugyanúgy bejelentkeztem, és tudtam, hogy van új levél, de nem jelzett a posta app. Később kaptam még újabb leveleket, a telefonon láttam, hogy néhánnyal több az olvasatlen, de a posta nem jelzett.
Persze, amikor megnyitottam, akkor láttam benne az olvasatlan leveleket, de a jelzés elmaradt.
Ez a legeslegnagyobb bajom vele. A hiányosságaival akár még együtt is tud élni az ember, ha kell megoldja máshogy, de a megbízhatatlanság az nem megbocsátható. Főleg, ha még vele együtt funkciószegény is. -
A latency-t úgy tűnik javították végre az új buildben, most már nem ugrik ki 1000-re sem (előző builden volt 5-10 másodpercenként kiugrás, az előttin meg folyamatosan 1000 fölött volt):

A CPU használat viszont továbbra is túl magas (7-11% idle), nagyon messze van még a tavalyi build 2-5%-os idle állapotától egy 4 magos i5-ön. De a Defender erőforrás zabálása megszűnt.
-
pzstm
Topikgazda
válasz
Milestone2
üzenetére
nem aMD a procid? azok kimaradnak most
-
vlevi
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
"Mute-a-Tab! This build introduces a new experience for muting a tab playing audio. The audio "
Azt a nyüves mindenit, micsoda újdonság
Firefox, Chrome kb 1 (vagy 2?) éve tudja. És nem is kell jobbegér mute, csak a FF lap fülön a némításra kattintani.
Sőt, mostanság, ha a háttérben egy új lapon indítod el a YT videót, addíg el sem kezdi lejátszani, amíg át nem váltasz erre a lapra. -
westlake
félisten
válasz
Milestone2
üzenetére
"Try stopping (pausing) insider builds and then unpausing."
Több embernél is segített.
-
westlake
félisten
-
vlevi
nagyúr
Sajnos haszontalan dolgokra pazarolják az energiájukat.
Az UWP-re gondolok. Eddig se nagyon volt fejlesztőtábora, és mostmár, hogy kijelentették, a Windows Phone megszűnt, már tényleg semmi értelme UWP alá fejleszteni, mert az összes windowst futtató eszköz képes a win32 api futtatására. Még a Windows10S is.
Ez azt jelenti (legalábbis szerintem), hogy UWP alá már csak a legelvetemültebbek fejlesztenek.
Az pedig megintcsak a magánvéleményem, hogy az UWP nem csak, hogy agyonkorlátozott, funkciószegény appokat jelent, hanem még rondák is, és ezen a fluent se nagyon tud segíteni, legalábbis, ami eddig fluent designként kikerült a felhasználók felé, arról inkább nem mondok semmit
-
westlake
félisten
-
válasz
Milestone2
üzenetére
Fórumokon is sokat panaszkodnak, hogy laggy a GUI, amit én is észreveszek egy idő után (fél-egy nap bekapcsolt állapot). Amúgy Netflix, Twitch kliensek streamje is akad, plusz a játékoknál újra előfordulnak mikrolagok, akadások (gamebar és egyéb funkciói továbbra is kikapcsolva), tehát megint vmi grafikus alrendszer bug van (esetleg még a Defender se jó)
-
17017 alatt bugos a Windows Defender real time protection, megeszi a CPU-t szinte minden böngészős videólejátszásnál (meg szerintem másnál is). 4 magon 20-30% használat folyamatosan, ha be van kapcsolva.
-
Hofeher
aktív tag
17017 alatt nektek működik az edge alatt a flash ?
-
-
Cumulative Update Build 16299.20 (KB4043961) is currently rolling out to Windows Insiders running Build 16299.15. This update only includes quality improvements and no new OS features. Key improvements include:
- Addressed issue where, after removing apps, they’re reinstalled on every restart, logoff, and login.
- Addressed issue where localization of the error output from a JET database is broken. Only English error strings are reported.
- Security updates to Windows kernel-mode drivers, Microsoft Graphics Component, Internet Explorer, Windows kernel, Microsoft Windows Search Component, Windows TPM, Windows NTLM, Device Guard, Microsoft Scripting Engine, Windows Wireless Networking, Microsoft Windows DNS, Windows Server, Microsoft JET Database Engine, and the Windows SMB Server -
válasz
westlake
üzenetére
Van egy "kis" hiba az UUP-vel, pl. language specifikus buildeknél nem léteznek a nyelvi ESD-k a Microsoft szerverein (legalábbis x64 buildnél, armnál pl. ott vannak) és nagyon szép hibákat dobál a WU
Valamit nagyon megkutyultak most, de már írták twitteren, hogy rajta vannak az ügyön 
Itt a tenforums thread is.
-
westlake
félisten
-
pzstm
Topikgazda
Udv a Fast Ringeseknek RS4-en

[Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17017 for PC] -
Kint van release preview-n is a build + a Microsoft akaratlanul is megerősítette a feedback hub tegnapi hírében (ami a fast ring és a skip ahead egyesítéséről szól), hogy ez a végleges, ha még valaki kételkedett volna

A menu will pop up and you will need to choose “Stop Insider builds completely”. This will keep you on the Windows 10 Fall Creators Update (Build 16299.15).
-
törölt tag
-
-
westlake
félisten
-
BiP
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
Azt hittem, hogy majd csak a hivatalos megjelenés után történik meg az összefésülés, amikor a skip aheadből sima fast ring lesz. (ill. rs_prerelease-ből rs_release)
(#1410) GoodSpeed: Majd ha feltelepült, utána próbálkozz meg a leválasztással. Esetleg átváltani release-ring-re.
-
törölt tag
Ja bocs, 16299.15 a végleges.
-
westlake
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk ez betudható az állandó settings változtatásoknak.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)