Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz movax #156783 üzenetére

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

@csixy

Hmm, szerintem keresek valami partition cloner-t, és koppantok belőle egy második példányt. Az eredetihez inkább nem nyúlok hozzá, amíg nem tudom róla biztosan, mit tehetek meg vele büntetlenül, és mit nem.

Fejtágító blogoknak különben azért örültem volna, mert jelenleg elolvastam a leírást a bcdboot és bcdedit command line-okról, és olyan semmiben úszó dolog nekem ez az egész. Nem tudom szilárdan kötni semmihez. Nem értem közöttük a különbséget. És így nem tartom jó ötletnek hozzányúlni. Tuti biztos tartozik ezekhez a dolgokhoz valami sokkal alaposabb leírás. Azt szeretném előbb elolvasni, ha lehet. Lehet átmenjek a rendszergazda topic-ba gyorstalpaló fejtágítót kérni windows boot folyamat darabjainak kézi barkácsolásáról? Mennyire nagy kitérő abba beleásnom magamat? Példának okáért telepítek meglévő win10 mellé egy frissen létrehozott partícióra második win10-et. Néz az akár jobbra, akár balra, vagy csak felülnyír mindent, amit előzőleg talált? Ha "illedelmesebb", milyen szabályok szerint fog eljárni egy "no prompt" install folyamatban? És mire van szüksége utána független boot folyamathoz? Az mbr idejében minden OS bele tudott férni a saját partition-jába, de az a gyanúm, az most nincsen úgy, ha egyszer "rendszer file-okat másolni" külön cmd tool van. Elő is tudok készíteni neki "helyet", hogy friss install során automatán azt találja meg? Szóval csilliónyi ilyen kérdés körül cikázok, és belenézni egy partíció szöveges leíróiba ezeket sajnos nem fogja megválaszolni.

@movax

>...Az az 1 GB-os cucc nem biztos, hogy az EFI, az kisebb szokott lenni, 250 MB körül, hanem inkább a WinRE....

Félreértések elkerülése végett kinyisszantottam ezt a pic-et a diskmanager ablakból. Ott ezt látom. Ez mi?

Új hozzászólás Aktív témák