-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #99709 üzenetére
Csak Film (BluRay) volt rajta és kérte, hogy hagyjam csak rajta. Le írni csak annyit írt, hogy NAS-ba akarja majd használni. Hardver környezetet nem írt, csak Win10-t. Mind1. Én ahogy a hirdetésbe írva van, úgy kapta meg (HDS szerinti állapot) a többiről nem tehetek. Elmagyaráztam neki a lehetőségeket, opciókat... vagy értette, vagy nem.
-
válasz
King Unique #99702 üzenetére
Igen
Akkor jól gondoltam. Aki vette tőlem a HDD-t az azt sem tudja mit is vett kb. Ebből tanulva, ha azt mondja "hagyd csak rajt a tartalmát" hát nem így fogok tenni, vissza állítom gyári állapotra és ezt a "gondot" megspórolom magamnak. -
válasz
King Unique #99615 üzenetére
Nekem most állandóan a windows a 1803 mat akarja lefrissíteni,egyébként mindenről van mentés másik meghajtón ha telepítenék tiszta telepítést csinálnék.
-
válasz
King Unique #99554 üzenetére
Köszi, ez megoldotta valóban a "beragadt" több rendszeres bejelentkezést.
-
válasz
King Unique #99567 üzenetére
Nekem is folyton a 1803 masra akarja frissíteni a 1709 et.
-
szimi57
őstag
válasz
King Unique #99567 üzenetére
Kösz, próbálom egyelőre az 1709-et frissiteni.
-
CsengődiGeri
tag
válasz
King Unique #99558 üzenetére
B...meg. A (select a different target disk)-et nem találtam, most hogy felhívtad rá a figyelmemet mű, hogy mit keressek meg van. Ezt a menüben kerestem nem az oldal közepén.
Ezer kösz. -
CsengődiGeri
tag
válasz
King Unique #99554 üzenetére
-
CsengődiGeri
tag
válasz
King Unique #99524 üzenetére
Bocsi ha érthetetlenül írtam le a dolgokat. Lehet alapból hülyén álltam neki a dolognak.
1. Csináltam egy rendszer mentést a GPT rendszerű NVMe kártyám első 4 partíciójáról.
2. Beépítettem az NVMe mellé egy SATA csatolójú 2,5" SSD-t amit GPT-re állítottam be, az elejére csinált a rendszer egy 125MB-os partíciót aztán kihagytam további 64GB üres helyet. A maradék helyre raktam egy NTFS partíciót adatnak.
3. Erre az üres particionálatlan területre szeretném feltenni a mentést, így lenne két egyforma rendszerem amit BOOT közben F8 után tudnám eldönteni melyiket indítom és még a multiboot sem kavarna be (egymástól teljesen független lenne egymástól a két rendszer).
Na ez nem megy, nem tudom kijelölni azt a 64GB üres helyet hogy oda tegyem a mentést.
+ Az NVMe GPT,MSR partíciója 16MB az SSD GPT,MSR partíciója 128MB, gondolom ezt békén kellene hagyni, vagyis mindegyiken meghagyni a sajátját méretűjét mert az a két meghajtó méretkülönbségéből adódik.A problémám az hogy a program nem is akar más helyet engedni kijelölni visszaállításra mind az eredeti NVMe-t amiről a mentést készítettem.
Így talán már érthető a problémám.
-
CsengődiGeri
tag
válasz
King Unique #99524 üzenetére
Bocsi ha érthetetlenül írtam le a dolgokat. Lehet alapból hülyén álltam neki a dolognak.
1. Csináltam egy rendszer mentést a GPT rendszerű NVMe kártyám első 4 partíciójáról.
2. Beépítettem az NVMe mellé egy SATA csatolójú 2,5" SSD-t amit GPT-re állítottam be, az elejére csinált egy 125MB-os partíciót aztán kihagytam további 64GB üres helyet. A maradék helyre raktam egy NTFS partíciót adatnak. -
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #99459 üzenetére
A C-t illető kiírás fura. Összeadta két egyforma SSD-t. A nettó méret természetesen megvan, és lemezkarbantartó után a helyére került minden. Mostmár csak 23GB az egész, előtte 56 volt.
Hülyén fogalmaztam! Azt nem értettem hogy 222GB-ból hogy hozta össze a képen láthatót.TRob1:
Avast telepítés után, sőt a másik OS-ben is jártam furcsa is volt hogy nem indulnak az alkalmazások. Este megnézem nélküle is ha nem működik. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #99457 üzenetére
A C mérete érdekes a screenshoton, de ha belekattintasz, akkor a tárhelyhasználatnál részletesen meg lehet nézni, hogy mi és mennyit foglal.
A bruttó 240 GB-os SSD meg nettóban eleve nem lesz annyi, hanem kb. 223,5 GB, pontosabban GiB. Ennek oka, hogy a gyártók a tárolókapacitást SI mértékegységrendszer szerint adják meg, míg a Windows (is) IEC szerint számolja (bináris prefixum). Továbbá a Windows 10 BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítésnél létrehozott rejtett rendszerpartíciói is lecsípnek egy kis részt. Vagyis reális a fájlkezelőben a 222 GB.
-
onkelz
aktív tag
válasz
King Unique #99451 üzenetére
Menünek nem nevezném és újrainditja magát 2-3 mp múlva
http://ravitejavellanki.blogspot.com/2016/09/problem-easeus-partition-master-boot.html
Ez a képernyö fogad....
-
törölt tag
válasz
King Unique #99448 üzenetére
Néztem, hogy az utolsó biztonsági mentés 6. -án történt, szóval túl sok minden csak nem veszik el, ha valami rosszul sikerülne.
-
válasz
King Unique #99403 üzenetére
Ezt dobta.
-
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #99310 üzenetére
Legacy telepítésű a Win7 a bcdedit parancs szerint, mert winload.exe-t ír. Ezeket a beállításokat találtam a BIOS-ban. Ezek szerint van a boot opcióknál Legacy (CSM) + UEFI és alapból arra van állítva. Ha így hagyom, automatikusan UEFI/GPT módban telepíti a Win10-et? Tudom hogy már unod ezt, de nekem ez kínai, és nem értem miért nem automatikusan a legmodernebb módon megy a dolog. Nem mindenki power user hogy ezeket tudja... Az ember elvárná hogy automatikusan az optimális módon menjen a dolog ha berak egy pár éves, modern UEFI-s lapba egy új SSD-t.
Boot from Storage Devicenál állítsam át valami másra? Ezek a lehetőségek.
-
KomaromiP
újonc
válasz
King Unique #99301 üzenetére
Szuper, akkor még most se vagyok előrébb
-
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #99310 üzenetére
Köszi a segítséget, holnap nekiugrok.
-
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #99308 üzenetére
Igen, elszeparáltan szeretném, hogy biztos csak azon a meghajtón hozzon létre állományokat.
Elnézést, igazán akkor sem értettem és ezer éve nem csináltam dual boot rendszert. Akkor még nem volt Win 8 sem. Hogy lehet megnézni hogy lett telepítve a Win 7? Milyen hátrányom származik abból ha kikapcsolom és úgy telepítem a 10-et és később is úgy hagyom? Nem szeretnék Legacy / UEFI mód között váltogatni, főleg hogy azt sem tudom hogy kell.
A telepítő pendrive egyébként UEFI GPT telepítő, Rufusszal csináltam.
Amíg nem aktiválom a 10-est, addig tudom használni a Storet? Xbox Game Passre szeretnék befizetni, de még nincs itt a matrica a kóddal.
-
törölt tag
válasz
King Unique #99295 üzenetére
Sorry, nem volt időm bővebben kifejteni. Egyik ismerősömé a noti, úgy vette Win8.1-el. De nem 180 napja, az biztos. Pár hónapja volt nálam kipucoláson, azóta aktív volt. Az azelőtti előéletét nem tudjuk.
Esetleg azt ki lehet valahogy deríteni, ha nincs matrica. Hogy volt-e hozzá hivatalos liszenc valaha? Ha igen, akkor Win10-re cseréljük, ha nem akkor Linux lesz helyette. Este 10 után tudok sorozatszámot, pontos típust mondani.
-
bb.bocs
őstag
válasz
King Unique #99148 üzenetére
közben csak átpakolásztam hogy jó legyen, átmásolom aztán majd ha minden megvan formázom
köszi.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #99146 üzenetére
Természetesen 1x-es felülírás elegendő lehet.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #98992 üzenetére
Szóval:
Nekiálltam telepíteni a win10et egy hddre amin volt c,d,e particio.
1. toroltem az osszeset így maradt 1x931Gb
2. letrehoztam 100gb-nyi particiot (uj opcioval)
3. maradek 8xxGb-ra is uj opcio es amit alapbol beir MBot hagytam es alkalmaztam
4. 100gbosat kijeloltem es inditottam a telepítést
Anno win7nel ezutan a windowsba 2 particio fogadott mindig,most viszont az a 8xx gb "windowsfajlnak fentartva" lett. Totalcmd csak C-t talal 67/100gb.
Lemezkezelő neven nem ugrik fel semmi nekem win10ben ha keresem. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #98954 üzenetére
-
nünüke1975
aktív tag
válasz
King Unique #98927 üzenetére
Ok köszi ez nem is jutott eszembe.
-
nünüke1975
aktív tag
válasz
King Unique #98922 üzenetére
Igen a régi mobilaréna honlapon láttam de az újon már nem találom
-
törölt tag
válasz
King Unique #98886 üzenetére
Egyébként meg ha nem csinálom meg a videót, akkor is magát az időt eltöltöm vele, ahogy bárki más is megteszi bármelyik módszert is választja. Ezek a videók nekem is jók, mert később ha valamelyik lépésnél elbizonytalanodnék, vissza tudom nézni. Aztán ott van az is ,hogy szeretek kísérletezgetni, és itt a topicban is vannak olyanok, akik egy adott módszert lépésről lépésre, videón megnéznek előtt, és azután csinálják meg.
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
King Unique #98903 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
-
válasz
King Unique #98893 üzenetére
Jaja, jóféle.[kép]
Lehet benéztem valamit, vagy másik 2.5"-os 1TB HDD-re másolt úgy, de tutira 144MB/s volt fixen az átviteli sebesség (NVMe SSD-ről az USB 3.0-s Dokkolóban található HDD-re) ami egy HGST - szóval én kérek elnézést! (igen ez 7200rpm és ez tudta tegnap a 144MB/s-t)
RED-ről laposra 92MB/s amivel másol (fix.) és laposról RED-re 112MB/s (fix.) - A 8TB-os Seagate Archive (v2) HDD-k még jobbak sebesség szempontból, NVMe to NVMe között meg tudod milyen az átviteli sebesség (GB/s nem MB/s)
Az SG Archive HDD-ket NVMe SSD-vel nem is néztem még milyen sebességet produkál fájl másolásnál USB 3.0-n, de majd ha mentek ki Filmeket, rálesek. -
válasz
King Unique #98891 üzenetére
Természetesen, igen
2.5" WD RED 1TB az 144MB/s -t tud (és az a vége) - pont tegnap tapasztaltam -
Geth
veterán
válasz
Isten ments hogy most jöjjön többször ugyanez másoktól
(Hogy lehet ettől különbet csinálni? Más zenét vágsz alá?) -
SP4C3
veterán
válasz
King Unique #98816 üzenetére
Veled hol lehet összefutni egy kávéra?
-
válasz
King Unique #98616 üzenetére
Vagyis lehet inkább az okát kellene kideríteni.
Azt hol/hogyan kellene kezdenem?
Nekem az már valamiért rohadt gyanús, hogy miért jön elő kétszer a Dell logo. Gyakorlatilag a rendes boot előtt megjelenik egyszer pluszban. Ezt nem így csinálta, amikor megvettem a gépet és feltettem a Win-t.
-
Zotya84
őstag
válasz
King Unique #98551 üzenetére
Nálam a 3-ból egy gépen hisztizett e probléma miatt, de egy régebbi driverre hivatkozva állt meg, azt letakarítva ment USB-ről; egy másikon isoból, simán frissült, míg a harmadikon sehogy sem tudom rávenni, hogy frissüljön, bár ott nem is sürgős (sem usb-ről, sem isoból, folyamatosan a rendszerbe épített pdf, xps nyomtatókra hivatkozva nem települ azok eltávolítása után sem); miközben ugyanarról az usbről ma 3-t, a múlt héten párat frissítettem, igaz volt közte 1709, 1803 és 1809 egyaránt...
-
törölt tag
válasz
King Unique #98582 üzenetére
Oké.
Egyébként ha valakit érdekel, egy fejlesztő elmondása alapján a rendszerből kiszedett hardver "fantomként" még megmarad 30 napig, így a WU szedhet le hozzá drivert. Ez például akkor tűnik fel, ha valaki AMD-ről vált Nvidia-ra, vagy fordítva. A drivert arra az esetre tartja meg, ha a felhasználó visszatenné a régi eszközt. Utána a rendszer törli. Ugyanez történik akkor is, ha a rendszer karbantartó feladatai le vannak tiltva. [link]
-
törölt tag
válasz
King Unique #98580 üzenetére
De még mindig arról beszélsz, hogy miért nem érdemes rajta hagyni a gépen a külső háttértárakat, mikor arról van szó, hogy a rendszer nem frissül, ha rá van dugva valami a gépre, pedig kéne neki. Ez egy bug, nem kell megvédeni meg megmagyarázni.
-
törölt tag
válasz
King Unique #98573 üzenetére
Oké, de egy bugra nem az a válasz, hogy kerüljük meg.
Geth: Indexképeket megnövelem, és kijelölöm, áthelyezem. Nincs olyan workflow? Például fogom a fájlokat és áthelyezem A-ból B-be, ehhez minek külső fájlkezelő?
Nem azt mondtam, hogy abszolút mindenre jó és a legpraktikusabb, hanem hogy ne potyogjanak a könnyeid attól, hogy meglátod, mert egy csomó dologhoz megfelelő. Vlevi is biztosan ezért használja.
-
törölt tag
válasz
King Unique #98570 üzenetére
Ezt értem, de akkor sem okozhat gondot egy rádugott USB-s eszköz vagy a több partíció a frissítésnél. Eddig sem volt gond, ezután sem lesz az, mert javítani fogják. Ha rá van dugva 10 külső vinyó a gépre, akkor is szépen frissülni fog.
Geth: Én olyankor Ctrl+görgetek a nagyításhoz, aztán úgy válogatom a képeket. Vagy a Fényképeken belül Del gomb. Jó az Explorer is, ha nincs szükség a TC vagy más program képességeire.
-
törölt tag
válasz
King Unique #98544 üzenetére
Közben olvastam a Bugról, szóval várok vele
-
törölt tag
válasz
King Unique #98539 üzenetére
Felrakni majd ha hazajövök, akkor fogom
-
core i7
addikt
válasz
King Unique #98492 üzenetére
Mióta van ez a Win10 és a havi 2 óriásfrissítése mindenki ugy várja mintha nem is tudom milyen elengedhetetlen funkció lenne. 7 nél pedig csak Win7 SP1 és ámen
-
törölt tag
válasz
King Unique #98492 üzenetére
Megvárom
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #98475 üzenetére
Eddig még működött...
Most is. Jó kis progi, olyan fájlokat megtaláltam vele, amit semmi mással.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
King Unique #98472 üzenetére
A telepítő pendrive ma este készült a Microsoft oldalról, több USB porton is volt próbálva elöl és hátul is
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #98472 üzenetére
MCT volt. WinDirStat-ból nem törölhetem közvetlenül? Vagy mindenképp a lemezkarbantartóból?
-
törölt tag
válasz
King Unique #98398 üzenetére
Macrium freet néztem, de a download agenttel nem tudja letölteni, mert nem csatlakozik a szerverhez
Máshogy beszerezhető? -
FistXL
senior tag
válasz
King Unique #98398 üzenetére
Értem. A visszaállítós progiért külön köszönet
-
karl_fischer
aktív tag
válasz
King Unique #98364 üzenetére
Annyira sosem volt sürgős, hogy nCore-os vírustenyészetet telepítsek, de ha biztos helyről is le tudom szedni, akkor a második gépemen talán kipróbálom.
-
karl_fischer
aktív tag
válasz
King Unique #98361 üzenetére
Köszi, eddig MCT-t használtam.
-
karl_fischer
aktív tag
válasz
King Unique #98358 üzenetére
Szia. Ezek szerint az UUP biztonságos?
-
FistXL
senior tag
válasz
King Unique #98358 üzenetére
Köszönöm a részletekbe menő segítséget!! Jut eszembe, nCore Win 10 fut a gépemen, mert mikor eredeti volt, véletlen töröltem a az AMD mappát program files-ből, mert a legújabb driver bugos volt, és gyorsan kellett lehúzni egy működőt...
futtassak egy malwarebytest az egész gépen, mielőtt újratelepítem?
Ui.: olvasd el az előző hsz-em szerkesztését.
Szerk.: értem, akkor megy a sima Home
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #98246 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy felhő alapú de kb. mindegy a lényeg, hogy vizsgálat mindenképp naprakész adatbázis alapján fog történni.
-
válasz
King Unique #98173 üzenetére
Köszi!
Végül megtaláltam a win10 pendriveról bootoló változatát a polcom, így azt elindítva sikerült törölni mindent az ssd-ről és létrehozni egyetlen partíciót. A lemezkezelő szerint most csak egy nagy van rajta, remélem valóban így van.
-
törölt tag
válasz
King Unique #98175 üzenetére
Oké, köszi szépen.
-
törölt tag
válasz
King Unique #98171 üzenetére
Pusztán a működése érdekelne. A dd csak épp eszembe jutott. Rufus meg van, néha használom.
A Store-hoz kell ugye MS fiók? -
válasz
King Unique #98032 üzenetére
Kipróbáltam a PM_2013 -al is.
Kikapcsolt CSM és akár ki akár be-kapcsolt SB mellett elindul a grub, indítja a PM-et: 4db pingvin 1oldalnyi szöveg és "Setting up devices..." és itt megáll nem lép tovább percek alatt se, de ctrl+alt+del re ujraindítja a gépet. Ha bekapcsolom a CSM-et akkor innen továbblép és bejön a grafikus felület.
Na ezt most hogy értelmezzem?
v1 - már a 2013-as PM is SB képes, csak valami vga kompatibilitási problémám van..
v2 - nem SB kompatibilis ez a PM, csak nem működik a SB hiába kapcsolom be.
v3 - így működik a SB.A 4 pingvin alatti listában láthatók a lemezek nevei, memória méret stb. Nekem nem világos. A biosban SB alatt ha a kulcs-installálást választom akkor csinál valamit, de hogy melyik merevlemezről vagy melyik pendriveról vagy az internetről az talány..
-
válasz
King Unique #98026 üzenetére
A linuxok tudtommal már évek óta jól kezelik az uefi-t és a secure boot-ot. Linux Mint-el próbáltam: bootol secure boot mellett is. (nekem pont az kéne hogy NE bootoljon) Win7 pedig nem igazán jó ebből a szempontból, mert nem teljesen kompatibilis az uefi-vel. Bekapcsolt Secure Boot mellett valami BCD hibával áll le, de nem tünik Secure boot hibának elsőre, de ha bekapcsolom a CSM-et akkor elindul UEFI boot-tal is. Ezért nem tiszta hogy a SE vagy a kompatibilitás miatt nem ment egyszer a w7..
Valami telsztelhettőbb egyértelműbb ISO forrás kellene.
Azt akarom kideríteni valóban véd-e valamitől a SE. -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
King Unique #97885 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes infókat! Az eltérő Windows verziók és konténerfájlok miatt jelen pillanatban előnyösebb számomra a VeraCrypt (remélhetőleg ez idővel majd változik).
-
Rockland
tag
válasz
King Unique #97833 üzenetére
És megoldható hogy tegyenek bele ssd-t ha igen milyen árba vannak és szám. gép boltba megtudják oldani?
-
Rockland
tag
válasz
King Unique #97830 üzenetére
Bocsi cdak nem annyira vágom
am egy HP 250 G6 2UB94ES i5 7200U
Bevan lassulva a gép, lassan nyit meg dolgokat és gondoltam pakolni kéne rá win 7-et az bőven elég lenne neki. -
aerol
tag
válasz
King Unique #97612 üzenetére
King Unique: Win 10 telepítése során is ez volt, csak akkor még nem tulajdonítottam neki nagyobb figyelmet, hisz windows van ez így...
Tény h nem egy mai darab a konfigom, de nem gondoltam volna, h probléma lesz abból, h két os-t teszek fel egy ssd-re. Régebben, hdd-n volt két rendszer xp/win7 32bit, madj xp kuka és win7 64bit lett helyette, win 7 32 meg maradt biztonságból.
Első ránézésre szimpi ez a VHD boot, viszont ha lehet, elkerülném az újabb os telepítéseket... Esetleg egyéb ötlet?
-
core i7
addikt
válasz
King Unique #97466 üzenetére
Na itt is van a 19H2 csak egy kisebb frissítés lesz alig lesz ujdonság
Viszont 30 hónap lesz a támogatási ideje ha jól vettem ki
20H1 re vannak kihegyezve most Windows 7 halálával nem mutathatnak fel még egy 1809-hez hasonló bakis buildet -
válasz
King Unique #97529 üzenetére
Köszi, így gondoltam én is! Csak ez most fáj, mert több meló.
-
core i7
addikt
válasz
King Unique #97466 üzenetére
Akkor úgymondom ,hogy ne legyen ilyen baki mint az 1809-nél ,hogy kb pár hete bólintott rá a Microsoft ,hogy már semmi baj nincs vele nyugodtan telepíthető
Nemtudom már valahol olvastam ,hogy a 19H2 csak optimalizáciok kissebb javításokon megy keresztül és a 20H1 kap majd ismét hatalmas ujjításokat
-
core i7
addikt
válasz
King Unique #97458 üzenetére
Egyébként szerintem az 1909 be nem tesznek majd sok ujdonságot és visszaáll Befejezik Oktoberre
Mert a Win7 végével stabil rendszert kell hogy kiadjanak
-
core i7
addikt
válasz
King Unique #97454 üzenetére
2 év mulva már átfog csúszni augusztusra
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #97405 üzenetére
Azoknak, akik nem értik az angolt
[link]Ugyanezt írja ma reggel a pc fórum is.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
King Unique #97412 üzenetére
Köszi, végülis törölni kellett a második wint, mert a linken vázoltak egyike sem vált be.
-
válasz
King Unique #97405 üzenetére
Köszi! Szóval nem igazán lehet tudni.
Azért kérdeztem, mert esedékes az újratelepítés. Ha pár napon vagy 1-2 héten belül megjelenik a telepítőn is az új rendszer, akkor megvárom, és már azzal telepítek alapból. Ha viszont mondjuk csak hónapok múlva lesz rajta, addig nem várok, telepítek a mostanival.
A magyar oldal szokott késni az angolhoz képest?(#97404) TRob1 "Általában a hivatalos megjelenés után pár nappal felkerül oda."
Mikor volt/lesz a "hivatalos" megjelenés?
-
törölt tag
válasz
King Unique #97317 üzenetére
Igazad van
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #97317 üzenetére
Már telepítettem is! Nagyon izgatott vagyok.
-
törölt tag
válasz
King Unique #97284 üzenetére
Ahogy említettem a szándék jó volt, az N verzió eredményben a megvalósítás borzalmas. Egyébként arról is szó volt MS tegyen elérhetővé protokollokat, hogy más média szoftverek helyesen működni tudjanak Windows-on, ez is fontos volt. Képzeld el, ha MS akadályozta volna a VLC működését. Mi lenne, ha most Win10-ben az UWP téma jobban beválik és azt mondják Home verzión csak MS áruházból lehet appot telepíteni és pl. rendszerbe mélyen belenyúló programoknak kampec? (AV szoftverek például, Ccleanert eltüntetné a Windows) Mi lenne a reklámcég Google tiltaná az adblockereket?
A böngésző esetében kérdezem te versenyellenes vagy? Nem tudom eldönteni mellébeszélsz, vagy nem érted a problémát: The evidence gathered during the investigation leads the Commission to believe that the tying of Internet Explorer with Windows, which makes Internet Explorer available on 90% of the world's PCs, distorts competition on the merits between competing web browsers insofar as it provides Internet Explorer with an artificial distribution advantage which other web browsers are unable to match.
Monopol helyzetben lévő Windows-on az előtelepített Internet Explorer monopol előny helyzetben volt! Ez szerinted jó? Ha 2000 körülig visszamegyünk egy ponton 90-95%! Volt öt év amikor még Mac-en is IE volt az alap böngésző. Te és én kockaként tudtuk régen is lehet felrakni mást, de az átlagusernek internet = kék E betű. Ennek ment neki az EU. Más kérdés EU nélkül is az IE sírba szállt, el is avult a monopol helyzetben stagnálás miatt, és mindenki fellélegzett amikor jött a Firefox újdonságokkal és amikor a Google beszállt és jött a Chrome. Amikor az új játékosok nyílt szabványokról és Flash megöléséről kezdtek beszélni a streaming korszak beköszöntével, és jó fejlesztésekről HTML5 stb. az MS ott tartott fos Silverlightot próbált terjeszteni a Win+IE előnyével. Ezért kell a verseny!
Most ugyanúgy szerinted nem kell a Google körmére koppintani EU-ban, mert az Android és készülékgyártók megállapodás révén az okostelefonok előtelepítés miatt az átlaguser számára böngésző = Chrome és kereső = Google 90% kb. és rákeres egy termékre "véletlenül" Google Shopping a kiemelt találat?Az EU fair versenyt akar, átlaguser legyen tájékoztatva mi közül választhat ne birkaként menjünk az elénk tolt előtelepített alapértelmezések felé mert átlaguser nem elég tájékozott és nem elég tech kocka hogy tudja lecserélhető a Chrome és van más is. Én annak is örülnék, ha egy antitröszt ügyben felbontanák Zuckerberg szörnyetegét: a Facebook is túl nagy befolyású lett, ám Messenger mellé még újabb közösségi oldal Instagramot és újabb üzenetküldő Whatsappot is felvásárolták.
Megmosolyogtató te az egész témából annyit látsz az EU védelmi pénzt szed mondvacsinált bírságokkal. Részemről ennyi a téma.
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #97284 üzenetére
Ne éld bele magad túlzottan a lázálmodba... az emberek akkor is leküldték volna a süllyesztőbe az IE-t, ha nem jönnek mindenféle szervek a böngésző kiválasztásának kötelező felkínálásával. A media playert is a többség akkor indítja el max egyszer, mielőtt elfelejtették hozzárendelni a médiaformátumhoz a VLC-t vagy az MPC-t.
-
válasz
King Unique #97285 üzenetére
Linux alól vagyok, ott gondolom nincs MCT. Wine meg gondolom nem jó neki. Azt hiszem, veszek este vagy holnap egy 8GB-os pendrive-ot, úgyis szükség lesz rá...
"Vagy lehet akár külső HDD / SSD meghajtót is használni ilyen célra, sőt nem is kell teljesen formázni, elég rajta pl. 1 kicsi partíció a telepítőfájloknak."
Köszi, ebben még látok fantáziát! UNetbootin mintha tudna is ilyet!
-
törölt tag
válasz
King Unique #97249 üzenetére
Az EU azt akarta áruljanak olyat is amiben nincs benne és user majd rak fel magának médialejátszót amilyet választ. A szándék jó volt, az eredmény mutáns borzalom N változat. Ami csak szívás. Azoknak, akik önként azt választották, az EU nem mondta kötelező.
Böngészőválasztó kérdését megválaszoltad magadnak, másnak nem volt akkora részesedése azért nem cseszegették őket. A csúcson 90% is volt már az Internet Explorer. Ennek ment neki az EU, az nem trösztellenes maszlag ekkora monopol helyzet nem jó. Ahogy most Android készülékek esetében a Google-nek is nekimentek.
Az EU szerint ne zárjuk be magunkat monopol alapértelmezésekbe, legyen a választás lehetősége user arcába tolva, legyen esélye másoknak is, opensource nonprofit programoknak is.
Körülbelül:
1. az európai szemlélet valahol középen van, a cégek is védve jogilag, de az emberek, közösség érdekei is szem előtt, pl. tudtommal a DVD film és DTS hangsáv codec hiába van szabadalmaztatva USA-ban, Európa nem ismeri a szoftver szabadalmaztatást úgy és a francia eredetű VLC le tudja játszani és nem kell licence díjat fizetniük, mert a DTS és Dolby Digitalnak nincs jogköre EU-ban, a gyakorlati ok mire is perelnék a nonprofit VLC-t és nehéz is lenne a fogkrémet visszatenni a tubusba
2. angolszász nézet a cégeknek és innovációnak kedvez inkább, ha kitalálsz valamit levédeted és pénzed is lesz belőle, ott is van a legtöbb tech cég cserébe figyelni kell mindenre különben perek és nagyhal megeszi a kishalat
brandingre is figyelni kell a Microsoft elvesztette a SkyDrive nevet hiába nem is szorosan egy iparban voltak a brit Sky-jal
a Mozilla eredeti ötlete az volt az új böngésző neve Phoenix utalva a Netscape Navigator hamvaiból születik újjá, ezt egy Phoenix Technologies nevű cég nem engedte
ha akarnék Amerikában egy Friendsbook nevű oldalt csinálni lenne wall és like gomb, amint elérné a tűréshatárt Zuckerberg már perelne is mert a book, wall, like szavak az "övé"3. a kínai módszernél semmi se szent, másolnak mindent autóktól osztrák kisvárosig
-
válasz
King Unique #97249 üzenetére
és Geth Értem, köszi!
-
válasz
King Unique #97239 üzenetére
"az EU korábbi döntése miatt kellett bevezetni az N-es kiadásokat"
Mi ez a döntés? Miért ragaszkodott az EU a médiafunkciók nélküli, N-es windows változathoz?
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #97239 üzenetére
oké, csak ez az N-es dolog rosszabb, hogy van, mintha egyáltalán nem lenne... N mentes Windowsban tuti működne rendesen a VLC meg a MPC is a gépemen... most nem működik, és esélyem sincs újrahúzni a gépet... mikor megkérdeztem az admint hogy miért N-eset rakott a gépemre, ezt válaszolta:
Never had one single issue with N windows in a long time .
azért remélem nincs harag, mert nem írtam le helyesen a kedvec céged nevét -
draco31
veterán
válasz
King Unique #97193 üzenetére
Nincs benne meghajtó, egy balesetben letört a kijelző, de a gép alja sértetlen, vagyis egy laptop kijelző nélkül gyakorlatilag. A meghajtóra meg szükség volt belőle, de magát a laptopot nem akartam kidobni, hátha egyszer ráveszem magam egy ilyen. Ezért érdeklődtem most, hogy van-e alternatíva, de akkor marad egy használd HDD innen az apróról.
-
draco31
veterán
válasz
King Unique #97187 üzenetére
Itt a cél egy olyan cucc ami egy laptop a kijelzője nélkül egy tv-re kötve, és heti 5-6 film lejátszása pendrive-ról.
-
válasz
King Unique #97012 üzenetére
Mi történik a Fast Startup-al történő kikapcsolásnál áramszünet esetén? Lehet gond belőle?
-
törölt tag
válasz
King Unique #97004 üzenetére
Tényleg félreérted.
nem tudtam helyreállítani -> kuka lett...
a képernyőképen a Disk 1-el egyező volt a pendrive, menthetetlen ---
-
törölt tag
válasz
King Unique #96996 üzenetére
Igen, a csatlakozási felületnél, aholis le csavarni az utolsó majd másfél centit
a diskpart, bár sohasem használtam már lazán megy, ki is derítettem mindent. Ugye 0 byte mérettel Nomedia státusszal nem sok esélye volt az életbe-maradásra. Nem volt partíció sem, csak cimke (?)
majdnem így:
-
törölt tag
válasz
King Unique #96994 üzenetére
Már megoldottam (kombinált fogó!
) de köszönöm
jó pár éves pendrive, ezért semmi esély semmire....
bántani csak azért bánt, mert kb. egyetlen op rendszer indítófájl volt rajta (talán még win7) úgyhogy vagy 4x volt bedugva gépbe, éveket töltött azonos helyen majdnem porosan... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
King Unique #96966 üzenetére
Hát jó.. nekem ez új volt.. bocsi srácok
A hardver közepesen szar... i3 6006u Kb egy első gen i5-i7 szintje, de még egy olyan vason is gyorsabb a netezés... Rambó' 8giga van, a háttértár bizony valamilyen HDD... Szóval oké hogy akkor nem vírus, meg a gép sem egy high end valami de azért ne már hogy egy böngésző megnyitása egyből koppra tolja a HDD-t... -
törölt tag
válasz
King Unique #96899 üzenetére
Hát mindaz, amit leírtál igaz.
semmilyen módon nem tudom törölni, se partíciót létrehozni, se annak méretét beállítani.
annyit tudok róla, hogy disk 1 a meghajtó, melynek commander és lemezkezelő szerinti betűjele E, illetve Volume 5.
Csak és kizárólag azért foglalkoznék vele, mert ennyit látni belőle, és azt gondolom van visszafelé út-
mert már rég kidobtam volna a semmibe....nem vezet sehová, se másik gép, se újraindítás, se másik usb port...
-
movax
őstag
válasz
King Unique #96902 üzenetére
Sőt, átlagos használatra (mínusz játék) teljesen fölösleges windows10-zel b@szakodni, mivel 10 perc alatt fel lehet dobni egy linux mintet, amivel minden átlagos dolgot meg lehet csinálni (írni, nézni, hallgatni, böngészni), nulla szívással.
-
hito
nagyúr
válasz
King Unique #96857 üzenetére
Köszi, kipróbálom. Valamire olyasmire emlékszem, hogy a merevlemezt kellett valahogy átvariálni valamire egy particiónálóban. De lehet hogy keverem.
-
inci67
tag
válasz
King Unique #96838 üzenetére
Ok csak a pertíció a cél, de akkor már tudom is hol kell azt meg csinálni. Köszi,
köszi.
-
inci67
tag
válasz
King Unique #96831 üzenetére
Ok már szereztem külső vinyot le mentek mindent és úgy telepítek. Na akkor ami most a C azon van a Windows 230GB vagyis ezt törlöm , és csinálok helyette 1 másikat ami nekem kell, vagyis 280 GB és akkor majd erre rakja a Wint 10 et?
-
svgyula
addikt
válasz
King Unique #96792 üzenetére
Igazad van! Neki ilyen kell. Bár utánaolvasva az egész nem ér egy hajítófát sem. Nem véletlen írták anno' 100$ alatti tablet...... Én már ennél jobbat is kihajítottam
-
svgyula
addikt
válasz
King Unique #96788 üzenetére
Szia! Te még nem használtál tabletet ugye?
Ha kézben tartod akkor szinte kizárt, hogy ne mozduljon meg vagy érjen hozzá valamihez. Nem mindenki teszi maga elé mint egy laptopot, mert ez nem laptop!
Az ssd azért nem opció mert kell neki külső táp mert az usb-n nem igazán fogja vele bírni a tablet aksija.
Mai megoldás lehet egy ilyen kábel vagy ilyen oldalt beragasztva és a gép aljára kétoldalas ragasztóval rögzítve akkor kisebb az esélye annak, hogy elmozdul és megszakad a kapcsolat. -
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #96653 üzenetére
Igazad van!
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #96649 üzenetére
Erto olvasas hianya is felmerult mar, megint terelsz.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #96646 üzenetére
Aha, igen, igazad van. Igy jobb?
TE leptel tul rajta, hogy meglegyen a velt igazad, meg ha ervelesi hibaval is. Tanulj meg ervelni kontextuson belul maradva, addig ez igy csak bohozat kategoria
UI.: A kozvelekedesre hivatkozas is ervelesi hiba...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #96643 üzenetére
Es hogy jon ide? Hasznaljunk 1800 dpi-s egeret facebook nezeshez mert jobban celzunk majd CoD-ban. Kb ennyi koze van a ket temanak egymashoz. Sajat magadat akartad alatamasztani egy olyan ervvel ami nem kapcsolodik a temahoz. Ezt hivjak szalmabab ervelesnek.
Az egyszerusegre nem tudtal reagalni, de pont ezt vartam
Legyen szep napod.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #96640 üzenetére
Sebessegmereshez nem kapcsolodik a firmware update csak ide akartal rangatni valamit, hogy alatamaszd a velemenyedet. Ez meg mindig szalmabab erveles.
Visszaterve a winsatra es az egyszerusegre. Hany lepes iderakni a forumra egy grafikus feluletrol egy screenshotot onnan kezdve hogy elkuldod a linket es hany lepes egy parancsot beutni ami eleve ottvan es bemasolni a szoveget?
Nagyon jol tudom mit ertunk 4K alatt, csak te vagy keptelen leirni, ezert rugozom rajta
4k blokkmerettel valo szekvencialis es random irast kepes a diskspd merni de termeszetesen ez is testreszabhato.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #96637 üzenetére
Két paraméter már matatás?
Az alap winsat disk paraméterek nélkül rávilágít hogy tetűlassú a lemez vagy sem.
Mitől kényelmesebb letölteni valamit, mint megnyitni egy command promptot és beütni egy parancsot?
Mi az a 4K érték mérés?
Ki beszélt firmware frissítésekről? Ez kérem eléggé szalmabáb érvelés és semmi köze a témához.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #96630 üzenetére
Dokumentációt olvass, utána tárgyalunk.
"...4K-t viszont nem..." - Nem értem miről beszélsz a 4k-t nem méred, hanem megadod paraméterként, mint blokkméret. Winsat is tudja. Random IO-t is mér. Talán nézz meg egy kimenet:
Windows System Assessment Tool
> Running: Feature Enumeration ''
> Run Time 00:00:00.00
> Running: Storage Assessment '-write -ran -ransize 4096 -drive c:'
> Run Time 00:00:00.20
> Dshow Video Encode Time 0.00000 s
> Dshow Video Decode Time 0.00000 s
> Media Foundation Decode Time 0.00000 s
> Disk Random 4.0 Write 213.31 MB/s
> Total Run Time 00:00:00.28Fordítva ülsz a lovon, alapvetően ha hibakeresésről/performancia tesztről van szó, akkor nem az első szart felrakjuk amit találunk neten, hanem beépített eszközzel nézzük meg mert ott van és bőven alkalmas rá. Minek tennél fel bármit, ha van rá megoldás alapból. Abban szerintem egyetérthetünk, hogy a beépíett eszköz elérése sokkal gyorsabb, mint megkeresni és felrakni egy 3rd party utility-t ami konkrétan ugyanazt csinálja.
Ezért szoktam beleugatni, hogy elkerülje a szerencsétlen a felesleges köröket. A lustaság nagy úr, ezért nem töltök le semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest