-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
Automatikusan aktiválta magát, és van is benne serial, megnéztem, nem az, amivel telepíteni lehetne (8N67H-M3CY9-QT7C4-2TR7M-TXYCV) Én telepítéskor csak a "skip", majd a "do later-t nyomtam, nem adtam meg semmilyen kulcsot.
Mindegyiknél más, a 158-as serial nélkül meg akarta vetetni a w10 prot 840 forintért. -
viralmind
aktív tag
Nem ertem miert nem lehet ugy megoldani mint win8 win8.1 eseteben, tehat hogy elfogadja a win8 kulcsot abban az esetben is ha win10-isorol telepitek.Ez eddig mukodott nekem is win8 van es vagy upgradeltem 8.1-re vagy ujrahuztam egy integralt 8.1 iso-val , mindegy volt neki a beirt win8 kulcsot elfogadta es ennyi.
-
premete
veterán
válasz
King Unique #8471 üzenetére
Valószínű, hogy azoknak lesz legutóbb, akik regisztráltak a gwx malware-re, és várják, hogy a sült galamb a szájukba repüljön.
Egyébként a 176-os Enterprise is jó, sajnos a gyári kulcsomat nem fogadja el (Windows 8.1 Enterprise, Enterprise N, Pro VL, and Pro N VL
Mehrfachaktivierung) -
törölt tag
Úgy, hogy az ingyenesség upgrade-re van. Tehát elvben te már frissítettél a legális W7-ről W10-re. Ott meg azzal kezdünk, hogy jelentkezz be, vagy csinálj új fiókot... Ekkor a W7 kulcsot már hozzá is rendelik az accodhoz...
De ez csak sacc, ha hülyeséget írtam javítson ki valaki...
-
justaview
senior tag
válasz
FollowTheORI #8232 üzenetére
Vagy az alap-retail-windows kulcsát elfogadja a W10, mikor átrakom másik gépre.
Sőt, ha amúgy is kell majd a Retail (pl. 8.1) alap lemez az átköltözéshez, akkor az települ először, aztán megy rá a W10, ami látja, hogy egy retail cucc van alatta, és nem kér semmit (mint nekem tegnap az oem telepítésnél).Bár ebben az esetben a W10-nek azt is tudnia kell, hogy anno az 1 éven belül már egyszer upgradeltem ingyen, hogy a költözésnél, mondjuk 2016. szeptemberben, ne sikítson, hogy most mit csinálok.
Megoldás lehet pl., hogy (az 1 éven belüli) ingyen retail upgrade-nél kiír egy kulcsot, amit meg kell jegyezni!
...de majd MS megoldja időben. -
-
justaview
senior tag
Ha retail-ből retail lesz a W10 frissítés után is, akkor nem rendelődhet össze a Hardware-el !
Egy retail (pl. ) W8.1-et upgrade-elek W10-re, akkor a W10 ismerni fogja a W8.1 kulcsát egészen addig, amíg ugyanazon a gépen vagyok, vagy ugyanazon újrarakom, akárhányszor.
Amennyiben más gépre költözöm, akkor ott van az eredeti retail W8.1 lemezem, amit ráteszek az új gépre, majd föléje rakom a W10 upgrade-et ismét, akár egy év után is. Az MS-nek illene megoldania azt, hogy a W10 retail-alapwindows esetében csak az eredeti retail windows-al kösse össze magát, a PC-vel ne!
-
justaview
senior tag
Tegnap kísérletből a Windows 7 home premium 32bit HU OEM rendszeremre ( nem az élesre
) ráeresztettem a Windows 10 10166 32bit (USA) változatot, upgrade-el, azaz a windows 7-ből indítottam az usb-n lévő W10-et.
Az alábbi ablakkal indult:
Miután a magyar W7-re raktam rá az angol W10-et, ezért az első opciót nem választhattam.Feltelepítéskor nem kért kulcsot, vagyis elég volt neki, hogy a W7 aktivált volt. (Amikor ugyanerről az usb-ről indítva a gépet rátolom a winchesterre, leradírozva mindent, akkor kéri a TP kulcsot.)
Windows 7 esetében nincsen MS ID, így a feltelepült W10 is enélkül ketyegett tovább. Természetesen a bolt így nem elérhető, de ha valakinek ez nem kell, akkor mindegy. Persze amikor már teljesen üzemkész a W10, azért felkínálja, hogy MS ID-re váltsál, mert milyen jó lesz neked, de ez átléphető.Gondolom, amikor megérkezik az RTM, simán ráfrissít erre, amire aztán külön kell feltennem a magyar nyelvi csomagot (ez utóbbit ki is írta telepítés közben).
-
Majd most az lesz. Ha használni nem is, de egy aktiváció erejéig bejelentkezni pl simán megoldható szerintem. Most nem kulcsot kell majd online megadni, hanem belépni, és úgy ellenőriztetni.
Retail esetén meg nem néz majd hw-t, csak oem esetén. Ennyi.------------------------------------------
Szerk: Megint elő jött az egér akadás..
Fantasztikus lesz, ha a véglegesben is ez lesz..
-
SpongyaBob
veterán
válasz
azopi74 #8180 üzenetére
"Beteszed az új SSD-t, bedugod a win10 telepítő pendrive-ot,( nr adj isten dvd-t) és indítod az installt."
Áhh értem
Ezt sejtettem, hogy telepíteni kell, de a telepítő fogja tudni, hogy nekem van egy win7-em aminek a hozománya a win10? Aktiválni nem kell majd?
(#8182) azopi74
"nem lesz kulcs, microsoft id-hoz lesz kötve az aktiválás..."
Na így már világos
-
válasz
SpongyaBob #8177 üzenetére
Elméletileg mikor megjelenik nem csak upgrade, hanem ISO formában is letölthető lesz, innentől meg nyilván kiírod lemezre és vagy arról futtatsz upgrade-et, vagy tiszta telepítéssel teszed fel.
A kulcs felismerését mondjuk nem tudom, hogy érik el, de nyilván megoldják.
-
DarkByte
addikt
Ha jól értem akkor úgy járok legjobban ha nem installálok 10-et nulláról hanem inkább frissítsem a Win8-at az Insider-re. Vagy még ez is tök mindegy? Csak mert nem látom hogy honnan fogja tudni a nulláról iso-ból felhúzott Insider hogy nekem amúgy van legál Win8-am. Gondolom sehogy alapból, max. majd valahol meg lehet neki adni a kulcsot amit a Win8 után kapni fogok frissítési kedvezményben, vagy valami ilyesmi.
Szóval azzal nincs bajom hogy most nulláról kell felraknom az Insider-t (inkább így is szeretném) de utána nem szeretném még egyszer újrarakni a 10 véglegest ha kijön. Ez így járható lesz?
bisti79: még nem raktam fel semmit, csak szeretném majd megcsinálni.
-
King Unique
titán
Kipróbáltam ezt a 10162-es buildet, mert nem bírom már kivárni a végleges megjelenését.
Hááát, vegyes....+ Telepítés szépen lement, bár kérte a kulcsot is, de szerencsére lehetett szkippelni, mert elfelejtettem leírni.
+ WU notis driverek egy részét hamar megtalálta és fel is rakta, ok
- Valahogy nekem most se áll teljesen kézre és szemre ez a rendszer, 7, 8.1 alatt szívesebben ténykedem
+ / - Start menü vegyes, van ami tetszik benne, de nekem a 8.1 féle kezdőképernyő, vagy egy 3rd party Start menü kénylemesebb és használhatóbb.
- notin a képernyő fényerő állítása is kicsit másmilyen 7 & 8.1 vs. 10 alatt, előbbiek javára
- A 100-125% képernyőnagyítás még mindig k*rva sz@r....több helyütt elmosódnak a szövegek, bizonyos elemek aránytalanul nagyok, megnyitom a naptárat, beteríti az 1/3 képernyőt...
- Ezek a vékony, keret / szegély nélküli ablakok, ahogy korábban, úgy most se tetszenek, ahogy a jobb felső sarokban lévő gombok se, hülyén néz ki az egész...
+ Átlátszóság viszont tetszik az asztali elemeknél.
+ USB 3.0 UASP módon reszeltek pozitívan vmit, mert pl. 8.1 alatt az ASMedia ASM1053 chipes külső meghajtók "leböknek, szaggatnak" az olvasási és írási teszteknél, míg 10 alatt már nem, illetve BOT módban Win7 alatt is teljesen ok.Hát nemtom, de ha a kontra dolgok nem lesznek javítva, szépítve, akkor én nem nagyon fogok upgrade-elni Win10-re, inkább felrakom külön, önálló rendszerként, meghagyva a korábbi Windowsokat.
-
King Unique
titán
válasz
szundybence #8015 üzenetére
A dolognak ez a része sajnos még nem teljesen ismert, ahogy fórumtárs is mondta. Bár MS mostani marketingkommunikációja kapcsán, nem is csoda...
W7 kulcsát telepítésnél vsz nem fogja elfogadni, talán max gépházban beaktiválva. De mivel sima upgrade licenc, még az se világos, hogy adnak-e egyáltalán új kulcsot a 10-eshez, passz...?(#8014) makoj20: bár az utóbbi hónapokban a legtöbb AV gyártó javított a Win10 kompatibilitáson, de a többségnél még nem 100%-os, így én nem erőltetném a tesztverziónál. Nálam egy korai build kapcsán pont az Avast fektette ki teljesen a rendszert...
-
tatararpad
őstag
válasz
premete #7918 üzenetére
Én elhiszem csak amit ott neked kiszámláztak az elvileg a 7XM87-ra végződő generikus telepítő kulcsot adja cserébe, tájékoztatásképpen másoknak mielőtt nekiállnak 2 dollárért Windows 10-t vásárolni. Később valószínűleg semmire sem lesz jó.
Mondjuk most látom hogy már oda is van írva hogy "csak tesztelési célú a dolog, ne vásárold meg."
-
premete
veterán
válasz
tatararpad #7914 üzenetére
Nekem van minden kulcsom (Visual Studio Ultimate with MSDN Level-ID: MDN................
Abonnenten-ID:XXXXXXXXXXXX), ha neked is kell olyan, mint az enyém, alábbi linken meg tudod venni.
[link] -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Petyyyyy #7898 üzenetére
Na akkor leírom, hogy mi a problémám, hátha tudsz Te, vagy valaki más segíteni.
Újra kéne raknom az OS-t. 1 hónapot nem szívesen várnék, ha nem muszáj. Na most, felrakom 8.1-et, de 1 hónap múlva meg jön a 10, amit persze nem biztos hogy fel fogok rakni, ha nem lesz driver a notimra, elvagyok a 8.1-gyel egyébként.
Na most. Nekem egyetemi licenszem van, ami fogalmam sincs, hogy mire jó, gondolom lehet róla frissíteni 8.1-ről, de hogy csupaszon 10-et felrakva beírva a 8.1 kulcs gondolom nem esélyes, hogy működik, jól gondolom?
-
h1mpi
félisten
Ha van egy 8.1 kulcsom, de nincs telepítve vele semmi, akkor 07.29.-e után, ha felrakom egy másik SSD-re, akkor azt is le tudom egy ideig frissíteni win10-re?
-
szabonagyur
félisten
válasz
envagyok #7709 üzenetére
Hello
A kulcs nyelv és bit független.
Win7 telepítés során ki kellene olvasnia automatán a BIOS-ból.
Ha esetleg mégsem akkor ezen leírás segít működő Windows alól kinyerni: [link] Itt az RWeverything kell neked, a többi akkor jó ha azt a kulcsot akarod megtudni amivel a mostani rendszer van telepítve.
-
msgt.fubar
senior tag
Enterprise edition-höz van valakinek érvényes aktiváló kulcsa? A "8N67H-M3CY9-QT7C4-2TR7M-TXYCV"-t nem fogadja el, az a Home-hoz van.
-
premete
veterán
válasz
Petyyyyy #7526 üzenetére
Nekem is, gyárilag windows 8.1+ windows 7 jár hozzá, plusz van 4 volume licensz kulcsom, és 15 retail.
Viszont a windows 10 10158 egyiket sem fogadja el, csak azt, amit írtam.
@syler123: Microsoftot kérdezed, ez a képernyő jött fel a w10 158 iso szűz telepítése után. Majd beírtam a linkelt kulcsot, és kiírta, hogy aktiválva van. -
Воланд
titán
válasz
King Unique #7383 üzenetére
az a szep a xxi-dik szazadban, hogy annyi adat erheto el/tarolhato, hogy mar keptelenseg annak feldolgozasa esszeru idon belul. megfigyelest csak es kizarolag celzottan lehet vegezni, vagy tomegesen, de akkor kulcsszavak alapjan. ha te azt hiszed, hogy azoknak a csunya, harombetus cegeknek van egy magikus adatbazisuk, melynek keresojebe beirjak random atlagpolgar nevet, majd a lekeres megadja a cipomeretet, meg az altala latogattot felnottfilmes oldalak listajat, akkor sulyosan tevedsz.
-
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy eredeti Windows 8.1-es kulcsom... Feltudom vele tenni az angol verziót, vagy ahhoz külön kulcs kell?
-
Bocs sracok, vissza kellene olvasnom, de:
ha va egy laptop, a BIOS-ban van a W8 Pro kulcs. Ha erre teszek egy W10-et, akkor meg tudok allni a vegleges verzional 'legalisan', anelkul, hogy ujratelepitenem?
-
premete
veterán
válasz
tatararpad #7189 üzenetére
Nem az adatgyűjtésre gondoltam, hanem mondjuk letolnak egy frissítést, ami után valamelyik fontos funkció nem működik.
Engem egyik sem érint, van 15 retail és 5 mennyiségi kulcsom az msdn accountomból, magyar nyelven nem használok semmilyen Microsoft terméket, windows 10-et sem szándékozom az idén feltenni, megvárom, amíg működik rendesen. -
Nordekk
tag
Sziasztok.
Ha Insider van most fent, de van egy eredeti win 7 licensz kulcsom akkor azzal a kulcsal tudok frissíteni vagy iso-t letölteni 29.-én? -
sto1911
veterán
Ha legalis Win 7/8-rol valtok egy even belul, majd az egy ev utan nullarol ujratelepitenem a 10-et, akkor honnan fogja tudni, hogy legalis volt? Kapok kulcsot az MS-tol? (Lehet buta kerdes ez, de csak megkerdem
)
-
törölt tag
válasz
DeathAdder #7153 üzenetére
Ott a link, fölötte meg írtam is... Aki bent marad, az kapja tovább a tesztverziókat, az RTM nem marad sokáig fent. Ha kilépsz, akkor elveszik az Insideres licenc, lejár a rendszer, valószínűleg vízjeles lesz, korlátozva lesz a testreszabhatóság és üzeneteket is ír majd, amíg nem adsz neki egy olyan kulcsot, amit tud aktiválni (vagyis meg kell venned). Nem lehet tudni, hogy mikor jön a következő build, amit telepít majd.
-
temagad.aho
tag
-
premete
veterán
válasz
#56816198 #7107 üzenetére
Most mi lesz? Egyébként nekem is eltűnt, hála Istennek, nagyon utáltam a startikont jobb oldalon is. Igaz, segítettem az eltűnésben, a system32-ben a GWX mappát átnevezten "kabbems" névre, kitöröltem belőle a gwx.exe fáljt és a registryhez hozzáadtam egy új kulcsot: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\GWX]
"DisableGWX"=dword:00000001 -
törölt tag
Szóval egy egyszerű kulcs jelzi majd, hogy upgrade történt-e, de azt nem, hogy miről és milyen kódról. Szóval az MS nem fogja tudni megkülönböztetni a 10074-ről és a 8.1-ről frissített 10130-at, tehát mindenképpen majd kell egy rendes frissítés 8.1-ről. Gabe tegnap még ennek ellenkezőjét mondta Twitteren, ma meg hallgat.
(#7076) NetTom: Ha kapna egy számlálót, akkor az nem lenne végleges rendszer, mert a tesztverziókat nem lehet aktiválni sehogy. Ugye a blogban ilyenről nem volt szó, szóval szerintem ilyen nem lesz, legfeljebb vízjelezés meg idegesítő feliratok lesznek, ha valamiért nem tudja magát aktiválni majd az IP-ről RTM-re frissített rendszer. De remélem összeült a kerekasztal és javában írják az új blogposztot.
-
Воланд
titán
válasz
FollowTheORI #7076 üzenetére
"Mellesleg ha az RTM buildet kapja meg azon miért lenne exipration date?"
mert az is csak egy ujabb build, amire ramondjak, hogy az az rtm. de te azt meg mindig az insider program kereteben kapod meg.
"De akkoris, ha megkapom az RTM buildet akkor azt aktiválnom kell (pl a régi 7-8 kulcsommal) vagy hogy lesz?"
mas os-hez tartozo kulccsal nem fogod tudni aktivalni.
"Akik így mellébeszélnek azok mindig titkolnak valamit általában (cégek)."
az ms kommunikacioja mindig is ilyen elcseszett volt. en azon lepodtem volna meg, hogy ha egy ilyen program eseteben mindent lekommunikaltak volna normalisan.
-
Na hát ezaz... hogy mi találgathatunk meg sejthetjük, de nem lenne egyszerűbb kiállni és közölni/leírni pontosan mi lesz?
Mellesleg ha az RTM buildet kapja meg azon miért lenne exipration date?
(Értem én hogy lehet, mert csak apró update/progi kérdése ami zaklat vagy valamit csinál. De akkoris.)
Ha megkapom az RTM buildet (hogy ne kelljen újratelepítenem csak ezért - kényelem), akkor azt aktiválnom kell (pl a régi 7-8 kulcsommal) vagy hogy lesz?Akik így mellébeszélnek azok mindig titkolnak valamit általában (cégek).
-
Воланд
titán
válasz
#58000384 #7058 üzenetére
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE/
es itt szerintem az install type lesz. windows 8 eseteben a MediabootInstall kulcs volt, ami jelolte a tiszta telepitest, vagy a frissitest. upgrade mediarol ha tiszta telepitest csinaltal, akkor csak ugy lehetett aktivalni, ha ennek a kulcsnak az erteket megvaltoztattad. windows 10 eseteben meg pont azert kell egyszer lezongorazni a frissitest, mert nem fog senki kulcsot kapni es utana csak a megfelelo msa hasznalataval tudod majd aktivalni tiszta telepites eseteben.
-
válasz
viralmind #7025 üzenetére
Nem, elvileg az lesz hogy a kulcsod hozzákötik az MS fiókodhoz, és utána azzal a fiókkal tudod majd aktiválni az új telepítéseid.
Ha retailről frissítettél anno akkor viheted majd új gépre is.Az ISO meg letölthető lesz, úgy mint win 8.1 esetén is ma már a media creatorral.
#7045) Aarpok
Megmondom őszintén nekem nullára nem hiányzik/-ott ez a start menüs dolog, de megértem hogy a régi usereket csak így lehet tömegesen átcsábítani morgás nélkül.
Én az utóbbi 1.5-2 évben amióta 8.1-et használok már totál megszoktam hogy nincs (vagyis van, csak teljes képernyős arra a pár pillanatra amíg netán kell). -
viralmind
aktív tag
Aha es mondjuk ha en karacsonykor meglepem magam egy uj lapossal , akkor a retail 8 kulcsom ervenyes ugyan de vegig kell jatszanom a 8-rol 10-ig upgradet?Mert akkor ugye hiaba resetelgetek.
na mind1 koszi a valszt ,ha igy lesz azt hiszem beszerzek majd egy normalis win10 isot es szepen fellokom valami aktivatorral,es az egesz keszen lesz 20 perc alatt, annak ellenere hogy van egy legalis kulcsom.
-
viralmind
aktív tag
Udv!
Elnezest ha volt mar errol info en nem talaltam egybehangzo valaszt arra a kerdesre, ha van egy legalis retail 8 kulcsom amivel mar szepen upgradeltem 8.1-re, es mondjuk augusztus 20.-an nyomok egy formatot, akkor lesz egy vegleges win10 iso amit letolthetek, es a telepiteskor beirom a win8 serialomat?Mert pld meg a win8 telepiteset is ki lehetett hagyni , eleg volt egy 8.1 iso es telepiteskor beirtam a 8 kulcsot es kesz.Szoval a kerdesem az lenne, hogy lesz-e egy letoltheto win10 iso amirol mondjuk karacsonykor tisztan telepithetek, es a legalis kulcsommal aktivalhatom , vagy vegig kell jatszanom a win8-8.1-10 frissiteseket, mert ha igen akkor az egy nap es akkor elegge el van b@szva, es valoban akkor jobban jar az ember ha nem legalis forrasbol beszerez egy win10 telepitot, mert nyilvanvaloan lesznek egybegyurt nem hivatalos iso-k, es ha ez kenyelmesebb , gyorsabb lesz mint az ms upgrade-rol upgradre verzioja akkor pont leszarom a legalitast.
ja igen tudom nem kotelezo format es isobol telepites, van opcio a resetre, de en mar csak ilyen roghozkotott vagyok hogy a telepites nalam iso-bol megy.
koszi!
-
lck
senior tag
Köszi - pedig ez valóban nagyon jó megoldás volt, hülyeség hogy kivették.
10147-hez is vannak már működő telepítő kulcsok, amik működnek, ez nem valami illegális dolog, csak a 147-ben már megváltoztatták a licenszelést a majdani tízesére, ezért nem jók a régiek. Nekem is azzal van fenn. Egyébként a 147 működése nálam érezhetően "simább" és "pattogósabb". Bár a Start itt-ott még mindig bugzik. -
Воланд
titán
"Bele fog őrülni a microsoft szervere, hogyha gépcserének fogja érzékelni azt, hogy ugyanazzal az accounttal néha az asztali gépről lépek be, néha meg a gyerek laptopjáról (ami szintén az én nevem alatt van regisztrálva). Esetleg lesz később windowsos tabletem is, amin szintén win10 fut már."
ez viccnek jo, de ne nezzuk mar ennyire amatornek az ms-t. most sem orul bele aemmi, ha tobb, kulonbozo eszkozt hasznalok ugyan azzal a fiokkal. eddig a kulcsot hozzakotottek egy hw azonositohoz, most meg ehhez hozzajon meg az ms fiok is. ennyi a tortenet.
-
Nyugodtan "beszerezhetsz" majd júli 29 előtt is sértetlen RTM iso-t, biztos ki fog szivárogni pár nappal -1héttel előtte (korábban nem valószínű, mert az utsó pillanatig csiszolják), max aktiválni nem fogja magát csak 29-én. 30napig el lehet lenni aktiválás nélkül is, csak lesz egy vízjel a gépen, amíg a jogtiszta kulcs meg nem érkezik.
-
King Unique
titán
Az előbb kicsit elflegmáztam, de egy fontos kitétel kimaradt, olvasd el ezt a cikket:
"A Windows 10 upgrade licenc eszközhöz kötött, vagyis ez a licenc később nem mozgatható át másik PC-re - tudta meg a HWSW. Ennek akkor van jelentősége, ha az alapul szolgáló Windows 7 vagy Windows 8 licence hordozható volt, ilyenkor a frissítéssel ennek lehetősége elvész. Az eredeti rendszer licence persze nem csorbul, így ha töröljük a Windows 10-et, az előző rendszert tetszőlegesen újratelepíthetjük más eszközre - az egyszeri ingyenes upgrade lehetőség az új rendszeren viszont már nem lesz elérhető."
Tehát, ha lapot akarsz cserélni, akkor azt még az upgrade előtt tedd meg, a DS 7/ 8.1 alatt, mert ha 10-esre frissítesz, akkor elvész a retail kulcs előnye. Jó nagy szívás mondhatom... Vagy veszel egy önálló, dobozos WIn10-et, aztán azt kedvedre pakolgathatod ide-oda, illetve ezért lett volna jó a DS W10 lehetőség.
-
King Unique
titán
Mért feszegetné
A Dreamspark OS-t a jogviszony lejárta után "hivatalosan" újratelepíteni, vagy másik gépre átvinni nem szabad. Ez nem összekeverendő a pl. KMS szerveres campus licence megoldással, azt jogviszony lejárta után már nem lehet használni. Egy WU-s upgrade DS-nél mért jelentene problémát?? Amúgy meg retail kulcsokat ad és előbbi 2 felvetés első része minden további nélkül megvalósítható, ha hardveres dolgok miatt szükséges, nincs vele gond. De akár a második is. -
King Unique
titán
Én DS 8.0-át upgrade-eltem 8.1-re, minden ok volt és nem írt semmi korlátozást. WU-n keresztül szerintem egy 10-es is hasonlóan menne, mivel ingyenes, a gyártó által biztosított frissítési lehetőségről van szó.
DE DS-en fent van, fent lesz a végleges Win10 is, legbiztosabb lenne majd azt leszedni és feltenni a saját, hozzáadott kulcsával. Vagy már nincs jogosultságod? -
törölt tag
válasz
FollowTheORI #6647 üzenetére
Mert régen olvastam, nem voltam teljesen biztos és mert lényegtelen a mondandóm szempontjából
Egyébként az Ubisoft tiltotta a lopott kulcsokat, amiket olyanok vettek meg, akik nem tudták, hogy lopottak.
A keleti országokat meg nem ehhez írtam, hanem hogy onnan szokták az olcsó Win-kódokat árulni. -
-
-
törölt tag
Kivéve mikor egyszerre elég sok ember kulcsát tiltotta le a Valve, amik többnyire onnan származnak (talán az Ubisoft kérésére, nem tudom). Vagy MSDN/Dreamspark, vagy valamilyen keleti országból származó kulcsot szoktak árulni (vagy felbontják a céges telepítőket). Windows esetében ha nincs róla megfelelő számlád, akkor meg sehogy sem jó.
-
-
.LnB
titán
Sziasztok.
Véletlen rátaláltam olcsó Win8.1 kulcsra (Microsoft Windows 8.1 Professional 32/64 Bit OEM CD-KEY GLOBAL) Ezt ha megvenném akkor ingyen win10 upgrade menne? Lehet ezzel valami hátrányom? Kollégám említette, hogy lehet alaplaphoz kötődik a cd kulcs. Ez igaz? Van ilyen?
g2a.com: [link]
-
-
törölt tag
-
fuze
őstag
Az egyetemen le lehet tölteni olyan windows 8.1 enterprise verziót ami csak egyetemi hálózaton aktiválja magát, kifejezetten kulcsot nem kapok, de ha az automatikus aktiválás megtörtént, akkor már működik más hálózatokon is, vagy éppen anélkül. Ezt vajon lehet majd frissíteni windows 10-re? Én is csak most hallottam hogy van ilyen nálunk
-
B.i.L
senior tag
Jogos,de ha nekem is segítenétek picit:meghalt a laposban a vinyó!Oem win7 serial van,de az Ms nem engedi,hogy letöltsem a W7-et.Van Asus T100,ott már elérhető a W10,felajánlotta a regisztrációt.Kérdés,ha kijön a "végleges" W10,akkor telepítőből aktiválhatom az Oem kulcsot?Természetesen nem sürgős,pusztán gondolva a jövőre,mit fog dobni a gép
-
janos666
nagyúr
válasz
Milestone2 #6505 üzenetére
A szankció szerintem a szokásos: a hamis aktivált státusz átvált aktiválatlanná, jobb esetben némi türelmi idővel, míg megadhatsz egy hiteles kulcsot egy legális aktiváláshoz, vagy alternatívaként megoldod a problémát másképp, ha ez külső szempontból lehetséges lesz a türelmi időn belül), vagy kellemetlenebb esetben azonnal egy fekete képernyő fogad, hogy többé nem enged bejelentkezni, hacsak nem adsz neki azonnal egy hiteles kulcsot (ez főleg akkor kellemetlen, ha nem férsz hozzá kényelmesen egy másik, működő géphez, amin esetleg megveheted egy webshop-ban a kulcsot...).
-
válasz
syler123 #6492 üzenetére
Ezért írtam hogy csak minimális.
A netet bújva az jön azért le, hogy az MS nem szokott kötözködni, ha van egy nem tiltott kulcsod... telefonon mindenképp tudod aktiválni általában ügyintéző nékül (automata). De ügyintézőnek is mondhatsz valami mesét, ha mégis kell (bedöglött a laptop, kukáztad, de az új gépedre kéne a windows róla), eddig ilyen gond nem volt.
Csak a kisördög nem alszik, ha az MS mégis bedurvul.
(De jogilag leagalábbis erősen szürke zóna ez, nem tiszta.)Alapvetően szerintem megvehető, énis gondolkodom rajta pont az árak miatt. Van már egy windowsom 25-ért, legyen elég ennyi az MS-nek ebben a szegény országban. A többi legyen olcsóbb.
-
syler123
veterán
Érdemes lenne akkor még most venni oem Win7-et, aztán kapunk win10 kulcsot (a tiszta telepítéshez), ha elfogadjuk a frissítést? Olyan 7,5k a Win7 oem, ennyiért jó ideig nem tudok venni win10-et. Igazándiból nekem csak az asztali géphez kell, szóval megfelel az OEM. Alaplapot nem tervezek cserélni...
-
King Unique
titán
válasz
Franklin #6479 üzenetére
Ha jelenleg nincs frissítési alapod és mindenképpen kell a Windows 10, akkor legésszerűbb kivárni ezt a pár hónapot. Már csak azért is, mert legjobb a tiszta telepítés (bár elvileg upgrade esetében is lesz ilyen opció), + lesz egy önálló kulcsod hozzá, nem kell a zavaros, "adnek-e külön kulcsot? / mi lesz, ha 2 év után akarom újratelepíteni?" kérdésekkel se foglalkoznod.
Árakat nézve, egy Win7 HP 64bit OEM most 27k, a Win8.1 Core 64 bit OEM pedig 28k árgép szerint.Az legolcsóbb OEM Win10 Home 109 $ (~29k), a Pro pedig 149 $ (~40k) lesz majd.
Érdemes elolvasni ezen cikket is + a hozzászólásokat...
-
netpeti98
addikt
válasz
FollowTheORI #6432 üzenetére
Mondjuk a 8.0-ra már nem kell visszamenni, a Media Creation toolal lehet kreálni egy viszonylag friss 8.1 ISO, ami elfogadja mind a 8.0 és 8.1 kulcsokat is.
-
front3r
őstag
Igen, de egyelőre nem tudni, hogy hogyan "tisztázod magad", ha nem telepíted fel a Win8-at.
Erről a Microsoft még semmit információt nem adott ki. Furcsállnám ha vissza kellene tenni a Win8-at, elég amatőr dolog lenne a részükről. (Lehet lesz egy weblap, ahol a win7-8-as kulcsból generál neked win10-est?)
Persze ha nem igazolod magad, attól még minden funkció fog működni a Win10 alatt(gondolom+nem akarja a MS korlátozni a nem aktivált példányokat - egyelőre ez jön le.), mert ugye a Windows Insider programban továbbra is benne vagy, de a fene tudja, lehet az RTM-et igazolni kell, és az azon kívüli összes build-et nem kell, mert az teszt verzió... nem tudjuk.Meg ugye a frissítési logika alapján maradhatsz az RTM verziónál is, az Insider programon belül, mert van rá mód, hogy ne frissítsen tovább a Windows.
De ha valaki tud friss infókat ezzel kapcsolatban, akkor ne tartsa magában! Nagyon képlékeny még a dolog. -
válasz
Petyyyyy #6354 üzenetére
Nem lesz, ugyanis választhatod a tiszta telepítést is általában, ami töröl mindent és formáz/particionál is akár (pl custom telepítés nem upgrade)... a régi win csak az upgrade jogosultság ellenőrzése miatt kell.
A probléma az szokott lenni, hogy az upgrade változat úgy kezd ha arról bootolsz pl, hogy hol a régi windows, ha nincs akkor kéri és nem megy tovább.
A nem upgrade pedig ugye egyből a telepítéssel kezd, de ott is választhatsz upgrade-t, vagy teljes telepítést a régi törlésével. Csak nem kér egy előző windowst.
(legalábbis eddig így volt)
Az a baj amit előbb írtam, hogy egyetlen ember sem állt még ki a nagyérdemű elé és konkrétan mondta el hogy az upgrade hogy lesz ilyen szempotból végrehajtva. Szerintem még ők sem tudják hogy kulcsot adnak, fiókhoz kötnek vagy miként lesz az aktiváció... vagy lesz e egyáltalán kulcsozás a 10-es esetén (utána már nem jön ugye új változat). Simán lehet azis hogy a vétel egy Steam-hez hasonló kulcs lesz csak, ami szépen ráteszi a szoftvert egy accountra és onnantól letöltheted bármikor + beaktiválhatod az accal.
Ne ez az amiről egy árva mukkot sem mondtak még... -
JamesHun
addikt
szerintem felesleges ezen aggódni, hogy az MS hogy gondolta az upgrade-t
win7-> win8 esetében is adtak pl egy új kulcsot a win8 nak és utána tudtál bármikor clean instalt csinálni
igaz csak sima win8-at és 8.1 et nem, de tudtál (bár talán most már a 8.1 is elfogadja a keyt) -
törölt tag
válasz
t72killer #6363 üzenetére
Semmi garancia nincs, hogy elfogadná a 8 kulcsát a 10 telepítője
A 8 sem fogadta el a 7 kódját. Az aktivált állapot mehet tovább a 10-re, esetleg átkerül az e-mailedre úgy, mint egy megvásárolt app. Ha jól tudom erről nem sok infó van jelenleg.
Az OOBE értékét kellett átírni ahhoz, hogy aktiválni lehessen a rendszert, ha nem normál upgrade történt. Ezzel is lehetne vitatkozni, hogy jogtiszta marad-e, de a kutyát nem érdekli
-
válasz
#58000384 #6359 üzenetére
Szó nem lehet róla, tiltja a vallásom
(főleg, hogy nálam a BIOS-ban lévő kulcsot gondolom elfogadja majd a telepítő). Új rendszer = 1. formázás, 2. frissítésekkel integrált iso-ról telepítés.
#6362: Noigen, korábban is volt licenszupgrade, ott hogy oldották meg a kulcskérdést? Tudtommal az "upgrade" win8-cal se kellett rámászni a win7-re anno.
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #6360 üzenetére
Igen, egy ilyen megvalósítás nem lenne rossz, de mi lenne például az én esetemben, amikor az alaplapban van a kulcs és nem tudom fejből? Szerintem ki fogják adni a Win 10-et iso-ban, aztán ha clean install, akkor kérni fogja a win 8/8.1 vagy win 7 kulcsot, vagy biosból kiolvassa.
-
válasz
Milestone2 #6355 üzenetére
Gondolom valahogy átalakul win10 kulccsá az előző licensz... Civilizált esetben a M$ felajánl majd egy kulcskonverziót - ahol leírhatod magadnak az új kulcsot, kevésbbé civilizált esetben az ember csinál egy upgradelős telepítést és valami kulcskiolvasó progival kiolvassa.
Egy érdekes kérdés: a win7/8-cal érkező notik BIOS-ába be szokták égetni a kulcsot - itt kézenfekvő, hogy mennie kéne a win10 telepítésnek. Ill majd ha aktuális lesz a dolog, lehet rákérdezek a Dell-nél, h lennének-e kedvesek küldeni egy OEM telepítőt (8.1-et kaptam alapból a win7pro-s noti mellé).
#6354: ++1. Soha életemben nem tettem fel OS-t ráfrissítéssel, ki tudja, milyen szemét lappanghat a régiben, ill hibalehetőség még akkor is, ha előtte teljesen tisztán lett feltéve a 8.1. USB telepítő be, rendszerpartíció (+egyéb függelékek, pl bootpartíció) leformáz, telepít, örül.
-
King Unique
titán
válasz
FollowTheORI #6305 üzenetére
Vsz azért, mert nagyon tudatos felhasználó vagy és odafigyelsz, illetve böngészőkbe integrált szűrők is sokat jelentenek.
Ahhoz meg nem kell húzós helyeken járni, elég akár pár közösségi oldal, hírportál, becsúszó reklám, e-mail melléklet, fertőzött USB-kulcs...Meg nem is csak a védelem, de a beállítási, testreszabási lehetőségei is eléggé korlátozottak. Szinte minden más AV jobban beállítható, + funkciók és modulok tömkelegét kínálja, akár ingyenes formában is.
WD (Defender) mellett igazán az szól, hogy a rendszer része, adott esetben kevésbé zavar bele a működésére. Teljesítmény tekintetében se mindig jobb, van olyan más termék, amivel fürgébb lehet a gép, betöltés, mappa megnyitás ---> fehér ikonok is ismerős szitu.De MS célja nem is igazán az, hogy e téren versenyezzen a konkurenciával (nem is tud), hanem hogy adjon beépítetten egy alap védelmet ---> userek, akik erre nem figyelnek (sokan), kevésbé barmolják szét a rendszert.
"Ergo ugyanúgy megfoghatja bármelyik védelem." - akármelyik nem fogja meg, az adatbázisok, védelem hatékonysága is gyártónként eltérő. Ráadásul WD, WU-n keresztül frissül és akinél az nincs teljesen automatára állítva, az ilyen esetben cinkes lehet. Na meg többi AV-hez naponta (jóval) több frissítés érkezik.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #6272 üzenetére
Hát ezt elég nehéz megválaszolni, attól függ. A KSH szerint '96-ban a bruttó átlagbér 46.837 Ft volt, nettót ne kérdezz. Kellett spórolni rá rendesen. 2015 első negyedévében meg 239.289 Ft (természetesen szintén bruttó).
Abrion: Ha engedi is frissíteni, majd fekete hátteret kapsz meg egy eltüntethetetlen vízjelet (film alatt is ott lesz), amíg nem kerítesz hozzá egy jó kulcsot.
-
válasz
Milestone2 #6227 üzenetére
Nem kell visszatenni semmit, az a lényeg legyen egy aktivált windows a gépen, akkor tudod lefuttatni majd az upgrade assistant-ot, vagy ahogy majd hívják ezt a cuccot.
Ezen kell hogy legyen egy legális kulcs, mert ezt a kulcsot kapcsolják majd össze a kapott windows 10 licenszeddel (OEM-OEM, Retail-Retail... stb).Tök fölösleges trükközni, csak magaddal tolsz ki ha nem így csinálod... legalább először amíg lezajlik a hivatalos folyamat. Utána már megvan a 10-es licensz (jelenleg ez úgy néz ki MS fiókhoz kötött), bármikor bárhogy újrahúzhatod (trükközve is- egyből egy win 10-es iso-ról pl).
-
azopi74
addikt
válasz
JamesHun #6237 üzenetére
"szerintem nincs az a "szoftverrendőrség" akinek lenne képe megbüntetni egy legális MS kulcs alaplapcsere utáni használatát"
OEM licenszet dobozosként használni ugyanúgy "nem jogtiszta" dolog, mint egy virágbolti Windowst.
De amúgy szerintem meg úgy általában nincs az a "szoftverrendőrség" akinek lenne képe megbüntetni egy illegális otthoni Windows használatot, és nincs is olyen "szoftverrendőrség", aki ilyesmivel foglalkozna...
-
JamesHun
addikt
szerintem nincs az a "szoftverrendőrség" akinek lenne képe megbüntetni egy legális MS kulcs alaplapcsere utáni használatát
Gépen ott van a MS matrica
Az van a gépen használva
Ha telefonon tudtad aktiválni akkor meg senki nem fog cseszegetni (pl cégnél az office 2010-ek rendszeresen újratelepítéskor 10 ből 3 nál nem tudja aktiválni neten és manuálisan telefonon kell megoldani az aktiválást, pedig ugyan az a gép, ugyan az a Windows key, ugyan az az Office 2010 key megy vissza)A store logines gondomra senkienk nincs egy jó szava (hova lett a login separately rész ha a store ba bemegyek egy local accounttal)
-
azopi74
addikt
válasz
Milestone2 #6227 üzenetére
Nem, pont az ellenkezőjét szerettem volna írni, csak a lényeg kimaradt, mert mobilról toltam sebtében, és android kissé összekuszálta a tegnapi kommentem
A lényeg, hogy két külön dolog a technikai megoldhatóság és a jogtisztaság. Külön úton járnak, de függetlenül attól, hogy hogyan kivitelezed a telepítést, jogtiszta lesz a végeredmény akkor is, ha nem a hivatalosan támogatott úton oldod meg, de amúgy az EULA értelmében jogosult vagy a licenszre .Magyarul: nem kell szerintem majd visszaraknod. Elég, hogy van egy regisztrált Win8-as OEM kulcsod, utána már a Windows10-et fogod tudni aktiválni ugyanarra a vasra (ha nem automatikus workaround-dal, akkor telefonosan), függetlenül attól, hogy technikailag hogyan telepítetted. De nem akarok találgatni, várjuk a hivatalos blogpostot...
-
[link] Olvasd el, ha bírod az angolt. Elég sok válasz van benne.
Amugy mivel ez egy ingyenes upgrade, ezért kell egy legális 7-8-8.1 legyen a gépre telepítve hogy le tudd futtatni a frissítő alkalmazást.
Onnatól viszont (elvileg) választhatsz hogy upgradelsz, vagy újrateszed az egészet "tisztán".
Gondolom az upgrade assistant elvégzi majd az aktiválást a régi kulcs összekapcsolását az új windows-al stb előre.Olyan nem lesz hogy teljes Windows 10 felteszed és beaktiválod a régi kulcsoddal. (elvileg)
-
batt
aktív tag
Srácok! Nem nagyon értem!
Most van egy win 8.0 eredeti kulcsom amivel win 8.1 eredetim van! Fel tudtam tenni generickey-el tiszta telepítéssel! mostanra meg ugye kiadta a ms a mediacreationtool amivel az uj telepítő már elfogadja a 8.0-és key-t!A 10 esetében nem ugyan így fog működni? Csak és kizárólag win 8.0-8.1 rendszer alól fogom tudni feltenni a 10-et? Tehát tiszta telepítés nuku?
-
-
válasz
#32839680 #6136 üzenetére
Üdv!
Teljesen igazad van, ráadásul szerintem az se véletlen, hogy az MS még mindig ködösít az egyik sarkalatos kérdésben. Példának okáért nekem egy 64 bites Win 7-em van, telepítőlemezzel, kulccsal, ahogy a nagy könyvben elő van írva. 2016 július végéig frissíthetek ingyen a 10-esre. 2017 februárjában lesz egy olyan szofveres gondom, hogy kénytelen leszek újratelepíteni a rendszert, na akkor itt a kérdés, hogyan tovább?
Abban 99 %-ig biztos vagyok, hogy a meglévő Win 7-es kulcsot nem fogom tudni használni a 10-eshez, akkor lehet majd a kasszához fáradni, és kicsengetni 30 e Ft-ot, ha ezek után is 10-est akarok használni legálisan. -
törölt tag
válasz
#32839680 #6125 üzenetére
Most olvastam a prohardveres cikkben, hogy a Windows 10 megjelenésekor a kis GWX fel fogja ajánlani hogy a gépet frissítve települjön a 10, vagy telepítő képfájllal telepítem-e fel a 10et "clean install".
Van arra esély, hogy a alaplapba égetett bing-es kulcsot el fogja fogadni a Win. 10 az utóbbi módon?Mert akkor várok egy hónapot és kész
-
azopi74
addikt
válasz
troller #6109 üzenetére
Technikailag nem lehetséges az update, csak clean install lehetséges, ha 32 ről 64 bitre vagy vissza akarsz váltani.
Ha jogilag kérdezted:
Ha dobozos a Windows-od, akkor a kulcs 32 vagy 64 bit-re is jó, azt telepíted, amelyiket akarod Feltételezhetően a Windows 10-es kulcsod is jó lesz mindkettőre (a technikai részletek még nem ismertek)
Ha 32bit vagy 64bit only a Windowsod, akkor az csak OEM (vagy GGK) lehet, ebben az esetben az eredeti OEM feltételeknek megfelelő windows 10-et fogsz kapni valószínűleg.
-
törölt tag
válasz
#58000384 #6099 üzenetére
A recovery partíció nincs meg bár az 500 gb-os hdd ből a windows csak 465 gb-ot lát, nem tudom ez adhat-e valami reményt. A win 8.1 és win 7 között volt rajta ubuntu, azt nem tudtam megszokni, meg a laptop is melegedett veszettül, utána lett a win 7.
A sima win 8.1 telepítése nem jött be, nem fogadta el a kulcsot sajnos, virágbolti with binges verziót meg sehol nem találni, de ez nem ideillő téma azt hiszem, nem akarom megsérteni a fórum szabályait. -
törölt tag
Sziasztok!
Nekem elég egyedi kérdésem van a témával, de felteszem, hátha valaki tud segíteni.
Én is megkaptam a kis ikont, hogy majd frissíthetek a 10-re.
Nekem a laptop alapból win 8.1 with bing verzióval lett megvéve. Időközben a laptopot újratelepítette egy informatikus ismerősöm win 7-tel. Ugye a win 8.1 kulcsa az az alaplapba van beleégetve, de a mostani win 7-hez nem tudom a kulcsot, illetve azt sem tudom hogy a win 7 eredeti-e.
A kérdésem az, hogy ha így frissítek a win 10-re majd, akkor a 10-es jogtiszta lesz-e (az alaplapi key miatt gondolom hogy igen, de nem vagyok biztos benne hogy a win 7 ami most a gépen van, az milyen forrásból származott.)
Illetve, ugye most a gépem a win 7 miatt MBR partíciós, Legacy bios móddal, de én szeretném majd win 10 alatt az uefi-t használni. Lehetséges lesz valahogy átmókolni a partíció típust és működne a win 10 uefi, secureboot, fastboot hármassal?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Hobby elektronika
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Autós topik
- Hass.io - Home Assistant telepítés, beállítás
- hoodoo86: Home Assistant telepítése és konfigurációs alapok
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest